Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: IriS, Moderators
Popeye napisao:...(crucified skin, za one koji znaju na koga mislim )...Svi koji su nekad posjećivali gay.hr, sigurno znaju tko je u pitanju.
Patty Hewes napisao:Vecina autobusa na linijama 15 i 84 su opremljena kamerama. Za ostale linije ne znam, a i ako pocnu ugradjivati na ostalim linijama, tramvajski prevoz ce doci poslednji na red.Mars napisao: Edit. Možda glupo pitanje: jel ima sigurnosnih kamera u autobusima?Ne postoje glupa pitanja
Nema sigurnosnih kamera. Ima ih samo u jednom novom tramvaju, za sada jednom jedinom, koji ide, za mene - beskorisnom linijom..
Ja sam posle toga 4-5 dana iskljucivo svuda isao taksijem.. Dok mi se malo nije povratilo samopouzdanje.. ali zaista, najiskrenije.
Sanja Steppenwolfin napisao:meni je u ovakvim situacijama najstrasnije sto okolina ne reaguje..
Patty Hewes napisao:Gresis, jako. Ne bi bile iste prozivke, ali bi moglo da bude jednako neugodno i potencijalno nasilno. I isto niko ne bi reagovao. Ne pricam napamet.
A da sam sisata cica koju tako neko maltretira, sigurno scenario ne bi bio isti..
Patty Hewes napisao:Kao što sam već u jednoj temi rekao - jesam fem, jednostavno da mirno stojim, najstr8erski obučen, videlo bi se da "nešto nije uredu"...Isti slučaj, s tim što mene ta dobacivanja i razna sr*nja prate od vrtića. Dva dana pred Paradu mi se desilo nešto slično i to od srednjoškolaca. Nije toliko drastično, ali opet je traumatično.
Sanja Steppenwolfin napisao:@Patty HewesHvala ti Sanja Mene totalno ne zanima šta oni sada rade, ali nije baš da su to tek tako "ograničene" osobe. Oratorske sposobnosti su mi fantastične, pa bi verbalni obračun čak bio i zabavan, ali ovde se radi o ograničenim osobama koje su nasilne. Ili bar imaju dobar potencijal..
mom drugu u Nisu se takva slicna situacija desila, ali on je dosta temperamentan i on je poceo sa njima da se gurka i slicno.. oni su tu dobili potvrdu i opravdanje da ga napadnu.. stvar se zavrsila i u policiji, ali naravno da nista nije uradjeno, policija je mom drugu rekla da je on njih "provocirao" i da s' obzirom da je on prvi zamahnuo, on je kriv za celu situaciju..
ne znam sta bih ti pametno rekla, ali ne vredi ulaziti u raspravu ili konflikt sa takvim ogranicenim osobama.
evo sad se ti nervirs i verujem da ti je tesko, a oni su provereno vec situaciju i zaboravili
Wilhelmina napisao:Odam da te razocaram i prekinem u baladi - desava se maltene svakome i najcesce ima veze sa poremecenim mozgovima tih siledzija, a ponajmanje sa seksualnom orijentacijom zrtve.Dear Wilhi, pa zar je dobacivanje perverzija isti maltret kao ova situacija? Meni bi bilo drago da su samo sa pola autobusa dobacivali komentare..
Meni se nije desavalo da imam okrsaje sa nekim zbog pretpostavljane sex orijentacije, ali sam dozivela da mi dobaciju gadosti i perverzije, bez ikakvog drugog razloga - osim cinjenice da eto, prolazim po njihovoj teritoriji, bez muske pratnje.
Sa takvima postupam kao i sa kerovima. Ignorisem ih ako ih je vise, a verbalno se obracunam ako je samo jedan. Kasnije mi treba bromazepam da se smirim, mrzim i sebe i drustvo u kome moram da budem divljakusa da se odbranim od nedojebanih morona, ali sta sad...
Kreci se sa nekim, ako se ne osecas sigurno.
Popeye napisao:prijavi policiji. jedan od nacina da se policiju s vremenm natjera da rade svoj posao jest da im se ovakve stvari pocnu u sto vecem broju prijavljivati. vrlo je moguce da u tvom konkretnom slucaju ne bude nikakvih rezultata, ali moze pomoci u okviru neke vece slike, ako ti je to neka utjeha.Najiskrenije - nije mi uteha, ali možda ću... i hvala Popejče.
&
tetke forever!
Kekica napisao:Strašano.. Povuklo mi je flasheve iz filma "Fine mrtve djevojke"... Znači, moraš da ideš prevozom dokle ti situacija nalaže, a ne dokle želiš, i moraš da ovijaš i čekićaš iza ćoškova, ispred prometnih radnji, umesto da ideš kud si naumio i stigneš na vreme..Patty Hewes napisao:Desilo se nekom? Nešto slično? Kako bilo? Šta radite, šta bi ste.. kad tako..Da, meni se desilo i to baš sinoć, takodje u busu.Isla sam sa devojkom kod nekih drugarica i ono dok stojimo i vozimo se ona me zagrli i kaze: "bebo, bebo, bebo" i to je čuo neki matorac, sav odvratan i prljav vrv ima preko 60 godina i uziknuo je: "Ove se vole, ovo su lezbejke", a pored nas i njega je stajao lik od oko 30 godina, nasmejao se i rekao: "Ma samo neka se vole", a onda je matorac uzviknuo: "Ma treba njima jedan ku*ac". Ja i devojka smo se zaprepastila, ali smo iskulirale i pomno pratile dedicu koji nas je gledao kao da smo mu ubile kevu :O.Kada smo silazile iz busa, matorac je iz sveg glasa poceo da vice opet: "OVE SE VOLE, VOLE SE, LEZBEJKE JEDNE, TREBA NJIMA KU*AC..." i tu su se vrata busa zatvorila, a mi smo šmugnule držeći se za ručicu.
Jednom dok sam sedela sa njom blizu moga stana na jednom dečijem igralištu, došli su neki klinci, tu od 14 do 16 godina i glupirali se, mada mi nismo obraćale pažnju na njih.Ustale smo sa klupe, zagrlile se i onako ladno prošli pored njih, a onda je jedan kada smo se već malo odaljile uzviknuo "Opa, imamo lezbejke, vadite noževe"!!!Ja sam se samo okrenula, oni su zurili u nas, moja devojka nije čula sta su rekli pa sam joj ponovila, onda se ona se okrenula i videla kako su oni krenuli ka nama ubrzanim korakom.Tada sam bila i jako besna a i pomalo uplašena, jer baš takvi klinci su najgori.Stali smo pored jedne prodavnice, a oni su bili na 5m od nas, ja sam se okrenula i ostro ih pogledala.Stajale smo tu jos 1-2 min i otisle, a oni su ostali gde jesu.
Galateja napisao:Slažem se Galateja, ali, to što ću se pomiriti sa tužnom realnošću, neće mi/nam pomoći.. Ne mogu a da ne razmišljam šta bi bilo da sam izašao i da sam povređen. Pa ja ni ne znam koga bih zvao. Policiju? Hitnu? Neku NVO?..Mars napisao:Ma znam ja iz prve šta bih rekao.Ovo je tako tačno i precizno sublimiramo stanje u našem društvu.
Eno pomenuo gore - preživljavanje. To je moj stav.
Što se ljudi u busu tiče...katastrofa pa nema gore ali ne znam kome bi to moglo da bude čudno i iznenađujuće.
Kad ti danima dolaze vesti "policajcu pucano u glavu...policajac kritično, policajac preminuo...devojka isečena, stranac prebijen...bacili bombu, bacili eksplozivnu napravu, bacili baklju"...i da TO UJEDNO bude kako climax tako i EPILOG svih tih dešavanja...onda je malo i Robin Hudova i Eliot Neseva i Dobrih Samarićanina...samo ona MASA, pomenuta u onom fenomenu psihologije ponašanja u gomili (pregažena Kineskinja) kada niko neće prvi da istrči i preduzme nešto.
Sreća pa si imao i to jednog.
Nedopustivo je i ponašanje šofera naravno. "Ne mogu da otvorim vrata JER - stvarno ne rade". Ali uz sve prebijene i šofere po javnom prevozu i taksiste ni to ne treba da čudi.
Drugim rečima: prepušteni smo sami sebi.
on: Osećam se bedno zato što ovo čitam, a nemam ništa konstruktivno da napišem sem da mi je žao što si imao neprijatnosti. Ne znam rešenje. :/
Meni se (još uvek) nije desilo ovako nešto.
I skrenula bih pažnju da će se uvek naći nešto što će da nas oda, tako da smo svi na neki način ugroženi. Patty je bio sumnjiv zbog feminiziranosti, A.Ž. je napadnuta zbog lgbt majice, neko treći možda zaboravi da skine bedž 'Dosta je!' pa i to nekome zasmeta. Ja imam tu naviku da na javnim mestima vodim dijalog tako što nehotično kažem 'njena devojka', 'njegov dečko', 'gej žurka' i sl. A takav mi glas da nisam baš najtiša. Ma, uvek će se naći nešto kao motiv za uništenje...
IriS napisao:nisi ti, dečače, proklet što si takav kakav si. to, kako ti izgledaš, ponašaš se, šta oblačiš, kako hodaš ili gestikuliraš, je apsolutno nedopustivo da bude bilo čiji izgovor da te fizički ili verbalno napada.Hvala ti IriS, slažem se.. Ali ja nisam zainteresovan za borilačke veštine. Ne
ja ti predlažem da kreneš da se baviš nekom borilačkom veštinom. pa ih sledeći put iznenadi tako što ćeš izaći iz autobusa i nalupati ih da zapamte.
na to imaš veće pravo u ovoj zemlji (očigledno) nego da nosiš nekakvo hladno oružje sa sobom. jer, ako nosiš tako nešto sa sobom, vrlo lako se to može okrenuti na tebe ako ne znaš da ga koristiš.
*deni* napisao:Dok se ne desi da neki peder ubije, ili unakazi nekog od brojnih dušmanina, niko neće obraćati značajniju pažnju na ovakve pojave.Deni, mislim da to totalno nije tačno, u ovakvom sistemu u kakvom mi živimo, to bi uzrokovalo samo kontra efekat. Jednostavno, priča bi se jako brzo i lako preokrenula protiv "nas", gotovo sigurno.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!