Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Incubus
Originally posted by LeDeNa_

Za sve one kojima nedostaju ozbiljni dokazi u prilog vegetarijanskoj ishrani i koji smatraju to glupostima, navešću ponovo mišljenje Nikole Tesle koji je čitav život bio vegetarijanac:

„Zbog toga je danas najznačajnije pitanje kako obezbediti dobru i obilnu ishranu. Prema opštim principima, gajenje stoke u cilju obezbeđivanja hrane je pod znakom pitanja jer, u gore navedenom smislu, to mora nesumnjivo da vodi ka dodavanju mase 'manje brzine'. Sigurno da je mnogo poželjnije gajenje povrća i zato mislim da je vegetarijanstvo pohvalan način za napuštanje utvrđenih navika. Nije to samo teorija da možemo da opstanemo na biljnoj hrani i da obavljamo svoj posao čak i bolje. Mnoge rase koje žive isključivo od povrća imaju bolju fizičku kondiciju i snagu. Nema sumnje da je neka biljna hrana, kao što je ovsena kaša, ekonomičnija nego meso, čak i bolja u pogledu mehaničkih i mentalnih dejstava. Takva hrana, štaviše, sigurno manje opterećuje naše organe za varenje, a time što doprinosi osećanju zadovoljstva i druželjubivosti čini toliko dobra da se to teško može dovoljno ceniti. S obzirom na te činjenice, treba uložiti sve moguće napore da se zaustavi nemilosrdno i okrutno klanje stoke, što mora destruktivno da utiče na naš moral. Da bismo se oslobodili životinjskih instikata i apetita koji nas drži na nižem nivou, treba da počnemo od samog korena iz koga potiču: treba da sprovedemo radikalnu reformu u karakteru ishrane.”
Apsolutno, msm Tesla!

Najjadniji argument mi je :"Ali ja to volim" :doh:
By Kragi
Originally posted by vanillapuff

Ja sam ovolaktovegetarijanac ( sto ce reci da ne jedem meso, a jedem mlecne proizvode, belance od jajeta i sve ostale vocke i povrcke, naravno) i to traje vec 7 godina... Mogu vam reci da se 200 i jos toliko puta bolje osecam od tada, imam vise energije, a i ne susrecem se sa nezivim telima zivotinja koje su me nekad tako umilno gledale, trcale po dvoristu i imale neki svoj zivot, a onda je "C"ovek odlucio da to prekine....
:sekirica: :no:
+ riba u mom slucaju.

Kod mene je to doslo nekako postepeno.
Nikada doduse nisam ni jeo koze i ovce npr ali jesam piletinu i govedinu.
Ne znam, ne volim ga, ne prija mi i nekako sam postepeno sve to izbacio iz ishrane.
Sad mi je vec jako bitno da pasteta bude riblja a supa bistra. :D

Inace nemam problem da spremim meso za one koji ga vole iako ni u tome ne uzivam preterano ...
Naravucenije, nije moral u pitanju :radosnice:

... i da, sad bas pokusavam da se setim, mislim da sam poslednji put jeo meso (koje ne dolazi iz mora) pre dve i po, tri godine :klap:
Korisnikov avatar
By Nikodim
Dečko iz Nemačke, koji je bio nedavno u Beogradu, vegetarijanac, otišao u prodavnicu i rekao da je vegetarijanac, da ne jede ribu i meso, te pitao šta mu mogu ponuditi, a prodavačica, pametnica, reče: "Nema problema, imamo piletinu."
:D
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by spliff

ali ja volem meso
posebno piletinu, teletinu i svinjetinu

i ja + pacetinu (spagete mi nemaju smisla ako nisu sa pacetinom...)

a opet, ne bi mogla izdrzati jedan dan bez mesa i podneti ceo moj poslovni dan u gym-u... nema sanse, gorivo za moje telo...
Korisnikov avatar
By Dirrty
1. Zdravije je.
2. Volim životinje više nego ljude.

3. Nikada nisam voleo meso, kao klinac sam ga jeo preko kurca u minimalnim količinama (piletinu najčešće), voleo sam po koju mesnu prerađevinu... godinu ipo dana ne jedem nikakvo meso, dakle ni ribu.

Jaja jedem povremeno, češće oblizujem :lol:, a bez mlečnih proizvoda bih umro.

Ljudi su prilično glupi, ono što najčešće čini jelo ukusnim su začini.
Korisnikov avatar
By ultraviolet
ne bih želela da se odreknem mesa. rastuži me sama pomisal na to da uživam samo biljčice i mlekce. :sigh:
By loreenche
Gde je duki da vam sad elaborat bachi na ovu temu :)
Korisnikov avatar
By acid drop
mlekce. :sweet:

nisam vegi, ali više volim povrće, voće i tak to.
šta je đuveč bez komada mesa? šta je kupus slatki bez komada mesa? sarma bez mesa?
čemer i jad. zato valjda nisam vegi.
By space_oddity
A zašto ikome smetaju vegeterijanci?
To je ono što mene zanima.

Inače, zato što mogu da biram da li ću jesti nešto što je nekad bilo živo biće ili neću. I onda odaberem ono pored čega ću se osećati lagodnije.
Korisnikov avatar
By spliff
ovde svi vole zivotinje
a biljke izgleda svi mrze
Korisnikov avatar
By Blady
Volim da se tako hranim.

Zelim da se hranim zdravo, sto ne radim poslednjih par meseci.
Nisam neki ljubitelj mesa, pa sasmim tim mi nije tesko.
Korisnikov avatar
By *deni*
Od kako sam na restriktivnom režimu ishrane, jako retko jedem meso, ali ga jedem, kada dođe na red u jelovniku. :yes:
Nemam razumevanja za prava životinja koje služe za čovekovu ishranu, prosto zato što idem logikom - Životinje koje ubijamo i jedemo takođe bi, u drugačijim uslovima, ubile i pojele nas. Uvođenje obaveznih pravila o što milostivijem postupku ubijanja prehrambenih životinja podržavam. :yes:
Jedna druga stvar me već dugo buni - Zašto je predviđena krivična odgovornost za ubijanje samo nekih vrsta životinja ? Zašto ne smeš ubiti mačku, a smeš svinju ? Kada sam to pitanje postavio jednoj eminentnoj pravnici, odgovorila mi je - '' Zato što je svinja gadna. '' :roll:
Dobro, očigledno se zajebavala, jer ni sama nije znala kako suvislo da odgovori na to oprečno pitanje, ali je vrlo licemerno od čoveka da zakonski štiti telo i život samo životinja koje mu ne služe za ishranu. :yes:
By Dharma
Ja bih najviše voleo kad bi bilo zabranjeno ubijanje svih životinja.
Od 2019 godine će u Srbiji biti zabranjen uzgoj životinja za krzno :)
By Kragi
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2274921#p2274921]acid drop napisao:[/url]mlekce. :sweet:

nisam vegi, ali više volim povrće, voće i tak to.
šta je đuveč bez komada mesa? šta je kupus slatki bez komada mesa? sarma bez mesa?
čemer i jad. zato valjda nisam vegi.
Stvar ukusa veruj mi. Ja sam najbolje sarme uvek jeo za svetog nikolu kod tetke na slavi.
:D
Stavis malo vise (zacinskog) povrca + probaj sa bademom recimo, koji je bogat proteinima, umesto mlevenog mesa. :D

Jedem ribu, sve ostalo ne mogu ni da gledam ocima. Jednostavno mi ne lezi. I dok sam jeo (ostalo) meso bio sam poprilicno izbirljiv da bi mi se vremenom smucilo i to sto sam mogao da varim. :D
Nemam nista protiv ljudi koji ga jedu samo sam za selekciju u smislu kvaliteta. Nemojte bre jesti kojekakve kobasice, virsle, salame, nareske i ostale industrijske proizvode tog tipa. Nutritivna vrednist im je nula. :)
By Dharma
U sarmu umesto mesa dodajte malo mlevenih oraha i bundevinih semenki. Bude jako dobro :)
Naravno i žitarice ( po izboru ječam, heljda, pirinač, proso, spelta ), začine i jedite zdravo :)
Korisnikov avatar
By bern
poštujem i ja život. ne ubijam komarce. nikad mrava nisam zgazio. muve ljubazno zamolim da izađu iz moje kuhinje, a one samo zajedljivo zazuje (ah, ti šarmeri). ne želim da imam išta slično za đavoljim stvorenjima kao što su lavovi, ne želim da budem svinja pa sve da jedem... drva prije nego kupim molim za oprost i ostavim žrtvu mami prirodi. ukoliko kupujem cvijeće treba mi 15 dana da oplačem taj izgubljeni život. dakle, poštujem život u svoj njegovoj iskričavosti božanskog nadahnuća...

e jes... volim meso.
Korisnikov avatar
By Laerem
"It's been known for a while that some plants are able to communicate with each other through chemical signaling — but new research published in Trends in Plant Science now suggests that plants not only respond to sounds as well, they can also talk to each other, by making "clicking" sounds."

http://io9.com/5919973/plants-communica ... ing-sounds" target="_blank

Meni je ok ubijati zivotinje dokle god ih se ne muci i dokle god one ne steknu svijest o smrti ili potencijal za takvu svijest. Zivotinja jednostavno nije u stanju biti protiv svoje smrti. Momenat vlastitog dokidanja joj je irelevantan. Jedino cemu se protivi je bol.

Btw. vrhunac licemjerja: vegetarijanci koji su za pravo zene na abortus. Jednostavno je neobranjivo da zrtvujes jednog homo sapiensa zbog nekih antropocentricna "prava", po trbuhu strija i malo muke pri porodu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!