Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By blenta
bosonoge momcine u biblioteci..... pa jubaw ^^
Korisnikov avatar
By constantine
^dobri su joj pokreti. :lol: jedva cekam kad ce neku parodiju da naprave
Korisnikov avatar
By *Sandra*
svaki sutlijas, sem domacinskog, je odvratan! al idalje ga zderem :lol:
Korisnikov avatar
By gossip
@Kragi: lepo ja kazem kako vise volim zivotinije nego ljude :(
Korisnikov avatar
By *Sandra*
this is just in - trling "dama" ce pokusati da pohara BG USKORO! Pazite se cice!!! :lol:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2472160#p2472160]Kragi napisao:[/url]Slika

ovo je onako, skroz benigno na osnovu onoga sta se sve da videti kad neki proizvodjac nekog kozmetickog preparata svojstva istog testira na zivotinjici.
Jeste li sigurni da vas ne zanima da li je brend koji koristite uradio ovo?

:die:
:up: :up: :up:
Zanima me, naravno, a nagađam da je neka Nivea ili sl. Jako pazim da nikad koristim kozmetiku koja nije testirana na životinjama. Jedino što mi je ostalo neraščišćeno je pasta za zube, pošto mi se čini da sve firme koje prave paste za zube testiraju na životinjama. Prosvetli me ako znaš za neku :)
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Misliš, da "...nikad ne koristiš..."

Pasta za zube koju tražiš, a možeš je naći kod nas je Sensodyne.
^
^
Sensodyne je brend kompanije GlaxoSmithKline, poznate i po Aquafreshu, koja svoje proizvode testira na zivotinjama. Isti slucaj je i sa ColgatePalmolivom, Uniliverom (Signal) i P&G-om (Blendamed) ^^
Ostaje ti organska kozmetika.
Ja koristim SilverCare jer je odlicnog kvaliteta i pasta i cetkica i konac a moram da priznam da nisam nasao podatak da je animal friendly, kao sto nisam nasao ni da nije. :neznam:

Najveci kozmeticki giganti koji testiraju proizvode na zivotinjama su Loreal (znaci ono sve brendove koje drze Loreal, Vichy, La Roche, Garnier, Biotherm, onda ona cuda od dekorativne kozmetike ... ) Uniliver (Dove, Rexona ... ) Jonson&Jons (Neutrogena, Roc ...)
Sustina je da manje vise sve poznate brendove drzi pet kompanija.
E sad, prema zvanicnom saopstenju Nivea, odnosno Beiersdorf (Nivea, Eucerin) ne vrsi testiranje na zivotinjama. :D
Uz to, ima i puno razlicitih informacija za razlicite firme u smislu da su na nekim listama zloce a na drugim dobrice a fakat se i info obicno daje za te vece, 'masovne' firme/brendove jer kontam da se cilja upravo na ono sto se najvise prodaje. Mis'im, Nevena Leskovac nije ni na jednoj listi :lol:
I da, cini mi se da sam negde procitao da se Clinique najvise bavi zastitom zivotinja odnosno zalaze za neexploatisanje istih u te svrhe :klap:

Ispravite me slobodno. :D
Ih, nasao si Nevenu...
U principu, 95% kozmeticnih preparata se ispituje na zivotinjama, kao i lekovi za humanu upotrebu.
Ako ste animal friendly, mozete se osloniti na ovo.
Za negu tela domaci pravljeni sapun, najbolje od glicerina. NISTA VAM DRUGO NE TREBA. Batalite price za suvu kozu, masnu kozu, ovakvu-onakvu, treba vam samo sapun. Gelovi za tusiranje su tek sranje. Ako imate probleme sa kozom, morate da lecite telo iznutra, a ne samo spolja.
Ulja od kantariona, zalfije, bokvice, kamilice-na lice ujutru i uvece, za unutr upotrebu oko 30 kapi u mali vode ili nekog ulja (nerafinisanog) 3 puta dnevno.
Sredi vam se metabolizam, sredice vam se i koza.
Sve one kreme, masti, gelovi-Batalite, to je cista hemija.
Okrenite se prirodnoj medicini, knjiga ima o tome na netu, pa trk u prodavnice zdrave hrane.
Priroda nije glupa, ljudi jesu.
Aha, a umesto kondoma da uzmem biorazgradivu kesu? :smeh:
Ma pomenula ona Niveu pa ...
Inace, ja ta ulja ne mogu da koristim jer sam i ovako dovoljno masan. Cool mi ta prica sa hand made sapunima ali mi je osecaj koji ostane posle tusiranja grozan, naspram shower gela. Nekako je vise glatka i manje suva, sto mozda i nije neka prednost ali svakako jeste to da mi sapun zapusi sve pore pa ujutru imam bar 3-4 upale na ledjima. Ali znaci obavezno!
Ovo za metabolizam i te fore se slazem, ali tu mnogo treba da se 'radi' pa mi lakse da uzmem tonik za zatvaranje pora i mat kremu nego da se odricem nekih stvari i navika koje volim :smeh:
By space_oddity
Htedoh i ja napisati to za GSK. Na sajtu Sensodyne piše da nije testirano, proverih malopre, znači verovatno konkretan proizvod nije, ali GSK testira.
Mislim, ok, ako nemam izbora radije ću uzeti proizvod koji sam nije testira iako GSK testira nego pastu koja je testirana, al najradije ne bih ništa.
Recimo, Nestea LEDENI JEBENI ČAJ je testiran na životinjama (ne serem, guglajte). Ja zbog toga bojkotujem sve Nes-ove proizvode.

Da, ovo za kozmetičke gigante važi. Za parfeme Coty, koji proizvode MASU parfema. Ja saznah da je njihov i Playboy i smorila sam se vrlo, ali jebiga, šta je tu je, zaista mi nije toliko bitno da mirišem baš konkretno na taj parfem, tako da prestanak upotrebe nije ni bio doveden u pitanje.
Ja kupujem uglavnom DM-ove proizvode (Alverde, Balea...), Lillyjevu Velneu, a od kozmetike Auru i Essence. Velnea ima super stvari a pored ovog su čak i jeftine u odnosu na drugo. Ima još nekih firmi, ne znam sad trenutno napamet, ali mogu da pogledam u kupatilu, za koje provereno znam da ne testiraju. Za taj Clinique prvi put čujem.

Što se lekova tiče, masa lekova koja je odobrena za ljudsku upotrebu zapravo NIJE prošla testove na životinjama (aspirin recimo). A bili su i slučajevi lekova koji jesu prošli test na životinjama, pa su ljudi umirali posle konzumiranja istih. Ne lupetam, videh negde na netu sa sve pobrojanim referencama, ako nekog baš zanima, mogu potražiti.

edit:
sad videh kako je post pisan lakonski i sa slabo struktuiranim rečenicama, izvinnjavam se.
Korisnikov avatar
By Mali-Princ19
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2472449#p2472449]space_oddity napisao:[/url]Što se lekova tiče, masa lekova koja je odobrena za ljudsku upotrebu zapravo NIJE prošla testove na životinjama (aspirin recimo). A bili su i slučajevi lekova koji jesu prošli test na životinjama, pa su ljudi umirali posle konzumiranja istih. Ne lupetam, videh negde na netu sa sve pobrojanim referencama, ako nekog baš zanima, mogu potražiti.
Aspirin je supstanca koja se nalazi u prirodi (vrbina kora) i od davnina se upotrebljavao kao analgetik i analgo-antipiretik. Lekovite supstance prirodnog porekla se obicno ne ispituju na zivotinjama, a 95% lekova na trzistu su sintetski proizvodi, koji se testiraju na zivotinjama.
O ovim slucajevima sa umiranjima se slazem i to ce se jos desavati, nista to nije za cudjenje.
By Kragi
Pa ono, da nije hemija nego priroda u svim sferama zivota. Sam si rekao da se okrenemo prirodi ...

@ space: da, znam za dm brendove. uzmem gel za tusiranje i tako to. Od medicinske kozmetike Eucerin i Sebamed, izmedju ostalog i zato sto ne testiraju proizvode na zivotinjama.
p.s.

kontam da je mogla da se otvori i tema o ovome koliko smo pisali :D
  • 1
  • 265
  • 266
  • 267
  • 268
  • 269
  • 1033
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!