Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Jeste li vjernik?

Vernik (Hriscanin)
62
27%
Ateista
111
48%
Ostalo (Alternativna-neka vrsta spiritualnosti-vera u prirodu, okult...)
60
26%
Korisnikov avatar
By Dirrty
jesusheart, tvojom logikom islam kao monoteistička religija koja nastaje najkasnije predstavlja vrhunac, ne hrišćanstvo.
Korisnikov avatar
By Blady
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2398521#p2398521]Herald napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2398518#p2398518]Blady napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2398514#p2398514]jesusheart napisao:[/url]ja sam barem pročitao Bibliju, a ti nisi u stanju da pročitaš jednu rečenicu kako treba :prst:
Al si mi ti vernik

[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2398508#p2398508]jesusheart napisao:[/url]ja sam sebe do nedavno smatrao za strejt muškarca...
"iživljavanje" nad ženama način da sam sebi dokažem kolika sam "muškarčina", .

Procitao je bibliju i shvatio da je gresio. Nece vise da bude muskarcina.
Mhm, i nece vise da se "izivljava" casna pionirska.
Korisnikov avatar
By Herald
Bilo bi zanimljivo saznati kada je svatio da nije strejt, a kad je prihvatio. Meni nikako nije jasno kako neko moze da shvati sa preko 18 (mada je i 18 previse) godina da je gej. Ali, eto, imamo primer od juce sa strejtasicom :lol:
Korisnikov avatar
By deran
ne,ono je nešto ipak drugo...
By jesusheart
hehe stvarno ne želim više da se raspravljam ovdje u šta vjerujem i zašto vjerujem, to mi na početku nije bila namjera samo sam iznio svoje mišljenje o vjeri. A što se tiče islama.. islam kao što rekoh je nastao u glavi jednog običnog čovjeka, i ako bolje proučiš učenja islama shvatićeš da on po svemu zaostaje iza gotovo svih velikih religja. naravno to je samo moje mišljenje, :offtopic: a po tvojoj logici Dirrty svaki samoprozvani prorok koji se pojavi na ulici i televiziji ima savršeniji sistem i od Bude i od Mojsija , što novije to bolje a :smeh: :love:
By alexandermagic
:blentavi:

Taman se na forumu registriraše dvE prisebne korisnice i jedan korisnik i čovjek dozvoli sebi da pomisli kako će to možda biti sljedeći 'trend', kad ono - prc. Awww.

OnT: Već odgovorih.
Korisnikov avatar
By 李香兰
Nisam vjernik niti je bilo ko od mojih kuci. Nikad nisam vodjen u crkvu i nikad mi se nije govorilo da trebam da verujem u Boga vec naprotiv da treba da verujem u sebe s cim i dalje, nazalost, imam problem. :placko:
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
Ne verujem u boga.
Mada, kao sto mnogi pomisle kad to kazem, nisam ni bez vere. Samo mi je veoma zamorno objasnjavati u sta verujem. A pored toga, verujem i u sebe.
Mada ni clanovi moje porodice nisu neki veliki vernici.
Korisnikov avatar
By bern
moje širenje pogleda kad je religioznost u pitanju uslijedilo je nešto prije prihvatanje sopsvene seksualnosti.
Korisnikov avatar
By Herald
moje širenje pogleda kad je religioznost u pitanju uslijedilo je nešto poslije bernovog postanja :lol:
Korisnikov avatar
By bern
prvo sam pročitao "barnijevog"... :iskolacen:

da, da. "i bi peder" :sudija:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Ja bih voleo da danas neka riba dođe: "Mama, tata, trudna sam. Ali nisam to ja, nego me ovaplotio duh. Ja kurca u životu nisam videla, a kamoli da je bio u meni."
Korisnikov avatar
By Herald
A u Boga verujem od 20-e, 21-e.
Korisnikov avatar
By Kadmiel
Ne, kao buduci doktor, ne vidim zasto da verujem u to.

That said, ne vjerujem u boga/Boga kao sto ga ljudske religije predstavljaju, i ne mislim da ima neki zivot posle smrti i to sve, ali sam otvoren za ideju da mozda postoji neka sila koju jos ne razumemo, tamo negde.

Takodje, ne mislim da je vera, in itself, losa stvar, ali zato mislim da su skoro sve vrste crkve prilicno zle (svidja mi se budizam).

Radije bih da verujem u ljude i sta oni mogu da postignu nego da poverim svoj zivot nekoj imaginarnoj ideji za koju ne postoji dokaz. Generalno, ipak, religiozni ljudi me ne nerviraju ili nesto tako (osim ako nisu fanatici, u kom slucaju, lock them up) - ali me nerviraju ljudi koji nece da razmisljaju.
By lonely boy
Ja verujem u Boga, pravoslavac sam, hrišćanin, ne sviđa mi se šta religija pripoveda o homoseksualnosti (kao i sve druge uostalom), ali se naravno neću zbog tih ljudi odreći vere.
By Speculum Columbae
Pokušavam i pokušavam stalno da postanem ateista, ali me Hendl uvek vrati na mrtvu tačku.
Prosto ne mogu, kada vidim liniju teorbe da budem ateista...beskrajno je lepo:

Slika
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Bio sam vernik neko vreme, kad sam bio klinac, ali više nisam.
Čak mi je sveštenik kum. :smeh:
Tačnije, verujem u Boga, ali ne i u crkvu, jer sam video koliki popovi umeju šljam da budu.
Što je najgore moji su verski fanatici, slave slavu, zovu popove da osveštavaju kuću, da svete vodicu, zovu ih i na bogojavljenje, MA STRAAAŠNO!!! :D
Inače, mislim da su ti popovi najveći licimuri u univerzumu, taj moj kum prvi. Jednom je hteo da tuče nekog čoveka, zato što mu je taj rekao kako je ateista i svašta još... Pritom na fejsu je u raznim grupama tipa: "VELIKA Srbija", "Srbija čeka Šešelja", "Srebrenica nije zločin", "Podrška đeneralu Mladiću", "Smrt pederima - stop gay paradi", "Srbija Srbima"... Pritom neće da dođe da osvešta kuću, niti da drži opelo na sahrani, ako mu se ne plati, a već prima platu. Znači, sekularizacija pre svega!!!
Inače, to licemerje kad je reč o našoj crkvi ne mogu da podnesem! Osvedočeni pedofil Pahomije dobija orden "Belog anđela", a pritom i Ivica Dačić jer je zabranio "paradu srama"... Koje licemerje čoveče... :flaming:
A, uz sve to niko iz redova crkve da eksplicitno osudi onog što je ubio lopatom onog nesrećnika, niti da se sam vrh crkve ogradi od toga ili od recimo "Obraza"...
Ma, sve bih ja to :tuc:
A, kad smo kod tog mog kuma sveštenika, on je jednom kad je bio kod mojih na kafi, a bio sam i ja prisutan, rekao mojima: "Ma, šta ti pederi hoće, to je sve protivprirodni blud i bolest, treba ih dobro propustiti kroz šake, pa ih lečiti!!", pa se okrene prema meni i pita "Je li tako? Ti si pravi muškarac, sigurno i ti to misliš!" :smeh:
Diplomatski sam se izvukao iz rasprave, jer su moji već bili zapenili i uključili se u "hajku". :smeh:
Korisnikov avatar
By antibiotic
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2428030#p2428030]lonely boy napisao:[/url]Ja verujem u Boga, pravoslavac sam, hrišćanin, ne sviđa mi se šta religija pripoveda o homoseksualnosti.
Imam utisak da mnogi "vernici" da nisu pederi, bili bi potpuno isti, samo sto bi bili homofobi :yes:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2408395#p2408395]Kadmiel napisao:[/url]

ne mislim da ima neki zivot posle smrti i to sve, ali sam otvoren za ideju da mozda postoji neka sila koju jos ne razumemo, tamo negde.
i ja, samo ne verujem da je 'bozanska'. Ako su nas pravili neki vanzemaljci, onda se bas i nisu nesto potrudili.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2428185#p2428185]Dante napisao:[/url]Pokušavam i pokušavam stalno da postanem ateista, ali me Hendl uvek vrati na mrtvu tačku.
Coveku prosto dodje da pozeli da bez sumnje vjeruje.
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2428030#p2428030]lonely boy napisao:[/url]Ja verujem u Boga, pravoslavac sam, hrišćanin, ne sviđa mi se šta religija pripoveda o homoseksualnosti (kao i sve druge uostalom), ali se naravno neću zbog tih ljudi odreći vere.
Ne treba mešati šta propoveda religija i šta propoveda crkva, to su najčešće dve potpuno različite stvari...
Korisnikov avatar
By Panther
Problem svih religija jesto sto sve propovedaju apsolutnu istinu. Za vernike, religija koju su prihvatili predstavlja jedinu pravu apsolutnu istinu. Problem je sto apsolutne istine teze da budu apsolutne, tj po prirodi stvari, besmisleno je postojanje monoteizma i recimo Budizma kad se fundamentalno razlikuju (u Budizmu stvoritelj ne postoji). Stoga vernici mogu da zive u prividnom miru, i da se podnose, ali nikada do kraja da se razumeju. Religije su najvece zlo na planeti. Kad bi ljudi bili sposobni da prihvate cinjenicu da posle smrti nema nista, i da je ovo jedini zivot koji ce ikada ziveti, potrudili bi da od ove "doline suza" na zemlji naprave lep i uredjen vrt...
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 30
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!