Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Synesthesia
NLC, izvini, ali meni se ovo mnogo svidelo :lol:
Morao sam da kopiram, da za svaki slučaj bude ovde negde txt :)
KAKO SAM POSTAO PEDER

Davne 1997 godine, negde u kasnu jesen, može biti baš oktobra meseca, otišao sam do stana mojih roditelja. Jesenje večeri u Nišu znaju da budu prohladno prijatne. Uvek kad parkiram kola ispred zgrade, obuzme me onaj osećaj blage nostalgije za minulim danima mladosti koja traži ćutanje i budi sećanja samo na lepe trenutke. U toj samotnoj tišini sećanja, koja traje par desetina koraka između automobila i ulaznih vrata zgrade, uvek sam nalazio svoj mir. Te večeri, taj mir je izremetila, jedva čujna rečenica, koja je dopirala iz mraka pored stepeništa zgrade. „Ajde mali da nam ga lepo ti sada ispušiš“.

Ono što se ne može naučiti u školi, već predstavlja profesionalnu deformaciju, jeste brzina kojom se reaguje na opasnost za sebe ili druge kada se čuju „ključne“ reči. Dva poznata lokalna dripca, nalaktivši se na zgradu, držala su za mišice komšiju iz zgrade.

Komšija, dečarac od 15 godina u to vreme, usvojeno dete, sa uvek uplašenim očima koje gledaju u zemlju i feminiziranim hodom, bio je predmet sažaljevanja većine stanara. Neki su to objašnjavali „prirodom“, neki „bolešću“ a oni najprimitivniji su govorili „ ma to je onaj mali pederčić“.

U stilu Milke Canić, polako prilazeći dripcima, rekao sam „Dobro veče“. Zagrlio sam komšiju, polako ga odvojio od nasrtljivih dripaca i rekao „ Zaboraviću ovu glupost koju ste izgovorili. U slučaju da se ponovi, imaćete to zadovoljstvo da ispušite jedan pandurski“. Bez bilo kakvog daljeg komentara uveo sam komšiju u zgradu i otpratio ga do stana. Komšija je drhtao kao prut na vetru. Ćutao je, a ćutao sam i ja. Ispred vrata njegovog stana, izvadi sam vizit kartu i na poleđini upisao broj mobilnog telefona. „Komšija, moj mobilni telefon je stalno uključen. Ako te slučajno opet zadirkuju pozovi u bilo koje doba dana ili noći“.

Nakon toga, svratio sam kod roditelja, popio kafu, normalno dobio informacije o zdravstvenom stanju svih rođaka diljem bivše SFRJ i EU, i otišao kući. Taman sam se „razgaćio“ kad se začuo interfon. Pred vratima kuće je bio komšija i malo kroz šalu a više zabrinuto rekao „Komšija ajd siđi dole da vidiš nešto“. Normalna misao „razgaćenog“ domaćina na ovakav poziv je u stilu „ma ko te je.e, mislim se u sebe“, ali je posle rečenice „da vidiš šta ti je na kolima“ misao otišla u pravcu „nekom ću je..ti majku“. Na suvozačevim vratima sprej farbom je bilo napisano „EX JE PEDER“.

Moj vokabular nije dostigao taj nivo da vam mogu preneti tok misli u tom trenutku. Kola sam parkirao u garažu i sutradan ekspeditivno na farbanje. Uz sve veze i angažovanje majistora ipak sam „riknuo“ 100 marona. Slučaj nisam službeno prijavio, a komšiju zamolio da bar jedno izvesno vreme ne širi trač. Normalno da komšija molbu nije usvojio, tako da je već posle 10 dana načelnik SUP-a tražio od mene objašnjenje o događaju.

Komšija nije imao više problema sa dripcima. Za dripce „ima detalja za koje baš ne znam dal’ mogu u priču da stanu“. Riknuo sam 100 marona i tako postao PEDER.

I sve ovo pišem samo sa jednom namerom. Lome se opet koplja oko toga „DA LI PARADA ILI NE“. Pisaće, profesionalno plaćeni zaštitnici gej populacije o tome. Isti takvi, profesionalno plaćeni zaštitnici morala, biće protiv održavanja parade.

Bilo parade ili ne, ja ću svog komšiju kad god ga neko napadne da zagrlim i otpratim do stana na sigurno. Neću da budem ništa manji pravoslavac zbog toga, duboko sam uveren da ću tek tada biti onaj pravi i iskreni hrišćanin.

Eto toliko od mene, da se zna.

P.S. Ako imate takvog komšiju, prijatelja ili poznanika, bilo da ste hrišćanin, musliman, jevrejin, agnostik ili ateista, zagrlite ga ako ga neko napadne, jer ste prvo bili čovek a tek onda postali vernik ili nevernik.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Džizs.
Otvori NLC-ov link, pa pogledaj stranicu blogera koji je objavio tekst... nije neuspeli šaljivi tekst.
P.S. Ako imate takvog komšiju, prijatelja ili poznanika, bilo da ste hrišćanin, musliman, jevrejin, agnostik ili ateista, zagrlite ga ako ga neko napadne, jer ste prvo bili čovek a tek onda postali vernik ili nevernik.
Meni je ovo vise smesno, nego "dirljivo" or whatever it's supposed to be.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Aha, pa onda se ne kaže - "ne razumem" nego se kaže "sranje" i sve ok :lol:

U redu. :peace:
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Pa, ja mislim da ga shvatam, tekst mu deluje isuviše... fol, lažno iskustvo, izmišljotina...
Ali vidim da je čovek bloger sa reputacijom, pa mi se ne čini tako. A i lično poznajem par ljudi koji imaju isti stav, ili bi isto odreagovali u nekoj sličnoj situaciji.

No dobro, - zajedno različiti :shmi:
By Kragi
Novoosnovani vaterpolo klub 'Radnicki' u Kragujevcu, koji btw postoji par meseci jer smo tek prosle godine dobili zatvorene bazene a samim tim i uslove za vaterpolo, doveo:
- Borisa Zlokovica
- Filipa Filipovica
- Aleksandra Cirica
- Damira Burica
- Igora Lazica
- Vanju Udovicic
.... i jos neke

:roflmao: :roflmao:

Kontam da cemo biti klubski prvaci Evrope a sve novine su u fazonu 'Novo vaterpolo cudo u Kragujevcu'.
:love: :misici: :awesome: :superheroj:
  • 1
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • 1033
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!