[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2357451#p2357451]Sheytan napisao:[/url]
Moram priznati, Popaj, da si neuoporedivo obrazovaniji i inteligentniji od Stripija, što uistinu i nije tako teško...
Šteta je samo što to ne umeš da valorizuješ, već na primer političke etikete "Lupaš ko Maksim po diviziji"...
ne bih se složio, dragi forumski kolego, u tome da ne umijem valorizirati stvari. dapače, to mi je jedna od većih opsesija u životu.
ono što može zbunjivati jest moj sistem valorizacije, u kojem nacionalni principi i nacionalistički ideali jednostavno nemaju puno mjesta. s druge strane, da živimo u 1812. ili 1912., vjerojatno bi imali mnogo više mjesta. ali ipak smo u 2012., pa su i nacionalna pitanja, poput kosova, prilično sporedna u odnosu na mnogo važnije stvari. srbija je sada samo vazalska država rusije, doduše financirana od njemačke, dok je kosovo vazalska država amerike, ali također manje-više financirana od njemačke. samo malo iza nas u povijesti je SFRJ, koja je bila financirana i od amerike i od rusije i od njemačke, a nije bila vazal niti jedne.
čitava srbijanska opsesija s izgubljenim kosovom je katastrofalno štetan gubitak vremena (naročito danas kada vrijeme mnogo brže prolazi) za srbiju, od kojeg se onda već par desetljeća ne uspijeva oporaviti. s druge strane, kosovo je postalo neovisno zbog toga što se srbija najmanje dvadeset godina svojski trudila da to ono postane, pa nije iznenađujuće da kosovo baš i nema pojma što bi sa sobom.
zamislimo kako bi se tek ogolile političke elite srbije i kosova da im se oduzme mogućnost međusobnog kurčenja. tada bi mnogo jasnija i akutnija bila sva ta njihova ispraznost, bezidejnost, nesposobnost, kriminal, izostanak bilo kakve vizije i svijesti o načinu kako je u stvarnosti realizirati.
tvoje držanje unutar jedne skučene, anakrone paradigme samo pokazuje nedostatak intelektualnog kapaciteta, dok bjesomučno citiranje drugih svjedoči o manjku vlastitog obrazovanja.
biti obrazovan ne znači citirati, nego sintetizirati.
dakle da... pametniji sam i obrazovaniji i od tebe. ali to, jel, uistinu nije tako teško.