- 07 Okt 2012, 12:47
ja mislim da je hrvatski LGBT pokret, koji doduše ima dvije odvojene i ideološki potpuno različite struje, izrazito političan, heterogen i rekao bih zreo (u smislu da se ne šalju saopšćenja "mi se u GSA šalimo da smo Dačićevi pederi hahaha"), i mislim da je to dobro, jer ideologija i neki set vrijednosto jest ključna i jedina stvar koja drži neke ljude zajedno, jer su se okupili valjda oko istih uvjerenja a ne istih ciljeva (u pravilu se ljudi okupljaju oko istih ciljeva, ja to zovem mafijaške organizacije ili kad su u pitanju NVO-i - udruge za projektizam), no taj heterogeni pederpokret u hrvatskoj nije, na svu sreću, povezan s političkim strankama više od razine klasičnog zagovaranja, u smislu da se s nekima može, s nekima ne može, a s nekima nikada neće. Coduše, ima iznimaka koji se slikaju s gradonačelnikom Zagreba, poznatim lopovom, lezbofobom i rukovateljem s ratnim zločincima, ali kad dijeli prostore po gradu, onda je nekima s nedostatkom vlastite ideologije, principa i uvjerenja, i takav dobar.