[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2382330#p2382330]svejedno napisao:[/url]
prvo - ja na svojoj savesti imam mnoge stvari, ali rezultati ovih izbora nisu jedna od njih. zapravo, da je bota protivustavno dobio treci mandat - tada bih se malo lose osecao sto nisam izasao da glasam. al opet bi bila komedija, tak da me ne bi ni to mnogo potreslo.
drugo - veoma je istina ono u vezi clanstva & posla, i evo za tebe & pucanstvo koje cita malo vise o tome -- mojne se zaludjujemo. pored cinjenice da je 'pravosudje u Srbiji slabo za pouzdati se', je li, to se, sa pravne strane, svede na rekla-kazala -- odn moja rec protiv reci te & te osobe. koja jeste clan ds-a, jel. i to je vrlo jasno rekla, veruj mi. a ma koliko bi mnogi ljudi rekli za mene da sam idealista, te se nisam uclanio u ds niti bilo koju partiju, nisam i budala, vel. tako nesto bi, u sistemu kakav je 'progresivni deo srbije' poslednjih 8 dina stvorio, imalo neke posledice po mene.
upravo ti kazem - ne zivis ovde, pojma nemas ni o cemu.
wow, da je sve bash tako da li bi EU, koja pomno prati i nadgleda Srbiju pod velikom lupom na svakom koraku u Srbijinom putu za tu EU, taj Botin protivustavizam, takav nakaradni sistem gori od smiloshevicevog sistema, sve dozvoljavala bez i da ne samo kritikuje vec ni ne opisuje kao takvo? zar bi Bota primao sve nagrade i priznanja koje ih primi od Medjunarodne Zajednice da je bash sve tako kao shto opisujesh, svejedno?
ja ne kazem da ne govorish mozda istinu u ovom delu, citiram te: "drugo - veoma je istina ono u vezi clanstva & posla, i evo za tebe & pucanstvo koje cita malo vise o tome -- mojne se zaludjujemo. pored cinjenice da je 'pravosudje u Srbiji slabo za pouzdati se', je li, to se, sa pravne strane, svede na rekla-kazala -- odn moja rec protiv reci te & te osobe. koja
jeste clan ds-a, jel. i to je vrlo jasno rekla, veruj mi. a ma koliko bi mnogi ljudi rekli za mene da sam idealista, te se nisam uclanio u ds niti bilo koju partiju, nisam i budala, vel."
ako je ovo istina, ja zalim i saosecam s tobom.
ali nije istina da je takav sistem stvoren od Bote i DS-a vec je nasledjen vishedecenijskom pa i vishevekovnom praksom u npr. Srbiji. ja sam o tome pisao, verujem da tachno znash koji moj post o tom pricha, da ga sad ne kopi-pejstam jer je podugachak a podugachak je jer se neke stvari ne mogu najbolje opisati u kratkim rechima i rechenicama ma koliko hteo.
problematichna manjkavost Ds-a i Bote jeste to shto su kukavice, isuvishe bili uplivali u populistichke vode da ugode kojekakvim korumpiranim delovima puka, neodluchni da se late VRLO TESHKOG POSLA MENJANJA sistema i drushtvenpolitichkog mentaliteta starog moze se reci vekovima kojeg su nasledili, ali NE i stvorili.
takodje, koliko puta treba podsetiti da DS nema ili ima vrlo tanke veze s poslednjih 8 godina vec s poslednjih 4? mojne da meshash babe i zabe, svejedno.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2382330#p2382330]svejedno napisao:[/url]
trece - vuk jeste bio sa sps. lako ljudi zaboravljaju.
ja to nisam zaboravio. ja sam i sam iskritikovao Vuka shto se je naivno kao blecak bio jedno (vrlo kratko, btw.) vreme tj. '97-e prishlepao smiloshevicu misleci da ce na ovoga uspeti da utiche da se nekako umeri i urazumi. imash tachno u mojim postovima gde sam se i na to bio kritichki osvrnuo. da ne kopi-pejstam sada i to.
ali, jedna stvar je konstanta- Vuk kad je i onu politichkostrateshku glupost bio napravio- bar je ishao s boljim namerama, da umeri i urazumi smiloshevica, dok je sasvim suprotna konstanta tomavuchicevaca koji su ratnourlachki shesheljevci bili onda a i sada manje-vishe ostali. ako je iko bio gori od smiloshevica i ondashnjeg sps-a- to su toma, vuchic, sheshelj, prelevic bratija. bili gori od smiloshevica i sps-a i ostali!
cetrvto - progresivne opcije ovde ne postoje. ovde postoji 55% ljudi koji nisu izasli da glasaju da ne bi glasali za nikolica, jer to prosto ne mogu. jer ovo drugo zlo je em sjebalo zemlju na 1001 nacin, em okupiralo medije na slobin nacin, em uvelo partokratiju & korupciju na slobin nacin, em oce prekrsi ustav na slobin nacin.
em ima istog portparola kao sloba.
a citam i zdravstvo je na nivou.
..
opet moram ponoviti: wow, da je sve bash tako da li bi EU, koja pomno prati i nadgleda Srbiju pod velikom lupom na svakom koraku u Srbijinom putu za tu EU, taj Botin protivustavizam, to Botino zlo koje je sjebalo zemlju na 1001 nachin, okupiralo medije na slobin nachin, takav nakaradni sistem gori od smiloshevicevog sistema, uvelo partokratiju & korupciju na slobin nacin, em oce prekrsi ustav na slobin nacin......- ZAR bi EU to sve dozvoljavala bez i da ne samo kritikuje vec ni ne opisuje kao takvo? zar bi Bota primao sve nagrade koje ih primi od Medjunarodne Zajednice da je bash sve tako kao shto opisujesh, svejedno?
ja ne kazem da nema mozda elemenata toga shto si naveo svejedno, ali preuvelichavash brate preuvelichavash zapenjeno.
tih 55% koji nisu izasli su progresivne snage. licno imam ja zelje & nade u vezi toga sta treba da rade tih 55%, ali to je vec druga prica.
bitna je ta pricha. cenio bih kad bih chuo od tebe tu tajnu, ja nisam imao problema izreci moju prichu, iznesi i ti tvoju.
a sto vise ne postoji cenzus od 50%+1 glas, pa da se te snage i cuju, to mozemo da zahvalimo 'progresivnim snagama' that be.
..
dakle - zakljucak - 'progresivne snage' da se ujedine u krsenju ustava & pruze podrsku apsolutnoj autokratiji uz nevrovatan nivo korupcije (note - procitaj vericu barac) ? to je ono sto hoces?
..
iako zaista jesam ubedjen u tvoje dobre namere, iskeno nadam se da ti se zelja nikada nece ostvariti.
jako dobro znam ko je pok. Verica Barac i njoj ogromna slava i chast za sve shto je uchinila.
![:yes:](./images/smilies/yes.gif)
samo znam jedno, da je radila to shto je radila za vreme tomavuchicevaca-seljailicevaca na vlasti i protiv njih, zavrshila bi progutana od strane mraka (a znash shta to znachi...) a ne umrla prirodnom smrcu...
kakva Tadiceva apsolutna autokratija, kakvo krshenje ustava (koshtunichinog za obozavati k'o zlatno tele?), kakva nevidjena korupcija, kakve gluposti (nishta lichno) ti brabonjash (nishta lichno, mojne se ljutish! ) moj svejedno?
nego, sve mi lichi da lukavo pokrivash svoje esencijalno neslaganje s progresivnijim politichkim opcijama a u njih se kunesh, moj svejedno. tomanikolicevac si ti u dushi, moj svejedno. nema veze, samo ne znam zashto nemash hrabrosti to da priznash?