- 30 Apr 2012, 22:02
ne merem citam celu temu - samo cu reci da, iako mi je jasna simorova logika smenjivosti nakon losig rezultata - previse mi to vuce na dvopartijski sistem, za koji se, inace, bas taj toma zalaze.
a meni dvopartijski sistem u svojoj sustini previse lici na jednopartijski sistem - odn ne mirisem takav sistem uopste.
smenimo jedno govno drugim, pa to govno prvim i tako u krug, u sustini. previse mi je to.....smenjivanje bez promene.
al ok, potpuno kapiram simorovu logiku i veoma je legitimna.
a najgore je sto samo bota i toma imaju relne sanse za drugi krug, i tako je vec ....koji broj izbora, jbt (ovo su treci sa bas njima dvojicom, ako me secanje ne vara)... i izgleda, nazalost, da ce tako biti jos dugo - odn da ulazimo u dvopartijski sistem na najgori moguci nacin - samo na predsednickom nivou.
dvopartijski sistem ima svoje prednosti samo u parlamentu, zbogradi toga sto onda nema u parlamentu 10 struja koje ne mogu se dogovore oko toga koju kafe kuvaricu da zaposle.
na predsednickom nivou je samo zamenjivanje kurti & murti.
..
dakle - toma je, po meni, isto sranje, isto je postao, jel, evropejac, iste price roka ko bota ovih dana, verovatno ima i iste sponzore.
i jednog il dva rusa vise od tadica medj sponzorima/poslodavcima, doduse, al sustina ostaje ista.
npr - cujem da mu kampanju radi covek koji je pre 4 dine radio kampanju tadicu.
znaci - isti ljudi, ista ekipa. nidje razlike.
ne postoje razlike, ali nikakve, medju njima vise. iste zakone bi donosili, isti zakoni se ne bi sprovodili, korupcija bi bila ista - prosto - isti ljudi ih placaju, cenim, i mogucnost nekog realnog izbora ostaje iluzija.
sa druge strane, kazem, boti (a i celoj politickoj 'eliti' srbije) bi kaznjavanje idiotske politike smenjivanjem mooozda malo otvorilo oci za neka 'buduca vremena', i kapiram simora skroz sa te strane.
..
lm, i ja sam celih 30 sekundi razmatrao dal da glasam za tomislava - ne zbog smenjivosti odn. kazne DS-u za lose rezultate kao takve -
- nego brate,
da jednom izaberem to vece zlo i aj u PM, da znamo da smo dotakli dno a ne da se zaludjujemo 'manjim zloovima'.
..
no, posle tih 30 sekundi sam shvatio da me zaista boli kurac vise ko ce da 'vodi' ovu zemlju. jebe mi se nacisto.
a ionako te koji 'vode' srbiju -bilo da je u pitanju DS ili SNS- placaju isti ljudi, isti ljudi im rade kampanje etc - odn ko god da pobedi - ovu zemlju ce voditi njihovi zajednicki sponzori.
..
postajem apolitican, lol. i to je moj politicki stav ,)
preselo mi.