Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

^
^
^
a da li znaš koliko mladih uzima terapiju i leči svoje f dijagnoze i traži savete na forumu? trenutno samo? i da li znaš od čega se leče i kako su nabavili te f dijagnoze? imaš neku ideju o tome? i zašto tako misteriozno i bez nickova, čemu skrivanje istine ako je već tako dobro znaš? zašto ne raskrinkaš te ljude ukoliko ti je muka od toga? :D
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2429233#p2429233]lana-bg napisao:[/url]
Ja se oglasavam u ovakvim temama jer mi nije jasna logika kojom vrednujete koliko je neko gej ili ne tj da li je autohomofoban ili ne.

Niko popaju ne trazi nikakve dlake u nikakvim jajima nego su pojedinci reagovali na vredjanje i omalovazavanje geja koji nije autovan i koji je zbog toga prozvan ormarusom i autohomofobom a sto se desava na ama bas svakoj temi na forumu.

Poenta je da je svako etiketiranje samo povod nekome da iz besa postane autohomofob kao i homofobu da kaze pa vidite kako se oni medjusobno mrze.
I jos u svoj toj nasoj gluposti pravi autohomofobi ostanu neprimeceni i daju doprinos nipodastavanju nase populacije.
To nije ni aktivizam ni bilo sta do gluposti koju sebi pojedini mogu dopustiti i sve je ok jer tu je Royal tu je lana tu je bern i jos mnogi drugi da budu razapeti u ime nepostojecih i promasenih stvari, kao sto je npr LGBT aktivizam.
logika je prosta, ako opravdavaš i racionalizuješ to što nisi autovan i ne žulja te, ti si ormaruša i autohomofob, neko kome je ok da suzbija tu svoju JEDNAKO BITNU stranu svoje ličnosti, da ne vidi zbog čega je bitno naglasiti je. easy peasy

poenta je da ti imaš nekih problema koji su samo tebi jasni. šta su to PRAVI autohomofobi, ako ti nije teško da nas podučiš kad si već tako mudra? i šta da uradimo po pitanju tog promašaja tj. lgbt aktivizma?

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2429233#p2429233]lana-bg napisao:[/url]tu je Royal tu je lana tu je bern
a-a-a wait a second. koliko sam ja uspeo pričitati iz bernovog dosadašnjeg pisanja po forumu je da planira da se autuje ljudima u svom okruženju i da želi da se outuje (bern, correct me if i'm wrong pls) niti sam od njega pročitao da staje u odbranu ovakvih stavova tako da njega ne bih trpao u isti koš :sweet:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2429248#p2429248]ROYAL napisao:[/url]
Drugo, mislim da je bitno za neupućene ljude i ljude koji tek dolaze a ovo čitaju da znaju ko im šta i sa kakve pozicije govori, kakav im je background i odakle takvi stavovi koje zastupaju.
možeš povesti primjerom i za početak napisati svoje ime i prezime ovdje. :)
nije da mene zanima, ali ako misliš da je bitno znati pozicije i background, onda se lijepo predstavi i pokaži nama ostalima kako se to radi. ^^
(iako, meni se čini da je čitanjem postova sve to više nego jasno. ne trebaš se brinuti da će se itko, kome ima smisla ono što ti pišeš i zastupaš, naći nešto od koristi u mojim postovima.)
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2429252#p2429252]MDNA napisao:[/url]^
^
^
a da li znaš koliko mladih uzima terapiju i leči svoje f dijagnoze i traži savete na forumu? trenutno samo?
i koliko "f" dijagnoza ne bi bilo kad bismo svi bili out? mene je to mnogo koštalo, iako nisam išao kod psihijatra (iako je vjerovatno trebalo u jednom trenutku). mislim da se royal omaškom pogrešno izrazio.
a-a-a wait a second. koliko sam ja uspeo pričitati iz bernovog dosadašnjeg pisanja po forumu je da planira da se autuje ljudima u svom okruženju i da želi da se outuje
da, želim. iako mi je malo mučno zbog toga, želim. i radim to. neću sebe da opisujem prije 5-6 godina i razliku u odnosu na ovo danas.

ne stajem u odbranu klozetiranosti, već praktičnosti. i pomalo ideala. mislim, mogu (možemo) neoutovani da pričaju i melju koliko god hoće, ostaje činjenica da su neoutovani i da ohrabruju/skrivaju/ne žele da iskoriste najbolji argument (a nekima i jedini, nažalost) u borbi protiv homofobije i u borbi za prava. da, teorija, praktičnost, strah, opravdanja itd. sve je to divno, krasno, sjajno, ali otvorenost ostaje kao jedini "istinski" recept za ravnopravnost.

u kojem kontekstu se dešava ta otvorenost je drugo (ličnije) pitanje.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2429263#p2429263]bern napisao:[/url]otvorenost ostaje kao jedini "istinski" recept za ravnopravnost.
and that's the god's honest truth. :sudija:
iako je coming out na prvom mjestu osobni čin, on je ujedno i politički čin. nije da sam ja toga baš bio svjestan kada sam se išao autati, ali kasnije sam skužio. coming out jedne osobe je indirektna pomoć i za sve one koji još nisu aut, jer stvara jednu novu atmosferu u društvu, užem a i širem.
da ekspliciram na hipotetičkom primjeru: neka mama barica će možda mnogo bolje reagirati na pederluk svojeg sina ako zna da i njena kolegica s posla štefica ima kći lezbijku, pa nema onog pale sam na svijetu-momenta. barica vidi da štefica nema problema s time što joj je kći lezba, da to ne skriva na poslu, da možda i ide s kćerkom na prajd itd. pa će se onda barici učiniti mnogo lakšim prihvatiti pederluk svojeg sina, jer ima pred svojim očima živi primjer koji pokazuje da sve to nije nikakva tragedija.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2429248#p2429248]ROYAL napisao:[/url]
Ne mislim da je loše, samo je njihov način komuniciranja, jer neki ljudi razumeju samo svoj jezik, pa nekad moraš na tom, njima razumljivom, jeziku da im objasniš.
Drugo, mislim da je bitno za neupućene ljude i ljude koji tek dolaze a ovo čitaju da znaju ko im šta i sa kakve pozicije govori, kakav im je background i odakle takvi stavovi koje zastupaju.
A treće - malo mi je muka kad čitam šta ljudi (generalno, ne samo na ovoj temi) pišu i seru po forumu i kako se predstavljaju i proseravaju, a pri tome znam ko su, šta su i kakvi su. Ne znam odakle im taj nivo bezobrazne hrabrosti da pišu to što pišu i ostajem u nedoumici jesu li oni stvarno delusional ili samo jako, jako bezobrazni lažovi, neiskreni i jednostavno loši ljudi :)
Ko ima sta i sa kakve pozicije govori? Sta to treba da znaci, da ljudi sa F dijagnozom, mislim kakva je to pozicija?

Takodje znam dosta ljudi odavde i ko su i sta su, posebno ko stavlja lazne slike i ko laze generalno..
ali iskreno jako si me iznenadio sa ovim postom jer sam se pronasla prozvana :)
A jos mi je interesantnije da oni koji znaju sta je f dijagnoza, ne bi ovako nesto napisali.
POgotovo sto je ima pola populacije
:)

Cekam i dalje da mi odgovoris..
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2429273#p2429273]Blady napisao:[/url]
Ko ima sta i sa kakve pozicije govori? Sta to treba da znaci, da ljudi sa F dijagnozom, mislim kakva je to pozicija?

Takodje znam dosta ljudi odavde i ko su i sta su, posebno ko stavlja lazne slike i ko laze generalno..
ali iskreno jako si me iznenadio sa ovim postom jer sam se pronasla prozvana :)
A jos mi je interesantnije da oni koji znaju sta je f dijagnoza, ne bi ovako nesto napisali.
POgotovo sto je ima pola populacije
:)
well to ti je jedna nezavidna pozicija da ti ja tebe kažem. ko još sluša ludake?! :mag:
Korisnikov avatar
By Blady
psihijatri i psiholozi :lol:

Ne, mislim, bas me zanima.
Ček, ček, hoćemo sad da kažemo da se svi forumaši koji se leče od f dijagnoza su tu gde jesu SAMO što nisu aut? Da ih je samo to dovelo do dijagnoze? Nemoj biti neozbiljan :)
Nemam ja potrebu da "raskrinkavam" bilo koga (neki od vas su svesni sebe i to im je dovoljno to deal with :D ) niti moje, popajevo ili bilo čije drugo ime i prezime znače nešto u ovoj temi ako se napišu, jer samo po sebi ne objašnjavaju poziciju sa koje pričamo :)
LM - JEDNAKO BITNA = ista kao i ostale, a ako je nešto jednako važno odakle potreba za naglašavanjem? I nema potrebe da Shut objašnjava šta je bern rekao, dečko je napisao šta je hteo, nema potrebe za tumačima (za lične simpatije postoji U2U), a plus što napada i citira lanu, koja je autovana....tek to...verovatno je i ona autohomofob iako je autovana :lol:

Da ste čitali šta ja pišem umesto što se spinovali moje reči i koristili ih (izvrnute)za promociju svojih stavova lako biste došli do zaključka da ja ne zagovaram klozetiranje, niti savetujem ljde da se ne autuju (i sam se postepeno autujem ljudim) nego praktičnost i taktičnost u autovanju. Ali sad pošto je bern rekao, možda Shut i ostali shvate :)
Korisnikov avatar
By Azdaja
huh, vesela tema :awesome:

gde da pocnem, a da (ne)uvredim nekog :D

nikad nisam nikog savetovala da se autuje, niti cu... nou bitno da li su u pitanju roditelji ili drugari, svi mi sami osetimo kad je i da li je vreme nekome se autovati :)

da, aut sam nekih 7-8god - ne podrzavam vas uopĆe :lol:

saljem muzu rolayu :kiss: (ko mi chachne muŠa...kasljuc kasljuc :stavljambandazerenarukeigumuuzubeivristiodsmeha: )
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Pisao, obrisao.
Ne isplati se raspravljati sa sobom, sve što je rečeno, biće shvaćeno na samo jedan način.
Korisnikov avatar
By Madonna
^ne nećemo to da kažemo, ti si to rekao.
ne znam ko spinuje, kao što ne znam ni gde ja objašnjavam šta je bern rekao u ovoj temi a to što misliš da simpatišem berna ne bih komentarisao :smeh:

ako ne razumeš čemu naglašavanje (kad kažem naglašavanje mislim odbijanja igranja strejt role koja ti je skoro svuda nametnuta) onda nemamo o čemu dalje da diskutujemo :)
Korisnikov avatar
By ROYAL
:kiss: i :hug: za Aždahu :)

@MDNA - mi odavno nemamo o čemu da diskutujemo, drago mi je da ti je taj zaključak sinuo :) Better late than never :)
Korisnikov avatar
By bas bleu
a meni je, recimo, strasno zanimljiv ovaj deo sa izbacivanjem iz kuce. moj najveci strah da se autujem mojima je bio da me nikada vise nece pustiti iz kuce :shrug:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2429270#p2429270]MDNA napisao:[/url]^egzekli :yes:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2429263#p2429263]bern napisao:[/url] mislim da se royal omaškom pogrešno izrazio.
royal vrlo dobro zna da sam se ja lečio od f dijagnoze pa sunjam da je omaška u pitanju :pervert:
ali ono, možda i jes, nije kao da sam ja neki faktor u njegovom životu :sise:

oke moje lepe, :sweet:pšta se ti uzbuđuješ oko pucnja u prazno? ako neko želi da te proziva prozvaće te po imenu. drugo te ne zanima jer je kukavički. a ne verujem da je royal taj tip osobe :)
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2429293#p2429293]ROYAL napisao:[/url]Ček, ček, hoćemo sad da kažemo da se svi forumaši koji se leče od f dijagnoza su tu gde jesu SAMO što nisu aut? Da ih je samo to dovelo do dijagnoze? Nemoj biti neozbiljan :)
hmmmmm. ne, ja to nisam rekao. ne uz toliko isključivosti. nego da se ne citiram, već da pojasnim drugačije. mnogo tinejdžera danas trpi pritisak zbog toga što su gejevi (bilo su sebe prihvatili ili ne). i to nisu naivne stvari, pogotovo ne u formativnom periodu. neki završavaju tragično. taj pritisak bio bi mnogo manji da živimo u zdravijem, seksualno "neisključivom" društvu (ili bi bilo manje dijagnoza).

a da li bih ja imao manje sijedih i bio optimističniji da sam out, prihvaćen itd? da. a da nisam gay? to već ne znam. (da li je onda to što sam gay veliki dio moje ličnosti?)

mislim da se MDNA nije pozivao na mene kao na forumsku personu već na neke moje stavove, tako da tu ne vidim ništa lično.

evu pritiskam preview i vidim otela se tema kontroli... :roll:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2429293#p2429293]ROYAL napisao:[/url]niti moje, popajevo ili bilo čije drugo ime i prezime znače nešto u ovoj temi ako se napišu, jer samo po sebi ne objašnjavaju poziciju sa koje pričamo :)
zato dijagnoza ili mjesto studiranja sve objašnjavaju? (retoričko pitanje)

Da ste čitali šta ja pišem umesto što se spinovali moje reči i koristili ih (izvrnute)za promociju svojih stavova lako biste došli do zaključka da ja ne zagovaram klozetiranje, niti savetujem ljde da se ne autuju (i sam se postepeno autujem ljudim) nego praktičnost i taktičnost u autovanju.
istina, nije teško doći do zaključka da ti uopće nije jasno što znači LGBT ravnopravnost, kao i da homoseksualnost smatraš manje vrijednom od heteroseksualnosti. takodjer, još lakše se dođe do zaključka da ti koji baš i nisi aut dijeliš savjete o autanju, a mišljenja o tome od ljudi koji ekšli jesu aut (pa, jel, znaju iz svakodnevnog, a i višegodišnjeg iskustva o čemu pričaju) proglašavaš štetnima.
to baš i nema smisla.
pa hajde da opet pojasnim pričicom, like we are all five-year-olds :beba: ako idem preplivati le manche onda ću za savjet pitati ljude koji su to već učinili, a ne one koji su malo umočili prste u vodu, pa im je bila hladna i čekaju praktično-taktičan trenutak da otplivaju par metara od obale i onda se opet vrate nazad. call me crazy, ali ja mislim da oni koji su preplivali le manche mogu o tome vjerodostojnije govoriti nego oni koji nisu.

da si aut, kao što nisi, onda bi znao koliko je smiješno sve to što pišeš o natpisima na čelu i naglašavanju, jer biti aut uopće ne znači stalno i svugdje vikati da si gej, ne znači da se ikada s ljudima upoznavaš s 'ja sam x i peder sam' itd. ti jednostavno pojma nemaš šta to znači i kako je biti skroz aut, koliko sve to postane jedna usputna stvar i da čovjek uopće ne mora razmišljati šta smije pred kime reći, kada treba mijenjati zamjenice u rečenici itd. nego se ponašaš i živiš otvoreno, a time - možda zvuči paradokslano - to što si gej postane manje važna stvar nego onima koji nisu aut. jer, između ostaloga, nema više opterećenja oko vlastite homoseksualnosti, ona nije ograničenja bilo kakve vrste.
plus, svatko tko je aut zna i kako je to biti u ormaru. :smug:
sve se slažem!! :vel boy:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2429314#p2429314]Galadriel napisao:[/url] oke moje lepe, :sweet:pšta se ti uzbuđuješ oko pucnja u prazno? ako neko želi da te proziva prozvaće te po imenu. drugo te ne zanima jer je kukavički. a ne verujem da je royal taj tip osobe :)
aww :kiss:
:smeh: ma ne brini se ništa, šteta što je nemoguće preneti i emociju tj. tonalitet u postu pa bi sve bilo mnogo jasnije :D
i'm fine :hug:
Korisnikov avatar
By ROYAL
@ bern - :lol: nisam ja ni mislio na tebe tim postom ;)
Meni je jasno šta si ti rekao i prvi put, ne moraš da objašnjavaš, i slažem se sa većinom stvari :)

@popaj - lana jeste aut skroz, pa je opet proglašena ovakvom i onakvom :)
Ne smatram da je homoseksualnost manje vredna od heteroseksualnosti, ponoviću još jednom.
Za preplivavanje kanala je dobro čuti različite savete i iskustva, jer su i ti ljudi koji su odustali odustali zbog nečega (neka je i strah u pitanju) i dobro je ohrabriti ih da probaju ponovo a ne pljuvati ih što su odustali. Na kraju krajeva, naučiti ih ili im pomoći da nauče da plivaju a ne baciti u hladnu vodu pa šta bude. (to se odnosi i na zadnji pasus)
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2429311#p2429311]KorvinOdAmbera napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2429309#p2429309]bas bleu napisao:[/url]a meni je, recimo, strasno zanimljiv ovaj deo sa izbacivanjem iz kuce. moj najveci strah da se autujem mojima je bio da me nikada vise nece pustiti iz kuce :shrug:
:lol: :klap:
:lol:

btw, jesu li još nekoga roditelji (i to majka koja je doktorica!) htjeli slati na liječenje zbog homoseksualnosti? valjda nisam bio dovoljno taktičan i praktičan kad sam se autao. :gotika:
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2429329#p2429329]ROYAL napisao:[/url]

@popaj - lana jeste aut skroz, pa je opet proglašena ovakvom i onakvom :)
lana je ... hm... kako se to kaže na fin način... erm... dete6. ^^
Za preplivavanje kanala je dobro čuti različite savete i iskustva, jer su i ti ljudi koji su odustali odustali zbog nečega (neka je i strah u pitanju) i dobro je ohrabriti ih da probaju ponovo a ne pljuvati ih što su odustali. Na kraju krajeva, naučiti ih ili im pomoći da nauče da plivaju a ne baciti u hladnu vodu pa šta bude. (to se odnosi i na zadnji pasus)
o metodama treninga odlučuju oni koji su preplivali a ne oni koji nisu. :njanjanja:
Korisnikov avatar
By Kadmiel
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2427737#p2427737]ROYAL napisao:[/url]- Ne autujte se po svaku cenu, svima, odmah, što pre i sl., sami procenite i napravite svoj ritam autovanja (ako uopšte planirate da se autujete). Nije zapelo da svi znaju da ste gay ukoliko vi ne smatrate da to treba da se objavi na sva zvona

- Ne srljajte sa momcima, ne jurite brojeve, nije najvažnije na svetu popušiti 10 km kurca što je pre moguće

- Ne dozvolite da vas sopstvena seksualnost optereti (ukoliko je to u tim ranijim godinama uopšte moguće). Nije sveto slovo to što ste gay, nije to jedino što vas određuje iako to ovde ume tako da izgleda; seksualnost jeste bitan deo života ali nije jedini i ne dozvolite da vas to previše zaokupi.

- Pravite greške ali se trudite i da ih ispravite. Tuđa iskustva pomažu, naravno, ali neke stvari je potrebno osetiti na svojoj koži da biste znali šta i kako.

- Niste toliko različiti od svojih vršnjaka samim tim što ste gay, nemojte misliti da ste zbog toga nešto posebniji, da je to mnogo zabavnije, da će vam biti bolje ili gore nego drugima, jednostavno će neke stvari biti nešto drugačije, ali princip je prilično isti za sve.
Pretty much, amin na ovo, pogotovo bolded deo. Mislim da se ljudi nekada previse fokusiraju na to sto su gay, kao da im je to jedina stvar u zivotu koja ih definise. :S
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!