Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za ljubitelje sporta, i one koji se bave sportom...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By stefan19
Kako se motivisete da idete na trcanje ili da radite kardio u teretani?
Sta vam pomaze da se nakanite i da odradite intenzivan trening do kraja?
Koliko dugo i koliko redovno trcite?
Korisnikov avatar
By nsc
ne trcim (ni za autobusom) i ne idem u teretanu (bio 5-6 puta u 30 i kusur godina, cisto da osacujem)
inace uzivam u fizickom radu, mogu satima da lezim i posmatram nekog kako se znoji
Korisnikov avatar
By Delete
Ako radim kardio to je ili zato sto imam jaku motivaciju, ili nemam motivaciju, pa povedem nekog ko je motivisan da se takmici sa mnom, pa me neki oblik rivalstva motivise da zavrsim trening.
Uglavnom, ako sama nemam motivaciju, mora postojati neki eksterni faktor da me podstakne na trening.
Korisnikov avatar
By antibiotic
trcim barem svaki drugi dan. idem sa pertnerom koji mi je ujedno i motivacija i 'konkurencija'. on je u boljoj kondiciji od mene sto me navodi da probijam svoje limite. vrlo je bitno hraniti se ispravno ako zelimo da imamo stomak bez sala. znaci nista slatko sem voca, nista junk food, samo niskokaloricna i kuvana hrana, obavezno izbaciti belo testo! najbolje je potpuno izbaciti hleb ili jesti samo 100% whole grain (kako se kaze na srpskom?). moze svako meso da se priprema, ali sa minimalno masti i bez ulja /ili sa malo maslinovog. ne treba preterivati s gladovanjem da ne bi padali u nesvest na fitnesu. stomaci smeju da se napune, samo zavisi cime.
recimo da postoje dve vrste motivacija; prva je ta sto cemo se neuporedivno bolje osecati, imati vise energije i 'elana', covek brzo udje u rutinu bilo sta da radi, a druga motivacija je estetska iliti sexy MF wanna be. Treba samo pogledati druge fit ljude i uporediti sa sobom.

uspeh zagarantovan za 2 - 3 meseca, mozda i ranije.
By Ulix
Podjednako mi je potrebna motivacija za sve što radim u teretani zbog čega nosim na iPod-u nekoliko audio knjiga i onda se zanesem i zaboravim da sam u teretani - što je odlična stvar jer onda ostanem duže nego što sam planirao. :lol:
Korisnikov avatar
By bern
"kardio" trening ne radim u teretani, već napolju.

motivacija za teretanu mi je mir: ne postoji ništa što će da me isključi iz spoljnjeg svijeta kao vježbe.
Korisnikov avatar
By Dirrty
@antibiotic

Izgradnja mišića i zatezanje tela zahteva određenu dijetu, ali to opet zavisi i od genetike... nije pravilo da se mora jesti "zdravo", ili izbegavati bilo šta.

Što se tiče motivacije, ista je kao i sa treningom snage, prija mi.
Istrošim se, izbacim negativnu energiju, malo pustim mozak da se odmori.

Obično radim grupne fitness treninge, ali ako ne stignem, ponekad se zadesim u teretani, koja mi je toliko statična i ne predstavlja izazov. U tom slučaju obavezno nosim mp3 player sa sopstvenom listom omiljenih pesama, da lakše savladam dosadu.

Pronalazim motivaciju u sebi, drugi mi nisu nikakav faktor. Kako me prijatelji često prozivaju, samodovoljan sam :krezavi:

Neki bi rekli da to radim da bih se lakše prodao, ali nisam ušao u fitness razmišljajući o tome... ali što da ne, ako pruža dodatne mogućnosti.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
pozovem drugara sa kojim uvek idem na planinarenje i rock climbing i kazem mu da mi je mrsko da idem u teretanu, a on kaze - a kako zamisljas pola sata do vrha da odustanes, ako se vracamo dole drugom stranom planine, sta ja da radim tada sa tobom?

i onda zamislim takvu situaciju (tacnije, shvatim da nema sanse da budem uopste u nekom ozbiljnijem timu na ozbiljnoj planini) i odvucem se u teretanu

sto je najbolje, cim dodjem u teretanu, vec je sve super, posle i tokom treninga je sve ok, ali taj momenat da se nakanim da odem mi je problematican ponekad
Korisnikov avatar
By Azdaja
Kako se motivisete da idete na trcanje ili da radite kardio u teretani?

zamislim sebe u ringu kako odradjujem borbu, tj ne radim nikako jer mi je ponestalo energije - dovoljan motiv da zapnem i dam sve od sebe? fak da :D

Sta vam pomaze da se nakanite i da odradite intenzivan trening do kraja?

pogledati odg iznad... :geisha:

Koliko dugo i koliko redovno trcite?

skoro svaki dan, zavisi sta imam u planu taj dan (mislim na duzinu trcanja...) ako popodne ili uvece imam mma ili bjj, sigurno necu trcati 20km i krepati...:lol:

5km u vr' glave :)
By Kragi
Uzmi neko medicinsko sredstvo sa jakim laksativnim efektom pre nego krenes na fax.
Ukoliko je fax, od tvog stana, udaljen bar 2-3 kilometara, dobices i motivaciju i trening u jednom.
:hvala:
Korisnikov avatar
By Hys.
Zbog kolena ne trcim vec 2,3 dine, pocela sam ponovo bajs, sa opterecenjem, gajbi, i kad pocnem da ne osecam noge samo nastavim sa gledanjem omiljene serije-radi rad i na kraju se samo presamitim sa sedista a put do tusa odradim pomalo klecavo ali sasvim zadovoljno.

Kad sam redovno trcala uvek sam imala omiljenu muziku na slusalicama i super je radilo poso'.

Inace ja volim i kardio i tegove, a ne volim aerobik i te radove, iz nekog razloga me smara.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
oduvek sam mrzela da trcim, jer me nervira bouncing effect na

( . )( . )
Korisnikov avatar
By hlaefdige
^upravo spoznajem te muke koje mi nikada do sada nisu bile jasne...'ladno mi u 32. godini rastu sise.
Korisnikov avatar
By Azdaja
toliko dobriH sport. grudnjacica ima, da to vise ne treba da ti stvori problemcic i neprijatnost pri dzogingu...:))
Korisnikov avatar
By hlaefdige
m'ja sam bre one moje sake jada bandazirala na utakmicama nekad!
Korisnikov avatar
By Azdaja
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2371201#p2371201]4NY K3Y napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2371182#p2371182]Azdaja napisao:[/url]toliko dobriH sport. grudnjacica ima, da to vise ne treba da ti stvori problemcic i neprijatnost pri dzogingu...:))

e, vidis...

ako nemaju sundjerčiće i fišbajne, onda mi se ne dopada kako drze

a ako imaju, pa to je mokro od znoja in no time

e, ja volEm kad je mokro od znoja, jer mi 'ladi sike kad se pregrIjem...:hvala:
Korisnikov avatar
By V25
Trčanje je potpuna glupost, osim ako nije kratko i intenzivno i to samo nekada na početku treninga, do 15 min. Postoji toliko boljih načina da se kvalitetan kardio trening izvede. I da troši više kalorija i da poboljša kondiciju. Kao npr. kompleksi sa opterećenjem ili bez, sa 8-10 vežbi, po 8-10 ponavljanja, 5 krugova. Crkneš, a mnogo bolju stvar uradiš nego da umreš na traci. Gpvorim iz iskustva, pošto sam bio "debela žena" ovisan o trčanje na traci dok nisam shvatio koliko je zapravo beskorisno i što je najgore povećava lučenje estrogena kod muškaraca. Mislim na trčanje in general.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Viktore, jel' moze malo detaljnije o tome sta su tacno i kako se izvode kompleksi sa opterećenjem ili bez, sa 8-10 vežbi, po 8-10 ponavljanja, 5 krugova
Korisnikov avatar
By V25
Evo jedan od primera.

Vežba 1: uzmi šipku od 20 kg, onu koju koriste za benč, i možeš na nju dodati još tegova, ali ne moraš. (ja radim sa 28kg) - 8 puta spuštaš i dižeš šipku savijenih kolena a ispravljenih leđa kao da radiš deadlift.

Vežba 2: sa istom šipkom radiš istu stvar osam puta, ispravljenih nogu i leđa.

Vežba 3: staneš u čučanj, ispraviš leđa, zategneš stomak i radiš "veslanje". 8 puta isto.

Vežba 4: ne znam kako se to zove ali radiš sledeće. opustiš ruke, staneš uspravno, držiš šipku u rukama i onda izvlačeći je iz ramena napraviš zglobnu rotaciju da ti padne na grudi, pa onda opet rotacija da ti "padne" u opušten položaj ruku. 8 puta

Vežba broj 5: Staviš šipku na grudi i radiš duboke čučnjeve, naravno pravih leđa, kroz pete.

Vežba broj 6: Uzmeš šipku kao da radiš benč i izbacuješ je ne gore, iznad glave, ravno, i spuštaš do grudi. 8 puta.

Vežba broj 7: Staviš šipku na leđa, uhvatiš rukama i radiš opet duboke čučnjeve. Pazi na leđa da ostanu prava, a stomak sve vreme zategnut.

Vežba broj 8: Šipka ostaje u položaju za drugi tip čučnja, ali ti se ispraviš i ravnih nogu i pravih leđa se presavijaš na pola, nešto sporije, a ispravjaš brzo. 8 puta.

Dakle ovo ti je 64 ponavljanja, a cilj je da radiš sa ovim opterećenjem jako brzo i pravilno. Uradi 5 krugova što dođe 320 ponavljanja sa samo 20-30 sekundi pauze. Kada sam počeo ovo da radim trebalo mi je 14 i po minuta jer sam kod nekih vežbi hteo da crknem. Sada to isprašim za 7 minuta i 10 sekundi sa pauzama i budem gola voda.
Korisnikov avatar
By Zonche!
Ja radim sa trenerom isto sto i Viktor.
Ne trcim na traci posto me to izludjuje, uvek cu pre da odem na nordijsko skijanje...a pored toga idem na ples koji mi je dodatni kardio. To volim pa mi onda motivacija nije problem.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
A... moram malo da offtopicharim :giggle: šta je prikladno obući za trening? Majica kratkih rukava ili bez rukava? Široka ili tesna? Trenerke ili šorts? Usko ili komforno? Da li su znojnice must have ili no-no? itd.

Baš me zanima... :D
Korisnikov avatar
By blenta
majica bez rukava nije prikladna nigde
ni na bazenu
Korisnikov avatar
By Zonche!
Dugacka, labava, kratki rukavi. Zato sto je prakticno.

Ja preferiram donji deo trenerke ali sve vise ljudi vidim u shorcu u teretani...kada otopli svakako cu i ja u shorc.

Bez rukava - what Blenta said.
Korisnikov avatar
By Azdaja
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2372574#p2372574]Synesthesia napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2372569#p2372569]Azdaja napisao:[/url]

kod nas u klubu vazi pravilo "ako nisu u rolci, nisi spreman/a za trening"

:D
A koji je to? Klub-Kornjača? Ljudi, stvarno me zanima kako idete tamo, ne zekite se sad... :)

MT.P Vegas, jos sam i trener (evo prilike da se poValim :lol: )

rolka ili nish :lol:

(obuci ono u cemu se najnajnajkomotnije osecas...i zapni :) )
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!