Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By 李香兰
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2409041#p2409041]Slovenac napisao:[/url]Pozdrav tebi Overload iz podalpske Slovenije. Čak i tu sada misli na tebe, i želi, da fazu predješ što pre i da ne ponovilo se. A bolest je bolest. Treba da se leči, i napor! Ti lepo gledaj u sunce i otvori vrata srca, pa nek malo to sunce udje i u srce.... Ne daj se Floki!!!
Hvala mnogo! :meda: Trudim se i trudicu se, obecavam!
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Mogu samo da ti kazem da se zbog mene nikada ni jedan Slovenac nije registrovao samo da me pozdravi. Ne znam sta ces vise. U stvari, niko se nikada nije registrovao samo da me pozdravi. Idem da se ubijem sad.
Korisnikov avatar
By *deni*
U ovoj ponešto depresivnoj temi ima mesta i za jednu čemernu pesmu, koje se uvek setim kad vidim naslov ove teme. :gotika:

'' Ne mogu više, veruj mi, majke mi '' :gotika:

Korisnikov avatar
By bern
grešne ti misli, stara curo! :lol:

drago mi je što je naš mali postavljač teme bolje danas.
Korisnikov avatar
By bern
može i ova :lol:

uz muške forumske "lokice" :D
Korisnikov avatar
By 李香兰
^ A evo gledam. :lol:

Izasao sam na balkon, sto je cudo inace. Zanesem se i podignem malo majicu jer mi je vruce kad ono komsija na koga sam potpuno zaboravio da je tu na prozoru jer mu je racunar tu(too much info ugh) otvara oba vrata prozora, naslanja se, inace je u boksericama i namiguje mi. Sav pozacrveneh i vratih se odma' unutra. :blush: Kako mi je neprijatno, nisam imao eye to eye kontakt godinama. Kako cu sad da ga gledam u liftu? A inace mi nije bila frka da gledam sustanare(je l' to uopste rec?). :povez:

Poceo sam da pisem onu listu dobrih i losih stvari. Isplakao se k'o picka.
Korisnikov avatar
By bern
pozdravi kao i inače, samo ponesi mobilni, pa kao nešto gledaš. :D fora koju ja nekad koristim u awkward situacijama, a mislim da nisam jedini.

što se tiče liste... ima jedna "fora", ne znam tačno odakle je (jer nisam stručnjak), u vezi sa zahvalnošću. prije nego što kreneš da spavaš nabroj sebi zbog čega si zahvalan. od sitnica ("što mi je danas prijao sladoled") do krupnijih stvari. zahvalnost u ovom obliku psihološki je vrlo bitna svima. zanimljivo je da se javlja i u religijama.
Korisnikov avatar
By up99
Samo izdrzi , proci ce to, i malo ukljuci mozak.. Kakve veze ima ako te neko vidi?

i samo nemoj nikad, nikad! da razmatras samoubistvo kao izlaz iz problema.
Korisnikov avatar
By ilija f
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2409143#p2409143]bern napisao:[/url]pozdravi kao i inače, samo ponesi mobilni, pa kao nešto gledaš. :D fora koju ja nekad koristim u awkward situacijama, a mislim da nisam jedini.
Znači, meni je najveći trip kad mi je prazna baterija da će me neko izvaliti da gledam u mob, a da na njemu nema ničega. Inače stalno koristim taj vid izbegavanja/odjebanja ljudi :)

@topic: Neko je već spomenuo, ali bih i ja naglasio da ponavljanje jedne rečenice sebi dosta puta može da ti pomogne (npr "Prestani da se tripuješ" ili "Sve će biti uredu"). Ja to često koristim kad se izbedačim, i daleko od toga da me prođe skroz, ali def pomogne, ako ništa, na neko kratko vreme prestaneš da misliš o tome i iskališ delom bes.

Pošto si rekao da ne voliš sebe kakav jesi - pokušaj da uočiš koje tačno stvari ti najviše smetaju i da ih promeniš. Znači, pokušaj na silu, možda ćeš uspeti, možda ne u potpunosti, ali će ti vrv pomoći činjenica da imaš neku NADU da možeš da promeniš stvari koje te tlače kod sebe. Eto, tolko od mene :)
Korisnikov avatar
By ilija f
Pazi mislim da ne može ništa da se generalizuje, meni se iz ličnog iskustva čini da to ume da pomogne (više u trenutku kad imaš baaš crne misli, nego dugoročno, al svj). Ne mislim da je moguće postati srećan ako boluješ od depresije samo tako što ćeš pozitivno razmišljati, već mislim da može da pomogne u nekim jako teškim trenucima. Kada neko ima problem definitivno ne treba da odustane od stručne pomoći, terapija itd, ne mislim da pevajući "always look on the bright side of life" možeš pobediti sve muke. Ovaj tekst nekako govori da pozivino razmišljanje ne može da pobedi sve probleme, što je svakako tačno, ali mislim da može biti delom od pomoći.
Korisnikov avatar
By svejedno
ono sto sam nasao da pomaze meni, je svodjenje nekih stvari na jednostavne cinioce.

sad, to ne znaci da to pomaze ikome drugome, ali kapiram ne mogu da uradim preteranu stetu ako tako nesto napisem.

dakle - imas 'te & te' probleme. pored ostalog sto su ti napisali drugi, stavi na papir i koji su ti problemi koje bi voleo da resis.

i kako ces to da uradis. i ides jedan po jedan, malo po malo.

zajebana stvar u vezi svih psiholoskih zajebancija je sto ce te teorija odvesti samo do negde. ostatak & sustina promena je, jbg, praxa.

..

dakle - npr - za pocetak treba da sredis sam odnos prema sebi, da si ok kada si sam sa sobom i da vise ne 'mrzis' sebe.

dakle, moje profesionalno misljenje*, lol - prvi deo terapije (a ne postoji terapija do self-therapy, po mom misljenju - i psihijatar ti moze reci mnoge stvari ali svede se na to da ih ti primenis.... i ok, lekovi pomazu :lol: ) ti je da dodjes do nivoa kada si kul sam sa sobom, kada si prosto sam kod kuce, da se ne osecas neodgovarajuce kada blejis sam sa sobom i da tada ne osecas anxioznost.

i da imas taj neki safe haven u vidu kuce, i uzivanja sa sobom.

kako ces to da odradis - dali su ti ljudi odlicne savete, pocni od tih stvari, napisi spisak etc, a vremenom ces vec smisliti svoje nacine za tako nesto.

(to majne-vise svi rade, na razlicite nacine, veruj mi, nemoj se tripujes da su drugi ljudi sada nesto jake gromade bez slicnih problema. iskreno. kada bi svi ljudi sveta izasli sa svojim nesigurnostima & ritualima, ljudska rasa bi odlucila da ludnice preimenuje u - 'dom za iskrene')

u sustini, ono sto moras da uradis su bas te stvari koje te plase, zbog kojih ti se i javlja anksioznost. jbg.

..

drugi deo (npr) - odnos sa drugima.

ako imas problem sa drugim ljudima, pametno bi bilo da pokusas, malo po malo, da ovladas za pocetak tim skajpom, jer kazes da ti se i tu javlja anksioznost.

pa kada ovladas skajpom, onda terasa, pa prodavnica etc. malo po malo.

i ako treba - treci deo, cetvrti etc.

..

e.

i tako sam ja nalupetao neke stvari, zanemari, u sustini samo neki primeri,
ali mislim da ne gresim mnogo kada kazem da moze pomoci da odredis ciljeve - cilj 1, 2, 3, pa neka ide i do 100000000.

jer tako mozes odrediti i nacin da dodjes do cilja. kada ne definises cilj, mnogo je teze doci do njega, jel ,)

..

za pocetak, evo ovde, zapisi sta bi sve voleo da promenis - sta ti smeta, sta bi voleo da je drugacije?

npr - voleo bih nemam nelagodu kada me drugi gledaju.

sto se mene, a verujem i ostatka foruma tice, mozes ovde da napises sta god ti padne na pamet, ali ako neke stvari ne zelis da podelis sa nama - zapisi ih sebi.

i tada ces, po mom profesionalnom misljenju*, mnogo lakse odrediti kako mozes te stvrai da promenis.

*profesionalno misljenje, vazno je napomenuti, ne znaci da sam ja psiholog, psihijatar ili staznam, tako da moje reci uopste ne znace mnogo kada je u pitanju pomoc drugim ljudima. ja sam profesionalni ludak.
Korisnikov avatar
By Timothy
Koliko si ono rekao da imaš....15-16 godina, u pubertetu si, preuveličavaš probleme, dramiš ni oko čega and co. Nisi prvi ni poslednji, proći će...
Bavi se nečim da ti skrene misli, ne budi dokon...
Korisnikov avatar
By Mage
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2409180#p2409180]Ulix napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2409164#p2409164]ilija f napisao:[/url]
@topic: Neko je već spomenuo, ali bih i ja naglasio da ponavljanje jedne rečenice sebi dosta puta može da ti pomogne (npr "Prestani da se tripuješ" ili "Sve će biti uredu").
To je zapravo jedna velika zabluda.

http://www.bifonline.rs/tekstovi.item.7 ... janja.html" target="_blank
Upravo tako :up:

U uvek mi je bilo smesno kako ljudi misle da ce teranjem sebe ili druge da misle pozitivno postici ista vise od stvaranja jos vece frustracije.
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2409122#p2409122]overload napisao:[/url]Izasao sam na balkon, ...
A, znači, imaš i balkon ?
Biće da si ti jedna pomalo hirovita, mažena i razmažena curica, tinejdžerka koja se iz pomodarstva bavi doživljavanjem psihičkih kriza, brodoloma, sa pratećom koreografijom u vidu neuspešnih suicida, gutanja barbiturata itd.
Ima li makar malo istine u ovoj mojoj tezi ?
:serlok:
By loreenche
Deni, dečko uopšte ne izigrava nikakav fenserizam, zar ne vidiš da ima problem?
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa, vidim i sam da ima problem, pokušavam da razvijem u njemu psihološki imunološki sistem kroz osposobljavanje da se zajebava na sopstveni račun i da sebe odveć ozbiljno ne shvata. Tako će mu biti lakše, a život je i ovako i onako jedno stradanje.
Uzdravlje !
:pivce:
By loreenche
Pa ne znam baš koliko će mu pomoći ako mu budemo govorili da je razmažen.
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa ne znam, ja pamtim da su mene tako psihoterapeutizirali od malih nogu.
'' Besan si ti, sine, možda da te pošaljemo na njivu, da kopaš, pa nećeš imati vremena, ni snage da filozofiraš... ''
U ruralnoj sredini u kojoj sam odrastao kod psihijatra se ide samo ako doživiš očigledan nervni slom pa razulareno naradiš neki belaj, ili ako se suprotstaviš društvenim konvencijama.
Sećam se kako je pre neku godinu porodični savet, na čelu sa starom babom, koja sebe smatra porodičnim starešinom, odlučio da me pošalje kod neuropsihijatOra ( tako ona kaže - neuropsihijatOr ), jer neću da se ženim, pravim decu, neću da budem uglađeni seoski pravnik u odelu na dvoredno kopčanje, neću da idem na pecanje u porodičnu vikendicu, rečju - neću da radim sve ono što normalan, odrastao muškarac treba da radi, pa zato sigurno nisam kako treba i imam neku duševnu bolest.
Saslušam ja zaključke porodičnog saveta i reših da se zabavljam. Pristanem da odem kod neuropsihijatOra, izložim mu situaciju kakva jeste i izađem bez bilo kakve dijagnoze. Pokažem porodičnom savetu papir i zaključim da od svih prisutnih, jedino ja imam na papiru crno na belo potvrdu od stručnjaka da sam normalan. Oni se razbesneše i optužiše me da sam prevario neuropsihijatOra. Onda sam im lepo rekao da bi najbolje bilo da i oni zakažu pregled kod istog neuropsihijatOra, ali da nisam siguran da bi iko od njih izašao iz njegove ordinacije bez ozbiljne dijagnoze, a pojedini najstariji članovi porodičnog saveta ( mišljah na babu ) sasvim verovatno posle pregleda ne bi više bili ni pušteni na slobodu, već bi direktno iz ordinacije bili zakopčani na leđa i hospitalizovani. :doktor:
Tako se završila i ta avantura u našoj disfunkcionalnoj porodici. :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!