Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Tungi napisao:Ja čuo da su se samo džabalebaroši okupili i oni 'koji nemaju pametnija posla do da protestuju i uskraćuju drugima pravo na nastavu' . :D
Ne, to su uredni, fini, odgovorni studenti, marljivi, nosioci razvoja ove zemlje, njena budućnost sa cirozom jetre in the progress. To je ta urbana beogradsko- kragujevačko- novosadska omladina koja jadna ne može od drugih da dođe do izražaja jer ih uništiše narodnjaci i turbodizel a oni su svi deca predratnih trgovaca koji idu na časove grčkog i klavira odlaze kod tetaka u Kikindu na štrudle. :hand:

''

Dame i gospodo, kada je 2004. bilo ono užasno martovsko spaljivanje svega i svačega na Kosovu, ja sam pristao da u četvrtak u znak protesta ne idem u školu. U petak sam otišao. A nas deset je bilo nazvano izdajnicima jer nismo pristali da žderemo lepinju sa pretopom i pijemo pivo, pravimo rok koncerte i povraćamo od alkohola kao pravi gimnazijalci. U svakom odeljenju je bilo po sedam-osam veleizdajnika. Napravili su takav svinjac oko škole i po trgovima da to nije bilo zdravo i prevazilazilo je okvire svakog patriotizma. Kad god se ovakve priče ponove, ja samo udahnem duboko i nastavim dalje jer znam na šta liče i kako će se završiti.
Imati tu količinu smelosti da u kameru izjaviš kako si prvu godinu upisao na samofinansiranju, pa si obnovio a da na pitanje zašto nisi učio kažeš da je to tvoja stvar prevazilazi svaku moguću skalu bezobrazluka.
Zabraniti ljudima koji žele da idu na predavanja da na ista ne idu je isuviše klinački, neozbiljno, pogrešno.

Teško onome kojima su ovakvi vođe.
Ako stvarno imate nekakve ciljeve u životu i želje, nemojte izgledati kao telad kada se borite za sebe, već budite superiorni i uverljivi, koncizni i spretni.

Toliko.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
hanse, setkala sam se pored ovog decka dok nas je Katarina Rasulic snimala. I mislim da ima nasnimljen i razgovor sa mnom i jos nekolicinom kolega. Samo ga, gde, gle, nije montirala i ubacila u zavrsnu verziju.
How ackward.
By Hans
Orlando the Lady napisao:hanse, setkala sam se pored ovog decka dok nas je Katarina Rasulic snimala. I mislim da ima nasnimljen i razgovor sa mnom i jos nekolicinom kolega. Samo ga, gde, gle, nije montirala i ubacila u zavrsnu verziju.
How ackward.
Tvoj umilni glas menja res adversas, o Helena carissima? :kiss:
Korisnikov avatar
By antibiotic
Ne razumem sta ovaj video treba da pokaze?
Jedino da je na 'barikadama' trebalo da dezura vise ljudi.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Sve i da sve jedna osoba u tim prostorijama je lenčuga i hoće hleba bez motike, sistem univerziteta i fakultétā je toliko užasno neefikasan, da bi bio zločin davati mu imalo para.

'Želim da dobijemo što više para što je moguće, bez da ulažemo u strukturu i poboljšanje fakulteta' iliti Hleba bez motike.

P.S. Ko mi navede i jedan studentski parlament u Evropi čiji članovi nisu produžene ruke stranaka, dobije od mene pivu.
P.P.S. Kako objašnjavaš upad skinhedsa na faks? Koji moj će oni tamo?
Korisnikov avatar
By antibiotic
Korvine, ono sto takodje nje panjimajem je bas to - kako neko moze krenuti na predavanja kao da se nista ne desava tj. kao da je sve u najboljem redu (?).
Da sam ja tamo redovni student - iz budzeta, sebe smatram marljivim, vrednim i zeljnim znanja/ ili profesor, pa prvi bi bio za to da se iskoristi situacija i u proteste ukljuce oni koji "nisu lencuge i hoce hleba SA motikom" i preuzmu od tih tzv. "lencuga" da bi se efikasnije postigao isti cilj. Ako se svi slazemo da je sistem uzasan, onda ga, valjda , teba menjati.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Fora je u tome što plenum stvarno nije skup učenika koji bi hteli hleba bez motike i ima jako puno studenata koji se solidarišu sa drugima, ili jednostavno hoće da izraze svoj bunt protiv sistema. Ali naravno, ima i onih koji gledaju samo svoje dupe pa iz malih i velikih sopstvenih koristi su protiv protesta.

A ovo je tipični instrument diskreditacije onih kojih protestuju, plus da neće da puste šaltere da rade, jer, zaboga, teško im je raditi u otežanim uslovima (iako studenti nisu blokirali šaltere i omogućili su nesmetani rad). Ali je sve to ona fora, okrenuti studente protiv studenata.

I stvarno ne mogu, a da naprosto ne uporedim haupt uni wien sa belgrader uni, i pogledam šta jedan nudi, šta drugi nudi, a koliko jedan traži para, a koliko drugi (tj. na bečkom je 15€ po semestru, što se daje samo za udruženje studenata, i to je za sve studente, uključujući tu i strance iz ne-EU zemalja!).
Korisnikov avatar
By Srklet
KorvinOdAmbera napisao:Ali je sve to ona fora, okrenuti studente protiv studenata.
pa cak se ni ne treba posebno truditi oko toga, uvijek je tu defoltna peta kolona poput hansa. :shrug:

ali ok, nije da svi moraju biti neglupi i politicki nabrijani. ono sto je meni jos gore u takvim situacijama je direktna izdaja prijateljstva ili onog osnovnog kolegijalnog odnosa, i to vecinom s nastupom bijesne zrtve, kojoj se blokadom ili protestom kao unistava zivot. to je uvijek onaj refren idiota 'mi samo zelimo studirati, a ne daju nam'. e jadni su studenti koji zele 'samo studirati', kao i radnici koji zele 'samo raditi', i opcenito ljudi koji zele 'samo zivjeti'.
Korisnikov avatar
By boo_radley
Ovo sve je jako, jako loše organizovano.
Pošto su ciljevi ovog protesta (većina se složila) dobri, još je tužnije i strašnije što se neko nije ozbiljnije pozabavio organizacijom. Nisu ovi problemi od juče pa da kažeš nije bilo vremena za razmišljanje i odmah se moralo reagovati.
Ispalo je tako da je blokadu pokrenulo nekoliko desetina studenata, koji nisu ni informisali kolege o tome a kamoli čekali njihovu saglasnost.A vremenom bi je sigurno dobili i mnogo više ljudi bi u tome učestvovalo, i ne bi na Filološki morao da dolazi neki Kosta (koji je tu čini mi se iz nekih drugih razloga), nego bi studenti tog fakulteta blokirali. A ne bi bilo ni mesta za politizaciju.
Ovim je, osim ovog pokušaja, potencionalno obezvređen i svaki sledeći.
Nisu krivi protivnici blokade što na ovakav (odvratan) način pokušavaju da je obesmisle nego oni koji su to dozvolili odnosno loše organizovali.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
antibiotic napisao:Korvine, ono sto takodje nje panjimajem je bas to - kako neko moze krenuti na predavanja kao da se nista ne desava tj. kao da je sve u najboljem redu (?).
Da sam ja tamo redovni student - iz budzeta, sebe smatram marljivim, vrednim i zeljnim znanja/ ili profesor, pa prvi bi bio za to da se iskoristi situacija i u proteste ukljuce oni koji "nisu lencuge i hoce hleba SA motikom" i preuzmu od tih tzv. "lencuga" da bi se efikasnije postigao isti cilj. Ako se svi slazemo da je sistem uzasan, onda ga, valjda , teba menjati.

ja u potpunosti mogu da razumem zasto ima studenata koji zele da idu na predavanja ili vezbe

ako nekom smeta skupa skolarina i los WC (verovatno je bilo i drugih stavki, ali ove 2 se secam), ne znaci da apsolutno svim studentima tog fakulteta to smeta

kad smo kod toga, zahtevi studenata, taxativno su - koji?
Korisnikov avatar
By Mars
sour_cherry napisao:Nisu krivi protivnici blokade što na ovakav (odvratan) način pokušavaju da je obesmisle nego oni koji su to dozvolili odnosno loše organizovali.
A onoliko diplomiranih menadzera...

Bieber’s Top 10: List of Bizarre Balkan Universities
klik
Korisnikov avatar
By SnakeCharmer
Ne daju ribi da ode na predavanje...

Kakav je alfa jebac ovaj glavni, prosto mi je krenula laktacija :lol:
Misfite, taj isti Rajić je predlagao da se Poljoprivredni fakultet preseli van Beograda jer 'Filološki nema mesta za sve učionice'. Pa i ne može da ima kad neke njegove kolege žive tamo. Dotični se oseća odgovornim da daje mišljenje o svemu i svačemu. Pogledaću klip pa ću komentarisati.
Suština priče je da su ljudi shvatili ko ih predstavlja pa su verovatno odustali i otišli na nastavu jer nemaju nameru da sa 30 godina vise po forumima i žale se na sistem, već treba da gledaju malo i sebe a ne interese onih koji nisu učili i davali ispite i koji očekuju da im sad država plati studije. Država treba da izadje u susret onima kojima nedostaje deset bodova ili tome slično ali da finansira polunaduvane šatro revolucionare- no way, bitchez! :) apsolutno da sam uz kolege koje imaju normalne zahteve.
Naravno da me briga šta misle polulevičari odavde koji svugde vide samo KORIST od komunizma za kojim čeznu a to je da se krava muze a rad koji je stvorio čoveka :giggle: se ne spominje ni u najavi. Komika.

Vi ste proleteri koliko sam ja Cecin fan. :lol:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Mislim da itekako postoji razloga za proteste svih vrsta, ali ovakva organizacija je sprdnja.

Lično mi prija odmor.
The Misfit napisao: http://www.b92.fm/channel/Hoću+da+znam/81409.html

Ako neko uopšte želi da sasluša. Objektivno i jasno. Ali takve kao što je Hans sopstveni solipsizam sprečava da čuju bilo šta.
htela bih ja da cujem, ali ne mi radi link :)
sto se tice lika iz naziva topika i njegove licne stvari, trebalo bi biti dovoljno empatican da bi se moglo pretpostaviti da je covek imao licnih problema mozda ili je na neki drugi nacin bio sprecen da uci... a ne namah pomisliti da je, jer izgledom nije ukalupljen u ´normalce´, propio skolsku godinu... ali- za traziti empatiju je potrebno nositi svecu usred dana ovde.
sto se tice ´studenata koji samo zele da studiraju´, pade mi na pamet ona- sit gladnom ne veruje, pa njih svrstavam u ove uvek site i tu pomoci nazalost nema.
a o licemerstvu profesora su mi rec iz usta uzele Zene u crnom
http://plenumfiloloskog.blogspot.com/20 ... a-nad.html
Korisnikov avatar
By *deni*
:kuckuc:
Hans, darlin', pa gde ti je replika na ovu ozbiljnu prozivku ? ----------->
Popeye napisao: pa cak se ni ne treba posebno truditi oko toga, uvijek je tu defoltna peta kolona poput hansa. :shrug:
Nisam očekivao da ćeš ostati nem na ovako tešku prozivku.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
nema 'leba bez motike
okopavam narkotike
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Orlando the Lady napisao:hanse, setkala sam se pored ovog decka dok nas je Katarina Rasulic snimala. I mislim da ima nasnimljen i razgovor sa mnom i jos nekolicinom kolega. Samo ga, gde, gle, nije montirala i ubacila u zavrsnu verziju.
How ackward.
Ackward? Filologu, sedi 5.

Svi koji opravdavaju ovu sramotu od protesta a nisu sa filoloskog, bolje bi vam bilo da cutite. Na snimku imamo jednog idiota koji zeli da drzava finansira njegovo skolovanje a on ce diplomirati kad on bude hteo. Opravdanja se nalaze da pojedine prosperitetne zemlje Evrope nude besplatno visoko obrazovanje koje studenti moraju da plate tek ukoliko ne diplomiraju u roku od 10 godina. Porediti jednu Norvesku i ovu sramotu od zemlje po pitanju obrazovanja je u najmanju ruku besmisleno. Ali i ovaj raspad od drzave nudi svakom potencijalnom studentu 5 godina studiranja na budzetu. Kao sto je vec rekao profesor Rajic, sve su to nasi roditelji vec platili kroz poreze. Ali da bi ste ostvarili pravo na to budzetsko finasiranje morate ispuniti odredjene norme, bilo to 48 ESPB bodova ili ociscena godina. Na ovo se mogu zaliti studenti kojima su u toku studija izmenjeni uslovi studiranja, jer po pravilu zavrsavas fakultet po onom statutu po kom si ga upisao. Ako se fakultet pridrzava toga i pre upisa te obavesti sta moras da postignes da bi si osigurao besplatno skolovanje, krivica za neuspeh lezi na tebi. Svestan toga, upisao sam fakultet i sve 4 godine proveo na budzetu jer sam ucio. Znao sam kakav je program studija, procenio da cu uspeti da uspsno i na vreme zavrsim skolovanje i u tome uspeo. Razlog zbog koga ja zelim da protestujem je sto mi pri upisu niko nije rekao da ce mi biti potreban master da bih mogao da se zaposlim u skoli. To smo saznali tek na kraju trece godine osnovnih studija. Upisao sam master kao samofinansirajuci i podneo molbu fakultetu zajedno sa ostalim studentima koji su pomenutom odlukom osteceni i cekamo odgovor. Ne blokiramo nastavu, ne guramo klupe i ne nasrcemo na profesore. Nasi zahtevi su predstavljeni i famoznom plenumu ali su ubrzo zaboravljeni jer njih jedino interesuje da im se dozvoli da studiraju sto godina. Koliko god hteo da budem kolegijalan, njihovi zahtevi su nerealni i besmisleni.

Jos jedna stvar, autonomija fakulteta je prica za malu decu. Na vodeca mesta se dovode ljudi po partijskoj liniji. Ministarstvo odredjuje broj budzetskih mesta, donosi "preporuke" o visina skolarina, uredbe o uslovima za upis naredne godine studija,... Sem sto polunaduvana/polupijana stoka blokira pogresnu instituciju, nije ni svesna da principi demokratije ne leze u uskracivanju tudjih prava zato sto su tvoja navodno ugrozena.
Срамота је какав је њихов начин опхођења према ситуацији.

Ја се слажем са појединим, њиховим, захтевима али су ми поједини ван памети. Филолошки факултет заиста дере студенте што сам данас, из прве руке, сазнао.
Треба смањити школарине али да се избаци рангирање, то је поптуно бесмислено.

И није ми јасан тај њихов назив - пленум. Тај термин подразумева присуство свих чланова. Ако не већ свих студената БУ, онда, бар, студената Филолошког факултета а, колико видим, нису сви заинтересовани за протест.
Hans napisao: Dame i gospodo, kada je 2004. bilo ono užasno martovsko spaljivanje svega i svačega na Kosovu, ja sam pristao da u četvrtak u znak protesta ne idem u školu. U petak sam otišao.

Damo i gospodine, sta ovo ilustruje, osim tvoje neprofesionalnosti?
Kakve uopste veze ima martovsko nasilje na Kosovu sa tvojim skolovanjem? Jesu li ti spalili skolu? Kakvo je opravdanje 'znak protesta'?
Protestvovalo se i u vreme kada sam ja isla u srednju skolu, ali posle nastave. A ko je mangup, isao je i sa casova, al se uredno upisivalo u dnevnik ko fali. Pa nek sam vidi kako ce da pravda.
No, ontopic, da, skolovanje u Srbiji je bezvredno sranje. Ali dok se ne podigne kriticna masa, koja ce se ozbiljno pobuniti protiv politizacije univerziteta, korupcije i pljacke - nece biti bolje.
omg, we can have a teachable moment. :hyper:

dakle, sto to tjera ljude da tako bezobraznu seru po drugim ljudima koji se pobune? pa sramota prvih jer se nisu nikad smjeli pobuniti. vjerujem da nije lako kad doslovno pred ocima imas dokaz vlastitog kukavicluka, oportunizma, nesposobnost za ista vise od pognute glave pred silom. zanimljivo, vrlo je i cesta pojava da se oni koji se kurče svojom individualnošću u ovakvim situacijama inace strasno snishodljivi prema svim mogucim autoritetima, mali pokorni štakorčići koji neumorno ganjaju taj svoj komadić sira, i pritom misle da nisu u labirintu kojim netko drugi upravlja.

a sto se konkretnih organizacijskih propusta tice, i svih stvari te vrste, to se najlakse sredi kad se oni tako sposobni u dijeljenju savjeta ukljuce u realiziranje istih u praksi. naravno, to bi bilo nesto konstruktivno, pa je nedopustivo.
А зашто се свако мишљење које иде у супротност са мишљењем протестаната, по теби, мора окарактерисати као кукавичлук?
Можда има студената којма овај систем одговара, који желе да иду на предавања и који, у крајњем случају, подржавају услове али не и начин да се до њих дође!?
Можда има и оних којима се не свиђају сви услови пошто сматрају да су нереални и бескрупулозни!
Korisnikov avatar
By Mars
Ne da možda nego sigurno ima.

Sretao sam ih lično i mnogo su odvratni.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!