Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By *deni*
Dileme nema - Svetska ekonomska kriza ( SEKA ) je, posle prvog talasa, uzela još zloćudniji oblik i kezi nam se svojim ciničnim, odvratnim osmehom pravo u lice.
Vreme je da polako obrišemo prašinu sa starih sećanja iz ‘ 93. i aktiviramo recepte za domaći eurokrem, kolače bez jaja, domaće pivo …prisetimo se mustri za pravljenje majica od starih gaća i tome slično.
Razmenjujmo ovde recepte za preživljavanje, savete za stezanje kaiša za još jednu rupu do dve više.
Evo za početak recepta za brašno od šapurika.
Operete dobro šapurike, osušite ih i sitno sameljite da dobijete fino brašno.
Tako obrađeno šapuričije brašno koristite za spravljanje domaćeg hleba, palačinki, a fino je i kad ga samo obarite u običnoj vodi, pa ga posle služite kao kačamak.
Možete malo da ga zamastite i pospete alevom paprikom ( slan obrok ), ili da ga zašećerite ( sladak obrok, desert ).
Prijatno !
S proleća, kad se priroda budi I sve buja, iskoristimo redovne prolećne šetnje za branje bilja koje nam se nađe na putu. Većina tog bilja je jestivo, pristalo za fine čorbice i salate, kao I pitu zeljanicu.
Od korenja koje uočimo da džiklja pokraj starog drveta možemo narezati koliko nam treba, omekšati ga u vreloj vodi, narezati na trake, propržiti na masti i dobiti fin, zdrav obrok.
:vegi:
Korisnikov avatar
By Mars
Nekom nadrealno a nekom - realno :sigh:

A sta su sapurike, Deni?
Korisnikov avatar
By Mars
A dobro.

Ima to svoj naziv u mom kraju ali trenutno ne mogu da se setim.

Ali si me podsetio da skrenem paznju da nikako ne treba kupovati domacu Vegetu. Sticajem okolnosti sam pricao sa covekom iz Kovina koji je namlatio silne par na tome:

"Uzmem pa sameljem stabljike i lisce od kukuruza...pa dodam so. Onda nastruzem onako ciglu malo, na sitno...i to je sararepa..."

:povez:
Korisnikov avatar
By deran
kod mene se kaže čokanj...

a ovo sa receptima-pa bilo je toga 93. kad se kod kuće pravio sapun,tečnost za pranje suđa,vajkrem sir etc... :srbin:
Korisnikov avatar
By Mars
Kod mene je cokanj flasa kupaste osnove i pravog grlica (kao erlenmajerov sud u hem. laboratoriji).

Mali cokanj je cokanjce, a ako je u njemu alkohlno pice-onda je to "unuce".
Korisnikov avatar
By Mars
I da može, pazi baš da ne bude - dobra.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!