Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Jeste li vjernik?

Vernik (Hriscanin)
62
27%
Ateista
111
48%
Ostalo (Alternativna-neka vrsta spiritualnosti-vera u prirodu, okult...)
60
26%
Korisnikov avatar
By Tungi
Teorija,zasnovana na zdravo/racionalnom principu,dok je religija IPAK mit.;)
Korisnikov avatar
By simarrgL*
mene zanima zasto pored opcije hriscanin ne stoji i musliman, jevrejin, itd :nerd:

ot: treca opcija, imam neke svoje nedefinisane ideje u glavi..
ali naginjem ka ateizmu
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by PentaGram

Vernik, verujem u Stvoritelja, ali i u Lucifera...
Ne podržavam ateizam, i teoriju evolucije... Kao što sam naziv kaže - to je IPAK teorija evolucije...
Da, ali teorija koja ima čvrste dokaze, teorija evolucije nije hipoteza nego dokazana naučna istina.

Problem nastaje, kad se zapitaš šta znači "dokaz" i šta znači "istina"...
Korisnikov avatar
By mili86
Originally posted by AngraMaina

Ne podržavam ateizam, i teoriju evolucije... Kao što sam naziv kaže - to je IPAK teorija evolucije...
Da, ali teorija koja ima čvrste dokaze, teorija evolucije nije hipoteza nego dokazana naučna istina.

Problem nastaje, kad se zapitaš šta znači "dokaz" i šta znači "istina"...
Nemam nista protiv evolucije u smislu da se menjamo shodno uslovima u kojima zivimo... Ja imam problem sa nastankom zivota, odnosno stvaranjem, a ne sa evolucijom... Zapravo, verujem u stvaranje, a ne u nastanak
Korisnikov avatar
By MISSingPuzzlePiece
Ne verujem ni u boga ni u isusa hrista, raj i pakao, evu i adama, horoskop, prosle zivote i karmu, crne macke i bacanje vode za srecu i bla bla takve neke gluposti..A biblija mi je ko neka bajka...pisali je neki tamo pre toliko vekova, pojma nisu imali. Mislili su da je zemlja ravna ploca. Ma i isusa hrista su izmislili. Brate, zivimo u 21 veku! Smaraju me ljudi koji toboze veruju (a takvih ima mnogo), a lazu, kradu, gledaju samo sebe, pokvareni su do srzi i ko zna sta jos i pricaju da su vernici. O popovima da ne govorim. Lazu i kradu za medalju. Kad bi STVARNO ljudi verovali ne bi bilo ovoliko zla u svetu. I mislim da Bog stvarno ne postoji nego ljudi nemaju objasnjenja za neke stvari koje se desavaju, ali samo polako, sve ce se dokazati i objasniti. Potrebno je vreme i visa inteligencija. Verujem u energiju, zakon privlacnosti, slucajnosti...
Korisnikov avatar
By TheDreamer
Pa svako je vernik...neko veruje u Nista, neko u Boga, neko u dusu, neko u unistenje, tj, dezintegraciju. Mislim da nema coveka bez vere, samo sto se vere razlikuju. Za sve je potrebna vera, pa cak i za 2+2=4...
Korisnikov avatar
By bern
Staro, ali što da ne:

''
By alexandermagic
3. Pogan.

Mada... Da nisam to što jesam, dakle - peder, konvertirao bih se u Islam, koji me fascinira. A može bit i da je proradila krv majčinih predaka u meni. :D
Ipak -- napraviti tako radikalan prijelaz, a ne pridržavati ga se u potpunosti i nastaviti seksualno opštiti s muškarcima, meni lično baš i nema smisla. Zato se zadovoljavam posjećivanjem džamija, gdje god da je to moguće, i povremenim čitanjem Kur'an-a. :smug:
Korisnikov avatar
By SloveniaBoy
Zapravo da, jesam.

Što ne znači da slijedim svim zapovjedim ili da redovito odlazim u "crkvu", ali vjerujem u dobru namjeru biblijskih poruka.
Za religiju sam odločio sam, jer (nažalost) dolazim iz ateističke obitelji, koja ima različito vjersko porijeklo. Lagao bi da kažem da sam u religiji našao dve odgovore na moja pitanja. Ali našao nisam ništa, zbog čega bi se želio odaljit.
Korisnikov avatar
By ganjarolla
Fra Petar Jeleč: Vjeronauku nije mjesto u školama
http://www.radiosarajevo.ba/novost/5336 ... -u-skolama

Dok se svim silama ustaše i četnici trude uništiti BiH i Sarajevo taj grad pravi Evropu u srcu Bosne i Hercegovine.

Miinistar kantona Sarajevo je odlučio da se ocjena iz Vjeronauka ne ubraja u prosjek jer to korumpira omladinu.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
imam svoju veru, jako blisku hriscanstvu ali crkvu kao instituciju ne volim nikako.
Korisnikov avatar
By badu
Jesam, ali neki moj mambo džambo.
Crkvu ne podržavam.
Korisnikov avatar
By d_kiš
''

Ovaj ciko je to fino objasnio.
Korisnikov avatar
By 2kune
tema glupa jer je svako vjernik, i onaj tko vjeruje da ima nečeg i onaj tko vjeruje da ničeg nema... :odbij:
a anketa je žalibože ograničena... do banalnosti.... :isus:
popio sam pilulu za hejtanisanje... kako mi ide? :sunce:
Korisnikov avatar
By Laerem
Ateizam je teska i zahtjevna mentalna disciplina, a ne tinejdjerski bunt protiv roditelja i graktanje na lokalne popove. Teoloske mistifikacije se svakodnevno i vrlo podmuklo uvlace u nase koncipiranje stvarnosti, i manjak religije nije nikakvo cjepivo protiv toga; cak stovise, nereligiozni ljudi obicno razviju nekakvu pozitivisticku bahatost u kojoj je priroda precizan deterministicki stroj bez greske, a mi jos samo trebamo malo poraditi na mjernim uredjajima kako bi odgonetnuli sve tajne svemira. Evo, samo sto nismo!
Korisnikov avatar
By Markiza
Verujem ja ali ne u crkvene religije...
Za svaki tzv. neobjasnjivi dogadjaj(koji crkva pripisuje Bogu) postoji naučno objašnjenje.I believe in SCIENCE,though.
Korisnikov avatar
By acid drop

lolovoz

kao i teorija gravitacije. samo teorija. :blentavi:

OT: da. ne verujem koliko sam se promenila poslednjih meseci.
ne pripadam niti jednoj crkvi, odbacujem bilo kakve dogme, doktrine i sl.
univerzum je moj bog.
Korisnikov avatar
By Josh Alone
Religija je za mene nesto u cemu se pronalaze nesigurni ljudi koji u nedostatku snage za resavanje problema gledaju u nebo i nadaju se. Ali molitve kao neka vrsta meditacije i smirivanja duha su npr. jedna od dobrih strana vere, ali opet, to je nesto sto je potrebno labilnim ljudima. Ne volim da raspravljam na ovu temu, jednom sam rasplakao jednu dragu osobu :lol: ljudi su emotivno vezani za to i ne treba ih izvlaciti iz 'comfort zone' tek tako.

jelenah napisao:Jesam, ali neki moj mambo džambo.
Crkvu ne podržavam.
The same, kinda. Verujem u reinkarnaciju, jer mi taj protok energije zvuci logicno...al verovatno je to neki moj strah da cu potpuno nestati kad umrem, sto ce se i desiti, probably :grin:
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 30
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!