Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Srklet
ovo nije topic o tome kako sam ja naivan (jer nisam :D), nego kao reagiramo na naivnost drugih. :sweet:

eto, mogu reci da mene naivnost poprilicno razoruzava. kad skuzim da je netko naivan, uopce ne mogu biti zao prema toj osobi. :gotika: osjecam se lose. :gotika:

s druge strane, nekakva dugorocna naivnost me zapravo nervira. no kada je rijec o naivnosti mladih i neiskusnih, u meni odmah prorade majcinski instinkti i zelim nekako zastititi tog naivnog naivca. a opet, ne zelim da i ostane naivan, nego da ta naivnost nestane.

it's so complicated. :zid:

uglavnom, sta vi mislite o naivnosti i naivnim ljudima?
Popeye napisao:ovo nije topic o tome kako sam ja naivan (jer nisam :D), nego kao reagiramo na naivnost drugih. :sweet:

eto, mogu reci da mene naivnost poprilicno razoruzava. kad skuzim da je netko naivan, uopce ne mogu biti zao prema toj osobi. :gotika: osjecam se lose. :gotika:

s druge strane, nekakva dugorocna naivnost me zapravo nervira. no kada je rijec o naivnosti mladih i neiskusnih, u meni odmah prorade majcinski instinkti i zelim nekako zastititi tog naivnog naivca. a opet, ne zelim da i ostane naivan, nego da ta naivnost nestane.

Da li je ovo stvarno iskrenost, ili pak okrutna kamuflirana i pomalo paradoksalna zamka za naivne da ti poveruju, i potom uopste vise i ne sumnjaju u tvoju iskrenost i namere i time postanu jos naivniji, bar s tobom? :evil:
Korisnikov avatar
By Blady
E vidis, ne znam biti zla i pokvarena :sigh:
nema veze sto nema veze sa temom.
Dosla sam da se pozalim.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Ja sam, hajmo reci, osrednje naivan.

Ja instant skapiram kad me neko koristi, kad me neko laze itd itd...

Al, sta znam, dajem ljudima nove i nove sanse, ne znam ni ja zasto. Uvek sam za druge smisljam izgovore i olaksavajuce situacije, valjda da i meni bude lakse da se ne osecam kao rezervni tocak :lol:

Doduse, nikad ne dam ikome da pretera. Ja prema tebi lepo a ti si me jedanput ispalio/slagao, dvaput, eventualno triput - i molim lepo, dovidjenja. Za pokajanje idi u crkvu ili tako negde.
:kafa:

P.S. A ne, ne umem da budem pokvaren prema naivnim ljudima. Ne umem da iskoriscavam ljude. Prosto.... sta znam, ispod casti mi je.
Cak iako mi je nesto ocajnicki potrebno da MORAM nekoga da iskoristim to radim bez ikakvog pretvaranja i lukavosti - objasnim celu situaciju, zamolim ih, stavim im do znanja da se osecam kao govno sto im trazim to-i-to i eto.
Stavise, umeju se prijateljstva roditi posle takvih iskrenih nastupa :D
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Najbolja sredstva manipulacije su griza savest i strah. To sam bar ja zakljucio. :D
Korisnikov avatar
By Blady
Vidis Popaye, onda i nije tako strasno to sto ne znas sta ces sa naivcinama :lol:
Korisnikov avatar
By now_pictured
haha nadam se da te britni nije previse raztuzila i moja ljubav prema njoj :lol:

ali, da naravno slazem se, ne znam da li iko moze biti zao prema naivnim nevinim ljudima
Pa.. obično sam ja ta naiwna owčica.. i nikako da naučim. Pošto su me svi propisno navukli kad god su mogli. no gay.

Naravno da nisam slep.. ali puno verujem. Previše sam optimističan. Previše pozitivan. Et voila... tek sad kontam.. - shame on me :kesa:
now_pictured napisao: ali, da naravno slazem se, ne znam da li iko moze biti zao prema naivnim nevinim ljudima
Hoćeš po azbučnom ili abecednom redu?... :alexis:
Korisnikov avatar
By Srklet
ZlatnaPtica napisao:Najbolja sredstva manipulacije su griza savest i strah. To sam bar ja zakljucio. :D
amater :jezik:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
procitah "NEVINOST - moja slaba tačka" :lol:

ont: isto kao u uvodnom postu samo bez onog majcinskog. to ce vrv doci kasnije.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
@Popaj
:lol:

Govorim o izazivanju grize savesti i straha kod 'zrtve' :D Mislim da su to dva osecanja koja ce najpre pokrenuti nekoga da uradi nesto sto mozda i ne zeli.

Naravno i ljubav ali to se dosta teze zaradjuje.

Ili samo projektujem? :shocked:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ali iskrenost se ne moze koristiti za manipulaciju. barem ne apsolutna iskrenost. a ako nije apsolutna onda bas i nije iskrenost. najbolje manipulacije mozes da ostvaris time sto osobu koju manipulises uzdignes, da se oseti superiorno, tad su ljudi obicno glupi i tupi i sve je mnogo lakse.
Korisnikov avatar
By Srklet
@zp: pa kakva je to manipulacija kad uopce uzimas u obzir osobu kojom manipuliras? :smilegrin:
to je skroz naopako! jedino sto ti od te osobe zelis jest da napravi ono sto ti zelis. cim uzimas u obzir njene osjecaje, slabis vlastitu poziciju moci. izazov za manipulatora je kako efikasno manipulirati, a ne kako se zrtva osjeca i sto je tjera na cinjenje onoga sto zelis da cini.

bog se ne pita o covjeku, nego ga svojom moci usmjerava kamo zeli da ide.

ps
toliko o topicu o naivnosti :lol:

@anhe: iskrenost nije istina. iskrenost vrlo lako moze biti laz.
kad se samo sjetim koliko sam puta iskreno lagao... :drama:
ovo sa uzdizanjem i bildanjem superiornosti stoji.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Pa efikasno ces dobiti ono sto zelis od osobe ako je nateras da oseca grizu savest ako to ne uradi, ili ako te se plasi, zar ne? :P

Nije uzimanje u obzir osecanja osobe istovetno sa paznjom na osecanja :P
By Kragi
Kod klinaca mi je ok, kod odraslih mi ide na kurac. Narocito me nervira sablon 'ja naivan uvek na budale nalecem'.
Korisnikov avatar
By Srklet
ZlatnaPtica napisao:Pa efikasno ces dobiti ono sto zelis od osobe ako je nateras da oseca grizu savest ako to ne uradi, ili ako te se plasi, zar ne? :P
to su sve nepotrebne komplikacije.
mnogo je efikasnije da osoba zeli napraviti to sto ti zelis da napravi. bez straha ili griznje savjesti.
kao sto rece anhe, make them feel good and then strike. :D
Naivnost, poštenje i jednostavnost me razoružavaju, jer su rijetki i nisu dio moje osobnosti.

To neću otvoreno priznati u RL niti pokazati ukoliko se radi o muškarcu ( kad je žensko u pitanju, to je već druga stvar) , ali ću biti malo obazriviji tijekom komunikacije s osobom i protežirat ću je gdje god mogu, vodeći računa da to ne sazna.
Korisnikov avatar
By Laerem
Kad bi bio obazriv prema naivnosti drugih ne bih se imao s kim jebat! Citav moj seksualni zivot ovisi o pretenziji da ja od tih ljudi zelim nesto vise od seksa.

Doduse, ja i zelim nesto vise, ali unutar, a ne izvan seksa. To je ono sto me uvaljuje u pizdarije. Ne zelim vezu, ali ne zelim ni dosadnu depersonaliziranu hidrauliku inherentnu sex-dejtovima.

Ljudi se generalno, pa cak i oni najliberalniji, boje svoje seksualnosti, te je iz straha obuzdavaju nekakvim rigidnim konvencijama: jedna grupa nepisanim pravilima rekreativnog seksa, koji reducira seksualno iskustvo na hidraulicko praznjenje, a druga je pak - bez obzira na deklarativnu nereligioznost - ostecena krhotinama katolickog puritanizma i americkih romanticnih komedija. Moja naklonost ipak ide potonjima, jer rekreativci su uglavnom nestrastveni i njihova tijela su pod kontrolom ustaljenih refleksa, tako da se u krevetu koprcaju kao ribe na suhom, dok konzervativnim romanticarima samo treba pruzati sustinski teolosku fantaziju romanticne ljubavi da bi kanalizirali svoju strast. Ali sama strast je itekako autenticna. Cak i kad se fantazija srusi, oni vise ne mogu vratiti u kutiju ono sto je izaslo van. Mene najvise pali taj period kada sve maske padnu, i ostane ta surova, ogoljena zelja koja je dovoljno jaka da porusi mnoge nase konvencije i predrasude. Tada se ljudi ili emancipiraju ili regresiraju natrag u emocionalne invalide.

Tako da sto se tice odnosa prema tudjoj naivnosti, barem romanticne, ja sam negdje izmedju Prometeja i zmije u rajskom vrtu. Slika
By Ulix
Kragi napisao:Kod klinaca mi je ok, kod odraslih mi ide na kurac. Narocito me nervira sablon 'ja naivan uvek na budale nalecem'.
:up:
Korisnikov avatar
By Galateja
Popeye napisao: eto, mogu reci da mene naivnost poprilicno razoruzava. kad skuzim da je netko naivan, uopce ne mogu biti zao prema toj osobi. :gotika: osjecam se lose. :gotika:

I ja slično osećam.
Imam ja taj neki zaštitnički i nežan odnos prema mlađima. Nekad sam i sama bila jako naivna, ali to se sa godinama promenilo. Možda u njima volim sebe negdašnju?! Ko će znati...
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ja umem da budem naivna do gluposti. stvarno nije da nalecem na budale, nego bas ja licno umem bez posebnog razloga da poverujem u nekog/nesto, eto tako.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Laerem napisao:

Ljudi se generalno, pa cak i oni najliberalniji, boje svoje seksualnosti, te je iz straha obuzdavaju nekakvim rigidnim konvencijama: jedna grupa nepisanim pravilima rekreativnog seksa, koji reducira seksualno iskustvo na hidraulicko praznjenje, a druga je pak - bez obzira na deklarativnu nereligioznost - ostecena krhotinama katolickog puritanizma i americkih romanticnih komedija. Moja naklonost ipak ide potonjima, jer rekreativci su uglavnom nestrastveni i njihova tijela su pod kontrolom ustaljenih refleksa, tako da se u krevetu koprcaju kao ribe na suhom, dok konzervativnim romanticarima samo treba pruzati sustinski teolosku fantaziju romanticne ljubavi da bi kanalizirali svoju strast. Ali sama strast je itekako autenticna. Cak i kad se fantazija srusi, oni vise ne mogu vratiti u kutiju ono sto je izaslo van. Mene najvise pali taj period kada sve maske padnu, i ostane ta surova, ogoljena zelja koja je dovoljno jaka da porusi mnoge nase konvencije i predrasude. Tada se ljudi ili emancipiraju ili regresiraju natrag u emocionalne invalide.

Slika

genijalno tacno i precizno! :hail:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!