- 24 Mar 2012, 23:27
a vidis
(sad vec izlazim iz agnosticko-nepristrasno-intelektualnog pristupa problemu & samo pricam te neke moje subjektivne polu-budisticke tripove)
meni su npr. pojmovi 'bog' & 'svest' prakticno sinonimi.
..
bil hix je, po meni, najbolje & najjednostavnije objasnio taj trip:
“Today a young man on acid realized that all matter is merely energy condensed to a slow vibration, that we are all one consciousness experiencing itself subjectively, there is no such thing as death, life is only a dream, and we are the imagination of ourselves. Heres Tom with the Weather.”
― Bill Hicks
prevod:
"Danas je mladi covek na esidu shvatio da je sva materija samo energija zgusnuta do spore vibracije, da smo svi jedna svest koja -kroz nas- sebe dozivljava na subjektivni nacin; ne postoji stvar poput smrti, zivot je samo san, a mi smo sopstvena imaginacija.
Sada ce Tom reci vremensku prognozu."
..
dakle - po meni se pitanje 'svesti' svede na pitanje 'boga'. i vice versa.
..
i svest je 'pitanje nad pitanjima'.
a izraz 'bog' mi je samo najlaksi, najcesci & najprepoznatljiviji nacin da se izrazi ideja da je svest - sve.
..
cak ponekad volim izraz 'bog' da zamenim izrazom 'izvor svesti' u razgovoru sa ljudima koji kapiraju na koji nacin moj mozak funkcionise, odn koji su ludi na slican nacin
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2365287#p2365287]Mage napisao:[/url]
Mene recimo kopkaju neki drugi pojmovi, kao na primer "svest" i "subjektivnost", i relacija mozak-um Samim tim, ovi pojmovi postaju važni u mojoj analizi i shvatanju univerzuma, jer osećam potrebu da ih razumem kako bi stvorio kompletniju sliku sveta u svojoj glavi.
a vidis
(sad vec izlazim iz agnosticko-nepristrasno-intelektualnog pristupa problemu & samo pricam te neke moje subjektivne polu-budisticke tripove)
meni su npr. pojmovi 'bog' & 'svest' prakticno sinonimi.
..
bil hix je, po meni, najbolje & najjednostavnije objasnio taj trip:
“Today a young man on acid realized that all matter is merely energy condensed to a slow vibration, that we are all one consciousness experiencing itself subjectively, there is no such thing as death, life is only a dream, and we are the imagination of ourselves. Heres Tom with the Weather.”
― Bill Hicks
prevod:
"Danas je mladi covek na esidu shvatio da je sva materija samo energija zgusnuta do spore vibracije, da smo svi jedna svest koja -kroz nas- sebe dozivljava na subjektivni nacin; ne postoji stvar poput smrti, zivot je samo san, a mi smo sopstvena imaginacija.
Sada ce Tom reci vremensku prognozu."
..
dakle - po meni se pitanje 'svesti' svede na pitanje 'boga'. i vice versa.
..
i svest je 'pitanje nad pitanjima'.
a izraz 'bog' mi je samo najlaksi, najcesci & najprepoznatljiviji nacin da se izrazi ideja da je svest - sve.
..
cak ponekad volim izraz 'bog' da zamenim izrazom 'izvor svesti' u razgovoru sa ljudima koji kapiraju na koji nacin moj mozak funkcionise, odn koji su ludi na slican nacin