- 01 Okt 2012, 03:46
the way i see it - 2 su putica kojim aktivisti gej zajednice mogu da vode celu ovu pricu:
1. your friendly neighborhood gay - znaci, da pokazu da medj svim ljudima ima gej ljudi, da su gej ljudi poreski obveznici, pravnicinastavnicichistaci&vojnici, da su mnogi ostali i bez posla u ovim 'kriznim vremenima', da su neki od njih hriscani, da ih muce sve muke koje muce svakog prosecnog gradjanina ove zemlje itd.
relatable gay, da pojednostavim.
(podmuki, manipulativni, svedeni - 'politicki' pristup)
2. the elite posh hipster gay transvestite - znaci, realno, pljuvanje po standardima. 'visoko shvatanje umetnosti & zivota' i to sve. rusenje konstrukta, rusenje heteropatrijarhata & the whole shebang.
unrelateable, da pojednostavim. za nekog 'prosecnog' srbina.
(podrivacki, revolucionarni, bezobrazni - 'umetnicki' pristup)
..
e sad, u izboru izmedju 2 putica - jedino pitanje je sta je cilj svih ovih manifestacija.
ako je cilj 'prihvatanje' od strane 'prosecnog srbina' i sve to, benefit cele populacije, jel, 'priblizavanje' prosecnog geja prosecnom srbinu
ja bih u tom slucaju isao na opciju br. 1.
ako je cilj, kojim slucajem, potpuna revolucija, rusenje sadasnjih vrednosti etc. bez obzira na to koja percepcija 'prosecnog geja' se stvara kod 'prosecnog srbina' - opcija br. 2.
..
a naoruzavati (barem argumentima) one koji zele da vas ubiju (crkva)... staznam... moze to za opciju 2, donekle.
za opciju 1. ne ide nikako.
pa makar bilo i samo 20% ili 05% 'upotrebljivog materijala' - novine ce ispotencirati bas tih 05%.
..
mnogo bih ja promisljenije (podmuklije, mozda) sve to odradio u srbiji. mnogo.
ali ... ja bih isao na opciju br. 1.
bar za pocetak.