Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Synesthesia
Ne znam gde ovo treba da ide.. eli. Možda uz neku spavaću temu?

Dakle, zašto zevamo? U stvari, nebitno što, ono što me jako nervira je što ne znam zašto se to zevanje prenosi.
ZAŠTO JE ZEVANJE ZARAZNO???

Znate ono, kad ste negde, i prođete pored nekog, vidite ga da zeva, pa se onda kroz dva koraka i vi prozevnete, usput je neko video vas, i tako prozevanje ide sa osobe na osobu, bez ikakvog razloga i povezanosti. :lood:
Mada, kažu da čak ni ne moraš da vidiš nekoga kako se prozeva, dovoljno je da čuješ taj zvuk prozevanja, npr preko telefona, ili na TV, i počneš da se prozevaš i ti. Meni se dešava.
Čak je vrlo verovatno da dok čitate ovaj tekst, sigurno ćete da zevnete bar jednom.

Neki naučnici kažu da je to zbog centra za empatiju, koji se aktivira na ovu radnju kada je opazimo. Kažu da ima veze sa tim što je to nevoljna radnja, tačnije ne može da se kontroliše (kao disanje npr.) što je razlog tome da i bebe od prvih dana zevaju.

Drugi kažu da zevanje ima veze sa pra-čovekom, kada govor još nije bio razvijen, pa je zevanje označavalo signal celoj grupi ljudi da npr. treba da se ide na spavanje, ili da se promeni vrsta posla i sl.

Isto tako, i veoma mali broj životinja (samo 4 vrste životinja, među kojima su npr. šimpanze i psi) takođe zevaju, i takođe im se zevanje "prenosi" od ljudi, a i obratno.

Šta mislite, zašto???... zev-zev..
Korisnikov avatar
By moonadorn
Lavovi takodje zevaju, i to zarazno. :)
Meni je najlogicnije objasnjenje da kada zevamo unosimo vecu kolicinu kiseonika, i time, malo, povecavamo kolicinu kiseonika u mozgu sto nas cini budnijim.
Ali da ti dam konkretne odgovore na pitanja, ne umem.
Korisnikov avatar
By ROYAL
Ne bih znao da ti kazem za ljude zašto zevaju (ali mi ova teorija sa kiseonikom zvuči ispravno), ali zato znam da je kod pasa zevanje znak zbunjenosti, a ne umora :) tj. zevaju kada ne razumeju šta od njih tražite, ako dajete zbunjujuće komande ili ako "kupe" više signala pa ne znaju na koji treba da odreaguju.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Ali... koja je logika da nam fali kiseonika tek kad vidimo da i nekom drugom fali kiseonika? :lood:
I, isto tako, ne znam, za vas, ali ja izdišem vazduh dok zevam, a ne udišem, tako da ne znam kako nadoknađujem kiseonik?
I poslednje - zevam i kad sam na planini. Da li je moguće da mi tamo zaista fali kiseonik?

Ta teza totalno ne pije vodu. zev-zev
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Jao, boze! I ja sad us'o...i zevnuo! :iskolacen:

:lood:

Ne bih ti znao kasti, Sintija :giggle: , o cem' se tu radi... :neznam:

.
.
.

Jao, sad sam se razevao! :doh:
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Bas me sad zanima, da li bi se i nekom str8eru desilo isto. :iskolacen:

:lol:
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Tebi nije ni izasla! Sve vreme cujem kako se davish. :wundy:
Korisnikov avatar
By moonadorn
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2431151#p2431151]Synesthesia napisao:[/url]Ali... koja je logika da nam fali kiseonika tek kad vidimo da i nekom drugom fali kiseonika? :lood:
I, isto tako, ne znam, za vas, ali ja izdišem vazduh dok zevam, a ne udišem, tako da ne znam kako nadoknađujem kiseonik?
I poslednje - zevam i kad sam na planini. Da li je moguće da mi tamo zaista fali kiseonik?

Ta teza totalno ne pije vodu. zev-zev
Pre tog izdisaja ide dubok udisaj. :)
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Jao deco, pa vi poluĐeste :krezavi:

Moon.. r u serious? i opet, šta sa ostalim primeriima? Ma niđe veze.... zev-zev..
Korisnikov avatar
By acid drop
Jao, baš je zarazno, evo meni se otkinula vilica.

Pa, Sinestezijo, udišeš kiseonik, ali ga ne izdišeš. Izdišeš Co2.

Edit - Sad si me naterao da guglam i proveravam ovu teoriju. :lol:
Korisnikov avatar
By Synesthesia
:lol: pa drago mi je, ali stvarno mi zvuči bzvz. Šta keže teorija? zev-zev
Korisnikov avatar
By *deni*
Osim u standardnim prilikama, rado zevam i kad se onako raskomotim među jastucima, protežem se kao mačka, gnezdim se i zevam. :zev:
Umem da zevnem i kad mi neko nešto priča, a ima uspavljujuć glas. Takvi glasovi mi prijaju, pa kad ih slušam, prvo mi se javi prijatna toplina iza ušiju i u predelu potiljka, a onda i zevanje, kao prirodna reakcija. Nezgodacija je što se to zevanje shvata kao poruka da je priča dosadna, ali to u mom slučaju nije tako.
:zev:
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Hehehe... dobro, ali zevneš i bez tih povoda, kad onako, jednostavno samo vidiš da neko zeva? Ili si ti jedan od onih imunih?
Korisnikov avatar
By *deni*
Kako da ne, zevam kad god mi se ukaže prilika. I inače sam uvek raspoložen za sve manifestacije lenjosti, dokolice i zgubidanstva.
:yes:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
zevnula 6 puta u toku citanja ove teme
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!