[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2449686#p2449686]4NY K3Y napisao:[/url][url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2449411#p2449411]barni011 napisao:[/url]@alexandermagic
kad si pomenuo Adama evo da se nadovezem jos sa ovim postom, on je bitan veoma za homoseksualce jer daje odredjeni prostor tumacenja covekove seksualnosti, njene svrhe i jos stosta nesto, no kako nema aktivista koga zanima sve to, sve to ostaje nedirnuto...
nisam aktivista, ali me zanima
Cinjenice,
iz Biblije (dodao sam da ne bi ionako isli u dublji offtopic)
Bog se otkrio covecanstvu u muskome rodu.
Prvi covek Adam stvoren je iz ljubavi Bozije tako uci crkva, dakle istopolne ljubavi ali bez seksualnog odnosa.
Mi mozemo polemisati sada o toj ljubavi i svrsi stvaranja coveka.
Ljubav dva muskarca koji nisu u srodstvu prikazana je u Bibliji kroz jednu pricu kralja i njegovog prijatelja, prikazana je veca nego ljubav srodnika ili ljubav tog muskarca i njegove zene.Ponavljam LJUBAV.
Ja stalno potenciram na ljubavi kao univerzalnom osecanju istom prema svakome ljudskom bicu bez ikakve razlike.To je veoma bitno radvojiti od seksualnog nagona.
Zasto?
Bog je Evu stvorio i nacinio seksualnu privlacnost izmedju nje i Adama samo iz jednoga razloga, reprodukcije i to je jedina svrha seksualnog odnosa i nikakva sveta stvar nije sam cin seksa jer da jeste Bog bi istim odnosom stvorio Adama.
Sveto je rodjenje!
Mi nisamo bogovi i bez reprodukcije ne bi ni postojali posle Adama.
U bliskoj nam buducnost Hriscanske crkve bice na muci upravo zbog seksa koji odnosi pobedu nad duhovnosti coveka.
U 10 Bozijih zapovesti koja je po meni jedina pisana Bozija rec(sve ostale gde se pominje i homoseksualnost je pisao covek sta je Bog rekao, to je velika razlika obzirom da su to pisali ljudi heteroseksualne orijentacije) ne stoji homoseksualnost kao greh, vec preljuba a negde se pominje i blud.
Sta je preljuba?
Svaki seksualni odnos mimo bracne zajednice.
Sta je blud?
Svaki seksualni odnos mimo bracne zajednice.
Apostol Pavle je naveo homoseksualnost kao losu, takodje je naveo da je i samo pogled ka tudjoj zeni sa zeljom za njom preljuba u srcu tvom.
Argumenat homoseksualnosti kao necega neprirodnog jer iz takvog odnosa nema poroda je neosnovana jer ni svaki heteroseksualni odnos nema poroda a blagosloven je u crkvi.
Dakle imamo dve prirode Boga.Jedna moze da upraznjava seksualni odnos koji je lisen reprodukcije a druga ne moze.
Zakon vecine.
Pitanje bi mogli postaviti ovako,
Da li bi homoseksualnost bila greh ukoliko bi smo je stavili u okvir bracne zajednice i zasto se crkva ostro protivi odobravanju takvog braka?
Ovo sto ja pisem nije naravno stanoviste Pravoslavne crkve, to je moja analiza, coveka koje je rodjen kao homoseksualac i Hriscanin i oba su za mene spojiva jer ja nisam birao moje rodjenje, Bog je.
Ja ne mogu prihvatiti da je moje bice obuzeto nekakvim demonom jer moja okolina smatra da sam ja dobar i kvalitetan covek sa odredjenim manama
Sto se tice onoga sto si pitao o naravi coveka i kazni Boga.
Bog ne kaznjava mi to radimo sami sebi.Niti je Isus kaznjen od Boga, Isusa smo mi razapeli.
Tvoj telesni zivot je tvoj, ti biras kako ces ziveti, ali dusa nije tvoja i posle ovoga zivota nista nije tvoje, sve je Bozije.Kada tvoje telesno vrati Bogu ono to je njegovo to mora biti cisto kao sto se i rodilo.
Nije nuzno da ti telesni zivot bude pakao, rekao sam vec, Bog ti je dao noge da upravljas njima i pokazao ti put.
Zivotinji je mnogo lakse da zivi nego coveku.
Ti imas razum koji donosi odluku lisen instikta, zivotinja to nema.
Dakle, sto bi Ceda J. rekao OD TEBE ZAVISI
![:)](./images/smilies/smile.gif)