Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Stripi, Moderators
blenta napisao:u poseti znaci kao visiting scholarznachi ti si iskoristio privilegiju jednog nachina kako doci u Ameriku i doshao si ovde od pre godinicu i dve i uzimash sebi za pravo da pametujesh meni koji je ovde 14 godina te chak i svim americhkim disadvantaged rodjenim i chitav zivot zivucim u Americi ljudima chije je zivote sistem paralizovao dok ti uzivash u performansima visiting scholarshipsa....
Vel boy napisao:Ne razumem. Trebalo je da izbegne odnekud kako bi imao MERCY visiting scholarship?blenta napisao:u poseti znaci kao visiting scholarznachi ti si iskoristio privilegiju jednog nachina kako doci u Ameriku i doshao si ovde od pre godinicu i dve i uzimash sebi za pravo da pametujesh meni koji je ovde 14 godina te chak i svim americhkim disadvantaged rodjenim i chitav zivot zivucim u Americi ljudima chije je zivote sistem paralizovao dok ti uzivash u performansima visiting scholarshipsa....
kako te nije sramota, choveche?
blenta napisao:1. meni prvo nije jasno kako vi sebi opravdavate bilo kakvu skolarinu i taj sjajan marketarski um koji vam naplati skolarinu za predavanja, vezbe i sta se jos tamo desava sto jednostavno nema vrednost.
2. mozda su nacosi sa katedre sa historiju i isto dosli da protestuju?
3. ici cu jos jedan korak dalje i reci da mi je licemerno i pomalo smesno (iako stvarno nije stvar za smejanje) kako njacete za svaku tacku, a kad se pomene privatizacija obrazovnog sektora nema goreg agitatora do studenata drzavnih skola, da plate nekog ne bi radio bolji posao.
no da postoji jos jedan ili dva filozofska fakulteta...
skolarine bi vam bile manje,
sikaniranje manje,
ne bi vas niko vukao za nos,
i imali biste bolje uslove za rad i razvoj
u zakljucku
trzisni sistem je tu, kompeticija je tu
obrazovanje je proizvod, ili usluga (tehnikalije su manje bitne ovde)
..kapitalizam u svoj svojoj slavi
to sto srbija malko laguje ne znaci da ce se ista zaustaviti
a svako usporavanje ide nam svima na stetu
...budjenje....
blenta napisao:p'davidi samo koliko najnizih osobina o sebi odajesh. likovanje tvojim korishtenjem privilegija i neke tvoje ekstraordinarne srece, uobrazenost, arogancija, uzimanje sebi za pravo da ocenjujesh ko je ili nije sposoban za zivot a da POJMA NEMASH i josh drugi uklj. mene "lupetaju" a ti "ne lupetash".
ja kao neko ko je u procesu dobijanja trece diplome
ko nije dinar nit dolar morao da plati
dajem sebi za pravo da cinicno kritikujem
one koji su jako glasni pri lupetanju a pritom nisu sposobni za zivot
Popeye napisao:i hate you!Oderint, dum metuant.
Popeye napisao:o boze blento, znamo da je vel boy poseban slucaj, i ti ga ipak uzimas za ozbiljno. just cool it, 4 chrissakes.
Hans napisao:ne razumem shta hocesh da kazesh. ja sam izbegao sa svim objektivnim razlozima zashto jesam pa opet nisam ovde dobio nikakav mercy nit' sam to trazio.Vel boy napisao:Ne razumem. Trebalo je da izbegne odnekud kako bi imao MERCY visiting scholarship?blenta napisao:u poseti znaci kao visiting scholarznachi ti si iskoristio privilegiju jednog nachina kako doci u Ameriku i doshao si ovde od pre godinicu i dve i uzimash sebi za pravo da pametujesh meni koji je ovde 14 godina te chak i svim americhkim disadvantaged rodjenim i chitav zivot zivucim u Americi ljudima chije je zivote sistem paralizovao dok ti uzivash u performansima visiting scholarshipsa....
kako te nije sramota, choveche?
Hans napisao: Velboy, dok ljudi žive živote van ovog foruma i trude se da nešto naprave od sebe, ti se trudiš da držiš stranu raznim pojavama odavde.SVAKO zivi zivote van foruma, svako. ni ti ni blenta nemate prava da fabrikujete drugachije po chem eto vi i vashi istomishljenici zive zivote van foruma a oni drugi ne. kako se ti i blenta usudjujete da ovako presudjujete o drugim ljudima, nije mi jasno? ko vam daje prava da se postavljate kao merila i autoriteti foruma nikako mi nije jasno. koji ste kurac bre vas dvojica??
Hans napisao: Iskreno, neka protestuju. Meni to ne smeta. Onog dana na faksu kad sam hteo da dam svoj potpis za besplatan master niko nije znao da mi kaže GDE su ljudi sa spiskovima. Posle deset minuta potrage, odustao sam i išao svojim putem.
I tako ceo život. Zašto bih ja morao da se solidarišem sa nekim ko je visio na Kališu dok sam ja proleća provodio analizirajući ep o Hildebrandu i prevodeći Šantića?
Pomrite, imam i ja jedan život kao i vi.
Samo, ima tu jedna gorka istina koja sve vas 'društveno osvešćene' peče- toliko ste zapravo minorni da tražite bilo koji način da se ispoljite a drugi su vam krivi za lične neuspehe.
Logično je da ću 'oduvati' domaći faks ako imam imalo mozga i juriti stipendije i boriti se da idem preko da studiram.
Ja ozbiljno rintam već godinu dana i uporedo sam pisao master dok su neki radili šta su radili. KO SE SOLIDARISAO SA MNOM? A da ne spominjem niz drugih privatnih problema o kojima ne bih ovde.
Gde živite vi bre?
blenta napisao:sa sixtom ne bih da me porede
bolje mi reci da sam oportuna homomrzilacka teroristicka kurva
ili nesto socnije iz repertoara ti, mkay?
kad neko lupeta uzimam za pravo oceniti ga kao nekog ko lupeta,
znam, neverovatan koncept. nekad cak ga prozovem za lupetanje, omg
moj slucaj najmanje ima veze sa srecom,
a i u us se ne vrednuje sreca no rezultati i demonstrirani potencijal.
tesko ces ih prevariti da ti daju nesto sto ne zavredjujes. - znas vec,
kapitalizam, ovo ono
blenta napisao:pa dobroglenn beck, fox news channel speakin'.
postoji pokret jer postoji kriticna masa idiota koji su uzeli po 100k zajma
da bi kupili kola i stekli liberal arts college degree
i sad ne mogu da se zaposle jer u recesiji nema posla za ono sto nije profitabilno
ja ubirem privilegije koje su bile dostupne svima
merit based and leadership based.
to sto sam ja bolji od bilo kog amera ili drugog stranca koji se prijavio
nije nesto zbog cega cu se izvinjavati jer sam tu poziciju svojim radom stekao
Vel boy napisao:velboje, ja ziveo u 6 drzava vise od 2 godine i posetio mnoge drugeblenta napisao:sa sixtom ne bih da me porede
bolje mi reci da sam oportuna homomrzilacka teroristicka kurva
ili nesto socnije iz repertoara ti, mkay?
kad neko lupeta uzimam za pravo oceniti ga kao nekog ko lupeta,
znam, neverovatan koncept. nekad cak ga prozovem za lupetanje, omg
moj slucaj najmanje ima veze sa srecom,
a i u us se ne vrednuje sreca no rezultati i demonstrirani potencijal.
tesko ces ih prevariti da ti daju nesto sto ne zavredjujes. - znas vec,
kapitalizam, ovo ono
nikakvo ti merilo nisi da odredjuesh ko lupeta. to ti je losha navika koje se morash odvici.
nikakva kredita ti nemash s tvojim nachinom dolaska i bivstvovanja ovde i tvojim iskustvom, bolje reci, manjkom istog ovde davati generalne ocene o Americi ni ovako ni onako pogotovo ne za ljude bilo Amerikance bilo izbeglice/imigrante u Americi koji su mnogostruko duze ovde i u odredjenim delovima, ambijentima itd. Amerike.
ti mozesh blento davati svoje lichno skromno mishljenje o Americi i kako je to biti u njoj iz tvog lichnog iskustva, ali da ti uzimash konstantno ovako sebi za pravo da ovako dajesh definicije o kojim POJMA NEMASH (a hocesh da si forumska baja kul klan faca ili koji vec trash shit) to samo govori koliko si nizak u dushi.
Vel boy napisao:gde si bio 1997-e, 1998-e, 1999-e, 2000-e te po dolasku bushizma u Americi? si bio u Americi svih tih godina stalno? ako jesi, gde? kako? na koji nachin? otkud ti pare? kazesh da nisi ni dolara ni dinara platio za studiranje, kako to?
vi'sh dolazim u Ameriku 1997-e, s tek napunjene 21 godine zivota, zavrshisvshi u rodnom mi skoro potpuno unishtenom Mostaru uz rizike bombardovanja i ubijanja srednju shkolu tri godine pre toga dakle '94-e u jeku rata tamo, bez mogucnosti nastavka ikakva post-srednjoshkolskog obrazovanja u Mostaru, tek konachno uspedoh da napustim zemlje ex-Yu. nikad nigde pre ovako sam i u nepoznatom nisam bio. engleski savrsheno nikakvih problema tu, ali "how he can speak English so well, wow, not sure I like it, he's too smart" govna iz izbeglichke agencije nije im se bash svidjalo to. nisam k'o ostale izbeglice, jadan i kukavan fizichki radnik (svaka njima chast) koji jedva da znaju pobeknuti b/h/s jezike a nekmoli engleski. to su great slaves to take advantage of, unlike that young "faggot" Vel, he must be fag he's not married and he thinks he's cool (opisujem kakva je bila atmosfera pod auspices-ima izbeglichkih agencija koje su mi bile mandatory da zavisim od njih). dakle, ja sam kao izbeglica bio pod odredjenim "pravilima". nisam mogao da biram u koji grad u Americi, nisam mogao da biram koja izbegl. agencija ce me "uzeti", nisam mogao da biram nishta. sam samcit doshao- "ovaj nije ozenjen, nije s porodicom...hm...hm..." - tako sam bio tretiran. kontash? ili josh uvek ne kontash.
namerno su me intimidirali iz tih izbegl. agencija i kasnije skontah lagali da moram da zaboravim na bilo kakvo studiranje (a znali su koliko je to vazno meni za moje ambicije i planove za zivot; namerno su hteli da me onemoguce) vec da sam doveden kao fizichki radnik (protivno onom shto je bilo u info-u pre mog fizichkog ulaska u ameriku) da radim poslove koje Amerikanci nece i da samo placam poreze.
u takvoj situaciji znao sam da sam ostavljen totalno to my own devices tj. ochajnichkim naporima da ja ovako ambiciozan i s planovima sam samcit iznalazim nachine kako znam i umem. idealna prilika na koju vrebaju predatorske fast-trainig-for-better-job tzv. business career schools a shta ja tada ne znadoh o tom nishta. slepo verujuci i ochajnichki pokushavajuci da dobijem neke credentials za sebe za bolje poslove i karijeru (po savetu sluzbenice iz International Students Affairs Community College-a of ALLegheny County) navukoshe me da potpishem neshto kao uslov za pohadjanje nastave, iako najbolji student in the class i jedan od najboljih i/ili boljih cele te shkole- zajebashe me lazima o pomoci za zaposlenje u tom programu. kasnije, ljudi mi govore "e, moj naivni i ochajni druze, pa zar nsi znao da je ta shkola scam? zajebali su te potpuno. sad su te kao i mase drugih samo ostavili s teretom njihovog jebenog duga".
ovo su samo DELOVI svega onog kroz shta sam prolazio i zashto sam razvio saosecanje s svim drugim u istoj slichnoj ili josh goroj situaciji. za razliku od tebe prepametni svemoguci sveznajuci svesnalazljivi blento.
to je sve bilo u periodu od 1997-e pa kroz bushizam 2000-ih josh gore i beznadeznije do 2008-e kada se zapravo nada u socijalno pravedniju Ameriku tek mozda polako pojavljuje uprkos ekonom. krizi koju nisu ni izazvali ni stvorili oni koji pokushavaju neshto socijalno praveddniju Ameriku da stvore.
a, ti blento u medjuvremenu pishesh meni ovde tvoje glupave haiku slogove od likovanja koristeci privilegije koje grabish ko ptica grabljivica. i josh se tim dichish i nazivash mene nesposobnim za zivot. pa, imash li ti imalo, imalo srama choveche?
blenta napisao:pitcburg pensilvanija?great masters of deception are here. great. a sve kako kome i kako za koga. ti dodji 'vamo pa zivi evo omogucicu ti ja a ti meni omoguci tamo gde jesi.
jel nekom ovo deluje ko umiruci grad bez bilo kakve prilike za zivot i rad?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... y_pano.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... ight_1.jpg
blenta napisao: jedino sto vidim iz tog posta tizapravo jesam itekako s obzirom na sve prepreke na putu. ja sam od 2008-e pa naovamo thanks Heavens
da od te 21 nisi mnogo napredovao
blenta napisao: uz svu empatiju jer ti je tesko ne shvatamdakle opet nisi skopchao. mene su moja zivotna iskustva iz proshlosti nauchila da imam istinsku empatiju prema drugima.
blenta napisao:i OPET ne kopchash ni napisano. ta shkola je imala akreditacije koje je imala. pokazali su mi koliko su hteli da mi pokazu. to je bilo 1998-e godinu dana po mom dolasku u ovu zemlju. mene su telefonom i pismima zvali da im budem student nakon prvog intervjua. samo su znali i to da sam novajlija u gradu te da ne znam sve priche iz iskustva drushtva u gradu.
kako si ti to bio najbolji djak a nesposoban da proveris skolu
i da li ima akreditaciju i ko ju je akreditovao
blenta napisao: to da ti si ti zrtva i svi su bili protiv tebenisam ja nigde nikad ni rekao da su svi bili protiv mene. tachno znam gde, kada i ko jesu i shta su radili. nigde nishta ne generalizujem niti preuvelichavam samo znam shto znam.
mi je poznato jer je to tipicna srbijanska manija gonjenja i patetisanje
kad se suoce sa sopstvenim nedostatkom kapaciteta ili radnih navika
blenta napisao: opet, zao mi je sto ti je bilo teskomeni tvoja zal ne treba. sve imam razloge da posedujem jako loshe mishljenje o tebi blento (odlichan nik, opet!) tako da - poshtedi me ponizenja tvoje empatije!
i sto nisi uspeo da se snadjes
blenta napisao: jer u americki edukativni sistemopet, lako je tebi grabljivche privilegija da presudjujesh samo po svojoj pomognutoj guzici.
stvarno svakom daje sansu
mozes da studiras i ako si gluv i ako si slep, i ako nemas neki iq
i skola je obavezna da ti obezbedi uslove koji ce ti pomoci da prebrodis nedostatak
(jbt morao sam da prodjem obuku i test da bi me pustili da mentorisem
kako bi bio spreman da se ophoidim kako treba prema deci sa invaliditetom)
blenta napisao: nadalje ja sam u posetu dosao za vreme poslednje busove administracije
i jos jednom sve sto sam dobio nisam "prigrabio" nego zasluzio a potom i opravdao
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!