Bio sam vernik neko vreme, kad sam bio klinac, ali više nisam.
Čak mi je sveštenik kum.
Tačnije, verujem u Boga, ali ne i u crkvu, jer sam video koliki popovi umeju šljam da budu.
Što je najgore moji su verski fanatici, slave slavu, zovu popove da osveštavaju kuću, da svete vodicu, zovu ih i na bogojavljenje, MA STRAAAŠNO!!!
Inače, mislim da su ti popovi najveći licimuri u univerzumu, taj moj kum prvi. Jednom je hteo da tuče nekog čoveka, zato što mu je taj rekao kako je ateista i svašta još... Pritom na fejsu je u raznim grupama tipa: "VELIKA Srbija", "Srbija čeka Šešelja", "Srebrenica nije zločin", "Podrška đeneralu Mladiću", "Smrt pederima - stop gay paradi", "Srbija Srbima"... Pritom neće da dođe da osvešta kuću, niti da drži opelo na sahrani, ako mu se ne plati, a već prima platu. Znači, sekularizacija pre svega!!!
Inače, to licemerje kad je reč o našoj crkvi ne mogu da podnesem! Osvedočeni pedofil Pahomije dobija orden "Belog anđela", a pritom i Ivica Dačić jer je zabranio "paradu srama"... Koje licemerje čoveče...
A, uz sve to niko iz redova crkve da eksplicitno osudi onog što je ubio lopatom onog nesrećnika, niti da se sam vrh crkve ogradi od toga ili od recimo "Obraza"...
Ma, sve bih ja to
A, kad smo kod tog mog kuma sveštenika, on je jednom kad je bio kod mojih na kafi, a bio sam i ja prisutan, rekao mojima: "Ma, šta ti pederi hoće, to je sve protivprirodni blud i bolest, treba ih dobro propustiti kroz šake, pa ih lečiti!!", pa se okrene prema meni i pita "Je li tako? Ti si pravi muškarac, sigurno i ti to misliš!"
Diplomatski sam se izvukao iz rasprave, jer su moji već bili zapenili i uključili se u "hajku".