Eto, stigle optužbe za mizoginiju.
I to ne principijelne, već selektivne prirode, od ljudi koji smatraju da ovde imamo posla sa mizoginijom samo zato što je u pitanju Borka Pavićević.
Da je po sredi bila Smilja Avramov, ili još bolje Ceca, onda ne bi bila mizoginija, već poželjna i dobrodošla sprdačina nad omraženim ličnostima.
Nikakve tu mizoginije nema, jer ne postoji osnovni elementi mizoginije – zlonamernost i mržnja. Ovde imamo posla sa jednim šarmantnim, šaljivim umetničkim izrazom sa naučno - dokumentarnom težinom.
Postoje slučajevi koji liče na mizoginiju, a nisu mizoginija, kao što se dešava i da je mizoginija dobro kamuflirana u slučajevima koji na prvi pogled ne liče na nju.
Ovi drugi su opasni, prvi nisu uopšte.
A vama bi bolje bilo da preispitate svoju naviku da svemu što vam se ne sviđa prilepite neku ozloglašenu etiketu, jer kad bi se mizoginija tako rigidno tumačila, mnogi popularni filmovi, pesme, slike i druga autorska dela bi lako mogla biti proglašena za mizogina.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2359862#p2359862]*deni* napisao:[/url]Eto, stigle optužbe za mizoginiju.
I to ne principijelne, već selektivne prirode, od ljudi koji smatraju da ovde imamo posla sa mizoginijom samo zato što je u pitanju Borka Pavićević.
Da je po sredi bila Smilja Avramov, ili još bolje Ceca, onda ne bi bila mizoginija, već poželjna i dobrodošla sprdačina nad omraženim ličnostima.
Nikakve tu mizoginije nema, jer ne postoji osnovni elementi mizoginije – zlonamernost i mržnja. Ovde imamo posla sa jednim šarmantnim, šaljivim umetničkim izrazom sa naučno - dokumentarnom težinom.
Postoje slučajevi koji liče na mizoginiju, a nisu mizoginija, kao što se dešava i da je mizoginija dobro kamuflirana u slučajevima koji na prvi pogled ne liče na nju.
Ovi drugi su opasni, prvi nisu uopšte.
A vama bi bolje bilo da preispitate svoju naviku da svemu što vam se ne sviđa prilepite neku ozloglašenu etiketu, jer kad bi se mizoginija tako rigidno tumačila, mnogi popularni filmovi, pesme, slike i druga autorska dela bi lako mogla biti proglašena za mizogina.
Ako netko ispoljava izrazitu toleranciju prema koječemu to je sigurno svejedno, a i Daniel je tu blizu. Masa tema na koje su odgovarali to može da potvrdi.
@*deni*, Mars & svejedno
Ja ve obozavljem i dzumle i obaska....ali spliff je u pravu.
Mnoge popularne pesme,slike, filmovi....itd jesu mizogini.
Jeste, postoje stvari koje su osnova mizoginije. Ali postoji i nadgradnja koja se najcesce manifestuje u posalicama i vrcavim komentarima koji su potpuno drustveno prihvaceni; u nima je ona 'nevidljiva'.
ovo je sad malo bezobrazluk pa necem da komentarisem
..
ispali?...Da.
-----------
Uzgred, ja sam post napisala i zbog komentara na Kemisa i zbog aplaudiranja na *denijevo* objasnjenje. Dakle nije samo Borka u pitanju.
znaci zenske osobe se ne smeju koristiti u bilo kakvim primerima?
ni crne? ni azijati, verujem?
..
nije bezobrazluk no je fakat - vise osnova ima da nas optuzi za gerontofobiju no za mizoginiju.
..
znaimljivo. antifasisticki fasizam.
...........
kemis me ne interesuje, a denijevo objasnjenje je istinito - da sam to uradio smilji il ceci ne da neb bila mizoginija nego bi bilo divno.
..
sustina borbe protiv diskriminacije je - tretirati sve osobe jednako.
..
meni npr. uopste nije bila bitna cinjenica da je to zenska osoba - jednako bih muskarca pretvorio u babu - stoga jedino za sta mozete da nas optuzite i da stoji na koliko-toliko ne-suludim osnovama je gerontofobija.
ovo je sad malo bezobrazluk pa necem da komentarisem
..
ispali?...Da.
-----------
Uzgred, ja sam post napisala i zbog komentara na Kemisa i zbog aplaudiranja na *denijevo* objasnjenje. Dakle nije samo Borka u pitanju.
znaci zenske osobe se ne smeju koristiti u bilo kakvim primerima?
ni crne? ni azijati, verujem?
..
nije bezobrazluk no je fakat - vise osnova ima da nas optuzi za gerontofobiju no za mizoginiju.
..
znaimljivo. antifasisticki fasizam.
...........
kemis me ne interesuje, a denijevo objasnjenje je istinito - da sam to uradio smilji il ceci ne da neb bila mizoginija nego bi bilo divno.
..
sustina borbe protiv diskriminacije je - tretirati sve osobe jednako.
..
meni npr. uopste nije bila bitna cinjenica da je to zenska osoba - jednako bih muskarca pretvorio u babu - stoga jedino za sta mozete da nas optuzite i da stoji na koliko-toliko ne-suludim osnovama je gerontofobija.
..
smeh.
1) Ovo nije ozbiljno pitanje.
2) Dakle jeste I mizoginija ali nije na prvom mestu? Jer je Borka ‘matora’?
3) Jes zanimljiva kovanica. Tvoja.
4) Kemis te mozda ne interesuje ali je komentar iznad njegove slike bio da se pretvara u zenu. Posle toga je spliff tekao da je mizoginija prisutna, onda je deni objasnio da spliff nije u pravu, pa si ti aplaudirao. Ne, ne bi bilo divno da su doticne bile u pitanju. Ne znam ko je plural, ko to ne bi komentarisao? Ako mislis da nikad nisam koristila mizogene kometare - varas se. Na moju veliku zalost i sramotu, jesam. Samo je razlika sto sam ja njih svesna.
5) Indeed. Ali to ne znaci da ih treba diskriminisati. Jednako.
6) Da ali nisi to uradio. Dakle komentarisem uradjeno I komentrisano.
Ne optuzujem te ni za sta. Nema potrebe za dramom . It is bad as it is. Komentarisem napisano.
2) Dakle jeste I mizoginija ali nije na prvom mestu? Jer je Borka ‘matora’?
3) Jes zanimljiva kovanica. Tvoja.
4) Kemis te mozda ne interesuje ali je komentar iznad njegove slike bio da se pretvara u zenu. Posle toga je spliff tekao da je mizoginija prisutna, onda je deni objasnio da spliff nije u pravu, pa si ti aplaudirao.
5) Indeed. Ali to ne znaci da ih treba diskriminisati. Jednako.
6) Da ali nisi to uradio. Dakle komentarisem uradjeno I komentrisano.
Ne optuzujem te ni za sta. Nema potrebe za dramom . It is bad as it is. Komentarisem napisano.
1. to je jedino relevantno pitanje. i najozbiljnije je.
2. ne - nije ni mizoginija niti gerontofobija - ali za gerontofobiju jos nekako moze da se izvuce 'optuzba'. jer smo non stop ponavljali 'stari ljudi'. (nidje nismo napisali 'zene', primetices)
3. i istinita.
4. znaci borka u muskarca, kemis u zenu - i tu je samo mizoginija? a dje je mizandrija?
5. ne znaci. al vala ne znaci ni da cete me vi antifasisticki fasisti spreciti da se sprdam.
6. oces da uradim? would u feel better?
znam da me ne optuzujes, pricamo. it's as good (or bad, whatever) as it is - and funny as shit.
smaug napisao:
4) Kemis te mozda ne interesuje ali je komentar iznad njegove slike bio da se pretvara u zenu. Posle toga je spliff tekao da je mizoginija prisutna, onda je deni objasnio da spliff nije u pravu, pa si ti aplaudirao. Ne, ne bi bilo divno da su doticne bile u pitanju. Ne znam ko je plural, ko to ne bi komentarisao? Ako mislis da nikad nisam koristila mizogene kometare - varas se. Na moju veliku zalost i sramotu, jesam. Samo je razlika sto sam ja njih svesna.
1) Zenske osobe se smeju koristiti u primerima. Osim, naravno, znas vec... Ja zaista ne mogu da verujem da toliko mozes da relativizujes problem.
2) Jeste. I jos nesto - to sto koristis reci 'izvuce', 'optuzuje', 'optuzba' pa neke stavljas pod anvodnike a neke ne je zanimljivo. To, kao sto si i sam u poslednjoj recenici primetio, jedino ti impliciras. Ja - jok.
3) Pa stvarno bi bilo glupo da ne verujes u to sto pises.
4) Naravno da nije samo mizoginija. Ali kazem da jeste mizoginija.
5) Ok.
6) Ovo je sad kao barni011. Would I FEEL better? Svasta.
A zasto obrisa deo iz cetvorke? Meni je to npr jako bitno (ne da se ne izbrise nego zato sto je fakat. I to mi je onako suma sumarum celog ovog izliva kometara).
ako ja kazem nesto lose o nekoj npr. crnoj osobi - samo zato sto mislim da je ta osoba kreten (ko sto mislim da je kanye west prodana budala bez imalo talenta koja pere mozgove omladini) - jel me to cini rasistom?
(btw, moram palim npolje, al zanimljiva prica, vraticu se)
..
i ne secam se sta obrisah - slobodno me podseti.
..
lm, mi smo se igrali jedne, sto kaze deni - 'naucno-dokumentarne' igre.
i sta ako stari ljudi zaista gube sekundarne polne karakteristike?
would u let political correctness stand in the way of science?
(ponavljam - vracam se, lol, mnogo zanimljiva prica)
Ne
..
Ebiga, pa mozes i sam da vidis sta si obrisao.
..
Pitanje, zbogradi nastavka razgovora - da li se sad samo fokusiramo na fotku Borke Pavicevic? Jer, kao sto vec rekoh, cela prica nije bila samo u vezi sa njom.
..
Ovde opet kao sto rekoh Marsu - razumem da ste se igrali. Samo skrenuh paznju na neke elemente igre. Tacnije skrenuh paznju na objasnjenje da je spliff pogresio.
Nista.
Da i ne. Ne i da. Da i da. Ne i ne. Na ovakva pitanja ne odgovaram. Al tebi za ljubav evo jesam .
(samo ti polako, ja odoh da spavam; nisam ...ima nekoliko dana)
Prokletstvo ovog života je u tome što su sve najlepše i najprijatnije stvari u njemu ili nezakonite, ili štete zdravlju, ili goje.
Droga je nezakonita, pa je mnogi rado ližu, iako se inače javno kunu da striktno poštuju zakon i osuđuju njegovo kršenje. Friška šargarepa se više preporučuje od masne prasetine, pa ispitajte samo koliko ljudi radije konzumira mrkvu, a koliko prasetinu.
Vicevi o plavušama su veoma popularni, ako ne i najpopularniji, iako se u njima čitava jedna grupa žena izlaže omalovažavanju najgore vrste.
Dakle -
Malo fleksibilniji pristup životu vam preporučujem, jer ako se svakom dozvoli da tumači mizoginiju kako mu padne na pamet i da je prepoznaje u svemu što mu padne na pamet, brzo ćemo stići do situacije da je jedino Biblija dozvoljena za čitanje, a srednjevekovne freske za gledanje.
Kome naš naučno – istraživački humor ne odgovara, neka ne zabada njušku u njega, već neka se okrene i zaokuplja sadržajima koji više odgovaraju njegovom rafinmanu, a ne da proizvoljne animozitete odeva u ozbiljne kategorije i argumente protiv, ne bi li im na taj način pribavio širi legitimitet.
Toliko.
ovde i jeste zachkoljica ovog foruma, shto se odredjeni fun-club-trash-bez granica klanovi obozavaju k'o da su nekim gej bogom dani da se moraju obozavati.
dozvolicu sebi shansu pogreshke da kazem da osecam da se svejedno tu samo stihijski i slabije promishljeno pridruzio, pa cu se nadati da ce from now on biti malo oprezniji, tako da kazem.
dabome da je u pravu. tim vishe shto korisnikom denijem zapocheto ludovanje nije izgledalo da se vishe vec jednom zaustavlja, vec je bilo carried on and on and on and on..... with no end in sight.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2360165#p2360165]*deni* napisao:[/url]Prokletstvo ovog života je u tome što su sve najlepše i najprijatnije stvari u njemu ili nezakonite, ili štete zdravlju, ili goje. neki kazu da su i muskarci kao klozeti - il' su usrani ili zauzeti
Droga je nezakonita, pa je mnogi rado ližu, iako se inače javno kunu da striktno poštuju zakon i osuđuju njegovo kršenje. Friška šargarepa se više preporučuje od masne prasetine, pa ispitajte samo koliko ljudi radije konzumira mrkvu, a koliko prasetinu. evo ja na primer
Vicevi o plavušama su veoma popularni, ako ne i najpopularniji, iako se u njima čitava jedna grupa žena izlaže omalovažavanju najgore vrste. kazu da je Tito zabranio viceve o bosancime i onda su vicevi pocinjali sa :"Idu 2 slovenca, Mujo i Haso..."
Dakle - Malo fleksibilniji pristup životu vam preporučujem, jer ako se svakom dozvoli da tumači mizoginiju kako mu padne na pamet i da je prepoznaje u svemu što mu padne na pamet, brzo ćemo stići do situacije da je jedino Biblija dozvoljena za čitanje, a srednjevekovne freske za gledanje. Kome naš naučno – istraživački humor ne odgovara, neka ne zabada njušku u njega, već neka se okrene i zaokuplja sadržajima koji više odgovaraju njegovom rafinmanu, a ne da proizvoljne animozitete odeva u ozbiljne kategorije i argumente protiv, ne bi li im na taj način pribavio širi legitimitet. Toliko.
Vel boy napisao:
ovde i jeste zachkoljica ovog foruma, shto se odredjeni fun-club-trash-bez granica klanovi obozavaju k'o da su nekim gej bogom dani da se moraju obozavati.
3. Pitanje, zbogradi nastavka razgovora - da li se sad samo fokusiramo na fotku Borke Pavicevic? Jer, kao sto vec rekoh, cela prica nije bila samo u vezi sa njom.
4. Ovde opet kao sto rekoh Marsu - razumem da ste se igrali. Samo skrenuh paznju na neke elemente igre. Tacnije skrenuh paznju na objasnjenje da je spliff pogresio.
5. Nista.
6. Da i ne. Ne i da. Da i da. Ne i ne. Na ovakva pitanja ne odgovaram. Al tebi za ljubav evo jesam .
(samo ti polako, ja odoh da spavam; nisam ...ima nekoliko dana)
lol, znam da ima vremena, al mnogo mi je ovo relevantna prica, i evo me kod druga i moram odgovorim jos ovoliko, pa nastavljamo sutra, ili kad se vratim veceras:
1. ne znas koliko mi je drago zbog ovog odgovora.
2. ahaaa, sad vidim, milis tvoj deo, ne nesto sto sam ja pisao? nisam obrisao, keve mi, verovatnije je da sam te citirao pre neg si editovala post. evo odgovoricu i na to*
3. zbogradi borke je pocela ova prica (dje sam valjda dokazao da nije u tom slucaju u pitanju mizoginija) a posto si na prvo pitanje odgovorila sa 'ne' - ne fokusiramo se samo na to ,)
4. opet se necemo sloziti - denijevo obrazlozenje je na mestu.
5. upravo.
6. ok, jasno (ali cisto da ne bude zabune - mislim da npr. mengele fazone unapred mozemo da iskljucimo iz politicke korektnosti ,)
..
i svede se na ovo (antifasisticki fasizam):
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2360165#p2360165]*deni* napisao:[/url]
Malo fleksibilniji pristup životu vam preporučujem, jer ako se svakom dozvoli da tumači mizoginiju kako mu padne na pamet i da je prepoznaje u svemu što mu padne na pamet, brzo ćemo stići do situacije da je jedino Biblija dozvoljena za čitanje, a srednjevekovne freske za gledanje.
*Ne, ne bi bilo divno da su doticne bile u pitanju. Ne znam ko je plural, ko to ne bi komentarisao? Ako mislis da nikad nisam koristila mizogene kometare - varas se. Na moju veliku zalost i sramotu, jesam. Samo je razlika sto sam ja njih svesna.
- jedina razlika je u shvatanju mizoginije -- kada kazes nesto lose o nekoj zeni, jer mislis da je losa osoba -- to po mom shvatanju nije mizoginija.
isto i kada promenis jednu fotografiju jedne starije osobe jer je deni izneo zanimljivu konstataciju u vezi starosti & sexualnih karakteristika -- pa si skeptican, ko sto se da videti iz mojih komentara - te hoces empirjiski da utvrdis da li je to tacno ili nije -- to nije ni mizoginija ni gerontofobija,
vec pseudo-naucno interesovanje.
ja sam takodje svestan da sam sigurno hiljadu puta nenamerno (hell, sigurno nekada i namerno) imao mizogine komentare -- ali ja smatram da dok ne postoji zlonamernost & mrznja -- to nije mizoginija.
..
i tu je jedina razlika. ti smatras da mizoginija moze postojati i bez zlonamernosti & mrznje. ja mislim da ne moze, i da je zabrajnivanje nezlonamernih mizoginih viceva npr - poput viceva o plavusama etc -
uvod u fasizam.
napad na slobodu govora
i sistem identican sistemu koji je crkva vodila u srednjem veku
u 'novom ruhu'.
..
listen to morgan freeman.
(tolko, smorih druga vec, lol....pisemo se .)
..
i jos jedno pitanje za kraj -
jel moze
IKO
da mi kaze
GDE (u cemu)
je video mizoginiju u prethodnim postovima?
(jer odale je ipak sve pocelo)
pa evo ovako:
ovo je tema o jednoz ZENI, koja je skoro dozivela javni linch u srbiji
onda je jedna druga ZENA uzela tu ZENU u zashtitu
da bi na kraju ta druga ZENA bila izlozena sprdnji od nekolicine forumasha
jel ti sada jasnije?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2360197#p2360197]spliff napisao:[/url]pa evo ovako:
ovo je tema o jednoz ZENI, koja je skoro dozivela javni linch u srbiji
onda je jedna druga ZENA uzela tu ZENU u zashtitu
da bi na kraju ta druga ZENA bila izlozena sprdnji od nekolicine forumasha
jel ti sada jasnije?
molim
jeste.
a takodje mi je jasnije da si ti stostruko veci mizogin od mene.
jer gde ti vidis ZENE odn. temu sa zenama - ja tu ne obratim paznju na tu cinjenicu, jer smatram da je najnormalnija, odn nebitna.
..
da je ista situacija bila sa crncima - to bi onda bio rasizam, pretpostavljam?
a ja bih tu, opet, samo video ljudska bica, ne crnce - i ponasao se identicno kao sto bih se ponasao da su u pitanju muskarci, belci, marsovci ili bilo ko.
..
i niko nije borku izlozio sprdnji, mojne se nerviras,
vec smo otisli u off,
koji, opet, uopste veze nema sa ZENAMA (pa ni sa borkom per se)
(ne znam kolko ti je lako to da shvatis u tom mizogenom pristupu svetu)
vec taj off ima veze samo sa ljudskom staroscu & sexualnim karakteristikama.
dakle, nema veze cak ni sa temom, jer je, jel, off.
..
el tebi jasno sad zasto si lupio glupost?
..
lets mark & divide people as women, men, blacks, whites, gays, straights & aaaaall the rest - and lets bitch about discrimination.
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.