Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za sve nase gledaoce ispred malih ekrana...

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Misfit
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2503382#p2503382]Srklet napisao:[/url]ma ima taj cijeli backlash u američkim medijima prema leni dunham, koji je prilično iritantan i pretjeran. na to sam se u osnovi referirao.
yup, što se posebno videlo baš sad na golden globes...

elem, da se ukratko ponovim od prošle godine: 'girls' je veoma dobra serija. weirdly refreshing. volim taj pljuc na 'sex & the city'. volim što gl. junakinja nije 'privlačna', i volim što lena svako-malo voli da pokazuje to svoje telo. gl. zamerka je što lena svoj polu-autoportret gradi na uštrb dr. likova. društveni komentar nije bogznakoliko efektan, ali ona odlično hvata duh, što se još više vidi u 'tiny furniture'.

'girls' se, btw, poprilično nadovezuje na film. pogledajte obojica, baš me zanima šta ćete da kažete.
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2503387#p2503387]Misfit napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2503382#p2503382]Srklet napisao:[/url]ma ima taj cijeli backlash u američkim medijima prema leni dunham, koji je prilično iritantan i pretjeran. na to sam se u osnovi referirao.
yup, što se posebno videlo baš sad na golden globes...

elem, da se ukratko ponovim od prošle godine: 'girls' je veoma dobra serija. weirdly refreshing. volim taj pljuc na 'sex & the city'. volim što gl. junakinja nije 'privlačna', i volim što lena svako-malo voli da pokazuje to svoje telo. gl. zamerka je što lena svoj polu-autoportret gradi na uštrb dr. likova. društveni komentar nije bogznakoliko efektan, ali ona odlično hvata duh, što se još više vidi u 'tiny furnitures'.

'girls' se, btw, poprilično nadovezuje na film. pogledajte obojica, baš me zanima šta ćete da kažete.
Sreća pa nemam vremena da čitam šta o serijama piše američka štampa, već se informišem preko ove teme. :D

Slažem se sa Misfitom glede pokazivanja nesavršenih tela, samo što nisam siguran da je to baš pljuc na Seks i grad. Takvi ljudi koje sam poznavao dok sam živeo u Americi su uglavnom počeli da zarađuju pare i prešli da žive u drugu seriju.
Korisnikov avatar
By Misfit
koliko se sećam, u 1. sezoni su se dosta puta pozivali na seks i grad, a girls ipak daje jednu drugačiju, siroviju i manje privlačnu sliku seksa i grada od, well, seksa i grada. :D zapravo, jedini lik koji se iskreno pržio na seks i grad je ona šošana, a ona i deluje kao neko ko je dovoljno naivan da proguta čitav taj seks i grad.

seks i grad, seks i grad, seks i grad... čisto proveravam dal će neko s leđa da mi zabije manolo štiklu u glavu ako više od 10 puta napišem seks i grad.
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2503444#p2503444]Misfit napisao:[/url]koliko se sećam, u 1. sezoni su se dosta puta pozivali na seks i grad, a girls ipak daje jednu drugačiju, siroviju i manje privlačnu sliku seksa i grada od, well, seksa i grada. :D zapravo, jedini lik koji se iskreno pržio na seks i grad je ona šošana, a ona i deluje kao neko ko je dovoljno naivan da proguta čitav taj seks i grad.

seks i grad, seks i grad, seks i grad... čisto proveravam dal će neko s leđa da mi zabije manolo štiklu u glavu ako više od 10 puta napišem seks i grad.
Interesantno. Sećam se da je u prvih nekoliko epizoda par puta bilo pomena Seksa i grada, ali ja to nisam doživeo kao napad na sliku o seksu i gradu koju ta serija daje koliko na jedno specifično, vrlo interpretiranje te slike lišeno svake distance.

U suštini, meni Girls s jedne strane deluju kao "prequel" za Seks i grad. Sa druge strane, mogu na seriju da gledam i kao post-Seks i grad. Nisam pametan. Ne mogu da analiziram stvari dok sam na poslu. :P

PS
Ako ne odgovoriš na ovo, znaću da je Manolo štikla bila fatalna. :giggle:
Korisnikov avatar
By Waldorf
Iako generalno posotoji pravilo da su piloti svih serija obično bzvz, to je jedina epizoda 'Girls' koju ja odgledah. Baš onako na prvu loptu su mi likovi antipatični bili i nisam nikako mogla da se udubim. Ali iz svega ovoga što vi pišete, stičem utisak da bi možda trebalo da dam još jednu šansu..
Korisnikov avatar
By Misfit
@ulix:

ipak mi niko nije zabio štiklu u glavu. :vruce:

no, namera mi nije bila da prenaduvam ovu paralelu, već više da je izdvojim kao jedan detalj. pogotovo jer je i sama lena u više navrata potcrtavala razliku između ove dve serije. ne znam, nisam siguran da bi ovo moglo da funkcioniše kao prequel, ali živi bili pa videli. :D

@waldorf:

prisustvo antipatičnih likova ne podrazumeva da je serija loša. :)
Korisnikov avatar
By Waldorf
Nisam ni rekla, a ni pomislila. Nego se meni često ne da da gledam kada mi bar neko nije simpa.. jbg, trip.. štadamuradiš..
Korisnikov avatar
By Misfit
upalila mi se lampica pošto to često čujem kao zamerku, bilo da su u pitanju serije, knjige ili filmovi. odnosno, često se meša sa lošom karakterizacijom. :)
Korisnikov avatar
By Srklet
meni je to povezivanje 'girls' i 'seksa i grada' deplasirano. imaju veze ko 'seinfeld' i 'louie', dakle skoro pa nikakve.
By Ulix
Mislim da nije bez osnova i mislim da imaju veze, ali apsolutno mi nije neophodno a ih povezujem da bih uživao u Girls. U toj seriji ima toliko toga zanimljivijeg. :sesir:
Korisnikov avatar
By Misfit
problem je što se to previše potencira u medijima, ali, kao što ulix reče, nije bez osnova.
By Ulix
Primetićeš, Misfite, da Ulix uvek pametno zbori. :kosa: :P
Korisnikov avatar
By Timothy
Jaoj ja sam baš planirao da gledam GURLS ali sad nisam siguran kad ste rekli da liči na Sex i Grad.....previše je to za moj muški mozak :/
By Ulix
Niti se tako piše ime, niti liči na Seks i grad. Ti i tvoj muški mozak ne morate da se plašite.
Korisnikov avatar
By smaug
^
:lol:

Inace...
Utopia on Channel 4
''The Utopia Experiments is a legendary graphic novel shrouded in mystery. But when a small group of previously unconnected people find themselves in possession of an original manuscript, their lives suddenly and brutally implode.

Targeted swiftly and relentlessly by a murderous organisation known as The Network, the terrified group are left with only one option if they want to survive: they have to run.''
Korisnikov avatar
By Srklet
yep! boyd protiv novog propovjednika, raylan s onom ludom familijom :love:
iako, opet je najluđi ispao wynn duffy, bas je spektakularno nezainteresirano smaknuo onog glupog low level dilera :party:
Korisnikov avatar
By Hys.
Juce sam odgledala sve sto su snimili Girls do sada.

Nisam sigurna sta mislim :nerd: Al znam da cu da nastavim da gledam.

Ali znam da mi se jako dopada kako je Lena reagovala na Hauarda Sterna.
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
Zna li neko da li su zavrsili sa snimanjem novih epizoda Otvorenih vrata?
By Speculum Columbae
Girls je fantastična serija.
(naravno nema veze sa S&C, jer ne govori o stereotipu četiri povlašćene, bele, bogate žene)
Sve četiri glumice su jako jako lepe na neholivudski, nekloniran način, pa mi je i fino da ih gledam.
Korisnikov avatar
By horus.
upravo zavrsio treci serijal serije boardwalk empire... jedva cekam nastavak... :hyper:
Korisnikov avatar
By V25
Da li da počnem da gledam "Archer". Trenutno, vrlo neobavezno, pratim "The New Normal" dok brišem patike ili radim nešto po kući. Naprosto je guilty pleasure, ali mi je muka od tolikih gay stereotipa.

Razmišljam da li da se upustim u putešestviju zvanu "Fringe"?
Korisnikov avatar
By Srklet
- its the only thing that gets me out of bed in the morning
- the hatred?
- yes pam the hatred.

- jesus mary and joseph stalin!

- if im kgb then why is kgb shooting at me?
- internal powerstruggle?

- ostriches!

- now i feel bad for setting your bikini on fire

- this shit is el cronico!
Korisnikov avatar
By Dirrty
End of Private Practice :sigh:

Ali lepo je ispalo.
Korisnikov avatar
By castor
Poceo treci serijal Mirande Hart :)
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 119
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!