Vesna Pešić: Glasaću za Nikolića, Tadić je veliki štrumpf
Vesna Pešić, sociološkinja i nekadašnja članica LDP-a koji je napustila prošle godine, pozvala je građane da 20. maja u drugom krugu predsedničkih izbora glasaju za Tomislava Nikolića.
U intervjuu za Radio Slobona Evropa, Pešićeva je svoj, za mnoge neočekivan i čudan izbor, okarakterisala kao "strateško glasanje" koje će doneti promene, tačnije smenu vlasti.
- Ja to upravo kao građanka predlažem jer hoću da sprečim da se nastavi ovakva vlast, da sprečim slepljivanje te predsedničke funkcije sa partijskom funkcijom i sa Vladom jer se tako nastavilja ova uzurpacija i urušavanje sistema, što nikako ne ide na dobro – i dodala da ta "engleska kraljica" može da bude i Nikolić a ne "veliki štrumpf" kako je nazvala Borisa Tadića.
Pešićeva je dodala da joj ne bi bilo čudno da je DS zaista "pokrao izbore" jer su "odlučni da dobiju po svaku cenu".
- Ne bih odbacila bilo šta jer slušajući koliko je demokratama stalo da pobede, spremna sam da verujem da su odlučni da izbore dobiju po svaku cenu. Ne mogu o Nikolićevim optužbama o tim glasovima ništa da tvrdim jer sama nemam dokaze, ali sudeći po onome što jesam proveravala, moram reći da stvari smrde – zaključuje sociološkinja.
Kako bi dodatno naglasila svoj izbor u drugom krugu glasanja, na koji je pozvala i sve građane Srbije, Pešićeva je istakla sličnosti između Tadića i Miloševića i zaključila da smo se nakon 12 godina vratili na isto mesto.
- Zato što imate novog Miloševića, što imate nekoga ko je stavio sve pod svoju kontrolu. Čitava ta piramida vlasti je napravljena, a glavni "štrumf", šef te piramide, jeste Boris Tadić. Kada se ta piramida sruši, ne zna se šta će da bude jer, kao što je iskustvo sa rušenjem Miloševića pokazalo, kada srušite centar moći, srušićete celokupnu vlast. Mi smo, dakle, posle 12 godina došli praktično na istu tačku da ponovo imamo vlast jednoga čoveka koji je stavio sve pod svoju kontrolu, a to je Boris Tadić. – rekla je ona.
http://www.trojka.rs/vesti/27979-vesna- ... rumpf.html" target="_blank