@Kragi i ostali zainteresovani
Nisam siguran šta znači to da će glas za LDP da dovede do povećanog prisustva u Skupštini, i potencijalno u vladi, onih koji će braniti tvoj interes. Pretpostavljam da si mislio na interes tebe kao geja. I tu nailazimo na jedan ozbiljan problem. Ne treba tebe kao pripadnika gej populacije da brani politička partija, nego institucije. A Demokratska stranka je te institucije urušila. To je problem i na tome počiva kampanja zastrašivanja koju DS vodi.
Boris Tadić i njegovi poslušnici su oslabili društvo i onda, potpuno totalitaristički, nude sebe kao jedini spas. Zamisli društvo čija evropska i svaka druga budućnost zavisi od toga da li će čovek, koji je već osam godina na čelu zemlje, tu zemlju voditi i naredne četiri godine. Pa, to je jebena Severna Koreja koja će da skvikne ako neko iz porodice Velikog Vođe ne bude kontrolisao svaku socijalnu dinamiku.
Desničari su čedo Demokratske stranke. Dveri srpske su čedo Demokratske stranke. Oni egzistiraju i nezaobilazni su zato što je Demokratska stranka napravila takvu atmosferu u društvu. Oni postoje jer je DS bulumentu savršeno boleo kurac da promeni društvenu klimu, da izgradi institucije koje će omogućiti demokratsko funkcionisanje, jer je ta korupcionaška bulumenta uništila ekonomiju i stvorila grozomorna socijalna raslojavanja koja su mlade ljude bez perspektive i budućnosti dodatno gurnula u ruke ksenofoba. Demokratska stranka je ta koja nije napravila lustraciju, koja je bezbednosne strukture ostavila netaknute, koja je svojom nakaradnom ekonomskom politikom omogućila onima koji su novac stekli na ratovima i krvi da taj novac puknu u legalne tokove i da onda od njih zavisi ekonomska klima u zemlji. Pa se igramo kapitalizma. Pa imamo 400.000 ljudi koje su finansijski drugari Demokratske stranke ostavili bez posla.
Znači, ako SNS ostane u opoziciji, a Boris Tadić oformi vladu sa SPS i LDP nastaviće se rastakanje društva. I to još bahatije jer će ponovo dobiti legitimitet na izborima. Nećeš imati veći broj onih koji će podržavati tvoja prava jer ne postoje mehanizmi za tako nešto. Jedino demokratsko društvo tebi i meni može da obezbedi ljudska prava. Nisu garant ljudskih prava ni Tadić, ni Čeda, ni Nikolić, nego institucije. I zato je promena neophodna. (Pritom, uopšte ne isključujem koaliciju LDP-a i SNS-a!)
Smenjivost vlasti je demokratska tvorevina. Ovo je prilika da se napravi diskontinuitet sa urušavanjem društva. Političari moraju da znaju da su smenjivi, a ne apsolutni vladari naših života. Oni moraju da znaju da građani imaju očekivanja od njih i da ukoliko ne ispune ta očekivanja građani će ih kazniti na izborima. Bez takve demokratske dinamike mi nemamo evropsku perspektivu. Imamo perspektivu tavorenja na granicama Evrope uz povremeni samilosni potez Brisela.
Ovom temom želeo sam da učinim legitimnim da se razmisli o podršci SNS-u i Tomislavu Nikoliću, jer je, potpuno neopravdano, napravljena atmosfera u društvu kako nas samo DS i njihovi sateliti mogu spasiti od nekog mitskog zla. Želeo sam, makar malo, da nagrizem tu laž. Nemam iluziju kako sam uspeo u tome. Ja sam samo još jedan od marginalaca, kao i većina građana Srbije, koji nema moć medijskih magnata fomata Srđana Šapera i Dragana Đilasa. Ono što je moja nada jeste da će ti marginalci 06. maja imati dovoljno snage da pobede kvazi-japijevsku DS Srbiju.