Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

NEONACISTIČKA stranica "Stormfront", koja sebe opisuje kao "zajednicu bijelaca nacionalista" ponovno se našla u fokusu javnosti zbog spiska onih osoba koje podržavaju Gay paradu u Srbiji, a koji je objavljen na njihovim stranicama.

Radi se, navodno, o osobama koje su potpisale peticiju za održavanje Parade ponosa u Beogradu, a lista je skinuta sa internetske stranice "Parada", javlja Blic.

Na listi pored svakog imena i prezimena uredno je objavljeno i zanimanje dotične osobe te mjesto stanovanja, a osobe s liste posebno je uznemirio jedan od komentara tamošnjih neonacista u kojem se navodi da će "u svjetlija vremena to biti spisak za streljanje".

Komentari vezani za listu inače su puni poziva na mržnju, netoleranciju i nasilje. Među potpisnicima peticije za održavanje Gay parade nalazi se veliki broj studenata, ali i mnogih poznatih osoba, glumaca, aktivista nevladinih organizacija.

Stormfront je inozemni sajt na kojem se oglašavju mnoge neonacističke i fašističke organizacije iz cijelog svijeta. Server mu se nalazi u SAD-u, a u fokus javnosti došao je 2005. godine, kada su se putem njega članovi neonacističke organizacije "Nacionalni stroj" dogovarali o svojim akcijama.

Pred ovogodišnju Paradu pripadnici neonacističkih i drugih tajnih organizacija iz Srbije promijenili su taktiku pa nisu bili aktivni ni na inozemnim ni na domaćim internetskim stranicama.
Sledeća izjava preneta je sa sajta Miroljuba Petrovića, vodećeg kreacioniste u Srbiji:
"Docekacemo sigurno, ako ne pre, a ono u vreme Hristovog dolaska. Ako se pre Hristovog dolaska neko od nas iz CPS-a bude nesto pitao u Srbiji, rimska crkva ce biti proglasena za teroristicku organizaciju i bice joj zabranjen rad. Jedan moj prijatelj je toliko siguran da ce se to desiti da je vec poceo da pravi spisak za likvidaciju vodecih satanista u Srbiji (politicara, novinara, ekumenista...)."
Korisnikov avatar
By nsc
moze link do tog spiska?
interesuje me da li sam na njemu
ako nisam, zasto?
Korisnikov avatar
By bas bleu
to spisak ljudi koji su potpisali peticiju za prajd prosle godine. koliko sam ja videla ima dva imena sa foruma. ali mislim da je sklonjeno by now. hocu da kazem, spisak je objavljen pre vise od godinu dana.
2005. je na Stormfrontu objavljen spisak Jevreja koji zive u Srbiji i Beogradu i koje treba streljati.

Poruka je jasna bez obzira kada su spiskovi pravljeni.

Nemojte da zivite u zabludi da isti nece pokucati na svacija vrata i maltretirati sve. To ako bude srece pa na Treazijama ne povesaju nekoliko ljudi za primer drugima. I sve to nakon sto na 'demokratskim' izborima postave Djilasa za predsednika.
Zvuci poznato?

Ali neka Srbija i sve u Srbiji samo nastavi da razgovara i pregovara sa njima. Sto da ne, to je demokratski.
Korisnikov avatar
By sofia
bas bleu napisao:to spisak ljudi koji su potpisali peticiju za prajd prosle godine. koliko sam ja videla ima dva imena sa foruma. ali mislim da je sklonjeno by now. hocu da kazem, spisak je objavljen pre vise od godinu dana.
e, ja sam na tom! a i na ovom protivu Amfilohija :D
smaug napisao: Nemojte da zivite u zabludi da isti nece pokucati na svacija vrata i maltretirati sve. To ako bude srece pa na Treazijama ne povesaju nekoliko ljudi za primer drugima. I sve to nakon sto na 'demokratskim' izborima postave Djilasa za predsednika.
Zvuci poznato?
"I opet ćemo doći u situaciju da, kada kritična masa shvati da treba da reaguje, više neće imati gde da reaguje. Kao u nesretnoj priči o onom pastoru, kada su počeli da odvode Jevreje, pa on nije reagovao, pa su odvodili sudije, pa on nije reagovao, pa kada su došli do njega, on se okrenuo i više nije bilo nikoga. Postoje stvari na koje morate reagovati odmah i odlučno."

Srbijaaaaaaaankaaaaaa Turajliiiiiiiiiccccccc - Srpcheee...eee..eee...ee..e
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
Bilo je to u nekoj zemlji seljaka
na brdovitom Balkanu,
umrla je mucenickom smrcu
ceta fegeta
u jednom danu.

:lol:

mislim da sam i ja na spisku :rock:
Korisnikov avatar
By lav
kakvi fasisti... odakle ovo ljudi...
By sncbgd
dajte link please
Korisnikov avatar
By Azdaja
hlaefdige napisao:di da se upisem?

za strelca? :D
Korisnikov avatar
By Blady
Grozno.

Odem nekada na Stromfort i citam te budalastine.
Bio je objavljen taj spisak.

Nisam sigurna da li zelim da ostane ovde, i ne bi me cudilo da slucaj bude kao i onaj slucaj u Norveskoj.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!