Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Mage
barni011 napisao: Oni koji nipodstavaju religiju su zapravo vernici koji traze dokaz, nesto kao neverni Toma :)
ateisti su nesto drugi...ateista priznaje i postuje vernika kao sto vernik postuje i priznaje tebe i tvoje postojanje, jer svaki religiozan covek zna da Bog nece praviti razliku izmedju vernika i ateiste.
Mislim da ce ove Tome najgore da prodju :lol:
A to za dogme se slazem, ima tu svasta blesavo.Nista nije savrseno.
Zamisli prosle godine osvestali tu u porti crkve kod mene cisternu sa vodom i delili narodu kao svetu vodu :)
Ja recimo ne postim, ali smatram da je to dobro.Ovo za klanjanje i ljubljenje ruku ima vise znacenja.Ja to licno ne radim, ne ljubim nikome ruku.ALi to moze da bude i znak postovanja, neko ljubi majci i ocu ruku, neko nekom duhovniku neko devojci :)
Jao ajde molim vas neka neko banuje ovog trola več jednom.

Dečko, ovo je religion HATE klub. Ako si religiozan ili braniš religiju, nemaš šta ovde da tražiš. Idi u crkvu pa hvali džizusa tamo. Sikter
Korisnikov avatar
By scout_finch
mene samo smara kad neko stalno tupi o svojoj veri, to je pre svega privatna stvar koja se mene ne tice nista vise nego da l' neko ima osip na nezgodnom delu tela. imam jednog komsiju 6,7 godina starijeg od mene koji je odvukao skoro ceo moj komsiluk na veronauku kad smo bili klinci (tad se veronauka drzala u crkvi 'de joj je i mesto) i samo jedan moj drug i ja nismo hteli da idemo, i onda je svim ostalim klincima rekao da smo filip i ja komunjare :lol: i sad je pomalo friki, i tako nalazi resenja za probleme u bibliji, cak iako imas problem sa akumulatorom na autu, i to mi je jako iritantno.
Korisnikov avatar
By barni011
Svakako da nije dobro preterivati u tome i naravno biras momente kad sa kim o tome.Ne nametati.Ja ovde pisem o religiji u okviru tema koje se bave sa njom.
Al evo recimo poredjenje..
I meni smeta, mozda bolje reci ne kapiram, sto je vecina ljudi ovde svoj zivot podredila svom polnom organu pa i literaturu koju citaju mora da se uklapa sa prohtevima polnog organa.Svoj identitet sveli na prohteve polnog organa.Ama sve je svedeno na to.I ne daj boze da ih pitas nesto sto se ne uklapa u njih napasce te kao zveri, kao onu devojku sto je pokrenula temu "str8?"
Pa sta cu, procitam to i ne komentarisem, okrenem glavu
:D
Korisnikov avatar
By Srklet
barni011 napisao: Al evo recimo poredjenje..
I meni smeta, mozda bolje reci ne kapiram, sto je vecina ljudi ovde svoj zivot podredila svom polnom organu pa i literaturu koju citaju mora da se uklapa sa prohtevima polnog organa.Svoj identitet sveli na prohteve polnog organa.
lose poredjenje.
Korisnikov avatar
By bern
barni011 napisao: I meni smeta, mozda bolje reci ne kapiram, sto je vecina ljudi ovde svoj zivot podredila svom polnom organu pa i literaturu koju citaju mora da se uklapa sa prohtevima polnog organa.
jaooo. intelektualni drkoši. ti onda dođeš neki vjerski drkoš? :D
Korisnikov avatar
By barni011
Pa ne, jer ja samo na temama o religiji pisem o tome i kritikujem religiju tj recimo crkvu kad i gde je to potrebno, ostale teme ne trpe tu pricu.Moj problem ovde sto sam gej, pravoslavac i volim svoju zemlju i neke dobre ljude koji u njoj zive :)
Kod te grupacije koju sam pomenu sve teme trpe tu njihovu duhovnu vezu sa sposptvenim polnim organom.Po nekom pravilu oni ne vole svoju zemlju, mrze vernike, mrze sve sto je str8 ne vole ni STR delatnost da vide.
Najvise bi bili srecni kad bi se napravio kakav univerzitet za gej osobe.Nesto posebno, drugacije i iznad svega.
Prosecnom pederu ovde je mnogo bitnije na koju mu stranu idu siske vise nego sopstveni zivot.
Imao bi ja stosta ovde reci na tu temu al bi izazvao efekat mravinjaka a ne cese mi se.
Korisnikov avatar
By bern
barni011 napisao:Pa ne, jer ja samo na temama o religiji pisem o tome i kritikujem religiju tj recimo crkvu kad i gde je to potrebno, ostale teme ne trpe tu pricu.Moj problem ovde sto sam gej, pravoslavac i volim svoju zemlju i neke dobre ljude koji u njoj zive :)

Kod te grupacije koju sam pomenu sve teme trpe tu njihovu duhovnu vezu sa sposptvenim polnim organom.Po nekom pravilu oni ne vole svoju zemlju, mrze vernike, mrze sve sto je str8 ne vole ni STR delatnost da vide.
znaš kako, je ne znam šta se dešava u tvojoj glavi, i ne bih da se igram frojda, ma koliko to bilo zanimljivo.

međutim, mogu ti reći da nisi ni prvi ni posljednji gay koji zbog raznih razloga nije u stanju da prihvata sebe. svođenje čitave gay orjentacije na seks i polni organ, meni je, iskreno, izuzetno uvrijedljivo.

dabome, ima gayeva koji su promiskuitetni i ne mogu da ostvare emocionalnu vezu sa drugim muškarcem. zamijenili su ljubav sa orgazmom. da li je to dobro? nije. zato što nije nije suština, i ne ispunjava, već samo frustrira.

to što ti biraš da obraćaš pažnju samo na takve gayeve - to je tvoj problem. uz to, ne uviđaš da ste potpuno isti: ne prihvatate sebe.

ne možeš da prihvatiš ono što zaista jesi, nego grabiš ideje koje odobravaju neki tamo "hetero" autoriteti. rupe u svojoj neautentičnisti popunjavaš "vjerom" i "nacionalnošću".

anyway, nadam se da će te brzo proći. i tebe i ostale.
Korisnikov avatar
By barni011
Nemoj da lupas ti glavu sta se nalazi u mojoj glavi, pitaj ili citaj sta sam sve pisao pa ces znati.

Dakle...

Ja sam rodjen u drugoj polovini proslog veka u jednom lepom i idilicnom gradu, u kome sam i krsten sa godinu dana.Rodjen sam u pravoslavnoj porodici sa odredjenim vrednostima koje su moji roditelji i moj deda preneli i na mene.Da postujem svoje roditelje, kuma, volim svoju bracu i sestre, budem vredan, posten.Preneo mi je i ljubav prema zemlji i pravoslavnoj veri i kucnoj slavi.Sve to su bile radosti mog detinjstva.Tako sam kao mali isao u crkvu, radovao se Bozicu, slavi i bili su to jako lepi dani u detinjstvu i nista ne bih dao za njih.Onda sam sa 15 godina otkrio da me uzbudjuju muskarci, krio sam to, i dalje se radovao istim stvarima, druzio se sa istim ljudima ali izbegavao devojke u sirokom luku, a bio sam teenfrajer sto jes jes :lol
E onda sa svojih 25 godina ja resih da se kresnem sa tipom, pruzila mi se prilika desilo se iznenada.Bilo je opet lepo i nizasta ne bi menjao moje prvo iskustvo.Onda sam upoznao svog decka, zaljubio se i imao bajku sa njim.To je sa ove tacke gledista moj najlepsi trenutak u zivotu do sada.Ni tada nisam zaboravio moje detinjstvo i radost u njemu kao sto ni ovog decka necu zaboraviti ni kada budem imao 60 godina a planiram da zivim 100 godina :lol:
Kada sam shvatio da ga volim, rekao sam to svim svojim prijateljima i sestri, ja sam gej a on je moj decko, ja ga volim vise nego ista i tada sam i shvatio koliko mi je moja vera bitna u daljem zivotu.
To je bio vrhunac moje srece jer se u moj odnosu prema tim ljudima nista nije promenio.Od nih imam i najvecu podrsku pa cak i sada kada razmisljam o detetu sa nekom lez devojkom.Tako sam i dosao na forum izmejdu ostalog....volim i da diskutujem :D
Dakle decko (Bern) nemam ja nikakav problem i nizasta na ovom svetu ne bi menjao ovo sto sam ti gore pisao.Problem imas ti koje ne mozes da shvatis da postoji neki drugaciji peder koga ne zanima ni lejdi gaga ni madona ni gej klub, ni obecane zemlje i njihove ponude kako treba peder da zivi.
Ja sam gej, pravoslavac i zivecu u Srbiji onako kako ja zelim.Svakog ko je drugaciji od mene ne guram od sebe ako ima preduslov da je dobar covek a ne da mi uvaljuje muda za bubrege.
Pokusao sam ja da udjem i u jedno gej drustvo, pisao sma o tome ovde.
To je bilo posle mog raskida veze, imao sam potrebu da pricam sa nekim o tome kome se to isto desilo.O stvarima koje su meni strane, zelo sam da znam kukda sada i sta dalje.
U pocetku bilo je sve super, osecao sam se lepo, jedno mesec dana, cim nisam hteo da slusam price o vredjanju crkve, o tome ko je koga sinoc kresnuo, o borbi za kojekakva prava sam slusao od ljudi koji ni za sebe nisu u stanju da se izbore.I to sam slusao ja koji sam svoju gajbu zaradio do svoje 30 godine.
Ne, ne hvalim se, to tek mogu da uradim, ali bilo bi uzaludno da prostirem ovde ono za sta sam se debelo pomucio.
Sa tom ekipom sa kojom sam se druzio sam to uradio i docekan sam na noz.Umalo da me ubede da sam na pogresnom putu.
Jedna od tih devojaka mi kaze "ali nisi rekao svojim roditeljima" jer ona je rekla svojoj majci..ona je hrabra ima 32 godine mama je iskolovala a i dalje je hrani i zivi kod nje.E ona takva ide da se bori za nekakva prava a u stanju nije da se izbori za sebe.Ona je primer debila koga sam ja i takvog ispostovao u startu ali sve dok nije pocela da gradi sebe nipodastavajuci tudji uspeh.
To je to stavljanje polnog organa ispred svega.Kao sto Ivana Zigon kojoj ste temu otvorili radi samo u drugoj krajnosti.
E onda se covek zaista zapita, jbt Bog pa sta ce meni ovakvi ljudi u zivotu!
E vidis ja se toga gnusam i takvog sveta, ne kazem da su svi takvi, zato i jesam ovde jer znam da ja nisam jedini kreten koji ovako fura kroz zivot, ima nas kretena neautovanih budala i slabica jos sigurno, trazicu ih i dalje.
Meni takvi najvise odgovaraju, zatucani gej pravoslavci sa problemom u glavi.
Nikoga ne prozivam sa foruma, jer ja vas ne poznajem, ako se neko prepozna u tekstu iz te grupe sa kojom sam se druzio pre vise godina, njima se ne izvinjavam, nisu to zasluzili.Al oprosteno im je.

PS ne citirajte post
Korisnikov avatar
By smaug
barni011, nemoj da se sekiras...Pusti, to su sve provokatori. Petokolonasi.
Nego, da uzvratim za onaj buket. Iz svega sto si iszlozio zakljucujem da je ovo prava pesma za tebe:

''''
Korisnikov avatar
By bern
vidjeh vic na tviteru:

ide pop i kadi nešto, a gledaju ga dva pedera: "mačko, gori ti torbica!" :lol:
Korisnikov avatar
By blenta
nisam citao temu
jer stvarno nemam snage za naklapanja s jedne strane vernika
a s druge strane extrema tolerancije i nisam vernik, ali slucajeva

samo se molim darvinu i cinjenici da ste svi produkti evolucije
koja je trajala mnoooogo godina da neko nije izlupetao kako to obicno biva na ovim temama
kako su eto i ateisti vernici, ali antipod religiji ili druge jednako sasave paradigme
(jbt postalo lakse biti biseksualan nego ateista, nece da ti priznaju da nisi na neki nacin povezan sa bogom ili religijama niposto)

i sada moja dva centa:
nisam u hate klubu, definitivno ne mrzim religiju, crkvu, vernike, popove, boga
i sve ostale elemente skupa

potpuno su mi nebitni do momenta kada dodjem u neposredan kontakt i kada me isti podsete na svoje postojanje a tada moje emocije rangiraju od indeferentnosti preko transfera blama do misljenja da su vrlo neinteligentni (ovde bi trebalo sazaljenje da upadne ali uglavnom ne sazaljevam ljude)
Korisnikov avatar
By barni011
neko zeli na mesec da odleti a neko mnogo dalje

ovo me podsetilo na onog klinca iz Montevidea kada zakljucuje

"snovi i nisu snovi ako su realni"
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2317126#p2317126]barni011 napisao:[/url]
I meni smeta, mozda bolje reci ne kapiram, sto je vecina ljudi ovde svoj zivot podredila svom polnom organu pa i literaturu koju citaju mora da se uklapa sa prohtevima polnog organa.Svoj identitet sveli na prohteve polnog organa.
:D
A ko su ti ljudi? Hajde nabrojih ih, molim te, verujem da se neće uvrediti. Deset minuta pokušavam da se setim nekog takvog forumaša i ne polazi mi za rukom. Čak si i ti kompleksniji od toga.

Sa druge strane, sasvim mi je razumljivo da će neko između nekog nevidljivog čike na nebu i kurca, da odabere kurac. Ovo drugo makar služi nečemu.
Korisnikov avatar
By blenta
a sa nevidljivim cikom moze?
za to postoje tablete
Korisnikov avatar
By *deni*
Svega ovoga ne bi bilo kada se religija ne bi zloupotrebljavala u svrhu podjarmljivanja ljudi i materijalnog, neosnovanog bogaćenja crkvenog klera.
:kosa:
Korisnikov avatar
By barni011
Blento nemoj se brukati kao buduci lekar

Skoro svaka sizofrena osoba ima strah od necega tj. zivi u strahu da je neko progoni i zeli joj nauditi.Sizofrene osobe nacesce umiru u srednjim godinama tj. posle ispoljavanja bolesti najduze 20tak godina.Sizofrene osobe sklone su ubistvima i samoubistvima, cesce ubistvu.Sizofrene osobe se boje drugih ljudi strahujuci da im ljudi mogu citati misli.Sizofrene osobe imaju napad smeha u situacijama kada su oko njih ljudi tuzni i obrnuto.

Kakve to veze ima sa recimo jednim monahom?
Koji vlada sobom, smiren je, zivi dugo, ne oboljeva od kancera, nije agresivan.
Ti brkas pojmove, jer Boga dozivljavas kao nesto cega se treba u osnovi bojati te ti i tebi slicni ovde rasturate propagandu kako je on surov a zapravo nije.

Kada si isao u skolu kada nesto nisi znao dobio si jedinicu da bi se popravio i vise potrudio da bi nesto naucio a ne da bi se plasio uciteljice.

Monah nema strah od Boga vec ga vidi kao radost.
To ludilo kako ti nazivas je najzdravije stanje coveka.
Korisnikov avatar
By blenta
barni ja jedino zastupam sopstveno misljenje
da su vernici inherentno neinteligentniji
od onih koji to nisu

sve ostalo ti se ukazalo
ne znam kojim god da nacinom
izlacis svoje zakljucke
:mirth:
Korisnikov avatar
By *deni*
A to pozivanje na Božiju volju i na to što Bog hoće, kaže, savetuje... pa to ne zavređuje ni jednu rečenicu rasprave, jer je reč o očiglednoj manipulaciji. Ne znam ko više danas na to iskreno naseda.
Naseda moja poznanica, koja je preko veze u lokalnoj SPC dobila posao kao šalterska službenica u pošti i tako je srećna i zahvalna zbog toga da mi se čini kako od nje veće pravoslavke i Božije obožavateljice nema na ovome belom svetu. Ali je jasno da je ona tolika vernica postala iz koristi i ja to potpuno razumem. Lajkuje slike patrijarha Pavla i stranice srpsko-ruskog neraskidivog prijateljstva na Fejsu, kupuje štiklice od šalterske plate, ljubi ruku popi što ju je zaposlio i to je jasna računica. :yes:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!