Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By olga_diktator
Ne razumem ni ja ljude koji opravdavaju i/ili negiraju genocid pa nikom ništa.
Korisnikov avatar
By antibiotic
godisnjica je prosla, danas je nekom drugom rodjendan :yes:
Sudbina dejtonske BiH i Republika Srpska

Republika Srpska je bastion srpstva

U Bosni se danas ne puca. Dvadeset godina od nastanka Republike Srpske, kao bunta protiv nasilne bosanske državnosti, to je jedini napredak. Bosna i dalje želi da prigrabi monopol suvereniteta, i dalje ne priznaje da je mirovni dokument garantovao postojanje srpskog entiteta, i dalje svu snagu troši na to da zadrži tutora koji će udarati šamare svakom ko je popreko pogleda. Ali dvadeset godina kasnije, potpuno je jasno da to sve teže prolazi.

Jer, dok se Bosna lomi hoće li imati vlast po kojoj glas svakog od tri naroda ima istu težinu i gde nema preglasavanja, ili će pritiscima nametnuti princip ”jedan čovek, jedan glas” i omogućiti bošnjačkom narodu da nadvlada, Srpska se polako zaokružuje.

Nezadovoljan što sarajevski politički vrh ne uspeva da se odupre, Mustafa Cerić, poglavar Islamske zajednice, zavapio je kod verske sabraće: ”Zaustavite Milorada Dodika!”

Na kampanju da mu se zabrani ulazak u islamske zemlje, Dodik uzvraća:

- Ja u islamske zemlje nemam nameru ni da idem, tako da me neće oštetiti. A i u tu poslednju, zvanu Federacija, idem samo kad moram. A ne moram ni ovoliko. Ionako je to za mene samo gubljenje vremena.

* Verski poglavari su, očigledno, preuzeli da završe ono što političari nisu uspeli. Mislite li da je ujedinjenje islamskih zajednica pod palicom reisa Cerića deo strategije?

- Cerić je odavno izašao iz okvira delovanja verskih zajednica. On sada otvoreno determiniše politiku bošnjačkog naroda. Njegovi stavovi su se pokazali obavezujućim za sarajevske partije, ali i za nevladin sektor. Savršeno je jasno da je ovo vapaj islamskim zemljama da se pomogne Sarajevu u nastojanju da Bosnu centralizuju i Srpsku bace na marginu. Najlakše je tako što ćete napasti Dodika, jer nemate koga drugog.

* Taman kad ste uspeli da zbacite sa sebe evropske pokušaje da vas izoluju stavljanjem na razne liste nepoželjnih, sad vam preti ne baš mala islamska grupa. Da li je razlog vaše odbijanje priznavanja Palestine, što vam je, možda, skinulo jedne, a nametnulo druge ”okove”?

- Činjenica je da smo dominantno uticali na to da BiH ne prizna Palestinu. Ovo jeste neka vrsta osvete. Ali nije zanemarljiv ni razlog što reis Cerić ima izbore u islamskoj zajednici, pa mu u kampanji treba plen.

* Turske namere na ovim prostorima uglavnom se tumače kao dobronamerne. Mislite li da će biti kasno obuzdati ih ako se njihovi stvarni interesi počnu ostvarivati?

- Naravno da nisu naivni, a ni dobronamerni. Nisu, čak, ni prikriveni. Oni otvoreno pokazuju nameru da preuzmu dominaciju. A versku zajednicu koriste kao važan faktor uređivanja odnosa u regionu. Njihova stvarna želja je da ovde grade neoosmanizam. Opet prodaju priče kako je ovde 500 godina vladao mir, dok su oni uništavali naše nacionalno biće. Turska je u to vreme izvršila genocid nad Srbima, u pravom smislu te reči. To treba otvoreno reći. I nikada za to nije odgovarala. Srbi moraju da se ujedine da se taj period rasvetli pred međunarodnom zajednicom.

* Srbija prva na to neće pristati, Turska je u Beogradu viđena kao važan partner...

- Srbija ima pravo da gradi svoje odnose sa Turskom onako kako ona to želi. Mi to ne možemo da sprečimo. Ali mora da bude jasno svima, pa i Srbiji, da to neće biti otvoren prozor za delovanje na našem terenu. Jer, Turska u BiH zloupotrebljava svoju poziciju i isključivo brani interese muslimana.

* Očekujete li, ipak, podršku Srbije ako budu u pitanju interesi RS?

- Srbija je do sada uvek bila sprečena da preuzme svoju ulogu kao garant Dejtonskog sporazuma. Kad god je to pokušala, bila je napadnuta. A niko ne reaguje na ekspanzionizam Turske, koja zapravo čini napor koji će biti presudan za raspad BiH. Jer, mi nećemo trpeti nastojanja da se BiH pretvori u neoosmansko carstvo. To neka je svima jasno, ukoliko misle da će, gradeći dobre odnose sa Srbijom i sprečavajući je da brani srpske interese u BiH, dovesti nas u manjinu. Kao što su već uspeli sa Hrvatima u Federaciji. Njih su već izolovali. Situacija je ozbiljna i ne dozvoljava površnost.

* Vi ste odavno evropski proces otpisali kao nešto što je ”na dugom štapu”, a sada je očigledno da ne bi bilo drugačije ni da ste tom projektu bili više posvećeni, jer su uslovi i za Srbiju, koja za taj put ne nalazi alternativu, postali neostvarivi?

- Ovo je trenutak kad se Srbi iz celog regiona moraju politički okupiti oko zajedničkog cilja. Ovako smo isuviše rascepkani i slabi, kao takvi predmet različitih pritisaka. Srbi iz RS su u tome najvažniji za Srbiju, jer nas je 1,2 miliona. A nismo zadovoljni ni kako nas Srbija, ni mediji iz Srbije podržavaju. Mi smo danas bastion srpstva, odbrane nacionalnog identiteta. Zato, mislim da ćemo biti korisni Srbiji, da joj možemo pomoći.

* Srbiji sledi težak period, sve su otvoreniji zahtevi da odustane od borbe za Kosovo, da se odrekne Rezolucije 1244... Treba li tražiti partnere mimo Evrope?

- Ne mislim da je gospodin Tadić naivan. Ali deluje potpuno naivno od Evrope da očekuje od njega da odustane od Rezolucije 1244. Srbija sada treba da utvrdi druge prioritete, a EU da ostavi za neku dalju perspektivu. Dignitet srpske politike se donekle izgubio u stalnom ispunjavanju zahteva Evrope.

* Šta bi bili ti prioriteti?

- Pa, neko mora da sedne i vidi šta je to sa Evropskom unijom. Ako se sami raspadaju, valuta i privrede im propadaju, zašto nam i dalje pričaju o priključenjima i prave nas ludima. Hajde da sačekamo da se ta Evropa redefiniše, da vidimo šta je od nje ostalo, pa da ocenimo gde mi možemo da se ”udenemo”. Imamo, valjda, i drugih resursa, osim evropskih.

* Kažu da su vaši resursi ruski, izraelski... Da li je to poštenije partnerstvo?

- Bilo bi interesantno videti koliko loši efekti evropske privrede utiču na Srbiju i na njenu privredu. Mislim da su ti negativni uticaji daleko veći od svih povlastica koje smo do sad imali. Mi smo veoma jasno videli da se podaništvo nikad ne isplati. Zato smo galamili. Uljudnost u ovakvom svetu ne igra nikakvu ulogu. Morali smo da galamimo i tek ćemo galamiti. Gde god stignemo reći ćemo šta su naši interesi i šta je protiv naših interesa. Radilo se o Americi, Evropi ili Rusiji. Ni zbog čijih globalnih interesa nećemo žrtovati svoje. I sve više se pokazuje da to svet poštuje.

* Da li je Rusija vaša ”glavna karta” u smelosti da se odupirete Zapadu?

- Rusija je naš partner. Ona nam je, kupovinom rafinerije nafte, pomogla da opstanemo. Baš kao i Srbija investicijom u ”Telekom”. Tu nema nikakve misterije. Izrael je zemlja koja pokazuje interes za RS. To je ono što se nama nudi, to prihvatamo kao partnerstvo. One koji su negativno usmereni ne vredi menjati. Možda će se tek posle smene generacija nešto promeniti, jer ako je glavni diplomata ove Evrope ratni huškač Jelko Kacin, onda ja odbijam takvu diplomatiju i takvu Evropu. A da pokušavamo da promenimo Jelka Kacina i slične? Pa, to je glupo u startu. Lično sam mu zabranio i da ulazi u RS.

* Utisak je da je narod u RS shvatio da je politički opstanak važniji od borbe za socijalni položaj i da su to interesi koji se ne prodaju za bolji život...

- Uveren sam da je tako. Moj narod ne pristaje na podvale liberalnog kapitalizma po principu: Zašto je važno u kojoj državi živiš, granice se brišu? Važno je. Važnije je ko si i gde živiš nego da obučeš firmirano odelo. A vidim da srpski mediji, koje vodi strani kapital, formiraju stav da više ništa nije važno sem para. Ja ne mislim da je tako. Ovde je borba za nacionalnu poziciju prioritet. Mi smo toga svesni, od nas zavisi sve. Znam šta znači kad sretnem čoveka koji nema, a kad ga pitam kako je, on ne kaže ”loše živim”, nego ”čuvajte mi Srpsku”. To je za mene zavet. Ja drugačije ne smem i neću. Hoću da doživim da, jednom kada ne budem predsednik, hodam Banjalukom i Trebinjem i srećem ljude koji kažu: ”Poštovanje, gospodine Dodik.” A ne da okrenu glavu.

* VI ste poslednji evropski političar kome u 21. veku stalno nad glavom visi neka vrsta progona - od pretnji smenom, do zabrana kretanja. Kakva je to pozicija?

- Mislite, da li se osećam neugodno? Nimalo. Ovde su dolazili predstavnici Kuvajta, Irana, te kontakte ćemo nastaviti da održavamo. Svi koji žele, dobrodošli su. A oni koji poslušaju Cerića neće mi nedostajati. Od svih islamskih zemalja bio sam samo u Maroku, i nemam potrebu da idem bilo gde. A Ceriću neću uzvratiti istom merom: može slobodno da uđe u Srpsku, da promoviše veru, ali ako pokuša da uđe u političku sferu, nećemo preći ćutke preko toga. To neka zaboravi.

* Kakav plan imate za Srpsku u sledećoj godini?

- Nastavićemo bitku za status. Nećemo žrtvovati nijedno naše pravo za BiH. Bosna će za nas postojati samo dok nam ne smeta, a od nje ćemo uzimati samo ono što nam treba. Svaka drugačija nam nije potrebna. A, po hiljaditi put ću ponoviti da, uprkos svim infuzijama koje dobija, to nije održiva zajednica.

Dubravka Vujanović,
Večernje novosti
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2341505#p2341505]tasa napisao:[/url]
1)"kanadjaninu" da nije bilo rata ti bi jos orao sa volovima u svojoj naprednoj srbiji i naravno ne bi nikada video kanadu :) :potapsava:

2)nego cime su konkretno prekodrinci unistili srbiju - argumente daj :)
ako ces ih kriviti za rat onda si skrenuo :) jer je rat u bivsoj YU poceo u hrvatskoj a sve ostalo je postojalo kao problem i pojava u srbiji i pre rata i kako rekoh takve anomalije drustvene i ljudske vidjali smo tek po prelasku drine od strane starosedioca :)

3)prekodrinci su volove vidjali samo u naprednoj ti srbiji kao i ceo spektar nekulture, smece na sve strane (jbt izbacuju ljudi kroz prozor solitera ladno izbacuju vrecice smeca ili tako prazne pepeljare - napominjem, provereno to bese ucinjeno od strane starosedioca grada bg dok je Banjaluka proglasena za najcistiji grad u regionu)

4)u svakom slucaju Republika Srpska postoji i postojace jos dugo i ostace pojam za ljude poput tebe a zasto znaces kad se vratis iz kanade sa svekockastim odelom i pratecim samoobmanama :D
:zakljucano:

5)ovo je tema za cestitke a ne tvoje, popajevo, wilhelminino i vama slicnima trolovanje

6)hvala vam na paznji posvecenoj Republici Srpskoj dalje se slobodno posvetite svojim zemljama i uzivajte u kanadama i sl zivotnim uspesima
1) Poznato je da ratovi lose uticu na poljoprivredu a narocito na oranje sa volovima (videti 'Oranje Kraljevica Marka' kao jednu od referenci) i da na suprot tome pozitivno uticu na migracije stanovnistva u smislu turizma pri kojima oni koji su izbegli iz ratovima zahvacenjih delova odu da turisticki 'vide' neku zemlju, pa im se, turizmu i lepotama neiskusnim ista odmah, na prvu loptu dopadne te tamo i ostanu. Da zive. Jeste tako je.

5) Molim da me se doda u nabrojano drustvo.

2), 3), 4) i 6) - Obzirom da nijedan Pravi Prekodrniski Srbin i Srpkinja ne idu kod lekara da im se kaze sta im je, evo ja cu da ti kazem - idi leci se.
Sheytan napisao:
Bosna će za nas postojati samo dok nam ne smeta, a od nje ćemo uzimati samo ono što nam treba. Svaka drugačija nam nije potrebna.
Ja mislim da i kosovski Albanci imaju pravo da uzimaju šta im treba.

Двадесет година бастион си Српства,
Срећан ти роћендан, Републико Српска!
Да проживиш још толико,
Желе ти сви Срби велико.
А кад се наврши тих двадесет година,
да са Србијом, Мајком, будеш уједињена!
Да се сви Срби под једну капу сложе,
на векове векова, помози Боже!

:grouphug:
Oružje iz "Borika" vodi do Luke Bojovića?

Oružje otkriveno u "Boriku" dan pre proslave Dana RS "vodi" ka šefu beogradskog podzemlja Luki Bojoviću, piše štampa. Stanišljević, koji je uneo oružje, bio član DB-a. U Banjaluku otišlo deset srpskih operativaca da pomogne u istrazi...

Boško Stanišljević, osumnjičen za unos oružja u Spotrsku dvoranu "Borik" u Banajluci, prema saznanjima "Blica" bio je na vezi sa Ljubanom Ećimom, bivšim bezbednjakom BiH i osobom iz bosanskog podzemlja, a koji je u odličnim "poslovnim" vezama sa šefom beogradske kriminalne scene Lukom Bojovićem.

Ove veze predstavljaju "crvene signale" zbog kojih se istraga o oružju nađenom u "Boriku" dan pre proslave 20 godina postojanja RS, a kojoj su prisustvovali predsednici Srbije i Strpske Boris Tadić i Milorad Dodik, tretira kao pokušaj terorističkog akta, prenosi list.

"Ne postoji veći osnov za sumnju o planiranom atentatu od imena Luke Bojovića, a do kojih se došlo razotkrivanjem kontakata osumnjičenos Stanišljevića. Konkretni dokazi još ne postoje ali se istraga vodi kao da je u pitanju bilo planirano ubistvo predsednika Srbije, kaže za list izvor iz vrha MUP Srbije.

Boško Stanišljević priznao je policiji da je ostavio oružje u sportskoj dvorani, a navodno je to učinio pre nekoliko godina a ne, neposredno pred održavanje svečane akademije RS.

List "Press" piše da je Stanišlčjević za vreme rata radio u Državnoj bezbednosti RS, a u izjavi je naveo da mu je oružje ostalo iz tog vremena. "Tvrdio je da je naoružanje sakrio u dvoranu još 1998. godine. Međutim, njegove tvrdnje još se proveravaju, kao i sam motiv unošenja oružja u dvoranu i eventualna povezanost sa drugim osobama", otkriva izvor, i navodi da je Stanišljević juče upućen na poligrafsko testiranje.

Mada osumnjičeni tvrdi da je oružje godinama krio u dvorani, izvori Pressa bliski istrazi kažu da nemaju dokaze koji bi to potvrdili i napominju da je u poslednjih nekoliko godina urađeno mnogo protivdiverzionih pregleda dvorane, ali da oružje nikada nije otkriveno.

Upravo zbog toga sumnja se da je Stanišljević premeštao svoj arsenal ili ga je tek nedavno uneo u dvoranu. U prilog tome ide i činjenica da se osumnjičeni duže nalazio na bolovanju, pošto je još pre Nove godine slomio nogu, zbog čega nije dolazio na posao. Upravo zbog toga u vreme protivdiverzionog pregleda nije bio u dvorani i nije mogao ni da pokuša da skloni ili premesti naoružanje.

"Oružje je izgledalo kao novo i verujemo da je redovno održavano. Pronađene puške bile su uglancane. Na njima nije bilo ni trunke prašine i sve to upućuje na zaključak da ga je neko redovno održavao kako bi u svakom trenutku bilo spremno za upotrebu. Kada tome dodamo činjenicu da je Stanišljević radio u DB-u i da je blizak ljudima iz tih struktura, onda ništa ne sme biti prepušteno slučaju i sve treba detaljno proveriti i istražiti", kažu sagovornici lista.

"Novosti" prenose da će Boško Stanišljević biti zadržan 72 časa u policiji kako bi se došlo do podataka kada je torba sa oružjem, municijom i eksplozivom donesena u sportsku dvoranu "Borik" u Banjaluci i da li je u to umešan još neko.

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić je naveo da je Stanišljević, koji se sam predao policiji, priznao da je ostavio torbu u "Boriku" i dodao da će njegova dalja sudbina biti poznata nakon što bude završeno ispitivanje, pišu "Večernje novosti".

"Ukoliko se utvrdi da je osumnjičen za krivično delo terorizam, biće prebačen u Tužilaštvo BiH u Sarajevo na dalje postupanje", istakao je Vasić i napomenuo da su u Banjaluku stigli i inspektori MUP-a Srbije koji će se uključiti u istragu.

Direktor policije Srbije Milorad Veljović potvrdio je da je u Banjaluku otišlo 10 stručnjaka kako bi pomogli kolegama u razrešavanju "slučaja naoružanja" iz hale "Borik" u kojoj se u ponedeljak na proslavi Dana i krsne slave Republike Srpske nalazio kompletan državni vrh Srbije, Republike Srpske i Srpske pravoslavne crkve.

"Policija Srbije i ja lično, kao direktor, zainteresovani smo da se sve činjenice rasvetle do kraja. Na tome ćemo istrajati, a nakon toga ćemo znati kako ćemo se ponašati i na koji način postupati, bez obzira na to ko šta o tome misli", istakao je Veljović.

Stanišljević je u dvoranu "Borik" uneo čak tri kilograma razornog TNT-a, detonator, snajper, dve automatske puške, dva škorpiona, prigušivač i 400 metaka različitog kalibra.
^ moj komentar na asasinatorski-u-pokushaju skandal u cirkusijadi zvana "proslava 20-godishnjice Republike Srpske" je ovaj:

Izgleda da sam juche s mojim komentarom opet bio u pravu, nazalost.

srpski patriJote i "domacini" smatrajuci Tadica "loshim, mlakim.... Srbinom izdajicom" u dosluhu s celom mrezom ultradesnicharske opozicije (d(ss), tzv. sns, radikali, ns, 1389, crvene beretke, bezobraz, dveri/zveri....) rade Tadicu o glavi. Takodje, nije da se ne uklapa u taj pattern i jucherashnje prebijanje chlanova Preokreta od strane istih patriJota i "domacina".
Moj Tadicu i DS, pa vi vidite kome popushtate i shta omogucavate, umesto da ste se s Preokretom udruzili u Progresivni Front Srbije.

A, Dodik se oseca bezbedno. Pa, dabome, nije Dodik ni bio meta (bar ne josh), vec Tadic."

- poslat B92-u, da vidim da li ce mi ga objaviti! p.s. jesu :yes: :)
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2341927#p2341927]west end napisao:[/url]sredinom 90tih je NATO samo4 dana kobajagi bombardovao rusofilska plemena u republici svi....
kamo lepe srece da im je NATO zatro zasvagda seme i pleme tom prilikom :opacupa:
:odlican:

tako govore veliki umovi kanadjanski i GS forumaski miljenici i vodje copora
a MI koji mrzimo i koji smo neke tako sovinisticke ludace ili kako vec rece jedan iz copora, MI kazemo da oni narodi koji su nas licno zivotno ugrozili treba da budu sto dalje od nas
eto tako MI mrzimo :srba:
:klap: za copor
ponosna sam sto ne pripadam istom :srpska:
:doh:

naravno da ne pripadam NI JEDNOM :hvala:

a posebno sam ponosna i srecna sto ne pripadam posebno tom (hipoteticki sam se izrazila jer je postojala mogucnost da pripadam a u tom slucaju taj i takav copor bi bio najvece moguce zlo kojem bi pripadala jer spada u vrh zlih copora rame uz rame sa onima koji kazu ubij pedera, saasvim je druga tema moja samosvojnost, da sam kojim slucajem drugacija pa da sam birala copor jasno je kakav ne bi izabrala i zasto a to sto vi svoju ogranicenost maskirate napadima i sl slabostima to je vec za nekoga strucnijeg od mene)
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Ovo je ekvivalent, kada nekoga pitaš, hoćeš li pivo ili vino, a on ti odgovori da. :)
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2342139#p2342139]tasa napisao:[/url]:doh:

naravno da ne pripadam NI JEDNOM :hvala:

a posebno sam ponosna i srecna sto ne pripadam posebno tom (hipoteticki sam se izrazila jer je postojala mogucnost da pripadam a u tom slucaju taj i takav copor bi bio najvece moguce zlo kojem bi pripadala jer spada u vrh zlih copora rame uz rame sa onima koji kazu ubij pedera, saasvim je druga tema moja samosvojnost, da sam kojim slucajem drugacija pa da sam birala copor jasno je kakav ne bi izabrala i zasto a to sto vi svoju ogranicenost maskirate napadima i sl slabostima to je vec za nekoga strucnijeg od mene)
onda se samoukloni sa Foruma, slobodno, pošto je ovo jedan sasvim zaseban čopor :noob:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2341511#p2341511]tasa napisao:[/url]

Тамо гдје најљепша се зора буди,
Часни и поносни живе добри људи,
Тамо гдје се рађа нашег сунца сјај,
Горд и пркосан је мој завичај.
За њега сви се сад помолимо,
Другу земљу ми немамо.
У срцу мом само је један дом,
У срцу велика моја Република,
У срцу мом најљепша звијезда сја,
Моја Република, Република Српска.
Тамо гдје су наши преци давни
Име уписали у сваки корак славни,
Тамо гдје се рађа нашег сунца сјај,
Горд и пркосан је мој завичај.
За њега сви се сад помолимо,
Другу земљу ми немамо.
У срцу мом само је један дом,
У срцу велика моја Република,
У срцу мом најљепша звијезда сја
Моја Република, Република Српска
bože, kakav verbalni proliv :shrug:

Korisnikov avatar
By crni90

Kosovo je srpska zemlja, a ne albanska.
TACKA.
kako si dosao do tog genijalnog zakljucka, genije? :hail2:
po cemu je kosovo srpska zemlja?
zato sto je od 1200godisnjeg prisustva srba na balkanu kosovo (i to ne celo) bilo svega 300 godina u sastavu srpske drzave? ili mozda zato sto smo 3 puta u dvadesetom veku sprovodili sistematsku drzavnu represiju nad albanskim stanovnistvom? ili mozda zato sto na kosovu ima mnogo vise dzamija nego pravoslavnih crkava? ili mozda zato sto su albanci vec 2-3 veka vecinsko stanovnistvo kosova? ili zato sto su srpske izbeglice posle smrti silvia pikolominija i seoba sa kosova otisli u tada nesrpsku vojvodinu i posrbili je (zbog cega sada imamo vojvodinu koja je mnogo vrednija od kosova)? ili mozda zato sto lazemo da je kosovo kolevka nase drzavnosti a prva srpska drzava formirana je na teritorijama bosne, sandzaka, dalmacije i crne gore (tzv. srbija sa zavisnim knezevinama)?

znas, mogao bi malo da konsultujes nekog ko studira istoriju a ne da citas srs i spc mitomanske pamflete
ovo prestaje previse komplicirano. vise ne znam sta da napisem a da me ne rajtaju tasa, west end ili crni90. kad smo vec kod copora, tog biti dio bilo bi porazavajuce. :gotika:

zanimljivo je kako racionalne argumente šovinisti kooptiraju u vlastiti diskurs bez problema. naravno, samo one koji se nekako mogu spojiti s unaprijed zadanom tezom.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2342120#p2342120]tasa napisao:[/url]

a MI koji mrzimo i koji smo neke tako sovinisticke ludace ili kako vec rece jedan iz copora, MI kazemo da oni narodi koji su nas licno zivotno ugrozili treba da budu sto dalje od nas

west end ima svoje generalizujuce fiks ideje koje kad srochava u postove su trebale biti bachene u dyr, ti taso svoje isto takve samo razlichitog do suprotnog predznaka. west end ne znam chiji je miljenik, ovog foruma slabo da je, moj nije, a ja sam te nazvao srboshovinistichkom ludjakinjom a prekodrinski sam Srbin (znachi, po west end-u automatski "nevaljali crnogorac...." ) i to ponavljam. shta' sh sad, taso?
p.s. jesi li ti svom choporu taso rekla kako si lezbejka?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2342281#p2342281]Vel boy napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2342120#p2342120]tasa napisao:[/url]

west end ima svoje generalizujuce fiks ideje koje kad srochava u postove su trebale biti bachene u dyr, ti taso svoje isto takve samo razlichitog do suprotnog predznaka.

da on zeli ljudima zlo
a ja da oni od kojih sam dozivela zlo budu sto dalje od mene
bez da sam ikada rekla, pomislila ili pozelela nesto slicno sto je west napisao
slazem se sa tobom da je njegov i jos mnogih forumasa i moj stav suprotnog predznaka :)
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2341927#p2341927]west end napisao:[/url]sredinom 90tih je NATO samo4 dana kobajagi bombardovao rusofilska plemena u republici svi....
kamo lepe srece da im je NATO zatro zasvagda seme i pleme tom prilikom :opacupa:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2342281#p2342281]Vel boy napisao:[/url]
west end ne znam chiji je miljenik, ovog foruma slabo da je, moj nije, a ja sam te nazvao srboshovinistichkom ludjakinjom a prekodrinski sam Srbin (znachi, po west end-u automatski "nevaljali crnogorac...." ) i to ponavljam. shta' sh sad, taso?
p.s. jesi li ti svom choporu taso rekla kako si lezbejka?
mozda nije on miljenik ali njegov stav, njegovo slovo, njegova mrznja i zla misao jeste jer sam dozivela da on, popaj i jos dosta njima slicnih dodju na temu koja nema veze sa hrvatima, srbima, politikom i istorijom i okrenu temu upravo u taj pravac i to vrlo ruznim, zlim komentarima i provokacijama
meni verovatno do smrti nece biti jasno kako sperma NN donatora ima nacionalnost i sl gluposti koje pomenuti lupaju a ostatak foruma ih tapse po ledjima ili aplaudiraju

a sto se tice p.s. nemam pojma o kojem ti coporu
no dobro ako nisi procitao i ako ne znas sta znaci biti samosvojan ok
recimo da sam razumela da me pitas jesam li autovana
naravno da jesam i zivim u lezbejskoj bracnoj zajednici i nemam nigde nikakav i ni sa kim iz svoje okoline problem oko ili radi svega pomenutog
a verujem da je tako samo zato sto ne mrzim, nemam gard koji nije dobar za nikoga, i dobro znam da to sto neko nesto ne voli sto ja volim i obratno ni najmanje ne znaci da taj neko mene ili ja njega mrzi
to se zove tolerancija i razumevanje a okolina se odnosi prema pojedincu onako kako on prema okolini

evo kako to izgleda u praksi a ti reci, ako si sposoban da kazes objektivno

rec je o jednom od mojih autovanja koje je ustvari srz prijasnjih i narednih mojih autovanja u kojima se desavalo odstupanje u neznatnim nijansama u smislu brzijeg i lakseg ili sporijeg i tezeg razumevanja i prihvatanja onoga sto su saznali

prva reakcija moje drugarice je bila (uz vidnu zbunjenost i zamuckivanje i sa crvenilom u licu) – ovaj, ok, razumem-ne razumem-razumem da razumem sta si mi rekla ali sam zbunjena (pa se izvinjava) ovaj, nemoj se ljutiti ja nisam spremna dalje da pricamo o tome, ne danas a mozda ni sutra
ja kazem ok, i nastavimo dalje o nekim drugim temama kao da se nista nije desilo

sledeci susret – ona mene prva pita (opet ona zbunjenost, zamuckivanje, crvenilo ali manje dosta manje) ovaj, taso, izvini, kako ti i draga
odgovaram da smo super i krecem pricu o nama a ona dobro drago mi je a da sada pricamo o necemu drugom
ja opet kazem ok

sledeci susret – ona prva krece pricu ali bez zamuckivanja crvenila zbunjenosti nego se samo simpaticno smeska mozda stidljivo ili cak pazljivo da me opusti
i prica dosta dinamicnije
kako ti i devojka, pa sijaset pitanja o nasim planovima tj zajednickom zivotu koji je tada tek poceo pa kada ce se njih dve upoznati pa da joj pricam o njoj kao da ispunjavam spomenar :D i tako jedva popamtih sta me sve pitala
i na kraju kad sam krenula zagrlimo se i poljubi me u obraz i kaze to je za tebe pa u drugi obraz i kaze to je za tvoju dragu i kaze mi uz izvinjenje da joj je trebalo vremena, da ona i dalje misli da to nije ok za nju ali ne misli da nije normalno nego ona sebe ne moze zamisliti sa istim polom
zatim nabraja sta joj je bitno kod ljudi uopste pa u nasem prijateljstvu i izrazava zaljenje sto nasa seksualnost utice na neke nama bitne stvari odnosno komplikuje konkretno mogucnost vestacke oplodnje na nacin na koji mi zelimo (ovo je izdvojila jer zna da je mi je to jako bitno) i zeli nam da nas svi prihvate kao ona pa i brzije nego ona i da se lepo druzimo....

razmak izmedju susreta je bio oko 20-30 dana jer radi obaveza nismo mogle pre
sva ostala moja autovanja prosla su slicno
i samo jedna osoba ne prica samnom radi toga sto sam lezbejka
samo jedna od velikog broja ljudi (porodica kompletna zna, prijatelji, komsije, svi koji cine moju okolinu sa kojom imam kontakt)

a mogla sam sa onom drugaricom i ovako

prvo da se nakostresim kao macka :D pa da kazem ok ona je strejt sto znaci najmanje 50% da je homofob
dalje kada je rekla da ne moze nastaviti razgovor i da joj treba vremena
mogla sam je poslati u pm i reci ma da ti si homofob jer si str8 i ja cu sada i nadalje da te mrzim i sve lepo sjebem bez da se upitam da li je ok ocekivati da neko bez da trepne “proguta” saznanje o necemu poput autovanja gej prijatelja za koga nisi naslucivao da je gej
mogla sam i da budem prepametna u svojoj gordosti i inatu i da to sve nazovem ponosom a sto je ustvari nezrelost i da kazem ja sam gej i samim time vredim vise od icega na ovom svetu i svi treba da mi se klanjate jer ja sam gej i to je dovoljno da budem iznad svega i svih i tako kao pokvarena ploca dok ne ubedim samu sebe da je sunce kockasto plavo i da ‘ladi :)
mogla sam svasta ali nisam, pustila sam da sve ide svojim normalnim tokom i rezultat je premasio sva ocekivanja (samo jedan homofob)
dozivela sam i mnoga izvinjavanja jer su lupali nesto nalik na homofobicne izjave pa cak kada sam toliko da se uverim da ne sanjam cak kada sam gay muskarce nazivala pederima ispravljali su me kazu to zvuci pogrdno
ima naravno i onih koji uopste ne zele pricati o toj temi ali nemaju nikakve zle stavove nego ih ne zanima
ima i onih koji misle da to nije bas ok ali nije bolest nekako ni sami ne znaju sta je i nebitno im je jer uzimaju u obzir svaku i najmanju moju osobinu, sve mane i vrline pa tek tada “sude”
ima onih koji smatraju da je homoseksualnost skroz ok i to je to cak mi zavide :D
ima svakakvih stavova, svakakvih misljenja a sustina je u recenici koju je rekla moja drugarica – ja sebe ne mogu zamisliti sa zenom ali volim te podrzavam te i zelim ti da budes srecna...
moze li se ovo nazvati homofobijom – ona ne moze sebe zamisliti sa zenom
njoj je to kao meni sto je nezamislivo da budem sa muskarcem
ona se druzi sa lezbejkom a ta lezbejka ima drugare muskarce koji su joj bolji drugari nego dosta zena sa kojima se druzi
....
smorih se, odoh u svoju ludjacku srbosovinisticku ljusturu da uzivam i uzivam :)

:bye:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!