Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By boo_radley
Zavisi koja glista je u pitanju.
U glavnom je teško da ti dobiješ gliste as in da ti uđe u creva, razvije se u odraslu jedinku i hrani, ali se dešava da čovek proguta larvu koja onda putuje kroz organizam pa se zabode negde i može da bude komplikacija, ali mislim da je to retko. :nesiguran:
I opet, zavisi koja je glista u pitanju, znam da za mnoge treba da prođe dosta vremena u određnim uslovima da bi postale opasne (npr da budu u zemlji par nedelja ili tako nešto).
Mislim da ne bi trebalo preterano da brineš pošto verujem da pereš ruke redovno i brineš o sebi kao i o maci. :)

Edit: najočigledniji simptomi su ti naduven i tvrd stomak i retka stolica (mada i ne mora da bude).
Korisnikov avatar
By Hys.
^al svakako je bolje da pored toga je i ne ljubi u njusku; prenosi se preko izmeta a znamo kako mace ciste guzu.
By space_oddity
Mislim da ona ima nešto što se zove na engleskom roundworm, a to može preći na ljude, no piše da se retko dešava. Nijedan od simptoma nemam [što ne znači da se nisam zarazila], ali sam se dodatno usrala zato što sam u poslednje vreme vrlo proždrljiva (pojedem 500g pite sa pečurkama i za sat-dva sam ponovo gladna). Inače sam to pripisivala biljnoj ishrani, stresu i čemu sve ne, ali sada pomislih- jebote, možda imam gliste. No, ovo je već moja paranoja najverovatnije. :smeh:

Ali, da, i mene više brine da mi se ne zabode glista u mozak ili oko ili gdegod.
Kako se testira na takve stvari, zna li neko?
(Da, definitivno neću spavati, osim ako odem da popijem poveću dozu valerijane.)
Korisnikov avatar
By Hys.
A na fokslajf "tough love" i hvale curu sto je zbog momka sa kojim je bila na 2 dejta odlucila da se ne bavi go go densom.

argh!

edit:

pretpostavljam salje se stolica na ispitivanje al za ove druge...ne znam. Al nemoj se bre tripovati, i te male sanse sto ima vet ce ti reci sta i kako. Nemoj sad da se paranoises :)
Korisnikov avatar
By boo_radley
Nemam pojma kako se testira. Znam da može da ti čuči negde u organizmu godinama a da ne znaš. (Čisto da ti malo pojačam paranoju :lol:)
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
^
^
Jbt, ovo k'o da sam ja tesila nekog. :lol:

Spejs, javi sta je bilo s mackom i sa tobom i tako to! :)
Korisnikov avatar
By boo_radley
Mene zanima kako se testira na onu larvu migrans. :uplasen:
To nema veze sa stolicom.
By space_oddity
Hvala, i hvala svima koji su mi nešto odgovorili :)
No, moja paranoja ume da bude baš hardkor, i koliko god ja bila svesna da je nekad iracionalna i da sam smešna, it just doesn't go away. :smeh: a frka je baš zato što ako mi nije zabola u crevu nego mozgu, kurčina.
^
^
Sada sam googlovao, radi se kompletna krvna slika.

Tests:
If you have visceral larva migrans, you may have a higher-than-normal level of white blood cells.

People with this condition may also have signs of a swollen liver, rash, and lung or eye problems.

Tests may include:

Complete blood count with differential
Blood tests to detect antibodies to Toxocara
Korisnikov avatar
By boo_radley
space_oddity napisao:Hvala, i hvala svima koji su mi nešto odgovorili :)
No, moja paranoja ume da bude baš hardkor, i koliko god ja bila svesna da je nekad iracionalna i da sam smešna, it just doesn't go away. :smeh: a frka je baš zato što ako mi nije zabola u crevu nego mozgu, kurčina.
:lol: Skroz te razumem, i ja sam hipohondar.

Hoćeš da ti šibnem neku knjigu o mačkama i njihovim bolestima pa da još gore isparanoišeš? Ako već nemaš. :smeh:

Edit: Thanks Neutron.
Korisnikov avatar
By gossip
Sanjao sam da je Doris Bizetic nastupila u Apartmanu. :lol:
Korisnikov avatar
By Waldorf
znate kako, ljudi, jako je lepo što vi volite životinje, imate mačke i brinete o njima. ali ono, lepo bi bilo imati barem malko obzira kada su ovakve priče u pitanju, naročito u temama koje se generalno smatraju "safe". jedan jedini put nisam kliknula na forum o zdravlju jer znam da mojoj hipohondriji malko treba da se rasplamsa, a o glistama i bubama tek volim čitam, naročito uz kafu.

jbt, isti je osećaja kao one majke što u sred restorana izvade sisu da doje dete ili nošu stave na sred sobe "da se mali iskenja".

dajte idući put stavite neko upozorenje ili, još bolje, prebacite priču na temu/podforum koji su malko više specijalizovani. ajde, pliz..
Korisnikov avatar
By acid drop
šta koji kurac znači ta reč i kako da zapamtim ime tog benda. :drama:
  • 1
  • 315
  • 316
  • 317
  • 318
  • 319
  • 1033
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!