Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: IriS, Moderators
deran napisao: ne govore svi tako-to kažu i beograđani-ono,znaju ko je iz kog dela grada po govoru...Poenta je da znam da ne govore svi Beograđani tako. Rođena sam u BGDu i ceo u život živim u BGDu i za sve ove godine (kojih i nije tako malo) upoznala sam jednu jedinu osobu koja govori onako kako nas uvek optužuju da svi govorimo i taj je lik veća pozerčina od Caneta.
moj komšija je bio u vojsci u BG i kad je prvi put došao kući i progovorio "s'ne,'maš enu cigAru" jedva sam razumeo šta hoće...
Waldorf napisao:prvo izvivinjenje-pomešao sam te sa drugom forumašicom...deran napisao: ne govore svi tako-to kažu i beograđani-ono,znaju ko je iz kog dela grada po govoru...Poenta je da znam da ne govore svi Beograđani tako. Rođena sam u BGDu i ceo u život živim u BGDu i za sve ove godine (kojih i nije tako malo) upoznala sam jednu jedinu osobu koja govori onako kako nas uvek optužuju da svi govorimo i taj je lik veća pozerčina od Caneta.
moj komšija je bio u vojsci u BG i kad je prvi put došao kući i progovorio "s'ne,'maš enu cigAru" jedva sam razumeo šta hoće...
Sry što nastavljam o ovome, ali nasah na pet peeve.
alexandermagic napisao:Ljude zanimaju najraznovrsnije stvari. Swatko.Čuš njega...ljude. Galateju.
deran napisao:To je zato sto je na Beeaagradskom.Waldorf napisao:poslednju rečenicu ič nisam razumeo...deran napisao: ne govore svi tako-to kažu i beograđani-ono,znaju ko je iz kog dela grada po govoru...Poenta je da znam da ne govore svi Beograđani tako. Rođena sam u BGDu i ceo u život živim u BGDu i za sve ove godine (kojih i nije tako malo) upoznala sam jednu jedinu osobu koja govori onako kako nas uvek optužuju da svi govorimo i taj je lik veća pozerčina od Caneta.
Sry što nastavljam o ovome, ali nasah na pet peeve.
antibiotic napisao:Mene bi vise interesovalo zasto neki Makedonci pricaju na ekavici, a neki na ijekavici kada pricaju srpsko-hrvatski(?)
deran napisao:a što se pak melodičnosti slovenskih jezika tiče,tu mi je ruski naj od naj...
Sunce napisao:Kako i kada se vrsi tranzicija ijekavice u ekavicu?Kod mene je taj proces bio i spontan i prisilan. Imala sam deset godina kada sam došla iz Sarajeva i deca su bila surova prema toj mojoj različitosti pa sam nakon svake reči izgovorene ijekavicom dobijala podsmeh. Da bih to izbegla nenamerno sam se trudila da izbacim (i)je što mi je ubrzo uspelo. Sada mi je ekavica potpuno prirodna mada neke reči izgovaram sa naglaskom.
starsailor napisao:Pa meni je logicnije da im (vam) je ekavica laksa.antibiotic napisao:Mene bi vise interesovalo zasto neki Makedonci pricaju na ekavici, a neki na ijekavici kada pricaju srpsko-hrvatski(?)
tako su nas ucili
meni ekavica laksa, a verujem da mnogi makedonci pricaju ijekavicu zbog pesama koju makedonski izvodjaci pevaju, ili su u SFRJ pevali.
na pr. Kaliopi.
a od cega to zavisi, pa valjda ko im pise textove.
Galateja napisao:Da bih to izbegla nenamerno sam se trudila da izbacim (i)je što mi je ubrzo uspelo.Mlko. Blo. Usplo. Svtlo.
antibiotic napisao: Neki smatraju ijekavicu prefinjenijomMožda nema toliko veze da ih neće povezati sa Srbima, koliko je ijekavski najrasprostranjeniji izgovor sbh-a i najuniverzalniji (u smislu da ima gro Srba koji se koriste njima, plus 95% ostalih naroda, narodnosti i narodičića) te ne možeš stvarno izvaliti odakle si (ako se služiš njime).ili jednostavno ne zele da ih povezuju sa Srbima, jer nema puno perspektive.
antibiotic napisao:ali ja ne slusam narodnjake
Pa meni je logicnije da im (vam) je ekavica laksa.
Rekao bih da ijekavica dolazi od pop pesama, ( dok ce oni koji slusaju narodnjake verovatno pricati ekavicom), ali i od simpatija, drustva ili od rodbine koja se posecuje itd.
U Becu ce np. Makedonci pricati onim narecjem kojim prica odabrano yugo drustvo iz okruzenja.
Neki smatraju ijekavicu prefinjenijomili jednostavno ne zele da ih povezuju sa Srbima, jer nema puno perspektive.
KorvinOdAmbera napisao:te ne možeš stvarno izvaliti odakle si (ako se služiš njime).kako su meni rekli, a možda su me i slagali: oseća se razlika u zavisnosti od toga odakle dolaziš, kao i kod ekavice, što je možda samo nama teže da primetimo. čak i ja ovako nagluv čujem razliku kada Hrvat ili Bosanac priča.
Dear Lucy napisao:u gradu u kome živim se ijekavica dosta koristi u svakodnevnom govoru (područje oko granice dve zemlje iz naslova), ali samo za određene reči, pa nisam sigurna da li bih, da to hoću, uspela pravilno da govorim ijekavicu. sa druge strane, ekavicu smo učili u školama, a i jednostavnija je.Priboj? geografski potkovano i onim shto si rekla "(područje oko granice dve zemlje iz naslova)" guessing, if you don't mind?
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!