Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Hys.
Sta je za vas "pravo prijateljstvo" ?

Cesto se koristi ta sintagma, "on/a mi je pravi/a prijatelj/ica".

Sta to za vas konkretno znaci?

A sta za vas nije "pravo prijateljstvo" ?
Korisnikov avatar
By scout_finch
mislim da ne postoji nepravo prijateljstovo, kad je neko prijatelj podrazumeva se da je pravi, valjda to pravi sluzi da se naglasi sam odnos.
Korisnikov avatar
By mOwbid
imam jednog pravog prijatelja. koji bi sve uradio za mene. bukvalno sve.
cita me kao otvorenu knjigu.
By Glasnik
Time mogu da ''počastim'' samo jednu osobu u svom životu.

A kako bih to opisao? :hmm:

Pa, recimo, da mogu da, ako je nešto ozbiljno, je okrenem u pola noći i da mi neće gunđati u slušalicu kako sam je probudio već biti up&runnin' da pomogne rešavanju. Neko ko će me u određenim tenucima ''oduvati'' svojim viđenjem stvari i uticati da počnem da razmišljam u drugom pravcu. Plus, neko u koga imam 100% poverenja da ništa poverljivo ne širi okolo. I ovo tvrdim kao posledica celoživotnog druženja s tom osobom. Zapravo, pravo prijateljstvo bi za mene počelo onog trenutka kada bih joj rekao da je doživljavam kao sestru, a taj trenutak je davno već iza nas... :)

I love you, G. :love:

Edit: Mada, naravno, imam ja i određen broj prijatelja. Iskrenih i dobrih svakako. Al, nekako, izdvajam jednu osobu jer smo zajedno rasli i razvijali se, prolazili zajedno sve i svašta i to je stvorilo neku vezu koja ne može da se izgradi danas s već prilično izgrađenim osobama. Ima nešto i u tom zajedničkom odrastanju...
Korisnikov avatar
By scout_finch
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2391883#p2391883]Hys. napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2391880#p2391880]scout_finch napisao:[/url]mislim da ne postoji nepravo prijateljstovo, kad je neko prijatelj podrazumeva se da je pravi, valjda to pravi sluzi da se naglasi sam odnos.

Ok, sta za tebe onda konstituise to - nekog ko ti je prijatelj?

nemam pojma, valjda neko kome se i dalje svidjas i kad te jako dobro upozna.
Korisnikov avatar
By gossip
za mene je to osoba koja je uvek tu,osoba sa kojom mogu da pricam o bilo chemu,osoba na koju uvek mogu da se oslonim...za sada mogu 2 osobe u mom zivotu da nazovem pravim prijateljima...naravno bilo je svadja...but at the end of the day to je samo ojacalo nash odnos :)
Korisnikov avatar
By Madonna
ljudima treba sigurnost, nešto čemu uvek mogu da se vrate ili pucaju, pa se onda uhvate te neke osobe i definišu taj odnos kao ''pravi'', sve za njega, volimo se međusobno više nego sebe sami
nešto slično je i vera u boga, u debelih omiljena hrana, moja opsesija madonom :awesome: i dr.

ne definišem prijateljstva kao prava već delim odnose na poznanstva, drugarstva i prijateljstva
Korisnikov avatar
By Blady
Kada si toj osobi bitan po svaku cenu s obzirom da si okruzen ljudima koji su picke.
I kada mi je neko lojalan.
By Kragi
osoba koju bas volim a nije mi familly a ni decko :D
al' sam sad lupio a? :smeh:

pa sta znam, recimo da je to neko koga mogu da smaram eventualnim problemima koliko hocu, osoba u koju imam apsolutno poverenje i ciju 'kritiku' najvise cenim.
I definitivno odrasla osoba prema kojoj sam najtolerantniji i u cijem prisustvu mogu da budem najopusteniji. :D
Je l' se ovde to odnosi na gej prijateljstva, ili generalno?

U svakom slucaju, jeste moguce.
A sta je...Milim da je kod svakog od nas drugacija definicija toga.

Za mene je pravo prijateljstvo ono nesebicno. Isto kao u vezi, prisutna je ljubav, samo bez ikakvih seksualnih pretenzija. :iskusenje:
Korisnikov avatar
By Synesthesia
There is no such thing as genuine friendship. Indeed.
imam jednu prijateljicu-njoj govorim sve-ako je dan bio dobar,noge lomim da joj ispričam,ako sam skenjan,noge lomim da joj ispričam... :D

sve u svemu,možemo da ćutimo,da pričamo,a ona ima grozan OKS,i jedino je pored mene slobodna i može da se "ponaša",a zna da ću razumeti...

mnogo je volim... :blush:
dobra tema...pogotovu jer ovih dana "secem" labave niti tzv. prijateljstva sa nekim osobama

ocigledno je problem sto ja imam jednu viziju kako prijateljstvo treba da izgleda, a vidim da vecina ljudi to shvata drugacije. i to je problem.

elem, za mene...pravi prijatelj je onaj koji me poznaje u dusu, koji je tu i kada je lepo i kada je tesko, ume da se veseli mojim uspesima, podrzava, osudjuje kada treba, obraca paznju na sitnice, onaj sa kime mogu i da cutim i da mi bude lepo, koji te ne zaboravlja i kada ima novo drustvo, koji ume i da daje i da uzima (ok, dvosmisleno je ;) i sve u tom stilu...

u masi ljudi kojima sam okruzena shvatila sam da sam sama sebi najveci prijatelj. nazalost ali je tako.
1. pravo prijateljstvo je danas, veoma retko, sto je tuzno ,,, svi traze i gledaju neki interes, gleda se kako ce ko koga zajebat' i tome slicno !
2. Da a ja bih rekao, vise iz neke pohvale !
3. Za mene, konkretno, to znaci uspeh !
4. svakodnevnica !
By Kragi
@Alejandro:

Ok, samo sto onda nisu prijateljstva. Svaka podela je besmislena. Ukljucujuci i ona na muska i zenska a o sexualnoj orijentaciji da i ne govorim ;)
Korisnikov avatar
By mirth
Prijateljstvo je kad nekog volis. :love:

I kad ti taj neko kuva. :lol:

Scout je super to u par reci objasnila - kad ti se neko svidja i nakon sto ga dobro upoznas. :up: Kad neko pristaje i na tvoje svetlo ali i na tvoj mrak, a i hoce da deli sa tobom svoja oba.

Ja sam jako bogata na tom polju i uopste se ne slazem da ne postoji "pravo" prijateljstvo, ni da ljudi samo gledaju svoje dupe, i tako tim izjavama tog tipa. To hoce kad pogresno biras ili imas nerealna ocekivanja od drugih.
Korisnikov avatar
By Alejandro
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2391948#p2391948]Kragi napisao:[/url]@Alejandro:

Ok, samo sto onda nisu prijateljstva. Svaka podela je besmislena. Ukljucujuci i ona na muska i zenska a o sexualnoj orijentaciji da i ne govorim ;)
Mislio sam na prijateljstvo izmedju dve gej osobe, a posto znam koliko to ume da bude na ceni.
Imam dvojicu dobrih prijatelja, a koji su gej i za koje mogu da kazem da su mi prijatelji. A bilo je onih koji su delovali tako, pa se ispostavilo da imamo razlicita ocekivanja i koncepte prijateljstva, ali ne bih o tome.

Ali se slazem s tobom u svakom slucaju, ne treba da bude ikakve podele.
Korisnikov avatar
By Hys.
Da odgovorim na svoju temu?

Bio bi red. Ne volim kad ljudi ne odgovore na pitanje koje su sami postavili.

Svakako mislim da u jednom postu i u nekoliko recenica necu adekvatno odgovoriti na temu koja mi je verovatno - ma sigurno - mnogo, mnogo - ma sustinski vazna u zivotu.

Moji prijatelji su moja porodica.

I to ne znaci da sam sa njima porodicno vezana, niti da nisam sa njima porodicno vezana, a ni ne znaci da mi nekad nisu bili ili ce nekad biti ljubavnici/e.

Prijatelji su mi osobe koje volim.

Pred njima ono cega me je sramota prestaje da biva sramno, kritika je nesto na cemu sam zahvalna i ljubav je ono sto se podrazumeva ali se stalno pokazuje.

Kada su prijatelji - prijatelji u pitanju, osobe sa kojima sam samo u tom odnosu uvek bila, iz nekog razloga mi nekad nije jednostavno da pokazem ljubav; mozda kad pomisljam na verbalnost - oni su toliko posebni jer i pored nedostatka fizicke kompomenente oni su meni i dalje jako bitni i to me donekle na cudan nacin cini ranjivijom no pred nekim sa kim imam drugaciji odnos. Oni su pre svega duhovno sa mnom.

A, iako sam ja :hys:, meni to duhovno....

Pa najbitnije.

:)
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
mislim da je to "pravo prijateljstvo" nastalo kao rezultat toga sto se pojedinci koji su popili dve kafe oslovljavaju prijateljima, pa da se istakne da je to "pravo prijateljstvo" nesto posebno.

pravom prijateljicom nazivam samo jednu osobu, za koju znam da je uvek uz mene i da bi jedna za drugu sve uradile.
imale smo dosta situacija gde smo se jedna drugoj "dokazale" i ona je jedina osoba kojoj se obracam kada mi je najteze, ali isto tako je prva osoba sa kojom delim najsrecnije trenutke.

a sto se tice tog "nije pravo prijateljstvo", to su sve ostale osobe.. znaci, sa kojima se vidjam, izlazim, kafenisemo, pricamo o licnim, ali 90% nasih razgovora su trivijalni i za opustanje mozga.

meni je dovoljno da tu svoju najbolju drugaricu vidim i jednom nedeljno, ali da tih nekoliko sati koje provedemo zajedno mene ispune i vidjanje bude konstruktivno, dok sa pojedincima mogu da se vidjam svaki dan, ali ih ni u jednom trenu ne mogu porediti sa njom.

trenutno ona i sestric dele prvo mesto najbitnijih osoba u zivotu, zatim idu tata, sestra i mama, pa nekoliko praznih mesta, pa onda ta "ostala" prijateljstva.

pravi prijatelj mora biti moja savest.
pravi prijatelj ni u jednom trenu mi nece nauditi, biti ljubomoran ili jos gore ravnodusan prema nekoj situaciji kroz koju prolazim.
pravi prijatelj mora da mi kaze "stop! nije tako! gresis!"
pravi prijatelj ce sa mnom skakati od srece kada polozim ispit, iako ga je ona pala.
pravi prijatelj ce se sa mnom napiti kada sam u kurcu, iako prezire alkohol.
kada meni moj pravi prijatelj kaze "bice sve ok" ja znam da to nije prazna fraza.

moram da naglasim da je u moj zivot usla jedna osoba koja ima veeeliki potencijal da ga jednog dana nazovem pravim prijateljem. za to ce biti potrebno vreme, ali znam da je nesto posebno i nadam se da mi ga drugi nece pokvariti.
Korisnikov avatar
By Hys.
ja prijatelja/cu ne moram da vidim mnogo dugo.

bitno je da nastavimo kao da smo se videli juce.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!