Ono sto na ovakvim temama smara je cinjenica da sa jedne strane uvek imas ljude koji nadju kojekakve izgovore ne bi li opravdali svoj status 'neoutovan sam'. Osim sto je mnogo lakse reci 'ej bre, ovo je Srbija ja se plasim' (deran
) uvek dodjes do toga da se ljudi omalovazavaju zbog svog lgbt identiteta te i da je jako lose biti
ocigledno gay. Mis'im, sta cemo sa onima koji to, i da zele, ne mogu da sakriju?
Nego, da predjem na temu.
First of all zdrav stav u odnosima sa homofobom. Smatrajte obavezom to da pojasnite neke stvari svakome ko vredja vas (sakriveni) identitet - kad pljuje po pederima, pita kakva prava trazimo, smatra nas bolesnicima ili pak planira da prebije nekog fem klinca u kraju. Ako vas mrzi da se raspravljate a ono bar mu/joj recite da je praznoglavi skot.
Outovanje da, u meri u kojoj ste sposobni da opusteno zivite sa tim a opet sebi pokazali da imate dovoljno hrabrosti da i to priznate nekome. Uza porodica i nista manji krug prijatelja je, po meni, obaveza. Mislim, zapravo, da je u velikoj meri taj osecaj pripadnosti i osecaj 'biti prihvacen' bitan u formiranju vase licnosti.
...
Ljubavne savete ne bih da delim, iako se slazem sa Popeyem, iz prostog razloga sto mislim da se neke stvari uce iskustvom te i da isti najcesce nemaju svrhu.
I jos samo da dodam da je meni ovaj forum dosta pomogao u 'ciscenju svog dvorista' - sto sam radio poslednje 2-3 godine te i da je super ukoliko piletina odluci da svrati bas ovde. Osim toga, mislim da velika vecina koja jos uvek nije nasla sebe u tom smislu, svraca ovde svesna toga da je ovaj sistem vrednosti 'ispravan' ma koliko se protivila istom uz pomenute, kojekakve, izgovore.