Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Stripi
IriS napisao:nisi ti, dečače, proklet što si takav kakav si. to, kako ti izgledaš, ponašaš se, šta oblačiš, kako hodaš ili gestikuliraš, je apsolutno nedopustivo da bude bilo čiji izgovor da te fizički ili verbalno napada.
Upravo tako.
Ova dvojica su zaslužila da ih se zaveže za šljivu i da ih se mlati.
Korisnikov avatar
By bern
Patty Hewes, nije problem u tebi - i tu nema šta da se komentariše. Problemm je u društvu. Ne znam da li postoji brzo rješenje (korjenite rpomjene ne dešavaju se preko noći), a što se tiče "instant" rješenja, u cilju tvoje zaštite, ne znam gdje se nabavljaju one bočice sa biberom... ne znam, nisam pametan, kao što reče Galateja iznad...
*deni* napisao:S obzirom na to da fašisti i dušmani nemaju nameru da se okanu svoje '' svete misije '' i da društvo i institucije očigledno nemaju nameru da se na pravi način bave prevencijom i kažnjavanjem takvih napada i maltretiranja, nameće se potreba za samozaštitom.
Svako to neka shvati kako hoće, ali u društvu u kojem se nasilje svakodnevno dešava, adekvatno ne kažnjava, a ogroman broj građana ga podstiče i opravdava, ja, kao pripadnik napadane grupe i potencijalna meta, ne osećam dužnost da poštujem zakonske propise u pogledu držanja i nošenja određenih predmeta koji mi mogu služiti za samozaštitu.
Tačnije, prinuđen sam da kršim te propise, zato što su mi život i bezbednost neprestano ugroženi. I to nije subjektivan osećaj ugroženosti, već je to objektivna kategorija.

Apsolutno se slazem sa tobom. Mozda nam je nacin interpretacije drugaciji - pa sam ja zapatio prozivke zbog svog posta, ali sam sustinski htio da kazem upravo ovo sto si napisao.
Mozda sam bio malo pregrub, ali ja smatram da ako sam opasnosti svjestan JA koji nisam krocio u BG vec par godina - onda bi to trebalo da kapiraju svi lgbt ppl koji se direktno s tim suocavaju.
Znaci - nosite jebenu zastitu, ako vec znate da ni na koga drugog ne mozete racunati!
prijavi policiji. jedan od nacina da se policiju s vremenm natjera da rade svoj posao jest da im se ovakve stvari pocnu u sto vecem broju prijavljivati. vrlo je moguce da u tvom konkretnom slucaju ne bude nikakvih rezultata, ali moze pomoci u okviru neke vece slike, ako ti je to neka utjeha.

& :hug:

tetke forever! :cheer:
Korisnikov avatar
By Srklet
Mars napisao:
Edit. Možda glupo pitanje: jel ima sigurnosnih kamera u autobusima?
ja se sjecam da je bio snimak kad su napali teofila pančića.
Patty Hewes napisao:Desilo se nekom? Nešto slično? Kako bilo? Šta radite, šta bi ste.. kad tako..
Da, meni se desilo i to baš sinoć, takodje u busu.Isla sam sa devojkom kod nekih drugarica i ono dok stojimo i vozimo se ona me zagrli i kaze: "bebo, bebo, bebo" i to je čuo neki matorac, sav odvratan i prljav vrv ima preko 60 godina i uziknuo je: "Ove se vole, ovo su lezbejke", a pored nas i njega je stajao lik od oko 30 godina, nasmejao se i rekao: "Ma samo neka se vole", a onda je matorac uzviknuo: "Ma treba njima jedan ku*ac". Ja i devojka smo se zaprepastila, ali smo iskulirale i pomno pratile dedicu koji nas je gledao kao da smo mu ubile kevu :O.Kada smo silazile iz busa, matorac je iz sveg glasa poceo da vice opet: "OVE SE VOLE, VOLE SE, LEZBEJKE JEDNE, TREBA NJIMA KU*AC..." i tu su se vrata busa zatvorila, a mi smo šmugnule držeći se za ručicu.

Jednom dok sam sedela sa njom blizu moga stana na jednom dečijem igralištu, došli su neki klinci, tu od 14 do 16 godina i glupirali se, mada mi nismo obraćale pažnju na njih.Ustale smo sa klupe, zagrlile se i onako ladno prošli pored njih, a onda je jedan kada smo se već malo odaljile uzviknuo "Opa, imamo lezbejke, vadite noževe"!!!Ja sam se samo okrenula, oni su zurili u nas, moja devojka nije čula sta su rekli pa sam joj ponovila, onda se ona se okrenula i videla kako su oni krenuli ka nama ubrzanim korakom.Tada sam bila i jako besna a i pomalo uplašena, jer baš takvi klinci su najgori.Stali smo pored jedne prodavnice, a oni su bili na 5m od nas, ja sam se okrenula i ostro ih pogledala.Stajale smo tu jos 1-2 min i otisle, a oni su ostali gde jesu.
antibiotic napisao: cik da su tako napali neku dvojicu pedera koji su veci i krupniji, ne bi se usudili.
a vidiš, ima tu istine. meni se već godinama nije desilo ništa homofobno, nikakav pogled, komentar ili dobacivanje, a kamoli fizicka agresija. vjerojatno pomaze i moja cesta neobrijanost i generalno nadrkan izraz lica.

inace sam uvijek htio da me napadnu homofobi dok sam u drustvu jednog konkretnog frenda (crucified skin, za one koji znaju na koga mislim :D), pa nas dvojica bismo im se krvi napili. doslovno.

al da, najvise se plasim tih situacija dva na jedan, tri na jedan. u njima treba svakako pokusati izbjeci konacnu konfrontaciju, pobjeci, anything. jer ne moze se jedan covjek tako lako boriti s vise njih. i to s vise njih koji znaju da mlate.
Korisnikov avatar
By Mars
@Popaj

Mislim da su to snimile kamere na samoj stanici.

Kekici takođe...saučešće?!? Šta se kaže jbt..

OFF: Podsetila me na pthalo. Nedostaje.
Korisnikov avatar
By _liplock
Uopste nisam iznenadjen ponasanjem ovih mladica, niti ljudi u autobusu, sto je veoma strasno.
Meni je izuzetno zao sto ti se ovo dogodilo, i dok sam citao post bio sam uplasen za tebe, i drago mi je da nije doslo do fizickog kontakta.
Nadam se takodje da ce ti i ovo pomoci nekako za kasnije. Da ce te na neki nacin ojacati, i dati ti snagu i volju da se boris.
*gives you a big hug*
Kekica napisao:
Patty Hewes napisao:Desilo se nekom? Nešto slično? Kako bilo? Šta radite, šta bi ste.. kad tako..
Da, meni se desilo i to baš sinoć, takodje u busu.Isla sam sa devojkom kod nekih drugarica i ono dok stojimo i vozimo se ona me zagrli i kaze: "bebo, bebo, bebo" i to je čuo neki matorac, sav odvratan i prljav vrv ima preko 60 godina i uziknuo je: "Ove se vole, ovo su lezbejke", a pored nas i njega je stajao lik od oko 30 godina, nasmejao se i rekao: "Ma samo neka se vole", a onda je matorac uzviknuo: "Ma treba njima jedan ku*ac". Ja i devojka smo se zaprepastila, ali smo iskulirale i pomno pratile dedicu koji nas je gledao kao da smo mu ubile kevu :O.Kada smo silazile iz busa, matorac je iz sveg glasa poceo da vice opet: "OVE SE VOLE, VOLE SE, LEZBEJKE JEDNE, TREBA NJIMA KU*AC..." i tu su se vrata busa zatvorila, a mi smo šmugnule držeći se za
ručicu.

Jednom dok sam sedela sa njom blizu moga stana na jednom dečijem igralištu, došli su neki klinci, tu od 14 do 16 godina i glupirali se, mada mi nismo obraćale pažnju na njih.Ustale smo sa klupe, zagrlile se i onako ladno prošli pored njih, a onda je jedan kada smo se već malo odaljile uzviknuo "Opa, imamo lezbejke, vadite noževe"!!!Ja sam se samo okrenula, oni su zurili u nas, moja devojka nije čula sta su rekli pa sam joj ponovila, onda se ona se okrenula i videla kako su oni krenuli ka nama ubrzanim korakom.Tada sam bila i jako besna a i pomalo uplašena, jer baš takvi klinci su najgori.Stali smo pored jedne prodavnice, a oni su bili na 5m od nas, ja sam se okrenula i ostro ih pogledala.Stajale smo tu jos 1-2 min i otisle, a oni su ostali gde jesu.
Ako se ovo dešava tebi koja izgledaš kao da si došetala direktno sa modne piste i verujem da te mediokritetski mozgovi ne opažaju kao lezbejku, čemu onda mogu da se nadaju bučice koje odgovaraju stereotipu lezbejke?! :/
Odam da te razocaram i prekinem u baladi - desava se maltene svakome i najcesce ima veze sa poremecenim mozgovima tih siledzija, a ponajmanje sa seksualnom orijentacijom zrtve.
Meni se nije desavalo da imam okrsaje sa nekim zbog pretpostavljane sex orijentacije, ali sam dozivela da mi dobaciju gadosti i perverzije, bez ikakvog drugog razloga - osim cinjenice da eto, prolazim po njihovoj teritoriji, bez muske pratnje.
Sa takvima postupam kao i sa kerovima. Ignorisem ih ako ih je vise, a verbalno se obracunam ako je samo jedan. Kasnije mi treba bromazepam da se smirim, mrzim i sebe i drustvo u kome moram da budem divljakusa da se odbranim od nedojebanih morona, ali sta sad...
Kreci se sa nekim, ako se ne osecas sigurno.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
meni je u ovakvim situacijama najstrasnije sto okolina ne reaguje..

meni su se samo smesne situacije desavale sa tim da sam gay, necu o tome ovde da ne kvarim temu, ali sam prisustvovala kada su maltretirali jednu devojcicu koja je Romkinja.. bila sam sa drugom i videla kako tu pored stoji bar 15 starijih osoba, a dva klinca od 15 godina gurkaju i prozivaju malu..
prisla sam i rekla da se sklone od nje, i kad je jedan od njih krenuo na mene, e, tek onda su se umesali ove osobe sa strane..
ja tu planula i pocela da se derem u kakvom svetu zivimo, kako su stali mene da brane, koja se mesam tamo gde u sustini mi nije mesto, a jadno dete nisu hteli da zastite..

@Patty Hewes
mom drugu u Nisu se takva slicna situacija desila, ali on je dosta temperamentan i on je poceo sa njima da se gurka i slicno.. oni su tu dobili potvrdu i opravdanje da ga napadnu.. stvar se zavrsila i u policiji, ali naravno da nista nije uradjeno, policija je mom drugu rekla da je on njih "provocirao" i da s' obzirom da je on prvi zamahnuo, on je kriv za celu situaciju..
ne znam sta bih ti pametno rekla, ali ne vredi ulaziti u raspravu ili konflikt sa takvim ogranicenim osobama.
evo sad se ti nervirs i verujem da ti je tesko, a oni su provereno vec situaciju i zaboravili
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Citam temu po treci put i ne znam sta konkretno da napishem. Proshao sam kroz pakao u srednjoj ali neko naravoucenije se tu nije moglo izvuci sem da su neki ljudi jednostavno bolesni. Vremenom sam podsvesno korigovao svoju feminiziranost i danas se to samo povremeno odrazava u gestikulaciji, nazalost. Iskreno zalim za tom ultrafeminiziranom tetkom koja sam nekad bio jer je i pored svog maltretiranja uspevala da bude sretna i puna optimizma. Danas sam nesto slicno onome sto je Popeye opisao, neobrijan i nadrkanog izraza lica + korpulentnost, sto mi dodje kao neki odbrambeni sistem. Jedini incident koji sam doziveo u poslednjih 7 godina desio se ove godine kada je neki retard pokusao da mi otrgne rainbow shal a poshto je dva puta bio omotan oko vrata moglo je loshe da se zavrshi. Prvi put u zivotu razmatram kupovinu tejzera ili suzavca, sto bih preporucio i tebi i ostalima. O nezakonitosti koriscenja pomenutih sredstava cu razmisljati kada sprecim nekoga da mi oduzme pravo na zivot.

Znam kako se sad osecas i znam da it gets better priche u ovoj zemlji predstavljaju fantaziju, ali zelim da i dalje ostanes dosledan sebi jer je to jedini nacin da ne uniste ono predivno u tebi sto cini Patty Hewes. You were born this way, fearless and beautiful!
Slika
Korisnikov avatar
By Blady
^ Jebes mi sve, ovo cu da nabavim :)

Patty - Napisala ti je Iris za bavljenje nekom borilackom vestinom, i slazem se sa Popayem da ovo treba prijaviti.
Korisnikov avatar
By Srklet
Blady napisao:^ Jebes mi sve, ovo cu da nabavim :)
bijah je platio 300kn (50ak eura). ona se zapravo rasklopi trzajem rucnog zgloba, i imas u roku od dvije sekunde željeznu palicu u ruci. inace nije velika kad je sklopljena, stane lako u torbe, ruksake i slično. :nunchake:
Korisnikov avatar
By Blady
^ Vidjala sam na filmovima :D
Kul, sto manje, to bolje :)

Mada sam zbog ovih situacija zelela da nosim pucu, pa kad je izvadim da vidim da li bi se neko svadjao sa mnom :kingkong:

Uz sve pesmu:
[refrenmodeon]

''''

[refrenmodeoff]
Korisnikov avatar
By Blady
Sorry Mars, editovala sam se :lol:
Patty Hewes napisao:
Zbog straha, Zbog toga što sam se osetio tako sam, Zbog toga što sam tako laka meta, Zbog toga što sam nezaštićen, Zbog toga što svako ima pravo da uradi šta mu padne na pamet samo zato što me vidi na ulici, i na kraju,

Zbog toga što sam proklet da budem takav kakav sam.

Desilo se nekom? Nešto slično? Kako bilo? Šta radite, šta bi ste.. kad tako.. ?
Dešavalo se, naravno.

2006. ja u atlet majici, sijam se od krema raznih, ogroman jež-friz, tesne farmerke, pesma otprilike Deen i In the disco- popijem pesnicu u vrat od strane jednog dečka za kog se zna da je narkoman i da ima verovatno i oružje. Šta je trebalo? Ja jedan sa drugaricom na njih četvoricu, nema šanse!

To je jedan od događaja.

Ti ćeš kao zreo mladić naučiti s vremenom sa takvima, ja sam siguran.
Npr. počni da se istresaš na kontrolorima koji se iživljavaju nad starcima koji nemaju kartu. Iživljavaj se na šalteru kad su šalteruše bezobrazne. Iživljavaj se nad bezobzirnim kasirkama koje kucaju drugoj mušteriji račun a pritom nisi ni spakovao stvari koje kupuješ niti ti je pomogla.
Prazni se. Svi se mi praznimo na ovaj ili onaj način. Ja sam to počeo da radim pre nekoliko godina zaista ozbiljno i sada nemam problem da svakome kažem u lice šta zaslužuje a naročito malim neofašistima.

Kakve veze ima da li si feminiziran ili nisi? Sve i da si najviše feminiziran od svih, niko nema pravo da te udaljava iz autobusa. Nisi ti kriv što živiš u državi gde se na Prajd gleda kao na Hristov dolazak a cele godine se drži prst u pozadini za bilo kakva pitanja i raspravlja se o abortusu umesto da se ode na televiziju i plati termin i narod bombarduje pozitivnim slikama o gay ljudima i tako razbiju predrasude maloumnima.

Skoro je bila slična situacija na jednoj liniji. Sedeo sam tako i gledao dvojicu kako da prostiš jebačkim pogledom gledaju jednog momčića sa ešarpom koji je očito gay. Gledaju ga, gledaju se i cokću. Dečko je izašao na sledećoj stanici pa nisu đipali.

Iskreno, ja čeznem za jednom takvom situacijom gde ću malo da vežbam adrenalin i brzu retoriku i slanje u p.m. (nije post meridiem). Otkad imam markicu više trčim na traci. :/ Potrebno mi je, a s obzirom na to da nosim pantalone, kaput, rukavice...možda im budem i sumnjiv. :giggle:
Korisnikov avatar
By emo_haos_
ne znam kako reagovati u takvim situacijama. strašno je što je uopšte došlo do toga da su se takvi nasilnici toliko osnažili. kao da je takvo nasilništvo postalo društveno prihvatljivo. (a za to krivim ovu nazovimo državu)

užasno je to što su iskusili pojedini forumaši. barem ovde možete otvoreno da pišete o tome i da znate da se neko saoseća sa vama. jeste da bi bilo ispravno otići u policiju, prijaviti slučaj... ali ja ne mogu osuditi nekoga ko to ne učini.

i ja sama spadam u grupu onih za koje bi obični prolaznici posumnjali da pripadaju lgbt populaciji (da li na osnovu držanja, ili stila oblačenja ili čega već). do sada me zbog toga nije neko nepoznat (verbalno) napao, ali opet sam svesna da su danas sve učestaliji takvi napadi, pa sam opreznija.

doduše, bilo je slučajeva kada sam se osetila ugroženom od strane nekih primitivaca, delikvenata i sličnih. npr, ranije sam džogirala po parku, i jedno veče su neki mladi delikventi rešili, verovatno iz dosade, da me napadnu ili šta. ladno sam ih bila načula kako se nešto dogovaraju, i podelili su se bili u dve grupice, recimo dvoje sa jedne strane putića, dvoje sa druge i čekali da prođem između njih. i kad sam došla blizu njih, ja ti lepo usporim, izvadim slušalice iz ušiju, podignem ruke u gard, prođem pored njih, ali tako da im ne okrećem leđa već sam nastavila da se krećem unazad, i samo što nisam izgovorila: ajde koji će prvi da mu lupim šamarčinu. a ustvari sam ja bila preplašena, samo me je toliko radio adrenalin... elem, nisu me napali, a ja više nisam trčala tim parkom.
Korisnikov avatar
By Galateja
emo_haos_ napisao: i ja sama spadam u grupu onih za koje bi obični prolaznici posumnjali da pripadaju lgbt populaciji (da li na osnovu držanja, ili stila oblačenja ili čega već). do sada me zbog toga nije neko nepoznat (verbalno) napao, ali opet sam svesna da su danas sve učestaliji takvi napadi, pa sam opreznija.
Baš mi je čudno ovo što si napisala, ja te nikada ne bih tako doživela. :)
Korisnikov avatar
By emo_haos_
^

čudno je to što me nisi tako doživela :grin:
Korisnikov avatar
By Mars
A jel se sećate slučaja od pre nekoliko godina da smo tako ovde pravili društvo jedni drugima na jednoj problematičnoj liniji nekome...zaboravio sam detalje, možda i medjugratska i neki sistematski napasnici...?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!