Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Srklet
pa meni se cini da je topic zivnuo. jos ce se actually poceti pisati o francuskim filmovima. :party:
no, da iskoristim jednu analogiju iz povijesti francuskog filma: ja dođem kao novi val, a sunce je predstavnik tzv. "tradicije kvaliteta". :D
Korisnikov avatar
By Sunce
Ma ja sam Oliva, a ti Popaj! Zajedno pisemo "novi roman".

Slika

Uploaded with ImageShack.us

Sunce-Oliva: "Nemoj vise da mi vredjas decu, ti opaki misicavi usisivacu spanaca!"

Slika

Uploaded with ImageShack.us

Popaj: "Olivo, duso, toliko si laka, igram se sa tobom kako zelim, uvek nasedas na moje zamke."

I da ne skrecemo sa teme: Oliva je rasla u Provansi, a Popaj je antinacionalista ukrcan u Kanu. Sve u svemu, ipak je ovo francuska romansa. :setnja:

Margerit Diras je ipak napisala knjgu o nama: "Mornar iz Gibraltara".
Korisnikov avatar
By erkondisn
ne mogu ga bas nazvati 100% francuskim ali je na francuskom... klasik klasika. i danas kad ga pogledam i dalje mi je nekako aktualan :)

Slika
Korisnikov avatar
By dharmox
Slika

Catherine Deneuve je klinka zaljubljena u automehaničara, ali mati-hauzmajstorka ne dopušta im da se uzmu...
Film bez ijedne izgovorene reči, svi pevaju i plešu, pa kako se ko snašao.
Korisnikov avatar
By Srklet
nego, tko ovdje voli claire denis, andrea techinea i oliviera assayasa?
trazim decka, a ovo dodju kao neki najosnovniji uvjeti koje covjek mora ispuniti. :fen:
tko je ovdje plakao gledajuci kad na kraju 'beau travaila' denis lavant zaplese, outa se sebi i prihvati svoj pederluk uz najgori eurodance devedsetih, koji claire denis ucini srcerazornom pjesmom? ako to nije genijalna gluma i genijalna scena, sta onda jest?

''

i jel itko gledao 'demonlovera'? zasto je taj film skoro pa nepoznat, a nisam vidio boljeg u prvog desetljecu ovog milenija? koji to film kaze vise o danasnjem svijetu od 'demonlovera'?

zasto je ovo svijet u kojem se ljudi odusevljavaju jeunetovim šećernim slikovnicama s artificijelnim emocijama?

i kako to da je truffaut tako dobar a godard tako zao? i jel godard na kraju veci zato sto je zao? jel truffauta ubila njegova dobrota?

zasto svi podcjenjuju louisa mallea?

i feel so teenage rebellion! :panker: je li vam se grlo steglo kada ste gledali 'zero de conduite'? mene taj film UBIJE.

e da, i vidjeh neki dan da je depardieu rekao za juliette binoche da je ona niko i ništa. pa koja je to zivuca glumica na njenom nivou? huppert jest odlicna, ali ne moze nikada postici raznolikost binoche. i sta se dogodilo s adjani? zasto onda vise ne snima?

ozon je razocaranje. u dusi je pozer, to zna i trudi se ne biti, ali nije isto kada se svim snagama i cijelom voljom trudis osjecati i voljeti nego kad osjecas i volis.
By Ulix
Nekoliko fr. filmova koje volim.
Godarov Bande à part. Meni je ovo bio jako dobar uvod u njegov opus, da sam gledao neke druge njegove filmove, možda mi se ne bi nikada dopao. 2 ou 3 choses que je sais d'elle je recimo mnoooooogo bolji film, ali i srazmerno teži; ili je makar meni bio težak u vreme kad sam ga prvi put gledao. :kosa:

Dalje. Rob-Grijea volim i kao pisca i kao scenaristu, pa sam L'Année dernière à Marienbad gledao jedno deset puta. :klap: Trans-Europ-Express mi se isto jako dopao, uspeo je da napravi zanimljiv film u kom ne postoji aman nikakva radnja u klasičnom smislu te reči, ali poslednji njegov film (C'est Gradiva qui vous appelle) je bio totalni fijasko. :katemoss:

Uglavnom, volim i filmove i književnost novog talasa, a kad se sutra otreznim, možda i napišem nešto smislenije, trenutno sam zabagovan. :giggle: :pivce:
Korisnikov avatar
By Srklet
ničim izazvan, HTV1 ovaj tjedan fura ciklus godardovih filmova. :party:

dakle, gledajte svaki dan iza 23h... pocinje s 'bande a part', koji ukljucuje onu slavnu trku kroz louvre... :setnja:

''
Korisnikov avatar
By horus.
njah... meni ovi iz iptv-a stalno gase hrt... :drama:
Korisnikov avatar
By walt333
Evo i RTS pusta ceo mesec francuske filmove. Jebem oca i HRT-u i RTS-u sto je termin u isto vreme :rida:
Korisnikov avatar
By horus.
ja rts ne palim, tako da ni ne znam kad sta ide... :drama:
Korisnikov avatar
By Markiza
La Pianiste,La Reine Margot,Amélie,Une femme française,Paris, je t'aime,La vie en rosa,Irreversible....obiman je opus filmova iz francuske kinematografije koji su mi zapali za oko.Trifo,Sabrol,Godar,Šero...
Korisnikov avatar
By Galateja
U francuskom filmu jako volim zanesenjaštvo, misterioznost i izvesnu nedorečenost koja ostavlja prostora za raznorodno tumačenje. Toga nisu lišeni ni rani radovi poput novotalasnih autora kao što su Godar (omiljeni: Do poslednjeg daha i Prezir) i Trifo (omiljeni: Žil i Džim), kultni Bertolučijev film Poslednji tango u Parizu, francuska avantura Kišlovskog Tri boje Plavo, ali i neki (relativno) noviji poput Čudesne sudbine Amelije Pulen i Divljih duša. Meni je jedan od dražih Son frere. Volim i lez film Ljubav jedne žene. Francusku kinematografiju odlikuje izvesna sofisticiranost koja meni izuzetno prija. Ako bih rekla da su junaci u španskim filmovima ekstrovertni i da govore pričom, u francuskom filmu oni su introvertni i često govore šutnjom gde se rečitost ogleda u očima i facijalnoj ekspresiji. Primer takvog glumačkog postupka je Žilijet Binoš.
Korisnikov avatar
By Srklet
crni talas je bio u jugoslaviji, u francuskoj je bio novi talas iliti val.

inace, tesko se mogu sloziti s tako generalnim ocjenama francuske kinematografije, koja je jednostavno prevelika i previse raznolika da bi se moglo o njoj govoriti na taj nacin, koji garantira povrsnost. uostalom, mnogo manja češka kinematografija, koju se ponajviše identificira kroz one nepodnošljivo mlitave i humanističke komedije menzela, ima - primjerice - i jednu čitilovu i jednog švankmajera.

ne vidim da se moze uvjerljivo argumentirati o nekakvim krovnim osobinama francuskih filmova. mozda se jedino moze reci da se vise njeguje autorski pristup filmu, sto opet znaci da je kinemaotografija raznolika, te da se ne moze podvesti pod tri epiteta.
Korisnikov avatar
By Galateja
Upravu si to za novi talas. Permutovala sam, sad ispravih. :)

Teško da mogu forum da shvatim kao mesto gde ću da pišem neke ozbiljne kritike. Zapravo, ja pišem ad hok utisak prilagođen površnom 'mediju' kakav je forum bez nekih pretenzija. Čisto impresionistički.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!