Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by Hys.

Ali ja najcesce ljudima donesem neku garderobu

ja sam vecno zahvalna za onu majicu...da je nema, stvarno ne znam sta bih nosila na posao vise..
Korisnikov avatar
By Hys.
nemo me :blush:

Moracu da nadjem neku slicnu da ti stigne u januaru. Tebi maj'ca a Marvineli zacini. Kad vec ne putujem ja....

Nego, ljudi, kad idete u muzeje, jel uzmete nesto?
Ja volim da uzmem brosuru koja opisuje kolekcije koje imaju, nekada samo deo odredjenog muzeja koji me najvise zanima.
Korisnikov avatar
By Waldorf
Uh, ja brošurama (i programima u pozorištu) ne mogu da odolim. Skupljam i kupujem sve što mi ponude, pa posle hoću da se ubijem jer jedna u 20 ako valja... Jedina prepreka je budžet, mada se neretko i tu nategnem, ali kupim brošuru ako je nude.
Što se ostalog tiče, poslednji put sam bila u iskušenju da kupim suvenir u muzeju 25. Maj. Imaju crvene i tirkizne "radničke" majice i šolje sa Titom (ostajem tRu: t-shirts i kafa). A oduševila sam se i što još uvek prodaju i pionirske kape i marame :awesome:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Hys.

Nego, ljudi, kad idete u muzeje, jel uzmete nesto?
Ja volim da uzmem brosuru koja opisuje kolekcije koje imaju, nekada samo deo odredjenog muzeja koji me najvise zanima.
Volim monografije koje se prodaju u muzejima. Obicno nisu previse skupe, a lepo su uradjene: sadrze odlicne fotografije najvaznijih eksponata, kao i detaljnu pricu. Zao mi je sto nemam knjigu o Ermitazu, iako sam ga posetio.
Takve knjige mi i poklanjaju, pa imam nesto iz Turske (Efes, Pamukale, Kapadohija), iz Barselone, Madere.
U Rimu postoji vise nacionalnih muzeja Rima, a jedna knjiga sadrzi o svakom po nesto. Mislio sam da je knjiga preskupa, no bila je 15 eura.

http://www.electaweb.it/catalogo/scheda ... uage=en_EN

Vatikan i vatikanski muzeji, Aja Sofija - mislim da su to vredne knjige i nekako su draze kada su kupljene in situ, sa iskustvom.
Korisnikov avatar
By unic0rn
ne volim ni da kupujem ni da dobijam. jer to je ono, kad ti neko donese, sve je to lepo al sta raditi sa silnim dzidzabidzama? radije bih slike + utiske.
kod kupovine to je ono, 'red je' onda krenes ovome, pa ovome, pa ovome, i tako dodjes do 25 osoba i svakoj treba nesto kupiti. nisu cak ni pare tolki problem (a realno ta sranja uvek kostaju previse), nego vreme koje se provede birajuci, trazeci itd..
Korisnikov avatar
By sunflower5
Volim suvenire i da dobijem i da poklanjam. :bouncy:

Obicno su to neki predmeti sa slikom tog mesta ili nesto po cemu je to mesto poznato.
Cesto kupim cajeve ili neku tradicionalnu poslasticu,knjige,razglednice,a desava mi se da skupljam i karte od prevoza,ulaznice,prospekte i sve ostalo sto mi se ucini zanimljivim,a posle mi samo skuplja prasinu po sobi. :shmi:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
od ovih oficijelnih suvenira, prikupljam jedino magnete. i sa svojih i sa tuđih putovanja. frižider mi je toliko nakrcan istim, da ću uskoro morati da tražim neke alternativne metalne površine za sve to pokačit'. al' je zato super veseo. :kolo:

od personalno odabranih čuvam koješta, uključujući neke već nabrojane stvari (novine, karte za prevoz, brošure, kojekakve letke pokupljene tu i tamo...). nešto potrpam u kutije, nešto iskoristim kao decorative details, al' sa svakog putovanja obavezno sačuvam nekakvo papirče.
By alexandermagic
Ne uzimam stvarčice tipa tih kao u uvodnom postu, jer ih nalazim bespotrebnim smećem.

Za bliske osobe se trudim odabrat' nešto originalno i , po mogućstvu, uporabljivo. Opciono - gledljivo, ukoliko se npr. radi o nekoj slici.
Korisnikov avatar
By IriS
ju što je meni to smor. da babram i da tražim namenski, uvek mi oduzme jako puno vremena.

sad kupim nešto samo ako vidim suvenir i podseti me na neku određenu osobu, a da plus znam da će se toj osobi dopasti.

a inače, uvek dovučem alkohol koji je brend u toj zemlji. i drugima i sebi :pivce:
Korisnikov avatar
By ilija f
ja skupljam magnete, i one iz mesta gde sam ja putaovao, i one iz mesta gde su drugi, koji su voljni da mi donesu :D
Korisnikov avatar
By Delete
Magnete kupujem baki i onima koji insistiraju da im ih donesem.
Uglavnom se opredelim za neki njihov alkohol i donesem nekoliko flasa za moje alkoholicare. :D
Korisnikov avatar
By constantine
prepun mi je frizider magnetima i neki su mi mnogo dragi i znace mi puno
ali odlazim pre neki dan kod drugarice i pravac u kuhinju da uzemem casu vode kad ona svoje magnete sve posidala i kaze kako je njena keva procitala da uticu na hranu(kvare je) i kako magnetni talasi smetaju frizideru.

ali ja kao osoba koje se do nekle razume u to mislim da je to glupost.
mozda je neko vec pomenuo ali me mrzi da citam
Korisnikov avatar
By ilija f
@constantine: LOOOOOOOOOL u pravu si, to što njena majka tvrdinema smisla xD

Elektromagnetni talasi postoje svuda, tipa svuda, kao, Zemlja je ogromni magnet bez koga ne bismo mogli da živimo. A ti magneti za frižider su jedva detektabilni, ne mogu nikako uticati na hranu.

@alexandermagic: pa prvo, lepši mi je frižider. drugo, nekad se tako zagledam i setim se mesta gde sam bio ili ljudi koji su mi ih doneli, i bude mi lep osećaj, ne znam, jako mi se dopada taj hobi generalno.
Korisnikov avatar
By Torry
posto razglednice vise nisu u modi, niko ih i ne salje pa i ne skupljam

ali imam gomilu od pre desetak godina i vise, nista bacila nisam

sebi kupujem kugle, a drugima po zelji, sta naruce
Korisnikov avatar
By Still
ono što uvek kupim je alkohol proizveden u zemlji koju sam obišla
nekad kupim tradicionalni slatkiš
takođe, skupljač sam školjki,
a kao idiot svuda tražim ovaj aparat da obradim novčić
Slika
i kupim neki predmet ako mi se svidi... npr. ćup, figuru...
Korisnikov avatar
By IriS
nikad neću skontati suvenire i gomilanje istih.
kad odem negde, vratim se sa uspomenama i sećanjima koji zauvek ostanu u meni.

ako mi neko baš traži suvenir, ja mu/joj donesem.
sebi, samo donesem alkohol koji je brend u toj zemlji. a uglavnom i drugima to isto donesem. kome se ne svidja, nek da meni :D
Korisnikov avatar
By Still
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2606504#p2606504]IriS napisao:[/url]nikad neću skontati suvenire i gomilanje istih.
kad odem negde, vratim se sa uspomenama i sećanjima koji zauvek ostanu u meni.

ako mi neko baš traži suvenir, ja mu/joj donesem.
sebi, samo donesem alkohol koji je brend u toj zemlji. a uglavnom i drugima to isto donesem. kome se ne svidja, nek da meni :D
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2415778#p2415778]IriS napisao:[/url]ju što je meni to smor. da babram i da tražim namenski, uvek mi oduzme jako puno vremena.

sad kupim nešto samo ako vidim suvenir i podseti me na neku određenu osobu, a da plus znam da će se toj osobi dopasti.

a inače, uvek dovučem alkohol koji je brend u toj zemlji. i drugima i sebi :pivce:
Iris, ponavljaš se... al bar si dosledna u stavovima :cvet:
Korisnikov avatar
By IriS
isuse, još je bilo nekoliko postova iznad :kesa:
Korisnikov avatar
By Mars
I ja bih se ponovio, nego pogledah prvo i vidim da sam već pisao :D

VOLIM svoje suvenire. Sećanje za sećanje, slike isto...ali volim i to materijalno što donesem.
Korisnikov avatar
By Trilian
bas razmisljam i ne verujem... jedini suvenir koji sam ja sebi uzela i imam ga i danas je kamencic sa olimpa (navodno donosi srecu) ... i tako ja to uzela i vec deset godina ga premestam iz novcanika u novcanik... ja sebi na tim putovanjima kupujem odecu ili knjige o toj zemlji u kojoj sam, da eto knjige su mi ostale osim kamencica :D
drugima sam kupovala svasta nesto... od nekih mirisljavih stapica, preko figurica, magneta, zastavica, alkohola, nekih malih slika...
a dobijala sam od prijateja isto tako svasta nesto... i sa venim tih stvari ja zaista ne znam sta da radim... samo mi zauzimaju mesto u stanu ... ali eto setili me se ljudi tamo negde, glupo mi da sklonim :neznam:
Korisnikov avatar
By Mars
Ni meni ništa ne znače tuđi pokloni sa putovanja (osim ako se ne jedu i piju ili oblače).

Ali šta se desi...prilikom nekog brisanja prašine ja ispustim (skoro pa namerno, toliko sam bezobzirno manipulisao njim) i slomim jedan takv poklon od drugarice - i posle sam hteo da umrem koliko mi je bilo krivo kakvo sam đubre, pa ih od tada tretiram sa malo više poštovanja (a kosmosu i drugarici sam se odužio što čuvam krhotine tog poklona PLUS ekstra izdašnih par sledećih mojih poklona njoj).

Ali ostaje da mi malo znače tuđi oni pravi suveniri ili ti magneti. Samo svoje volim.
Korisnikov avatar
By АlexxэlA
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2606513#p2606513]Trilian napisao:[/url]... jedini suvenir koji sam ja sebi uzela i imam ga i danas je kamencic sa olimpa...
Imao i ja. Neko ga bacio u medjuvremenu. :rida:
Majka, najverovatnije. Bacila dosta mojih nebitnih stvari, kad sam se odselio. Obrazloženje - Mislila sam da ti ne trebaju te gluposti.
Gluposti?! :shamar:

Inače, ne kupujem nikome (a ni sebi), nikakve magnete ni razglednice i sl. Možda neki nakit ili garderobu (na sniženju). Dosta im je od mene.
By alexandermagic
Vec odgovorih, no cim netko spomene suvenire odmah me asocira na decka i moju sestru. To dvoje bi, kad bi mogli (ona) ili smEli (on), vrecama dovlacili kojekakvo smece odakle god. :radosnice:
By barni
Dobijam suvenjire od raznih ljudi, uglavnom su to magneti za frizider, interesantno mi je to i obraduje me
a kupujem
u zavisnosti koliko para imam, neku povoljnu sliku manjeg formata, i uglavnom svakom svom prijatelju sam u nekom momentu kupio sliku iz neke zemlje, gde god da odem jedan dan provedem u obilasku galerija i nekih lokalnih umetnika

i eto da se pohvalim imam oko 50tak slika :D
Korisnikov avatar
By Sunce
Od tebe je barni lepse dobiti sliku nogu nego sliku-suvenir.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!