Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

By LeDeNa_
Inercija je po mom misljenju, druga najznacajnija sila u prirodi. Kako u fizici, tako jos vise u zivotu...

Svako telo ima teznju da nastavi svoje kretanje. U idealnim uslovima, bez spoljnih uticaja, to kretanje bi se nastavilo beskonacno.

Potrebna je velika energija, da bi telo koje se krece odredjenom brzinom promenilo pravac ili se zaustavilo...

To se u zivotu izuzetno cesto odslikava, na raznorazne nacine. Cesto zivimo po inerciji... Zato jer nam je lakse da idemo vec uhodanom stazom, nego da menjamo smer ili naglo stanemo...Da li?

Drustvo je kranjnje inertno...Mislim da je to davno ustanovljeno... Zato su promene najcesce samo kozmeticke, ali ne i sustinske prirode. Revolucionarne promene se desavaju retko, i uvek su pracene snaznim lomovima. I uvek ostaje konstatacija *nekada je bilo bolje...* jer je tesko suociti se sa novim smerom i novim okolnostima. Neki se nikada i ne suoce. Ziveti u proslosti prusa veliku utehu.

Lakse je i udobnije, komfornije, prepustiti se inerciji, uci u kolotecinu i ne ulagati energiju u menjanje svog pravca, cak u ukoliko uocimo da on nije ispravan. A zaustavljanje, nagli zastoj, prouzrokuje pravi lom....

I tako, stotine i hiljade ljudi krecu se svojim sinama svesni, da taj put cesto nije dobar, da ponekad vodi pravo u ponor, ali nevoljni da uloze veliku energiju koja je potrebna da bi se taj pravac promenio, da bi se izaslo iz svega i promenilo nesto iz osnova.

Inercija je neumoljiva. I deluje uvek....Ne???? Cak i kada si je jednom savladao/la, ona je ponovo tu, i pri svakoj novoj prilici moras je savladavati ponovo.

Sto si stariji/a, to teze menjas smer kretanja. Inercija postaje neka vrsta utehe, jer te cuva u svojoj cauri. A caura kao caura, sprecava te da pogledas napolje, i vidis da si mozda vec na ivici provalije.

Ako zelite diskutujte...
Korisnikov avatar
By Mars
Jednom su za jedan tanker znali satima i satima unapred da ce da udari u nesto - i apsolutno nista nisu mogli da urade (skrenu ga sa kursa) i sprece katastrofu, eto takva je to inercija bila.

A ja sam maji, sasvim maji-pa je opet neophodno delovanje raznih jakih sila da bi mi promenile stanje kretanja u kome se nalazim (mirovanje).
Korisnikov avatar
By Mage
Interesantna tema :)

Da, "inercija" je sveprisutna, mada u biologiji i psihologiji (sociologiji) ima drugo ime. No, princip je isti. Ako posmatraš sa čisto mehanističkog gledišta, sasvim je jasno otkud inercija tu: zašto bi menjao išta ako mi je ovako dobro (ili prihvatljivo)? Princip minimuma energije, s' tim što "energetski predeo" ima puno lokalnih tačaka minimuma u kojima se možemo "zaglaviti" ukoliko nemamo dovoljno unutrašnje energije da savladamo energetske barijere koje nas okružuju i dostignemo globalni minimum. Takođe, energetski predeo nije statičan, često smo silom izbačeni iz svojih malih minimuma i prisiljeni da tražimo novi...

Sve je to samo igra sila... stvari se menjaju (dešavaju) onda kada za to dođe vreme.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!