Patty Hewes napisao:
Zbog straha, Zbog toga što sam se osetio tako sam, Zbog toga što sam tako laka meta, Zbog toga što sam nezaštićen, Zbog toga što svako ima pravo da uradi šta mu padne na pamet samo zato što me vidi na ulici, i na kraju,
Zbog toga što sam proklet da budem takav kakav sam.
Desilo se nekom? Nešto slično? Kako bilo? Šta radite, šta bi ste.. kad tako.. ?
Dešavalo se, naravno.
2006. ja u atlet majici, sijam se od krema raznih, ogroman jež-friz, tesne farmerke, pesma otprilike Deen i In the disco- popijem pesnicu u vrat od strane jednog dečka za kog se zna da je narkoman i da ima verovatno i oružje. Šta je trebalo? Ja jedan sa drugaricom na njih četvoricu, nema šanse!
To je jedan od događaja.
Ti ćeš kao zreo mladić naučiti s vremenom sa takvima, ja sam siguran.
Npr. počni da se istresaš na kontrolorima koji se iživljavaju nad starcima koji nemaju kartu. Iživljavaj se na šalteru kad su šalteruše bezobrazne. Iživljavaj se nad bezobzirnim kasirkama koje kucaju drugoj mušteriji račun a pritom nisi ni spakovao stvari koje kupuješ niti ti je pomogla.
Prazni se. Svi se mi praznimo na ovaj ili onaj način. Ja sam to počeo da radim pre nekoliko godina zaista ozbiljno i sada nemam problem da svakome kažem u lice šta zaslužuje a naročito malim neofašistima.
Kakve veze ima da li si feminiziran ili nisi? Sve i da si najviše feminiziran od svih, niko nema pravo da te udaljava iz autobusa. Nisi ti kriv što živiš u državi gde se na Prajd gleda kao na Hristov dolazak a cele godine se drži prst u pozadini za bilo kakva pitanja i raspravlja se o abortusu umesto da se ode na televiziju i plati termin i narod bombarduje pozitivnim slikama o gay ljudima i tako razbiju predrasude maloumnima.
Skoro je bila slična situacija na jednoj liniji. Sedeo sam tako i gledao dvojicu kako da prostiš jebačkim pogledom gledaju jednog momčića sa ešarpom koji je očito gay. Gledaju ga, gledaju se i cokću. Dečko je izašao na sledećoj stanici pa nisu đipali.
Iskreno, ja čeznem za jednom takvom situacijom gde ću malo da vežbam adrenalin i brzu retoriku i slanje u p.m. (nije post meridiem). Otkad imam markicu više trčim na traci. :/ Potrebno mi je, a s obzirom na to da nosim pantalone, kaput, rukavice...možda im budem i sumnjiv.