Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za sve nase gledaoce ispred malih ekrana...

Moderatori: Waldorf, Moderators

zahvaljujući deniju saznah za postojanje ove odlične dokumentarne serije. vrijedi pogledati. :sudija:
ima više epizoda, teško je izdvojiti najzanimljivie detalje, iako je naročito zabavan moment o misterioznom vozu koji ide i tamo gdje nema pruge :krezavi: također, fora je i jukstapozicija izvještavanja HTV-a i RTS-a o vukovaru - slično ko hrvatsko jaje srpskom jajetu. ^^

any thoughts? :trep: & kakvi su danas mediji? :smirk:
Da je sve to deo radnje nekog crnohumornog filma, bilo bi smešno. Ovako je stravično. Da čovek ne poveruje da se sve to dešavalo i na tv-u emitovalo samo pre 20 i manje godina.
Medijsko prepucavanje između sukobljenih strana vodilo se nekada sa pravom poremećenom razdraganom infantilnošću, kao dečija igra u kojoj se nije dopuštalo da činjenice i zdrav razum stoje na putu ostvarenju cilja - da se neprijatelj uništi na svaki mogući način.
Prosto deluje nestvarno što su ti prilozi deo bliske prošlosti, a ne nekog perioda od pre 50 i 100 godina.
Stanje u medijima danas je diktirano stanjem u društvu i njime uslovljenim potrebama, što praktično znači da samo zbog toga nemamo više prilike da slušamo '' vesti '' o deci koja su živa bacana u kaveze sa lavovima, a ne zato što se novinarima probudila savest i što osećaju obavezu da u radu poštuju osnovna novinarska pravila. Većina njih bi ponovo, bez mnogo dileme, radila sramne stvari, samo kada bi se to od njih tražilo. :yes: Ono, rade i danas sramne stvari, ali ne toliko neoprostivo sramne i stravične, jer više ne postoji potreba da pišu i objavljuju kako je u znak lojalnosti prema hrvatskom narodu, jedan ustaša ubio trudnu ženu - Srpkinju, rasporio joj utrobu, izvadio plod i zakucao ga u drvo ispred kuće., kao što je pisala '' renomirana '' srbijanska '' Politika '' u jednom broju novembra meseca 1991. godine . :ozbiljan:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2442063#p2442063]Popeye napisao:[/url]zahvaljujući deniju saznah za postojanje ove odlične dokumentarne serije. vrijedi pogledati. :sudija:
ima više epizoda, teško je izdvojiti najzanimljivie detalje, iako je naročito zabavan moment o misterioznom vozu koji ide i tamo gdje nema pruge :krezavi: također, fora je i jukstapozicija izvještavanja HTV-a i RTS-a o vukovaru - slično ko hrvatsko jaje srpskom jajetu. ^^

any thoughts? :trep: & kakvi su danas mediji? :smirk:
je l imash ovo titlovano?
Premotajte na minut 7.15 ovog isecka, pa onda ostavljate komentare o ratnoj propagandi i novinarskom bescascu:

Vidim da je bas popeye otvorio temu o propagandi i necasnim novinarima. Ko o cemu, kurva o postenju.

Popeye je poslednja osoba na ovom forumu koja ima moralno pravo da govori o medijima i ratnoj propagandi jer njegovi bezvredni tekstovi o ratnom Sarajevu na tportalu i jesu propaganda filovana patetikom i budalastinama.

Tekst ''Sta je ostalo od dobrog duha Sarajeva'', ociscen od masnih lazi, patetike i prodavanja magle o ''dobrom duhu'' Sarajeva, ne bi skoro nista ni sadrzavao. Ostalo bi mozda ono nekoliko licemernih recenica, napisanih zarad privida objektivnosti, u kojima se zapravo nipodastavaju razmere zlocina nad sarajevskim Srbima iako neko naivan moze pomisliti da se na njih skrece paznja. Lukavo, zaista.

A na kraja teksta apologija jednoj bizarnoj paradi neukusa, to jest perfomansu sa crvenim stolicama u centru Sarajeva. Ta je predstava zapravo imala za cilj isto sto i taj bedni tekst - nametanje jednostrane ''istine'' o ratnom Sarajevu, makar i po cenu odvratnog manipulisanja sa osecanjima ljudi koji su nekog izgubili u ratu. Njihov bol je ponovo trebalo izazvati i snimiti kako bi svetska javnost bila potresena. Ta je duboko nehumana predstava bila namenjena svim svetskim medijima, bas kao nekad izrezirani sarajevski masakri. Duhacekov tekstic je namenjen posetiocima jednog trecerazrednog portala, ali je ista bezocna manipulacija zarad istog cilja i tu prisutna.
Korisnikov avatar
By Stripi
kad malo bolje promislim, vjerujem da rata u Sarajevu opće nije bilo. Osim one ružne epizode o bacanju djece lavovima.
Ne znam sta je pisao barni, ali ja i Maljkovic nismo ludaci. A sto se nesretne tase tice, mislim da niko ne bi bio sretniji od tebe kad bi se ona povampirila na forumu i to jos sa onim svojim idiotskim avatarom.Ti i jesi najsretniji kad izvlacis najgore iz ljudi i cerekas se njihovoj sramoti, pa ti mnogo nedostaju tasa i sheytan - klikni

No da se vratimo na temu.

On 22 December 1992, during the Bosnian War, Amanpour was reporting from Kiseljak, not far from Sarajevo. Kiseljak was in Croat hands, undamaged, and ostensibly well supplied with necessities. Amanpour reported that, “While people in Sarajevo are dying from starvation, the Serbs are living [in Kiseljak] in plenty,” a report that was subsequently criticized by some analysts as spreading “misinformation” and “beautiful lies.”

Christiane Amanpour

Nakon kritika o pristrasnom izvestavanju i prenosenju informacija samo jedne strane, Kristijan Amanpur (dopisnica CNN-a iz Sarajeva) je odlucila da poseti i srpske delove Sarajeva. Doduse, tamo nogom nije krocila, niti je izvestila o muslimanskim snajperistima koji su ubijali sve sto se mice. Zato je posetila gradic Kiseljak pod hrvatskom kontrolom, a americku javnost je izvestila da je zapravo snimila Srbe, iako su se iza nje vijorile hrvatske zastave. Kiseljak je za ratne prilike bio dobro snabdeven grad, pijace su bile prepune juznog voca, a prodavnice pune luksuzne robe. Sve je to snimila ekipa CNN-a. Kristijan Amanpur je pred milionskim tv auditorijumom tada izgovorila recenicu koja ce uci u anale novinarskog bescasca, bas kao i njen prilog : ''Dok ljudi u Sarajevu umiru od gladi, Srbi u Kiseljaku zive u izobilju''.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2442619#p2442619]kartografija napisao:[/url]Ti i jesi najsretniji kad izvlacis najgore iz ljudi i cerekas se njihovoj sramoti
ne pretjerujmo, nisam tada najsretniji. ^^ it is fun, tho. :lepeza:

No da se vratimo na temu.
može, a to je dokumentarni serijal 'mediji u srbiji - hronika propadanja'! :party:
enivej, srpska nejač je bacana lavovima u pionirskoj dolini. kao ekspert za sarajevska ratna događanja - is it true or false? :hamlet:
Korisnikov avatar
By svejedno
nisam gledao sve, al manje-vise se i secam svega tako da.... blah.

kakvi su danas mediji? to je pitanje?

po mom misljenju, gori.

tada je postojala opozicija.

..

nego, sto se tice jukstapozicije, jel se na ovo misli:

?

genijalno. ali genijalno.

...

meni je tu, naravno, najzanimljivije pitanje ko je to pisao & slao rts-u & hrt-u?

komedija.
Korisnikov avatar
By deran
i sad nemoj biti pristalica teorija zavere... :zvezda:
Korisnikov avatar
By Stripi
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2442648#p2442648]Popeye napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2442644#p2442644]svejedno napisao:[/url]

nego, sto se tice jukstapozicije, jel se na ovo misli:

?

genijalno. ali genijalno.
yep. ja u biti mislim da je očekivana takva sličnost, mindset nacionalističke propagande je uvijek isti.
Ne znam zašto je neko ovo napravio ali nikada ne puste cijeli snimak, da se vidi kako je do ovog zapravo došlo. Dakle, cijela scena ide ovako - prvo Komrakov u Dnevniku TVBG-a pusti Stubljarov komentar iz HRT-ovog Dnevnika gdje on govori a tamo je srušeni Vukovar... a onda Komrakov kaže nešto u stilu, a sad ćemo i mi najaviti sljedeći prilog iz Vukovara na način kolega sa HTV-a i onda krene a tamo je srušeni Vukovar....
Dakle, nije u pitanju nikakva teorija zavjere, niti je jedna osoba uređivala vijesti na dvije televizije u dvije zaraćene države, nego je neko samo malo montirao Dnevnik da to tako izgleda.
A kartografija ne znam zašto ne može da shvati da u ovom slučaju ne bi trebalo podacima pobijati druge podatke i braniti neodbranjivo, već sve podatke lepo staviti jedne pored drugih i ostaviti ih da govore sami za sebe.
:ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Stripi
Imaš na youtubeu čitavu seriju snimaka TVBG iz Vukovara a ja sam to gledao prije koju godinu pa eto tako znam. Inače bi i meni to izgledalo scary, a zapravo nije.
dnevna emisija "Hrvatska uzivo" televizija HRT datum 18.05.2012.

bez ikakve reakcije voditelja emisije

dnevna emisija "TV kalendar" televizija HRT datum 28.06.2012.

propaganda koja traje i traje i trajace

OFF topic

Deni, nov friz ti je odlican, ne menjaj ga dok se ne pojavi neko ko ce te plagirati :)
Korisnikov avatar
By Burak
kao što Vesna Pešić jednom prilikom reče: "Najveći negativitet DS-a je što je amnestirao SPS od svake odgovornosti i dao im vlast". Upravo slično se dogodilo i sa medijima poslije 5. oktobra - veliki broj onih koji su učestvovali u ovoj sramnoj medijskoj propagandni devedesetih, danas zauzimaju važne uredničke i novinarske funkcije.. Malo se tu šta promijenilo..

A ovi što pominju propagandu CNN-a ili HRT-a su mi posebno :giljotina: :pegla: Pokušaj pravdanja sebe pominjanjem negativnih stvari kod drugih je najdublje dno.. :burka:
Autor ove teme je pokrenuo to o cemu burak ti govoris, pa u prvom svom postu ubacio Hrvatsku televiziju te tako krenuo praviti nekakvo poredjenje iako teme nema veze sa medijima u Hrvatskoj.
Moj post je odgovor na Popajevu podvalu na koju uvek vi nasednete.

Propadanja medija u Srbiji nikako ne moze da se poredi sa propadanjem medija u Hrvatskoj.

Hrvatska televizija je saucesnik u citavom jednom procesu stvaranja lazne istorije u Hrvata sto nikako nije RTS u Srba.

Hrvatska televizija velica ratni zlocin i osudjene ratne zlocince, njihova nedela velica i ne obelezavajuci jasnim imenom nedelo koje su pocinili.
Za HRT ne vazi ni presuda Hrvatskim generalima, njihov prevod presude je potpuno drugaciji od onoga izrecenog od sudije u Hagu.

OLUJA JE UDRUZENI ZLOCINACKI PODUHVAT

da nije tuzno bilo bi smesno
By kartografija
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2446385#p2446385]Burak napisao:[/url]A ovi što pominju propagandu CNN-a ili HRT-a su mi posebno :giljotina: :pegla: Pokušaj pravdanja sebe pominjanjem negativnih stvari kod drugih je najdublje dno.. :burka:

Ovu temu sam shvatila kao temu na kojoj se moze diskutovati o ratnoj propagandi, a ne samo o srpskoj propagandi ili konkretnom dokumentarnom filmu. Odakle ti ideja da opravdavam propagandu RTS-a? O propagandi RTS-a pisu drugi, a ja pisem ono sto niko drugi nece napisati. To ne znaci da ne mislim da je propaganda RTS-a bila ratnohuskacka i otrovna.

S obzirom na to sta si ranije pisao, ovaj napad na mene je vrhunac tvoje dvolicnosti i nedostatka obraza.
Najgore na ovom forumu je sto mnogi likovi nemaju karaktera i stava, vec toboznje ''misljenje'' formiraju vodjeni zeljom da dopru do necijeg dupeta, da se poltronski umile nekom forumskom baji ili da stvore nekakav novi forumski imidz. To je zanimljiv fenomen i o tome bi se mogla otvoriti posebna tema.
@burak, kartografija, barni: samo sloga srbina spašava, ne dozvolite da jedan provokator poput mene unese razdor među zdrave snage ovog bolesnog foruma. ^^

što se HTV-a tiče, nema se što baš zamjeriti povijesti te TV-kuće a da nije istina. jel bila čistka ljudi po nacionalnoj i političkoj osnovi početkom devedsetih? da. jel HTV bila centralno mjesto tuđmanove propagande? da. jel ispunjena hrpom nacionalista i idiota-novinara? da. jel ipak bolja od RTS? da. :D
Korisnikov avatar
By bern
HTV je tokom devedesetih bio profi, šta god da su radili. trebalo im je vremena da se uhodaju, ali nakon toga je sve išlo po loju. propaganda ima je bila vrhunska.

RTB (RTS) je, sa druge strane, živio u nekom svom svijetu i radio protiv... srba i ne-srba. ne vrijedi spominjati koliko su se kulturno srozali i kakva je seljana to bila.

obe televizije su, of course, apsolutno ogavne.
Korisnikov avatar
By Stripi
Što se tiče kvalitete - HRT je bolji od RTS-a, definitivno.
Što se tiče propagande, ona mi je svugdje ogavna, pogotovo u današnje vrijeme kad se istina, ma kakva ona bila, lako i brzo dozna.
Inače, teško je očekivati za zemlju u ratu da ne vrši propagandu. To sve zemlje rade.
Srbija je, tvrdeći da sa nikim nije bila u ratu devedesetih, sama sebi oduzela opravdanje za vršenje iste.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2446735#p2446735]*deni* napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2446359#p2446359]barni011 napisao:[/url]
Deni, nov friz ti je odlican, ne menjaj ga dok se ne pojavi neko ko ce te plagirati :)
Jao, barni, ne mogu da ti opišem svoju ushićenost i sreću što si odustao od odluke da ne komuniciraš više sa mnom. :love:
To me je baš žalostilo dugo vremena. :)
daleko od toga da imam nešto protiv komunikacije između barnija i tebe, ili da me se ona uopće tiče, ali ja sam strašno razočaran barnijem kao pravoslavnim kršćaninom, koji se očito ispostavlja kao osoba koja laže i krši vlastita obećanja; očekivao sam više od nekoga kome je isus u srcu. :(
a vjerujem da ni pravoslavnom isusu nije lako, gleda barnija i reže se potajno žiletima. :isus:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!