@alexandermagic
udalji se sa teme, moliću. barni pred tebe gubi na oštrini. očekivano, pošto se pali na autoritativne likove, kakav se ti svakako predstavljaš na ovo forumu.
opet si iseckao moj post
da, jesam. u duhu najbolje vjere.
trazim sada post "kakav je to vernik koji trazi dokaz"
nevjernik. jeretik. dokaz je u srcu. anyway, ne bi bilo prvi put da religija iskrivljuje neučne dokaze u svoju korist. ali da, vjernicima ne treba dokaz, osim, naravno, u onim rijetkim trenucima kad se dokaz pojavi pa postane čudo božje.
na primjer, tvoje skoro preobraćenje u iskrenog pripadnika lgtb populacije, slobodne duše i uma, ja bih krstio kao "čudo", i ako hoćeš, dokaz o postojanju boga o kojem pričaš. judin poljubac lažnom isusu
2.tvoj dozivljaj mene je tvoj i svakako nije tacan jer ja ipak bolje poznajem sebe nego ti.
jedna od zabluda jeste da je ono što nam se dešava jedinstveno i neponovljivo, nedokučivo ljudima, samo bogu. ah, skromnosti. ah, gordosti. htjedoh reći: ti misliš da si jedinstven? nisi. ostavljaš za sobom tragove... ali ne okreći se... pretvorićeš se u so
Dodacu i to da religija nije nastala da bi se borila protiv homoseksualnosti i ceo vas osvrt na nju je kroz seksualnost.Pogresno.
zapravo, to tebe tvoje oko sablažnjava... ja o seksualnosti nisam pisao u ovoj temi. spomenuo sam tebe kao gaya, ali ako ti svodiš "biti gay" na seks, onda mi ne preostaje ništa drugo nego da upadnem u hram jerusalemski i polomim tezge, pobacam zlatnike, protjeram trgovce...
Moja borba nije unutrasnja vec mnog sira.
kako to?
Ne znam sto mi navodis Duha Svetoga.Na primer to bi mogao biti lokalitet (cini mi se u Turskoj) za koji se tvrdi da je Edenski vrt..i tome slicno.
"mogao biti", "čini mi se", "za koji se tvrdi"?
4.ja ne negiram ni jednu religiju
zaboravljaš da ja nisam vjernik i da spominjanje druge vjere ne znači njeno negiranje i obaranje. dakle, nisam te to pitao, pa ponvaljam, jer nisi odgovorio: da si rođen kao budista, šta bi barniju hrišćaninu rekao nakon njegove tvrdnje da je isus postojao i da SVI idemo ili u raj ili u pakao?