[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2374096#p2374096]Delete napisao:[/url][url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2374090#p2374090]Vel boy napisao:[/url]a znam i vidim, draga Delete. kad odem na Queer.ba - mrtvilo.
morate/mo se svi vi/mi gejevi, lezbijke, biseksi, transi, itd..... iz celog Regiona ex-Yu maksimalno udruziti da aktuelizujemo i internacionalizujemo uzasavajuce stanje ljudskih prava u celoj BiH jer TU se lomi odluchujuca bitka za progres u savremenim civilizacijskim i ljudskopravnim vrednostima u Regionu zemalja ex-YU!!!
Lakse je to reci nego uciniti.
U BiH je evidentan problem nesloge medju pripadnicima LGBTIQ populacije, po mnostvu razlicitih osnova i, za pocetak, pomiriti sve te strane unutar populacije bi bio ogroman napredak, ne radeci nista na suzbijanju homofobije u nepostovanja ljudskih prava...BiH je najnepovoljnije tlo za delovanje bilo kakvih organizacija koje nemaju entitetski, nacionalni, religijski prefiks.
znam i to sve.
ali veliki pomak bi bio kada bi se barem eto entitetski tj. unutar entitetski vishe poradilo na ljudskim pravima. konkretnije- npr. u vecinski boshnjachkom delu ent. FBiH da gej grupe i ljudi se bore za poboljshanje svog polozaja uz isto tako borbu za poboljshanje polozaja manjinskih konstitutivnih naroda, meshanih, gradjana, Jevreja...... u entitetu RS analogno isto tako..... u vecinski hrvatskom delu entieta FBiH analogno isto tako.....
tako bi se s "mikro" slike lakshe i brze doshlo i na vecu sliku tj. celu BiH na vishe tako reci "drzavnom, zajednichkom, saveznom...." nivou te josh vecu tj. Region Zemalja Ex-Yu te josh vecu EU itd.
@Stripi, niko ne kaze da nema ovih diskriminacija i na Zapadu ali to nije najbolji odgovor niti opravdanje, tipa "pa, nismo najgori, shta nas briga...."
jako dobro znash koliko je uzasno teshka ljudskopravna situacija u cijeloj BiH, ova vijest je tek random tj. djuture uzeta, i sam Misfit je to odlichno rekao... ova vijest je samo maleshni primjerchic kako je grozna ljudskopravna situacija u cijeloj BiH. i ne moze se stalno niko pozivati uvijek na "srbochetnichku agresiju...." kao razlog shto je i DVADESET GODINA NAKON ljudskopravna situacija u BiH ili sve gora i gora ili se ne poboljshava, u najmanju ruku!