[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2472849#p2472849]bern napisao:[/url]^
once an addict, always an addict.
Veoma tacno u mom slucaju.
Ostavila pre desetak godina, dve godine nisam uopste pusila, i uzmem tako 'samo jednu', da ishedonisem.. i od te jedne nastavim kao da ni dva dana nisam pauzirala!
Sad sam opet ostavila, pre dve i po godine. I ono, malo mi bezveze kad shvatim da sam svoje sledovanje za ovaj zivot ispusila, tj. da je sad to meni skroz ZABRANJENO ako ne zelim da se vratim u tu celu pricu, ali opet.. na stranu zdravlje i sve ostalo, ja se toliko SLOBODNIJE osecam otkako sam se tog zla resila da mi ni na kraj pameti ne pada da to ugrozim.
Za ostavljanje ni prvi ni drugi put nisam koristila nikakve lekove, preparate, flastere, knjige samopomoci, itd. Samo sam eto prestajala da pusim jer sam tako resila. :mazga: Sto se toga dakle tice, nemam neki konkretan savet, osim da pomaze ako izbegavas drustvo pusaca prvih par nedelja. Mada, ja sam maltene od prvog dana pa do dana danasnjeg uvek imala neke cigarete u kuci, iz ovog ili onog razloga - i nijednom nisam pala u iskusenje.