Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By IMPACT
Упознали смо се у Петој, у трећој години Гимназије.
Дошла је из Осме, тада су постојали разни смерови које смо бирали у тој трећој години, када су нам оцене биле добре или у које се на силу одлазило ако тамо где би се хтело, у случају да су лоше, слабији ђаци не би били примљени.
Наш културолошки смер се звао ''Коректор - инокоректор''... То су вам штампарки радници који исправљају грешке пре него што новине, часописи или књиге изађу дефинитивно из штампе. Данас ово занимање више и не постоји. У првом полугодишту ишло смо на праксу у ''Политику'' а у другом у издавачко предузеће ''Рад'' у Влајковићевој улици.
Неда није била лепотица, није се истицала великом интелигенцијом, ничим споља посебним није зрачила, одмах ми се налепила да седи са мном у клупи.
Али она је најбољи човек кога ја познајем, најлепше, најтоплије женско срце, најискренији друг што све тајне чува, пријатељ који вам никад не суди, који је ту, шта год да се деси, увек уз вас, који пати кад је вама тешко. Неда је неко ко се искрено радује туђој срећи, једна невероватно добра душа, дивног карактера и ведре нарави.
Одувек је била јако причљива, насмејана, забавна тако да је разредна због тога хтела да нас раздвоји. Ја сам се томе успротивио а пошто сам био добар ђак, није знала шта друго да уради него нас је сместила између првог и другог од три реда клупа.
Професори су нас чекали у својим кабинетима, тако да смо за време наставе мењали учионице при промени предмета, свуда смо нас двоје седели ко прогнани на увид професорима и целом разреду. Овако би се одмах видело ко и колико од нас двоје прича и да ли при контролним Неда преписује од мене. То што би другима било непријатно нама је било забавно, у односу на разред били смо ко нека врста комисије.
''Шта је социјалистички морал данас?'' питала ме је Љубица, професорка историје, да ми на крају ''провере знања'' спусти јер је моје ставове о нашој новијој историји сматрала анти-социјалистичким .
''Ја не знам професорка о чему говорите, јер ми се чини да то више и не постоји а не знам да ли је икад и постојало''. Сви су праснули у смех а она ми је поцрвеневши, покварено, у дневник уписала четворку.
Младом редитељу Гзавјеу Долану ово је други филм ...
Како једног дана неко коначно одлучи да живи у складу са својом правом природом, жртве, одрицања, понижења, губици...

Slika

О трансексуалности, промени погледа и односа околине према новој особи , све је третирано врло драматично, речито, неулепшано, сирово истинито и дестабилизирајуће, на начин на који су такве радикалне промене заиста и пропраћене у реалном животу .
О љубави и њеним меандрима...
Slika

Гзавјеу је било 16 година када се одвија радња овог филма који је део његовог сопственог односа са и према својој мајци. Данас му је 22-23 ...
Врло зрело, врло добро написано, диалози праште ко пуцњи, напето је од почетка до краја, пуно добрих идеја и кадрова, режирано као да није радио почетник, филм је имао одличан пријем у Кану.

Slika

Мали је геј, живи са самохраном мајком која то још увек не зна. Једнога ће дана она случајно срести мајку његовог дечка, која је, за разлику од ње са њеним, са својим сином врло блиска, откриће тајну без да је то желела или тражила да сазна... Ова ће јој неспретно или намерно поносно сасукати истину у лице све пред њеном најбољом пријатељицом. Ту заплет почиње да се захухтава...
Он је пун живота, бистар, леп, пише поезију, пуно чита, прави видео записе а она се препустила, изгубила веру, убабила се, никуд не излази, старомодна је.
Тако рaзличити а иста крв, силом прилика прилепљени да живе заједно у вечитом раскораку својих прохтева само реже ли реже једно на друго. Он жели да изнајми стан да мало одахне. Она му не да, боји се да остане сама.
Онда ће се једног дана коначно појавити вечито одсутни отац да на инсистирање мајке донесе одлуку и да га упише у интернат који се налази врло далеко и који га одваја од дечка. Тада почиње заиста да је мрзи и да је наизглед парадоксално још више воли...
Korisnikov avatar
By IMPACT
Slika

Коментар на фотографију...

Ово је имиџ који волим да гледам и да сликам , типична Парижанка са њој својственим стилом...
Све делује износано и старо а све што носи је заправо папрено скупо.
Овде се они који имају лову праве као да је немају ...
Ташна је Шанелова, кошта одприлике 2000 еура, јакна врло скупи ''перфекто'', намерно остарен, вероватно од Муглера или је Готијеов, блуза је од фине, сирове свиле, обојена правим интиго пигментима, са по њој извезеном скупоценом чипком, шорц је стар, изношени и исечени џинс који је вероватно купила у неком скупом second-hand-у . Сада су такви шорцеви овде главни штос. Чизмице су последњи крик, види се да су италијанске ...
Парижанке врло често мешају папрено скупе и бофл ствари, доста купују и у иностранству одакле доносе углавном ''етно'' одећу, накит, ташне, обућу јер је то у последњих неколико година главни тренд .
Намерно нисам спомињао реч ''мода'' јер се овде углавном форсира лични стил ...
Коса јој је баш негована, ноге су јој феноменалне, витке, мишићаве, види се да се бави неком гимнастиком, поцрнеле су јој од сунчања у sun-салону, девојка је врло лепа у лицу, са малим пегама по образима, ненашминкана јер се '''фине'' францускиње не шминкају да би деловале што природније, или то тако чине да се то готово ни не примећује.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
znam sta definitivno nije praznoverje.. cinjenica da mi se zgade osobe koje iz dosade pokusavaju da zaseru jednu od retko kvalitetnih tema na forumu
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
I svaki put kada samo pomislim na nju, zamahnem blago glavom i javi mi se osmeh.. a taj zamah glavom treba da sakrije blago prelazenje jezika preko usana, cak i kada sam sama..
neko ko je tako nevin, ne moze imati kvarne misli.. neko ko ima toliko godina, ne moze me povrediti..
da, jeste tako, ali zavaravala sam samu sebe da neko sa toliko godina.. mene ne moze pripitomiti..
nakon samo par dana sa njom, prihvatila sam se, po ne znam koji put, Malog Princa i pet ili sest puta ponovno iscitavala razgovor Malog Princa sa lisicom..
Danas sam na tv-u naletela na prilog o ovogodisnjoj zetvi, i setila sam se njene plave kose..
pogledala sam mahinalno na sat i shvatila da ce za par minuta 16h.. pocela je blaga nervoza i cackanje telefona, znam da u to vreme zavrsava sa obavezama i obicno se cujemo kako bi se dogovorile oko eventualnog vidjanja..
i onda.. u tom nekom periodu izmedju 16h i 16.10h neki tihi glas mi je prosaputao “pripitomila te je”..
Iz tog polusna me je trgla njena poruka
“Ej, krenula sam ... Cekam bus.”

Sedeci tako na sofi, setila sam se noci kada sam je prvi put videla u klubu i kada nisam smela ni duze od
5 sekundi da zadrzim pogled na njoj, iako su mi drugovi savetovali da joj pridjem i da je slatka i da stalno gleda u mom pravcu.. iako te veceri nismo uputile jedna drugoj ni jedno jednostavno “cao”, uspela je da uhvati moj pogled na tren, i taj jedan trenutak je u meni ostao sledecih par dana..
Setila sam se toga kako smo otisle do Kalemegdana, pricale, i pri rastanku kako me je kod Konja poljubila..
i jednim poljupcem, a bez ijedne reci, mene obelezila..
Dan nakon naseg prvog susreta otisla sam na letovanje i tamo sve vreme pricala o njoj, cekala i odgovarala na njene poruke, odbijala osobe zbog nje..zar nisam ranije sledila moto
“sta se desi u drugoj drzavi, tamo i ostaje” ?!
nervoza se pogorsala.. proletele su mi slike bivsih devojaka, velikih ljubavi i velikih razocarenja.. izbegavam da pravim poredjenja, ali nisam smela da dopustim sebi jos jedan fail.. ne sada.. ne ovako..
ali .. sa njom je nekako sve drugacije..
nije valjda da me je vec prvim poljupcem pripitomila i stavila mi povez?
Zatvorila sam oci i videla njene pale blue eyes.. opet se pojavio onaj osmeh.. i pojavilo se nesto sto mi je bilo najpotrebnije u tom trenu.. nada.. a kada je i ona dosla i kada je stala ispred mene, gledajuci me tim plavim ocima i vezivajuci tu plavu kosu, nervoza je nestala.. poklonila sam joj osmeh, a ona meni zagrljaj.
Pozelela sam da tu nervozu u stomaku svaki put osetim kad je vidim. Pozelela sam da postane moja ruza.

Slika
Korisnikov avatar
By IMPACT
Никад нисам био превише стидљив али ме је присуство лепих младића увек чинило некако нервозним, несигурним у себе. Наједаред неубичајеног говора и понашања, свестан тих изненадних промена које не успевах да контролишем, потпуно парализован, чинило ми се, да у ствари, ни не желим да им се допаднем.

Имао сам трему пред туђим погледом, пред оним који је мене интересовао, не пред сваким, већ пред тим ретко испољеним дубоким прозором у моју душу, у моје жеље, у моја излишна надања...

Slika

Неда је од почетка нашег дружења у мене била страсно заљубљена, вероватно у моје очи, у њихове измешане зелене боје, у свести њеној од старта је била засигурно усађена извесност о немогућности наступа љубави међу нама о којој је вероватно маштала.

Никад ми се није поверила, никад ми тада није ни поменула своју тајну, ја сам јој причао о себи, о својој немогућости да се осетим живим у тој својој проклетој кожи, о бесмислу егзистенције без љубави, без мушке љубави, без мушког тела поред свог, без мушког погледа у моју суштину себе. Женских је уздисаја било али су клизили ивицом неприметне опне непривлачности која им је јасно стављала до знања да сам им потпуно недоступан.

Slika

Пријатељство младог геј младића и његове другарице је тако велики клише али да мојих другарица није било а нарочито њихових мајки, које су се уз мене тако матерински привијале, присвајајући ме скоро као свога себи сина, не бих без те неизмерне доброте никад емотивно стасао и отрпео у напред замишљени ''ОДБИЈ'' који ми се често у сликама, суровошћу својом свом сурвавао на слаба плећа ударцима дубећим мог недовршеног, према свему, недовољно очврслог оклопа.

Бојао сам се више презривих погледа него ли хладних речи и псовки. Ударце којих никад није било а на које сам се физички припремао бих још некако и поднео, али те погледе пуне презира, тај груби подсмех и изразе гађења мноме оних што ми на улици добациваше и данас понеки пут кад се то другима деси, свом снагом своје мрцвареће олоши избију болно, муњевито врели из прездрављених ожиљака једне досадом једино испуњене младости...

Slika

''Кад ћу да ти померам буљу ?''... уневши ми се у лице пијан, сав надвијен надамном у двадесет четворци што се кретала Његошевом, једне зимске вечери, осиони плавушан, локални лепотан, мангупчина из краја, сигуран своје тако претеће мушкости кушао је мој понос ... Само сам га погледао са осмехом који га је истог тренутка опекао. Нестао је из аутобуса на станици код Осме а ја сам ликовао славећи тај први реванш над тегобом саживљавања са истином о својој дубокој различитости у односу на њега ...

Slika

Наредне године ћу се венчати са човеком кога дуги низ година чекам и не занјући да то чиним , не надајући му се више, нисам одмах био ни спреман на толико дарова што од њега примих као да су на мене са неба издашног пали, појавио се ниодкуда, ма да сам замишљао какав бих волео да буде, не бих успео да набројим све те његове дивне и невероватне врлине које поседује, да сам га идеализовао он би и ту слику собом самим далеко, далеко надмашио и превазишао, сва моја и најлуђа очекивања од љубави, о срећи, о страсти, нежности, уживања у животу, у смеху, у забави, о поверењу, обистинила су се превладавши у мени тако чврсто уврежену предрасуду да све то један једини човек не може неком другом бићу да пружи.

Неда ће бити моја кума, какви да јој платим авионску карту, ма не долази у обзир, ни под разно... Са својих 500 еура плате она већ штеди за то путовање и сматра да је на њој да ми купи венчани поклон.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 26
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!