Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
ne volim kasastu hranu

inace, nemam recept, ali se secam embargo vanilica koje su mi bile bolje nego regularne vanilice
A kako se zvala ona splačina što su neke žene pripravljale i koja se sastojala od mješavine brašna i bilo kog domaćeg Đema i zapečena u pećnici, a onda kao dekoracija :ozbiljan: odozgo su bile šare od soca od domaće kave? Mislim, one su to zvale kolačem. :ozbiljan:
E imam jos jedan embargo recept

zimi uz toplo mleko

lezibaka :D

smesa slicna kao za palacinke samo malo gusce, pece se u rerni
tepsija ona veca, za 4 osobe potrebno 4-5 jaja, solja mleka, secera, soli po zelji, par kasika ulja dodavati brasno i solju vode dok ne bude malo gusce nego za palacinke, popu smese za ustipke recimo.
Tepsiju podmazati
pece se 20tak minuta na 250 stepeni, posle desetak minuta pecenja testo se podize, pretpostavljam da je naziv lezibaka jer kad se ispece izgleda kao babine grudi ... smezurana brdasca :P

kad se malo proladi sece se na komade kao pica i maze pekmezom ako ga ima
ko

sve ovo ne kosta vise od 2 evra za 4 osobe :)
ja pekmez od kajsija najvise volim, ali domaci i mogu pojesti pola tegle dnevno :D...

ne znam sta je izljevak

kod nas se to lezibaka zove

nisam napomenuo da obicno ne ispade dobro prvi put, jer je jako bitno da se smesa podigne na ta brdasca... da se ne obeshrabri onaj koji pravi prvi put, treba uci u stos odnosa u smesi, ja to onako odoka pravim...

srecno i ko nije probao neka proba i zavolece sigurno ovo
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
^
^
domaci dzem od sljiva je divan kad ima malo ruma u njemu
Korisnikov avatar
By *Sandra*
evo jedan tecni koljac: mleko+kakao+plazma za sve od 6 meseci do 120 god :D
Korisnikov avatar
By Synesthesia
O bože Sandra, nisi čitala prethodne postove? Sad će neko mudro da ti kaže kako zamišlja tvoju sraćku... verujem da to nisi htela.
:kafa:
Korisnikov avatar
By *Sandra*
:iskolacen:
nisam citala...
noooooooo!!!
sto svi ovde imate neke cudne asocijacije...
Korisnikov avatar
By Mars
Ne, nego sto eto ta kesica krem-supe od sampinjona nije bas embargo, ili kako je vec autor osmislio temu.

Ko kad moja drugarica drzi nekakvu dijetu sa zrnevljem, a onda nedeljom ubaci 5 zrna suvog grozdja i tada je to "carski musli".
Korisnikov avatar
By Mars
Oćete recept za sufle od piletine? Ispadne onako...dosta, a pile je i inace zahvalno jer pre toga se napravi supa...
Korisnikov avatar
By Blady
Daj, moze.. evo i ja trazim neke recepte :)
Korisnikov avatar
By Mars
Samo da vidim da mi nije u pokojnom laptopu...

A pre toga, podsetio me profi kuvar na nekoj drugoj temi ovde.

Ekonomican recept u zavisnosti od varijante...Skuva se povrce (krompir, sargarepa, paskanat malo, tek onako začinski da mu ga da) i neko sitno goveđe meso (kontam da je ekonomicno jer ne treba puno mesa) isto se skuva. Onda se napravi fini gusti besamel, beli biber...i onda (carski deo!) se ubaci opet prema mogucnostima neki tvrdi, zuti sir na kockice i drzi na tihoj vatri dok se kockice ne smeksaju, ne potpuno rastope kao za fondu.

E, to se onda prelije preko onog povrca i mesa (ili samo povrca) i milina.
Korisnikov avatar
By Mars
Sufle od piletine

Potrebno je:

300gr pilećeg mesa
80gr margarina
60gr brašna
1 kašika vegete
1-2dcl mleka
2 jaja

Pileće meso skuvajte, odvojite od kostiju i usitnite. Na ugrejani margarin stavite brašno i promešajte. Zatim zalijte toplim mlekom, dodajte vegetu te pustite da se prokuva. Ohladite pa umešajte usitnjeno meso, žumanca i na kraju sneg od belanaca. Smesu istresite u namazanu i brašnom posutu vatrostalnu činiju te staviti da se peče u zagrejanoj rerni.

Napomena:
Dok se kuva meso mogu se staviti i 1-2 šargarepe. Sa njima se ponašati kao sa mesom.

E sad vidim ono sto obozavam: niti pise na koliko stepeni niti koliko dugo. Verovatno 180-200.

Sa krompir-pireom super ide i sa slatkim senfom. Moze i obican.
Korisnikov avatar
By Val
Duzhina pechenja ide na oko, jer je piletina svakako skuvana, a jajima ne treba duzhe od 15ak minuta da porumene. :)
Korisnikov avatar
By Mars
To naravno, vise se susi nego sto se pece.
Al ja, iako pocinjem da se svrstavam u iskusne domacice, volim da imam i egzaktne podatke (profi deformejshn)

Izludim kad mi moje pretkinje u telefon na postavljeno pitanje odgovore, tipa: "Pa da nije GUSTO, al da nije ni RETKO" i sl.
Korisnikov avatar
By Val
hahaha Kapiram. No ja sve to na oko i iskustvo. Probam 1...2...3 puta pa vidim kako je MENI najukusnije. Po knjigama nikada nisam mogla. Jedino sastojke povadim iz knjiga. Ostalo sama...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!