Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2337070#p2337070]Vel boy napisao:[/url]ja stvarno ne bih da prozivam ali mislim da je na GSA da se oglasi ovde da chujemo jesu li ishta preduzeli da pomognu Stefanu.
Pa ček, je l' u tekstu stoji ko je platio smeštaj i pomogao mu da ode iz te uzavrele situacije dole?

Koliko sam obavešten, biće uskoro objavljan zvanični ''proglas'' ili kako to već da nazovem, od strane GSA.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2337070#p2337070]Vel boy napisao:[/url]da li ste vi svesni kolika shteta i sramota je uchinjena ovim medijskim provlachenjem kako gej organizacije nisu pomogle ovom gej dechku???
To što je test napisan u jednom duhu, a stvarnost zapravo drugačija, nije nešto na šta bilo koja LGBT organizacija može 100% da utiče. Mediji pišu pa pišu. Hoće reality show kad već imaju s kim da ga prave.

Edit: I da, crni90, lupaš. :shrug:
Korisnikov avatar
By olga_diktator
Legija stranaca ili profesionalna vojska su kao neke opcije? Jao nama.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2337088#p2337088]Glasnik napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2337070#p2337070]Vel boy napisao:[/url]ja stvarno ne bih da prozivam ali mislim da je na GSA da se oglasi ovde da chujemo jesu li ishta preduzeli da pomognu Stefanu.
Pa ček, je l' u tekstu stoji ko je platio smeštaj i pomogao mu da ode iz te uzavrele situacije dole?

Koliko sam obavešten, biće uskoro objavljan zvanični ''proglas'' ili kako to već da nazovem, od strane GSA.
Ja zelim da je tako! chak i ako mu je pomognuto sa samo besplatnim a bezbednim za gej populaciju sklonishtem tipa sigurna kuca, treba se to jasno i glasno reci!
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2337088#p2337088]Glasnik napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2337070#p2337070]Vel boy napisao:[/url]da li ste vi svesni kolika shteta i sramota je uchinjena ovim medijskim provlachenjem kako gej organizacije nisu pomogle ovom gej dechku???
To što je test napisan u jednom duhu, a stvarnost zapravo drugačija, nije nešto na šta bilo koja LGBT organizacija može 100% da utiče. Mediji pišu pa pišu. Hoće reality show kad već imaju s kim da ga prave.

Opet kazem, i ja mislim da je tako, ali tim pre GSA je mogla i morala da anticipira antigejni i senzacionalistichki, diskreditirajuci pristup medija u Srbiji pa da bude spremna da to ili sprechi ili odmah momentalno i kategorichki odgovori na ove diskreditacije. valjda nazalost vishe ne iznenadjuje antigejni pristup medija u Srbiji, stoga je trebalo biti spreman odmah antidefamatorski da se reaguje ili bar ne dati ni najmanjeg materijala antigejno i senzacionalistichki nastrojenim medijima da seru. trebalo je sa Stefanom ugovoriti strategiju bojkotovanja onih medija koji iz neprijateljskih pobuda provociraju neke wannabe-skandale i senzacionalizam u ovoj njegovoj tematici. i trebalo je vec viknuti i reagovati i dokazati da su lazi i klevete kako gej organizacije navodno nisu pomogle Stefanu pre nego te klevete i diskreditacije naidju na plodno tle u javnosti Srbije.
Korisnikov avatar
By crni90
GLASNIK: Pa ček, je l' u tekstu stoji ko je platio smeštaj i pomogao mu da ode iz te uzavrele situacije dole?

al ste mu pomogli... platili ste smeštaj u HOTELU u BG-u na nekoliko dana, pa sad opet mora da pakuje kofere i da se vraća u onu zabit. za te pare ste mogli da mu iznajmite garažu ili sobu u pančevu za ceo mesec (i još bi mu ostalo).
što mu niste našli posao? makar da deli letke u knezu
'nate, to što je fem ne znači da će mu zanimanje biti frizer, stilista, dizajner, smarač u rijalitima i slično
By Glasnik
Crni90 - da se ponovim, biće zvanično obaveštenje sa više detalja pa ćeš čitati o tome, ukoliko te interesuje.

A ovo sa smeštajem sam jedino izdvojio jer je to u tekstu eksplicitno i navedeno kao jedan od vidova pomoći.
Saopštenje za javnost povodom slučaja Stefana Radovića

Povodom raznih informacija koje su se poslednjih nedelja pojavljivale u medijima u vezi slučaja Stefana Radovića, gej mladića iz Kuršumlije, Gej strejt alijansa (GSA) želi da obavesti javnost o nekoliko činjenica.

GSA je stupila u komunikaciju sa Radovićem odmah nakon što je nedeljnik NIN objavio intervju u kome Radović govori o problemima i neprijatnostima kroz koje godinama u svojoj okolini prolazi zbog svoje seksualne orijentacije i već tada mu je ponudila pomoć imajući u vidu moguće posledice zbog široko rasprostranjene homofobije i iskustvo GSA u sličnim slučajevima.

Nakon odlaska iz Kuršumlije, Radović je uz pomoć Odbora za ljudska prava iz Niša i Gej strejt alijanse došao u Beograd, gde mu je GSA obezbedila smeštaj i neophodnu finansijsku pomoć za prvih nedelju dana. Tim GSA za socio-psihološku podršku je kontinuirano radio sa Radovićem sve vreme od trenutka njegovog dolaska u Beograd kako bi se identifikovali prioriteti u pomoći koja mu je potrebna. GSA je takođe sve vreme radila i na mogućim opcijama u smislu pronalaženja stabilnijeg rešenja za njegovo stanovanje i materijalnu podršku, a u cilju što bržeg osamostaljivanja tj. završetka škole i zapošljavanja.

S obzirom da protokol GSA u ovakvim i sličnim slučajevima podrazumeva i medijaciju sa roditeljima gde god je to moguće, uspostavljen je kontakt i saradnja sa Stefanovom porodicom, a nakon toga i komunikacija između njih.

U akciju pomoći Stefanu Radoviću se, pored GSA i Odbora za ljudska prava iz Niša, uključio i Siguran puls mladih iz Beograda, a javilo se i nekoliko pojedinaca i pojedinki koji su ponudili privremeni smeštaj ili novčanu pomoć za njega.

Nakon jednonedeljnog tzv. adaptacionog perioda, Radoviću su u skladu sa mogućnostima koje su postojale od strane GSA ponuđene opcije za naredni period, od kojih je on sam izabrao njemu najprihvatljiviju koja je podrazumevala smeštaj u Beogradu i pokrivanje osnovnih životnih troškova od strane GSA.
GSA zato ovom prilikom želi da naglasi da su u potpunosti netačni navodi koji su se pojavili u medijima da on nema „krov nad glavom“ i da nema gde da stanuje, te da je zbog toga „prinuđen“ da se vrati u Kuršumliju.

Naime, Stefan Radović je, nakon nekoliko dana provedenih u novom smeštaju, odlučio da se vrati za Kuršumliju jer po njegovim rečima želi da živi samostalno a ne sa cimerom/cimerkom kao što je bio slučaj u ovoj opciji.

Imajući sve ovo u vidu, Gej strejt alijansi nisu baš najjasniji razlozi za iznošenje gore navedenih netačnih informacija. GSA napominje da slučaj Stefana Radovića nije prvi slučaj gde su GSA i njeni članovi/članice intervenisali i pomogli LGBT osobama koje su bile žrtve nasilja ili su zbog svoje seksualne orijentacije izbačene iz kuće. Međutim, ovo je prvi put da se GSA suočila sa specifičnim zahtevima od strane žrtve koji nisu karakteristični za ovakvu situaciju i naprosto nisu realni za mogućnosti kojima GSA raspolaže.

I pored toga, GSA radi na tome da uspostavi komunikaciju i saradnju sa lokalnim vlastima u Kuršumliji kako bi se smanjio odijum građana koji postoji prema Stefanu Radoviću i izbegli eventualni incidenti. Naravno, GSA će i u budućnosti pomagati svim LGBT osobama koje se nađu u sličnoj situaciji i kojima je pomoć neophodna.

Info centar GSA
Korisnikov avatar
By Herald
Sobzirom da su ga mnogi zlostavljali verovatno se boji, osim ako nije upitanju Karleuşa :D, da ga cimer ne zlostavlja.
Korisnikov avatar
By spliff
crni90 napisao: Tipican Srbin :)

ne bih se bash slozio da je tipichan
ja na primer ne poznajem nijednog takvog
a poznajem dosta srba
eto, maska je konacno pala. na kraju se ispostavilo da je lik sebična i umišljena skotara, običan džabalebaroš sa zakasnelim pubertetom i malograđanskim kompleksom, željan slave i pažnje.

lik ima 19 godina a ide jos u srednju skolu (vanredno), sto znaci da je dva puta pao godinu (citaj: nije hteo da uci)
ovaj nezahvalni lezilebović (drugačije ne mogu da ga nazovem) ne zasluzuje ama bas nikakvo sazaljenje. pustite ga neka se suoci za zivotom i prezivljavanjem. cim mu zakrce creva i prespava jednu noc na otvorenom prihvatice se bilo kakvog posla. zamislite da on IZVOLJEVA SMESTAJ! pa mislim stvarno dno dna.
samare bih mu sad nalupao.
btw. on je jos jedan deformisani produkt pink kulture koji ce biti antireklama za GSA i LGBT zajednicu u celini, kao boki 13 i slicna gamad.
Korisnikov avatar
By nsc
majsentimentsegzaktli :up:
Korisnikov avatar
By Mars
Gospode bože:

"Moje nade su bile uprte u Jelenu Karleušu koja mi se jedina od poznatih ličnosti obratila, nudeći finansijsku pomoć za mesečni smeštaj u hostelu. Međutim, nije mi se više javila i ja moram natrag u Kuršumliju - priča Stefan."
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Stvar je simpli u tome sto se ovaj decko u nekoliko navrata ,,prokazao'' kao bice koje se lako povodi za ekskluzivistickim fazonima, prima na taj momenat dozivljavanjasebe kao zrtve, i to onako ,,romanticne/ tragicne'' zrtve. Meni nimalo simpaticno ljudsko bice, ali i dalje ljudsko bice koje je nekoliko dana imao tesko zajebanu situaciju. Nekako se sam izjebao.
GSA je uradila sta je imala.

*
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2337131#p2337131]deran napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2337126#p2337126]Vel boy napisao:[/url]a, gledaj, ja sam vec slao pare, i to iz Amerike, ne poznajuci nikog odavde s foruma, jednoj gej osobi prije godinu dana koja se nashla u situaciji da su joj trebale.
to je bila navlakuša,jebote... :lol:
Pre godinu dana smo skupljali novac za zozefin, i isto tako se devojka sama izjebala ne pridrzavajuci se precizmo i pametno naznacenih uputstava, ali ona je ...simpaticnija od ovog decka.
Korisnikov avatar
By Mars
Ja sam se sad tako žestoko istripovao da sam Marlon Brando izgovara tvoje reči da to nije normalno

Edit: mnogo je efektnije bilo bez ubačenog citata.
Korisnikov avatar
By antibiotic
e hajde sada da i mi ovde raspalimo hejt prema stefanu posto ga nisu dovoljno zlostavljali tamo u kursumliji.
mozda ce onda konacno da postane vredan, dobar, vaspitan i zahvalan decko.

ja i dalje zalim slucaj. nekako oslikava tuznu stranu srbije.
da sada imam 19 i da sam slicno ocajnoj situaciji mozda bih i ja video izlaz u tome da postanem skandal zvezda, jer od nikog nisam cuo, a ni video da se rad i skola isplate.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
ma neeeeeee, necu da ga hejtujem ovde uopste.
on ce tek da najebe tamo.
Korisnikov avatar
By Tungi
Ne razumem. Kakav je onda hostel očekivao, ako mu je smetao cimer/ka?
Korisnikov avatar
By Mars
Pa valjda nije očekivao hostel at first place...

Ne znam...ljutite se vi na mene ovde kolko hoćete (evo skoro deceniju) - al ja sam pre za to da se problem izbegne nego da se gleda kako da se iz nastale situaciije izlazi.

Vidi, proceni...osmisli par sledećih koraka pa tek onda idi daj ispovest za novine i daj tati kao lako štivo da čita..Bar tu školu završi i/ili nađi bilo kakav posao prvo..
Korisnikov avatar
By deran
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2337473#p2337473]Orlando the Lady napisao:[/url]Stvar je simpli u tome sto se ovaj decko u nekoliko navrata ,,prokazao'' kao bice koje se lako povodi za ekskluzivistickim fazonima, prima na taj momenat dozivljavanjasebe kao zrtve, i to onako ,,romanticne/ tragicne'' zrtve. Meni nimalo simpaticno ljudsko bice, ali i dalje ljudsko bice koje je nekoliko dana imao tesko zajebanu situaciju. Nekako se sam izjebao.

*
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2337131#p2337131]deran napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2337126#p2337126]Vel boy napisao:[/url]a, gledaj, ja sam vec slao pare, i to iz Amerike, ne poznajuci nikog odavde s foruma, jednoj gej osobi prije godinu dana koja se nashla u situaciji da su joj trebale.
to je bila navlakuša,jebote... :lol:
Pre godinu dana smo skupljali novac za zozefin, i isto tako se devojka sama izjebala ne pridrzavajuci se precizmo i pametno naznacenih uputstava, ali ona je ...simpaticnija od ovog decka.
nisam mislio na žozefin,nego na viktorčeta...

što se teme tiče,ostavlja gorak ukus kod ljudi koji su imali simpatije i dobre namere-pogledajte postove na prvoj i trećoj strani...

eto,i meni je to tako sve bezveze-neće hostel/cimera,hoće kuršumliju...
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2337473#p2337473]Orlando the Lady napisao:[/url]Stvar je simpli u tome sto se ovaj decko u nekoliko navrata ,,prokazao'' kao bice koje se lako povodi za ekskluzivistickim fazonima, prima na taj momenat dozivljavanjasebe kao zrtve, i to onako ,,romanticne/ tragicne'' zrtve. Meni nimalo simpaticno ljudsko bice, ali i dalje ljudsko bice koje je nekoliko dana imao tesko zajebanu situaciju. Nekako se sam izjebao.
slazem se.

takodjer iz osobnog iskustva mogu reci da ima u LGBT zajednici dovoljno tako sjebanih ljudi kojima jednostavno ne mozes pomoci. jedno je emancipacija preko trač rubrika i karleuše, drugo je preko aktivizma, prajda, umjetnosti, teorije i politike. ova potonja je nesumnjivo bolja na svaki moguci nacin.
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2337488#p2337488]antibiotic napisao:[/url]e hajde sada da i mi ovde raspalimo hejt prema stefanu posto ga nisu dovoljno zlostavljali tamo u kursumliji.
mozda ce onda konacno da postane vredan, dobar, vaspitan i zahvalan decko.

ja i dalje zalim slucaj. nekako oslikava tuznu stranu srbije.
da sada imam 19 i da sam slicno ocajnoj situaciji mozda bih i ja video izlaz u tome da postanem skandal zvezda, jer od nikog nisam cuo, a ni video da se rad i skola isplate.
slazem se i s ovim. :D

decka doista ne treba hejtati, najebao je on najvise.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 21
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!