Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Synesthesia
KorvinOdAmbera napisao:Jej. Sada se i meni pojavila jedinstvena prilika "seckamo-post-na-sitna-crevca-rasprave".

Razlika između njega i tebe jeste samo u tome gde si odrastao, školovao se i kojim jezikom si bio okružen - tj. od njega se ne očekuje da priča savršeno jezik i pokušava da se olakša komunikacija sa njim na bilo kom jeziku koji nađemo da nam je zajednički. Mislim, paralela jednostavno ne važi. Ali to nije bitno. Stvarno nisam trebao otići van teme.
To razumem, ima logike i podržao bih možda. Ali, odakle ti znaš ko sam ja? Možda sam recimo iz Bugarske, pa mi je lakši "loš" engleski od srpskog.. Ako ti ne pratiš, ja pratim, komentari su počeli posle prvog posta.. :D
KorvinOdAmbera napisao:http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9F%D0%B5 ... 1%98%D0%B0
Hvala ti puno. :lol:

Elem, malo si se zajebao (ups, opet prostački ja) da sam ti ja predstavnik kompleksaša koji ide naokolo i pljuje ljude da bi se osetio bolje.
Nisam zbog toga na forumu, ali kada sam već tu, što ne bih smeo prokomentarisati?
Joooj, metaforo moja! :) Pa vidiš koliko si mi drag? :) Iskoristio sam taj izraz misleći na personifikaciju više različitih nickova. Ne trči prebrzo.

I nemoj da zamenjuješ teze - niko ne osporava pravo na kometarisanje, postavljeno je pitanje načina na koji se komentariše, i na šta su komentari usmereni...
KorvinOdAmbera napisao:Ali još uvek ponavljam ono što mislim (nevezano za tebe): ono što je za pljuvanje se treba pljuvati i neću da tolerišem netolerantne nacoše i (auto)homofobe. I bilo koje druge vrste predrasuda. A druge stvari ne pljujem.
Greška. Možeš tako da radiš u svom dvorištu, svojim prijateljima ili familiji. Možeš, ne samo da ih pljuješ, već i da ih razbijaš od batina ako se tako osetiš, ili te isprovociraju. A ovo je forum, i ovde sa nekim možeš da se složiš ili ne složiš, po pitanju predrasuda. A prethodno sam opisao sa kojim preduslovom možeš sebi da dozvoliš pljuvanje, vređanje i sl.
(Opet, da se razumemo, kažem - ti, jer tebi odgovaram, mislim generalno..)
KorvinOdAmbera napisao:A to što se tiče sarkazma, nisam znao da si toliko osetljiv.
Izvini. Pokušaću da ga izbegavam u komunikaciji sa tobom. (iako si ga i sam iskoristio u ovom postu)
Opet, nije pitanje osetljivosti, nisi mene dirnuo. Pitanje je učtivosti. Ja volim i sarkazam, i satiru, i sve ostale začine koji mogu da se koriste u jeziku. Ali sa ukusom.
KorvinOdAmbera napisao:Ja više primećujem to da naprosto nisi shvatio da mojim skečom sam hteo reći da je ton i bezobrazluk potreban u nekim situacijama, pogotovu prema ljudima čije fino upakovane reči su gore od bilo kog prostakluka te vrste, koju možeš reći. I ponovo navodiš ljude koji idu naokolo i pljuju po drugima samo zbog svoje lične osvete ili čega već, a ja nisam pričao o njima, niti sam taj, što otprilike govori o tome koliko ti gledaš suštinu, a koliko formu.
Slažem se sa tobom Korvi oko ovoga, jasno mi je šta si hteo da kažeš, ja samo opet kažem kako mislim da za time nema potrebe na jednom forumu. Ili ako baš moraš burno da odreaguješ, popljuj bezobrazno ideju, stav, a ne autora. Ne lično.

Ja ne navodim nikoga, oni o kojima je tema sami znaju ko su, a tebe sam uzeo kao primer, personifikaciju :D, u smislu da sam konkretno tebi odgovarajući rekao ono što se odnosi na sve koji tako misle. Mogao sam da napišem i "Ti dragi kolega forumašu Tinki-Vinki.." :D izvinjavam se ako to nije "ispalo" dovoljno očigledno. :)

Tako da - dont get edgy on me, no hard feelings, i - @all - malo da se poštuju drugi i nepoznati ljudi, nismo mi svi zaista tu u monitoru na Vasem stolu.. :srbin:

And I :love: ur nick... :alexis:
Korisnikov avatar
By Mars
Apelujem na humanost: There can be only one.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
stefan19 napisao: I guess my point is -- mislim da kao kolektiv imamo mnogo mesta za napredak.
Manje pljuvanja i vredjanja na forumu, vise "Help Me" tema, i svi cemo biti srecni i zadovoljni :)
:lol: :lol: :lol: ..od srca!
Tako je druže Stefane, Maršalu će biti izuzetno drago što ima takvog pionira! :)
By alexandermagic
Anhedonie napisao:... al ipak nije ni blizu peti hjuzu :pucaodsmeha:
Nitko nije ni blizu toj formi egzistencije. :lol:
Korisnikov avatar
By Misfit
Patty Hewes napisao: Opet problem sa stavom, ili tonom, reci kako ti je draže, - nema potrebe za sarkazmom Korvine.
Moj odgovor na takvu rečenicu koju si izabrao za primer bi bio više u smislu - "Korvine, kako misliš super? Iz kojih razloga bi ubijanje ljudi moglo, pogotovo u kontekstu holokausta, biti super???"
Jesus fucking Christ on a pogo stick. Taman sam hteo da se složim s tim da ne treba pljuvati i vređati na ličnoj osnovi, ali količina bezličnosti, debilizma i lažne čmaro-zgrtačke pristojnosti koja izbija iz ovih postova je naprosto overwhelming. Ovom rečenicom koju sam izdvojio, uspeo si da dovedeš čitavu stvar do još većeg apsurda.

Dakle, problem je što ti (i mnogi drugi) kanda shvatate sebe previše ozbiljno, a kako normalan (zdrav/prav) čovek da reaguje na to do grohotom. S jedne strane razumete Stefijev i Statusov web performans, a s druge: glumite uvređene tetke kada neko upotrebi sarkazam na vama. Stoga mi je naslov topika - Tetkina posla - primenljiviji na tu drugu stranu, a ne na tzv. pljuvače.

Da se dodatno samo-pojasnim: protiv sam pljuvanja i vređanja na ličnoj osnovi, ali kada vidim šta vi pod tim podrazumevate - onda mi ne preostaje ništa drugo nego da se kikoćem. Toliko si bisera uspeo da izvališ u svojim postovima, da nemam volje da odgovaram na svaki pojedinačno, već ti dajem ovako đuture odgovor: komentar koji će gotovo sigurno biti shvaćen ne kao reakcija na stavove, već kao napad na ličnost. Kao što si između ostalog shvatio i komentare na tvoj Engrish koje bi svaka zrela, razumna osoba oslušnula i porazmislila zašto je to tako.
Korisnikov avatar
By Srklet
tko želi forum na kojem je pristojnost vrhovno pravilo, trebao bi posjetiti gay.hr.
nakon sto vidite to mrtvilo, na gay-serbiju cete gledati sa zahvalnoscu. :D
Korisnikov avatar
By Srklet
tko želi forum na kojem je pristojnost vrhovno pravilo, trebao bi posjetiti gay.hr.
nakon sto vidite to mrtvilo, na gay-serbiju cete gledati sa zahvalnoscu. :D
Korisnikov avatar
By bas bleu
kontekst.
trebalo bi da je dovoljno jasno.
Korisnikov avatar
By Mars
@Popaj

A ti mu ovde dođeš kao što Slovenci i Hrvati dolaze da luduju po beogradskim splavovima.

:lol:
Korisnikov avatar
By starky
Mars napisao:@Popaj

A ti mu ovde dođeš kao što Slovenci i Hrvati dolaze da luduju po beogradskim splavovima.

ti mene bas cesto odusevis :D
Korisnikov avatar
By starky
Galadriel napisao:Svi uvek uzjašu novajlije, bilo od vajkada...
mene niko nije jahao kada sam dosla na forum...a ni kasnije...a znam i gomilu forumasa koji su dolazili u medjuvremenu i postajali sastavni deo forumaske svakodnevnice a da nisu jahani. :sesir:
Korisnikov avatar
By Misfit
bas bleu napisao:kontekst.
trebalo bi da je dovoljno jasno.
Pa da, od konteksta, forme, sadržaja i učesnika u komunikaciji zavisi i koji ćeš diskurs da odabereš. It's not rocket science. :kiss:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Kako ja, koga ljudi IRL vrlo često doživljavaju kao nadrkanog i preozbiljnog, shvatam internet i forum na prvom mestu vrstom razonode i zabave, a veliki deo foruma to ne kapira?
By Ulix
U tri strane ove teme, meni je bez premca najveći utisak činjenica da gđica Hjuz na forumu i u životu isto zvuči. Mogu da zamislim sav taj loš engleski sa kasirkom u Maksiju. :pilence:

Inače se slažem sa svim što je Blenta napisao. (I slažem se sa Huanitom da je očigledan Stefanov ironijski otklon, s tim što on meni - autoironičan ili ne - ide na živce zato što ne trpim histeriju.)
Korisnikov avatar
By Srklet
Mars napisao:@Popaj

analogija pada na činjenici da se takvi vrlo smjerno ponašaju u deželi/domovini. ja sam pak isti šupak svugdje. što u srbiji bolje prolazi. :D
By sncbgd
Popeye napisao: ja sam pak isti šupak svugdje. što u srbiji bolje prolazi. :D
:odlicno:
By sncbgd
starky napisao:
Galadriel napisao: Svi uvek uzjašu novajlije, bilo od vajkada...
mene niko nije jahao kada sam dosla na forum...a ni kasnije...a znam i gomilu forumasa koji su dolazili u medjuvremenu i postajali sastavni deo forumaske svakodnevnice a da nisu jahani. :sesir:
majsentimentsegzaktli

deo sam prosecne radnicke klase ove zemlje i nemam potrebu za filozofskim raspravama, najcesce samo ostavim smajlija kad se sa necim slazem ili mi se dopada

trudim se da ostalo ignorisem, sem kada me idiotluk iritira i samo tada dobijam povratne negativne komentare koji su cesce napad na licnost ili intelekt nego argumentovan odgovor
Korisnikov avatar
By bern
Čisto da vam skrenem pažnju da ste X puta rekli "jahati" i "novajlije", sram vas bilo! :D

A baš ste svašta nešto pametno rekli :lepeza:

Mir i ljubav u svetu... hrane gladnoj deci... and other shit... :lepeza:
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Moja poenta je bila da imaš(vi, svi mi) pravo da popljuješ moj stav, misao ili tvrdnju u prvih par rečenica posta, ali nemaš pravo na onih poslednjih par rečenica u kojima pljuješ mene. Bilo da pišem na engleskom ili srpskom.
Ako ti je neprijatno da čitaš - preskoči moj post.
Ako ti je nerazumljivo da čitaš - pitaj da pojasnim.
Ako ti je iritantno da čitaš - reši uzrok toga sam sa sobom.

Konkretno, na pljuvanje (bilo čega mojeg) nisam reagovao poveden ikakvom emocijom (još svi nažalost imate mali uticaj na moje emocije), već pokušavao da nađem način komunikacije koji će biti.. u istom sistemu vrednosti, razumljiv, jer se očigledno prvobitno nismo razumeli.

Lični napad, ili ti "jahanje" nekoga, novajlija pogotovo :), po meni nema nikakvog opravdanja. Niko se nije registrovao na forum da bi "biberio čorbu drugima" ili maltretirao virtuelne sagovornike, verujem da smo svi ovde iz najboljih namera došli sa pozitivnom idejom o tome šta je ovaj forum.

A zbog nekih nickova, čovek se u nekom trenutku oseti kao da je upao na blog neke grupe ljudi koja ga tu ne želi. Kao kad poslodavac neće da ti da otkaz, ali će se zato potruditi da te navede da sam daš otkaz - baš ta jebada. Neprijatno.

@ Ulix & The Misfit
Sad smo još i sinestete? Pa slušamo forumske zapise... drago mi je da nas ima i takvih.
Slatko je sve ovo :)

:alexis:
Korisnikov avatar
By barni011
Patty Hewes napisao:Moja poenta je bila da imaš(vi, svi mi) pravo da popljuješ moj stav, misao ili tvrdnju u prvih par rečenica posta, ali nemaš pravo na onih poslednjih par rečenica u kojima pljuješ mene. Bilo da pišem na engleskom ili srpskom.
Ako ti je neprijatno da čitaš - preskoči moj post.
Ako ti je nerazumljivo da čitaš - pitaj da pojasnim.
Ako ti je iritantno da čitaš - reši uzrok toga sam sa sobom.

Konkretno, na pljuvanje (bilo čega mojeg) nisam reagovao poveden ikakvom emocijom (još svi nažalost imate mali uticaj na moje emocije), već pokušavao da nađem način komunikacije koji će biti.. u istom sistemu vrednosti, razumljiv, jer se očigledno prvobitno nismo razumeli.

Lični napad, ili ti "jahanje" nekoga, novajlija pogotovo :), po meni nema nikakvog opravdanja. Niko se nije registrovao na forum da bi "biberio čorbu drugima" ili maltretirao virtuelne sagovornike, verujem da smo svi ovde iz najboljih namera došli sa pozitivnom idejom o tome šta je ovaj forum.

A zbog nekih nickova, čovek se u nekom trenutku oseti kao da je upao na blog neke grupe ljudi koja ga tu ne želi. Kao kad poslodavac neće da ti da otkaz, ali će se zato potruditi da te navede da sam daš otkaz - baš ta jebada. Neprijatno.

@ Ulix & The Misfit
Sad smo još i sinestete? Pa slušamo forumske zapise... drago mi je da nas ima i takvih.
Slatko je sve ovo :)

:alexis:
citao sam te na par tema, pogotovo onaj trip pisanja na Engleskom :lol: meni se to sve bas dopalo i evo ovom prilikom moram da ti kazem da ja podrzavam ljude koji razmisljaju kao ti, diskutuju kao ti, bez zadnjih namera, pravdoljubivi i pre svega zanimljivi.da ne preteram zaustavicu se ovde :trep:

ziv bio!
Korisnikov avatar
By Blady
barni011 napisao:
ziv bio!
i velik` ti porastao :wundy:

Sorry, morala sam :lol:

:peace:
Korisnikov avatar
By Mars
A gde je to "pisanje na engleskom"? :sweet:
I o čemu se pisalo?
Korisnikov avatar
By Synesthesia
barni011 napisao: citao sam te na par tema, pogotovo onaj trip pisanja na Engleskom :lol: meni se to sve bas dopalo i evo ovom prilikom moram da ti kazem da ja podrzavam ljude koji razmisljaju kao ti, diskutuju kao ti, bez zadnjih namera, pravdoljubivi i pre svega zanimljivi.da ne preteram zaustavicu se ovde :trep:

ziv bio!
Patty: Hvala..
Patty:(šapuće barniju blago naklonjen) totalni zbun.. Kao da se owi forumaši dopisuju i pričaju samo sa Oxford-ashima, pa im čudno kad napišeš "coz" umesto "because" i sl. ili napraviš grešku u kucanju, ili sa članom, pa još zezneš smajli.. To je urnebesno zabawno, izgleda.. :tamoamo:

Patty: Drago mi je da sam bar nekog nasmejao.. :zen:
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Mars napisao:A gde je to "pisanje na engleskom"? :sweet:
I o čemu se pisalo?
Pa, ako poslušamo starije kolege - ako otvoriš moj ptofil, koji god moj post da klikneš, imaćeš čemu da se načudiš, i da se zabaviš.. :bye:
Korisnikov avatar
By barni011
Patty Hewes napisao:
barni011 napisao: citao sam te na par tema, pogotovo onaj trip pisanja na Engleskom :lol: meni se to sve bas dopalo i evo ovom prilikom moram da ti kazem da ja podrzavam ljude koji razmisljaju kao ti, diskutuju kao ti, bez zadnjih namera, pravdoljubivi i pre svega zanimljivi.da ne preteram zaustavicu se ovde :trep:

ziv bio!
Patty: Hvala..
Patty:(šapuće barniju blago naklonjen) totalni zbun.. Kao da se owi forumaši dopisuju i pričaju samo sa Oxford-ashima, pa im čudno kad napišeš "coz" umesto "because" i sl. ili napraviš grešku u kucanju, ili sa članom, pa još zezneš smajli.. To je urnebesno zabawno, izgleda.. :tamoamo:

Patty: Drago mi je da sam bar nekog nasmejao.. :zen:
Ja se uopste ne zamaram sa tim, moj svaki post je sa nedostatkom nekih slova, ili grmaticke greske.Po nekoj definiciji ja cak nisam ni obrazovana osoba :lol:
Tvoje pisanja na Engleskom mi je na mestu, jer je sa stilom i imalo je svrhu, ja sma je bar shvatio i jako si me nasmejao :lol:
Al da dodam,ja licno ne volim kad se bespotrebno u komunikaciji koristi neki strani jezik, ako vec svi razumemo srpski.Mnogi ovde i ne samo ovde, su skloni koriscenju stranog jezika i "vujaklijskih" pametnih reci, strucnih i svakojakih drugih koje se ne koriste u svakodnevnoj konverzaciji.Razlog takvog nastupa je nemanje izrazene vestine u komunikaciji pa to pokusavaju da nadomeste stvarima koje sam naveo.Takve osobe u zadnjem stadijumu pocinju da vredjaju sagovornika i diskusiju premestaju na licni sukob, i ne daj boze da znaju neku tvoju slabu dacku, iskoristice je zarad poentiranja.
Korisnikov avatar
By Stripi
onog trenutka kada se budemo svi složili oko svega, forum možemo komotno zatvoriti.
Korisnikov avatar
By Mars
Eventualno ga pre toga nazvati DIONIPOLIS.

Meni samo jedna stvar ovde nije jasna. Jedan registrovan 12. septembra, drugi 17. oktobra - ove godine, a već su predmet ovakve diskusije.
By sncbgd
Mars, procitaj njihove postove, barem pocetne, sve ce ti biti jasno.
Kazi "Dobro jutro!" i reci ce ti "Dobar dan! Znas otkad smo mi ustali." ili "Kakvo dobro, vidis da pada kisa?"
Sukobe na forumu izazivaju oni koji kazu da devojke ne treba da nose provokativne majice, da treba da nose dezodoranse u cilju samoodbrane i sl., diskutuju bez zadnjih namera, pravdoljubivi su itd
Korisnikov avatar
By Torry
sncbgd napisao:Mars, procitaj njihove postove, barem pocetne, sve ce ti biti jasno.
Kazi "Dobro jutro!" i reci ce ti "Dobar dan! Znas otkad smo mi ustali." ili "Kakvo dobro, vidis da pada kisa?"
Sukobe na forumu izazivaju oni koji kazu da devojke ne treba da nose provokativne majice, da treba da nose dezodoranse u cilju samoodbrane i sl., diskutuju bez zadnjih namera, pravdoljubivi su itd

zasto sukobi? i to je necije misljenje
da treba ocigledno u danasnje vreme da se nosi bilo sta u vidu samoodbrane, treba bez obzira na opredeljenje ,stav, i sl

sto se tice provokativnih stvari, i to sam u sukobu sama sa sobom, da li treba ili ne, pa ti na to ne mogu odgovoriti :D
Korisnikov avatar
By Mars
Ajde ti idi piši utiske sa koncerta, mani ove gluposti
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!