Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Bavim se ovim pitanjem već par meseci...ne mogu a da se ne zapitam da li je promiskuitet bolest ovog našeg veka u kom živimo?Polazim od same sebe,naravno,kao i uvek,i od svog primera koliko sam partnerki promenila za kratko vreme,nesposobna i nedovoljno zainteresovana da pokušam,ali bar pokušam,ostavrivanje nekog ''dubljeg'' odnosa sa drugim ljudskim bićem!Niti sam primetila da se nešto drugo dešava ''sa druge strane žice''!Da li smo mi postali životinje,odnosno,da li smo se vratili na početnu fazu ljudskog razvitka?Šta vi mislite o tome???! :puzzle: :puzzle:
Ne bih promiskuitet nazvala bolescu.
Nigde ne pise koliko je partnera malo, koliko je taman, a koliko je puno. To zavisi od individialne procene.
Nas zivotni ritam jeste ubrzaniji nego ritam nasih roditelja, drustvo jeste postalo vise usmereno na potrosnju, ali ako mislis da ti sama nisi zainteresovana i nesposobna za ostvarivanje kompleksnijih medjuljudskih odnosa - problem je u tebi, ne u drugima ili drustvu. Mada, misljenja sam da se stvari desavaju i razvijaju same od sebe, kada naidjes na pravu osobu :)
Korisnikov avatar
By Blady
Ma kakva bolest, svasta.
Zasto je to uopste bitno.
Svako bira sa koliko njih zeli da bude i kakve odnose ostvaruje.
Imas ljude koji izmenjaju dosta njih pa se na kraju skrase, i opet obratno.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Eh da je to najveći problem čovečanstva... pre bih rekao da je najveći bihevioralni problem našeg vremena zavisnost od tehnologija (internet n stuff) i psihoaktivnih supstanci (alkohol n stuff).

Ne vidim promiskuitet kao lošu stvar, ljudi šire ljubav i nežnost, pa makar na noć :awesome:

Uostalom, XXI vek je tek na svom početku, ne možemo reći kako će se svršiti... a promiskuitet je bio odlika i mnogih ranijih istorijskih epoha. Romantična ljubav je produkt novovekovnog zapadnog društva, nije urođena več naučena putem raznih umetničkih formi.
Korisnikov avatar
By *deni*
Dirrty napisao: Romantična ljubav je produkt novovekovnog zapadnog društva, nije urođena več naučena putem raznih umetničkih formi.
Tačno.
Izmislili su je gramzivi romanopisci i filmadžije, da bi mogli da štancuju nova i nova dela i zgrću ogromnu dobit.
:pare:
Korisnikov avatar
By Mars
Ja ne znam sta je vama?

Helena Trojanska, Sekspir, Tatijana-Onjeginju, Onjeginj-Tatijani - to su produkti novovekovnog zapadnog drustva?
Korisnikov avatar
By Tungi
Meni to sve nekako........ :shrug:
barni011 napisao:Promiskuitet se na ljudsku psihu odražava kao droga. Stvara neku vrstu zavisnosti koje se čovek jako teško oslobađa.
Produkt toga je nezadovojstvo.
Otvorio sam i zatvorio profil na Romeu upravo iz tog razloga.
postojanje pseudonima na nekom tamo serveru, u bazi podataka nekog sajta, dovoljno je da odluči o tome hoćeš li biti promiskuitetan ili ne?

kako je kod tebe sve prosto.
Promiskuitet je evolutivna pratilja, nikako nije u vezi (samo) sa 21. vekom.
Nije mi važno da li je neko promiskuitetan ili ne, već da li živi u skladu sa sobom ili ne i koliko je iskren i pošten prema sebi i drugome.
Ja, lično, nisam promiskuitetna zato što me takav način života ne privlači i odgovaraju mi partnerke koje imaju slična stremljenja kao i ja po tom pitanju.
Korisnikov avatar
By IriS
svi oni koje ja poznajem, a da su bili u "promiskuitetnoj fazi", prestali su da budu kada su zavoleli sebe.

dakle, moje je mišljenje da kad čovek zavoli sebe, tek tada je sposoban zaista da voli drugo ljudsko biće i da mu se u potpunosti prepusti.

ne osuđujem promiskuitet, ljudi se ponašaju onako kako im u datom trenutku najviše odgovara.

i ne znači da oni koji "nisu promiskuitetni" vole sebe, samo su jednostavno drugačiji tip ličnosti, niti znači da neko ko je promiskuitetan per se ne voli sebe.
Korisnikov avatar
By Tungi
^True, true.

Pa mislim da nema neke razlike između one night stands-a svake bogovetne noći i skakutanja iz veze u vezu, bez nekog apstinentnog pauziranja.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Zasto promiskuitetnost poredis sa bolescu? Kakve negativne posledice ona ima po ikoga (podrazumeva se da praktikuju siguran seks)? :P

Neko voli da se tuca.
Neko voli da voli.
Neko voli da se tuca i da voli.

End of story. :)

Nema niceg loseg ni u jednom, niti se ijedno moze dovesti u vezu sa licnoscu osobe, te se ne moze samo na osnovu cinjenice da je neko promiskuitetan ili ne dovesti zakljucak o tome kakva je osoba. Triput ura :party:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Dirrty napisao:Uostalom, XXI vek je tek na svom početku, ne možemo reći kako će se svršiti... a promiskuitet je bio odlika i mnogih ranijih istorijskih epoha. Romantična ljubav je produkt novovekovnog zapadnog društva, nije urođena več naučena putem raznih umetničkih formi.
Ne znam. Zajednicka dobra su vazdan bila u ocima drugih manje vredna od privatnih dobara, bas zbog tog iskljucivanja drugih, tako da te veze i monogamija nije nastala sto posto tada.

Ali je istina da smo u tom periodu naucili to da obavijemo u secerlemicu. :D
barni011 napisao:Promiskuitet se na ljudsku psihu odražava kao droga. Stvara neku vrstu zavisnosti koje se čovek jako teško oslobađa.
Man' se ti teorija Miroljuba Petrovica i takvih.
Činjenica je da današnja omladina ne živi više u zoni preživljavanja kada mora da hebe grebe na njivi da bi preživela i da pristaje na brak kao jedini način preživljavanja. Došlo novo vreme, nove vrednosti, nova paradigma. Živi se u zoni uživanja. Ljudi mogu sami, ljudi hoće da uživaju, ljudi neće da se vezuju.
By Ulix
Promiskuitet nije, ali glupost može biti. :eureka:
Wilhelmina napisao:
Man' se ti teorija Miroljuba Petrovica i takvih.
KO je taj covek? :)

p.s. pozdrav za Vojvodinu :bye:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ulix napisao:Promiskuitet nije, ali glupost može biti. :eureka:
:awesome:

Ma mislio sam na romantičnu ljubav kao jednu od glavnih društvenih vrednosti koja se planski nameće svima, ideal kome treba težiti! Tome je doprinelo širenje umetnosti na celokupno društvo, dok je ranije bila privilegija samo viših slojeva. Uzroci su naravno mnogobrojni, ekonomsko-političko-kulturne prirode...

Naravno da su postojali neuobičajeni pojedinci zaljubljive prirode i ranije, u masi onih kojima je ljubav označena monogamijom predstavljala interes... isto kao što danas postoje neuobičajeni pojedinci koji crpe životnu energiju iz bluda a ne ljubavi.

I nastaviću da budem promiskuitetan dok god mi prija, pa makar crk'o baš od toga, ima i gorih načina da se umre!
Pitam se kakvi bi bili odgovori na pitanje sta je sve po vama "bolesno" a sta normalno?

meni je bolesno sve sto me ugrozava a ono sto me ne dotice
za to mogu jedino reci nit' je moja junica nit' me boli guzica... :)
Naravno da nije,zašto bi nečija potreba bila bolest?Svi mi imamo razičite potrebe i nemoguće je utvrditi "standard" što se toga tiče.
Ako neko voli da menja partnere to je njegovo pravo i potreba.Neko baš ne razume da je svaki čovek jedinka za sebe,toliko sličan ostalima a toliko različit. :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!