Hvala.
Ma, najgore je tu od svega što moj ćale ni ovako nema pojma ni o čemu. Ne da nema pojma da sam gej, nego ne zna 90% stvari kad se radi o meni, a ima da mi drami kad mu se jednom autujem. Da me poznaje sam bi prokužio, jelte...
To je najgora vrsta manipulacije, kad neko neće da vidi ništa sem jednog aspekta (da sam gej, recimo), bez obzira na sijaset drugih stvari, k'o da ima amove, bože me 'prosti. Najjače mi je bilo kad sam ga jednom pitao: "Ajde, reci majke ti koje knjige čitam?" Nema pojma. "Šta slušam od muzike?" Nema pojma. "Gde volim da izlazim?" Ne zna. "Kako stojim na faksu?" Ne zna. "Kad sam rođen?" Promašio za čitav jedan mesec.
I tako još pedeset pitanja o meni koja NE ZNA. Pa, onda izokola: "Šta bi rekao da saznaš da sam gej?" Ubio bi me. Mislim se u sebi, MURŠ u pičku materinu, nemaš pojma 90% stvari o meni, a tu ćeš da izigravaš veliku "povređenost" time što sam gej. To je cela suština priče. Neko ko te ne poznaje ni ič, daje sebi pravo da te osuđuje i tako pokazuje svoju maloumnost, jer NEĆE da se potrudi da razume nekog ko je različit. Ne samo kad je roditelj u pitanju, već svi. Ali kad su roditelji u pitanju tim gore. A i on je između ostalog bio alkos, pa ima izvitoperen pogled na 90% stvari.
E, da kažem nešto nevezano za njega. Kod tih zadrtih homofoba generalno, najgore je što ih je njihova okolina sa krajnje izvitoperenim i poremećenim sistemom vrednosti, samlela, sažvakala, uvukla u sebe i na kraju ispljunula i oblikovala da budu jelte, po meri većine, ukalupljeni ko korneti, bez da im je dala mogućnost i slobodu da se formiraju kao jedinke i da stvore sopstveno, zdravo i kritičko mišljenje. To je taj njihov odbrambeni mehanizam u stilu: "Kako svi tako i ja. Da ne bi' sutra ja došao na red". E, samim tim što su svi takvi ljudi (postali) isti, i što ih jedino povezuje osećaj da su na prazan način slični jedni drugima i da su toliko tupi da ne mogu da stvore potencijal i uslove da se izdignu iznad proseka, tu nastaje problem, i oni tako kolektivno legitimišu ljude po nečemu drugačije, specifičnije i u krajnju ruku bolje od sebe kao "pedere", "bolesnike", “ludake” i slično. To je ona izreka "Nije bitno što propadaš, važno je da pripadaš!".
Da li ja time što sam gej ugrožavam nekog? Ne! Da li neko ko je vaspitavan da bude nepismeno siledžijsko govedo, “ponos familije”, koji će da bije ženu I decu, da mrzi pedere I slične jer su ga RODITELJI učili da se prema: pederima, ljudima druge nacije, ne znam ni ja vise kome, ponaša hostilno I nasilnički ,a obrazovni sistem koji je truo, sve to produbljuje, crkva koja prljačka I u čijem se vrhu dešavaju užasna krivična dela to podržava, ekstremna desnica podstiče, da li taj neko I sve to u paketu ugrožava druge ljude? DA! U tome je problem! Raditi na obrazovanju glupavih roditelja, pa tek onda dece.
BTW, kada je bila parada ponosa 2010, vaskoliko srbstvo je podržalo nasilnike koji su nasrtali zajedno sa neuračunljivim popovima na ljude, a ne one koji su tu bili prave žrtve.
Ja se izvinjavam što se toliko raspisah, baš mi došlo.