Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Jeste li vjernik?

Vernik (Hriscanin)
62
27%
Ateista
111
48%
Ostalo (Alternativna-neka vrsta spiritualnosti-vera u prirodu, okult...)
60
26%
Korisnikov avatar
By speedygonsales
blenta napisao:o spidi
nema tih vatri koje ce me procistiti

a i navika' sam se u prociscujucim saunama ;)
Не, не. Ватре су ту да муче грешнике а прочишћујуће су зато што склањају содомите из поштеног, радничког народа који пола 'леба дарује свевишњем. Тако чисте свет од греха... :lol: :P
Korisnikov avatar
By blenta
ako

ionako nemam nikog od ortaka
nit kratkih latino papija
medj postenim radnickim narodom
te nemam tu sta ni da trazim

zoe
ja sam ateist, sekularni humanista, skeptik i racionalist
"Vas" koji smatrate da je ateizam priznavanje boga
definitivno nisam jer takve smatram maloumnijim od puritanskih vernika
Korisnikov avatar
By Zoey
blenta napisao:ako

ionako nemam nikog od ortaka
nit kratkih latino papija
medj postenim radnickim narodom
te nemam tu sta ni da trazim

zoe
ja sam ateist, sekularni humanista, skeptik i racionalist
"Vas" koji smatrate da je ateizam priznavanje boga
definitivno nisam jer takve smatram maloumnijim od puritanskih vernika

Nisi ti mene razumeo Blento, a nisi jedini...nema veze, ja nisam dobro objasnila, ali znam sta sam mislila. Ako procitas ispocetka sve mozda ces skontati i ti.

Ja, Zoey ili Zoe sam ateist, filantrop u pokusaju :lol: skeptik-racionalist i agnostik u pokusaju,nice to meet you. :giggle:
Korisnikov avatar
By blenta
Zoey napisao:ateizam kao negiranje postojanja Boga direktno PRIZNAJE da on postoji, jer inace ne bi imao sta da negira. Posto ja ne priznajem postojanje Boga, ne smatram sebe ni ateistom. :hvala:
napisala si ovo
i rekla u istom postu da sebe ne smatras ateistom

a onda si sad napisala
da jesi ateist
da si skeptik-racionalist sto nije jedno te isto
i da si u isto vreme agnostik sto se delimicno do potpuno pobija sa prethodna tri

ergo, moze biti
mozda bi mogla biti konzervativna pravoslavna lezbejka
mozda bi ti to bilo lakse
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Баш никаква.

Лажем, на прошлој верзији форума нисам могао да отворим подтему рециклаже па сам био исфрустриран! Раадозналом уму, као што је мој, се то уопште није допало те сам се и регистровао... :D

Иначе се не укључујем по форумима, мислим да нисам члан ни једног другог (осим ако ми не треба нека музика да скинем - период пре торента). :)
Осим фејса и овога, мене онлајн фактички нема... :smilegrin:
Korisnikov avatar
By Zoey
@Blentavi-I ne ocekujem da me razumeju svi, u redu je. Delimicno je i moja "krivica" jer sam navikla da imam oko sebe ljude koji tacno znaju sta mislim i koji me poznaju u toj meri da sam postala lenja i prestala da se trudim da budem shvacena, a kamoli da u picinu dlaku objasnjavam svaku rec koju sam odvalila iza ponoci...

Ali, ako ce TEBI biti lakse, ili ako ces se osecati bolje, u duhu ovog empirijskogr iskustva, ti slobodno navali sa pogrdnim recima,ja kompleksas nisam,drago mi je da mogu da pomognem nekome da izleci svoje :saint2:

Ali konzervativna, ja?! :smeh: :smeh: :smeh: Ja BIH zapravo i TREBALA da poradim na konzervativnosti jer mi je potpuno nepoznat koncept. Ali sta ti znas o meni...bah..

Sto se tice ovog drugog, radije cu izabrati maloumlje nego to :ubise:
Korisnikov avatar
By blenta
zoe, bilo bi pozeljno da smislis sta zelis da kazes
da ne vidim 3 puta u toku dana 3 razlicita posta na istom mestu

nisam ja ni rekao da imas kompplekse
no da lupetas te da bi ti bilo lakse
da se izjasnjavas kao religiozna
jer ne moras da se napinjes neg samo da rukama pokrijes usi
i vices ninu ninu kad neko nesto kaze sto ne mozes da isprocesuiras
By alexandermagic
barni011 napisao:Slika
Evo si nas odma' sve preobratio, čim ugledasmo kandilo. :evil:

A običavaš li tako nakon seksa s muškarcem stati pred ikonu, zapalit kandilo i, dok ti suze pokajnice oblivaju lice, izgovoriti/pročitati kakvu molitvu? I tako do neke sljedeće kite? :novinar:
Korisnikov avatar
By barni011
alexandermagic napisao:
barni011 napisao:Slika
Evo si nas odma' sve preobratio, čim ugledasmo kandilo. :evil:

A običavaš li tako nakon seksa s muškarcem stati pred ikonu, zapalit kandilo i, dok ti suze pokajnice oblivaju lice, izgovoriti/pročitati kakvu molitvu? I tako do neke sljedeće kite? :novinar:
Ovo sa kandilom je sala, to je simbol, predmet u crkvi kao sto je simbol Lgbt ljudi zastava duginih boja kojom isto mases.
Pazi nisam ja nevin :lol:
Ne vidim sta je lose u tome da se pokajes za nesto i isplaces?To je dobro, radio to u crkvi ili sobi.Recimo kad se ispovedis svesteniku o nekoj svojoj muci koja te tisti, posle ispovedi ta tvoja muka nestaje iz tebe i kao takva te ne sme optericivati.Isto to radis sa nekim svojim prijateljem.Ne vidim razliku?
A ljudi koji su na ikonama su bili Veliki ljudi, mirotvorci sa neizmernom ljubavlju prema drugim ljudima.Zato i jesu posebni.
Ne treba iz neznanja omalovazavati te ljude koji jesu Sveti.
By alexandermagic
Ne spočitavaj mi stvari koje nigdje ne napisah. :shamar:
Sveti su svojim načinom života i djelima zaslužili taj epitet, ali i oni su se molili samo bogu, ne drugima. ;)

I po Bibliji je zabranjeno klanjati se i moliti pred kipovima i kojekakvim slikama, pardon, ikonama, jer i taj Sveti je bio čovjek ,a mrtve nitko ne može dozvati niti mu oni mogu pribavit bilo kakvu korist.

Jebote.
Korisnikov avatar
By Zoey
alexandermagic napisao:Ne spočitavaj mi stvari koje nigdje ne napisah. :shamar:
Sveti su svojim načinom života i djelima zaslužili taj epitet, ali i oni su se molili samo bogu, ne drugima. ;)

I po Bibliji je zabranjeno klanjati se i moliti pred kipovima i kojekakvim slikama, pardon, ikonama, jer i taj Sveti je bio čovjek ,a mrtve nitko ne može dozvati niti mu oni mogu pribavit bilo kakvu korist.

Jebote.

@Blento-fuck yourself! :bye:

Alexander :lol: Odma` na drugu zaposvest,..ili bese treca :hmm: idolopoklonstvo
Korisnikov avatar
By barni011
alexandermagic napisao:Ne spočitavaj mi stvari koje nigdje ne napisah. :shamar:

Jebote.
Morao sma onako odreagovati jer ipak nije primereno u takvom kontekstu pricati o svetim ljudima.
Ikone predstavljaju ljude koji su svojim delima postali sveti i najvise se priblizili Bogu, Bog takve nagradjuje.Njihovo oslikavanje nije greh jer oni su postojali sa svojim likom.Greh je oslikavati Boga zato ga i nema na ikonama kao Hrista recimo.Greh je ako cemo vec o tome, praviti idola, klanjati se i sluziti bilo kome ZIVOM na zemlji jer je on isti kao i ti.Recimo malo ko zna ali pokojni Patrijarh Pavle nije voleo da mu se klanjaju i ljube ruke.No to je stvar izbora vernika.
Moras da razlikujes sta je sluzenje od postovanja.Recimo molitva Sv. Savi je pesma koja ga slavi kao velikog coveka ali nikako ne izjednacava sa Bogom.
Korisnikov avatar
By Zoey
Isto tako, Sveto pismo veli da se u molitvi obracas Bogu direktno, a preko Isusa sto umre za tebe, a ne prekpo Sv.Save ili nekog drugog sa crteza, pa ljudi i te kako brkaju stvari-mozda ti ne, ali znam likove cija je slava npr.nekakav Nikola ili onaj Georgije i mole se NJEMU a ne Bogu, kao zastitniku kuce, porodice i statijaznam....tako da jeste idolopoklonstvo malo prejaka rec, ali vecina to i jeste, u manjoj ili vecoj meri. Samo sto to ne znaju :giggle: Oni misle tako treba :giggle:
Korisnikov avatar
By barni011
Zoey napisao:Isto tako, Sveto pismo veli da se u molitvi obracas Bogu direktno, a preko Isusa sto umre za tebe, a ne prekpo Sv.Save ili nekog drugog sa crteza, pa ljudi i te kako brkaju stvari-mozda ti ne, ali znam likove cija je slava npr.nekakav Nikola ili onaj Georgije i mole se NJEMU a ne Bogu, kao zastitniku kuce, porodice i statijaznam....tako da jeste idolopoklonstvo malo prejaka rec, ali vecina to i jeste, u manjoj ili vecoj meri. Samo sto to ne znaju :giggle: Oni misle tako treba :giggle:
Naravno, da ne ispadne da ja samo branim crkvu, ima tu itekako stvari koje nisu primerene, zato i imas raskole ne samo u Pravoslavnoj crkvi vec i u samom Hriscanstvu.
Kad je Pravoslavlje doslo na nase prostore narod koji je zatekao je bio nepismen i paganski.Posledice toga su te sto su neke stvari ostale prihvatljive u Pravoslavnom Hriscanstvu, obicaji, obredi.Ali sam njegova sustina nije bitno izmenjena.
Ja slavu imam i licno moj stav je o tome, postovanje tog svetog coveka i dan koji zblizava porodicu i prijatelje.Ja to tako dozivljavam tako negde sam i vaspitan.Za vreme slave tj. prilikom paljenja svece tom svetom coveku moli se Bogu a ne svetcu.Znaci opet ti kazem mora se razlikovati postovanje od sluzenja.
Mozda cu biti subjektivan ali Pravoslavlje koliko sam ja kao neznalica mogao zakljuciti najblize Hristu i Bogu.
Kad pricam o pravoslavlju mislim na njegove pocetke i Nemanjice.U zadnjih 20tak godina ono se znatno promenilo i po meni duhovno unazadovalo narod.Naravno iz takvog kakvog je sada svakako mozes uzeti nesto dobro i ici tim putem.
Korisnikov avatar
By barni011
Cisto da podelims a vama jedno zapazanje.Ne znam jel ima veze samnom ali ne mogu da budem skroman u ovoj situaciji :D

Kada sam se ja ukljucio u ovu temu pre par dana bilo je 54 vernika, sad ih ima 56 ili 44%!
Ako ovako nastavim blenta bi mogao da bude novi mesija :lol:
Korisnikov avatar
By barni011
alexandermagic napisao:Vidiš li ti dobro? Navodiš rezultate za ateiste.
aaaaaa
pa meni gore ne pise opcija vernik, mislim nema da pise to, pa ja onako zakljucio odoka :lol: :lol:

moram se vise angazovati :D
By alexandermagic
Potrudi se da me ne razočaraš. :ozbiljan:

Prethodni post se ne citira, čisto da znaš, a i nemam običaj kao izvjesne individue da ga mijenjam svako malo.
Korisnikov avatar
By barni011
alexandermagic napisao:Potrudi se da me ne razočaraš. :ozbiljan:

Prethodni post se ne citira, čisto da znaš, a i nemam običaj kao izvjesne individue da ga mijenjam svako malo.
nerazumem :lol:
sta sad citiranje?
bez zezanja ne znam na sta mislis, brate nemam ja nekog iskustva na forumu...vidis da sam se sad na ovaj navuko :lol:
Korisnikov avatar
By barni011
alexandermagic napisao:Prestani bit' i reagirat kao dobričina. :shamar: ( :lol: )

Kad odgovaraš osobi koja je napisala post prije tvog, nema potrebe da citiraš što je napisao/la.
pa ako od mene trazis da budem sado mazo tip, moram da te razocaram
ja sam iz sazvezdja Lio :lol:
By alexandermagic
Od pravoslavaca, osobito gay, tražim samo da me ne nerviraju i, u idealnom slučaju, da me izbjegavaju u širokom luku. :awesome:

Radije bih postao nekrofil nego imao bilo što seksualno s nekim od vas. ;)
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 30
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!