Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Nasedate li na laži ?

znam kada me neko laze, ali ga pustam da vidim dokle ce...
13
62%
osetim kada me lazu, al ubedjujem sebe da nije tako...
1
5%
ponekad vidim da me lazu, al takve ljude brzo odstranim iz svoje okoline!
4
19%
cesto me lazu, al lazem i ja pa sta ?
2
10%
ja nikad ne lazem!
1
5%
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Dina
Dopada mi se ovo sto si napisao.

Mada, ja razmisljam drugacije - nije mi zao zbog ruzicastih naocara koje sam nekad nosila, ako mi je zbog neceg zao to je sto sam morala da ih skinem ;) Sigurno da ako nema ljudi oko nas - niko nas ne moze povrediti, ali ne povredjujemo li mozda sami sebe ako zivimo zivot bez ljudi?
Sad da li zato što sam mrzovoljan, ali neki put je isklju?ivanje nužni ventil.

Pa te nao?are mora ?ovek da skida povremeno da bi funkcionisao u onoj realnosti koja mu najviše odgovara, zna?i napraviti neki kompromis izmeðu onoga što želimo i onoga što možemo. Na ljude treba gledati ruži?astim nao?arima na taj na?in što im stalno daješ kredit da budu bolji nego što jesu, što ih ne osuðuješ uzimaš takve kakvi su uz eventualnu ironi?nu distancu. Praštaš im i o?ekuješ praštanje s njihove strane

Ljudi su ?esto jedna od okolnosti sa kojom treba iza?i na kraj i mogu da smetaju. Opet sam problem samo?e ne zavisi od ne?ijeg prisustva. Ne bežim od socijalnih kontakata ali se trudim da ih imam u onom nivou u kome to mogu da svarim.

Imaj na umu da mi živimo sami pa percipiramo malo druga?ije stvari. Dobiješ jednu naviku kada ti treba pet minuta samo?e i kada ih sve ostavljaš po strani.

Naravno, ne treba živeti život bez ljudi; evo meni je neko skoro baš i nedostajao. Ali to su krize u kojima biraš izmeðu bega u nekontrolisano opštenje ili se pak suo?avaš sa svojom samo?om jer od nje ionako ne možeš pobe?i.

A kontakti sa nekim koji ti zna?i ako takvog ima su uvek mogu?i i prostorno- vremenska distanca tu ne može naškoditi.

E sad, stvar je mog trenutnog ose?anja i stanja da mi trenutno niko nije potreban i gotovo do daljnjeg.

Nekako ne verujem da je san bilo kog od nas bio da budemo potpuno sami (ili je takva osoba izuzetak).
Naravno, o tome smo pri?ali. I privatno ?u još da ti se žalim ako se budem ose?ao usamljenim.

Ja volim da trazim smisao i u samoci i u kontaktima sa ljudima. Trudim se da u nekim periodima samoce osnazim sebe za kontakte sa ljudima, za shvatanje lazi, pakosti i sl pa da se na taj nacin zastitim od njih.

:kiss:
Sve sam manje tolerantan da shvatam ne?ije laži i pakosti; ljudi imaju kredit, odreðenu kvotu praštanja koje kao ?ovek mogu da im dam i nakon toga ako baš ne ide: kud koji mili moji.

Bolje dobra samo?a nego rðavo društvo.

Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Tot

Sad da li zato što sam mrzovoljan, ali neki put je isklju?ivanje nužni ventil.
I meni ukoliko je rec o kracem periodu.
Pa te nao?are mora ?ovek da skida povremeno da bi funkcionisao u onoj realnosti koja mu najviše odgovara, zna?i napraviti neki kompromis izmeðu onoga što želimo i onoga što možemo. Na ljude treba gledati ruži?astim nao?arima na taj na?in što im stalno daješ kredit da budu bolji nego što jesu, što ih ne osuðuješ uzimaš takve kakvi su uz eventualnu ironi?nu distancu. Praštaš im i o?ekuješ praštanje s njihove strane

Ljudi su ?esto jedna od okolnosti sa kojom treba iza?i na kraj i mogu da smetaju. Opet sam problem samo?e ne zavisi od ne?ijeg prisustva. Ne bežim od socijalnih kontakata ali se trudim da ih imam u onom nivou u kome to mogu da svarim.

Imaj na umu da mi živimo sami pa percipiramo malo druga?ije stvari. Dobiješ jednu naviku kada ti treba pet minuta samo?e i kada ih sve ostavljaš po strani.
Slazem se.

Ruzicaste naocare su se vise odnosile na proslost, kad nisam mogla da sagledam mnoge stvari, pa me nisu ni cinile nesrecnom. Bas smo danas Seaman i ja pricali o zeni koju muz vara sa nekim njegovim prijateljem cisto zbog seksa. Seaman je tvrdio da je ta zena srecna i najverovatnije ce umreti srecna, nema ona o tome pojma. A i muz i ljubavnik su zadovoljni, po Seamanu jedina ja tu nesto izmisljam :lol: Ja sam tvrdila da ta zena sigurno to sluti i ne moze biti srecna. Ali kad bolje razmislim mozda i ne razmislja, mozda je Seaman i u pravu... Tako i ja ponekad zalim sto nisam mogla da ostanem sa tim ruzicastim naocarama. Lepo si srecan i mozda je to iluzija, ali ti i ne znas da je iluzija. Ali sada mislim da mogu imati jedino ruzicaste naocare kao sto ih ti opisujes...

Naravno, ne treba živeti život bez ljudi; evo meni je neko skoro baš i nedostajao. Ali to su krize u kojima biraš izmeðu bega u nekontrolisano opštenje ili se pak suo?avaš sa svojom samo?om jer od nje ionako ne možeš pobe?i.
Moj stav znas - da je covek uvek sam. Ipak se trudim da izbegnem to nekontrolisano opstenje, te da mi odnosi sa drugim ljudima budu kvalitetni.

Sve sam manje tolerantan da shvatam ne?ije laži i pakosti; ljudi imaju kredit, odreðenu kvotu praštanja koje kao ?ovek mogu da im dam i nakon toga ako baš ne ide: kud koji mili moji.

Bolje dobra samo?a nego rðavo društvo.

To sto sam rekla da ih shvatam ne znaci i da ostajem sa njima ;) Naprotiv, mislim da sam i ja sve manje tolerantna u tom pogledu...
Korisnikov avatar
By bigirl
U suštini... nikada nikome ne verujem (osim stvarno bliskim ljudima koji su uz mene ve? godinama), tako da... ne nasedam na laži.
By Kragi
3

ne lazem i ne tolerisem.
Odmah napravim distancu.
Korisnikov avatar
By Galateja
Ako slažeš kajaćeš se, ako ne slažeš kajaćeš se.

:saksofon:
Korisnikov avatar
By maka
Desi se.
Uglavnom pustam ljude da me lazu i pravim se glupa, pa kad prodje neko vreme sami sebi se pokake u usta. U lazi su kratke noge. Maki su duge noge. :cheer:
Korisnikov avatar
By Azdaja
varaju me redje nego pre... ne samo za kafu :awesome:
Korisnikov avatar
By antibiotic
ne bih rekao da nasedam na laz, ali uvek polazim od toga da je svaka informacija koja mi je licno poslata - istinita.

neki su np. zbog ovakvog mog stava mislili da sam naivan, ali kad su se potom uverili da im laz nema ocekivanog efekta to im je stvorilo grdnu frustraciju, cak i bes! sto je osecaj mnogo gori od toga da sam im "informaciju" u startu prihvatio sa rezervom, a ja sam pritom sacuvao svoju cednost nespostavsi nevernik :)

mislim... naravno da necu poverovati kad mi neko kaze "sunce je plavo", ali kad je neko siri dezinformaciju, a ja ne mogu sa sigurnoscu da znam da li je to tacno ili nije, naravno da cu "poverovati" wtf? valjda je on/ona taj debil koji siri lazi, a ne ja koji navodno poverujem u tu, kako je ono zovu: 'cinjenicnu konstataciju'. :roll:

nekako bih sebi izgledao ... tja, bahato (?) nevaspitano, cudno, dunno... ne zato sto polazim od toga da je nesto mozda neistina, vec sto polazim od toga da neko mozda laze, ili jos gore, da svi uglavnom lazu.
Korisnikov avatar
By gnossi℮nn℮
Ne, ali volim da posmatram mimiku dok me neko laže u oči i čekam da vidim dokle će da se zapetljava. Ionako će kasnije da shvati da ja znam da laže, to je dovoljno.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
zavisi.. da mi dodje najbolja drugarica i kaze da je videla koalu kako seta Knez Mihajlovom, poverovala bih..

da mi dodje bivsa drugarica sa kojom sam prekinula kontakt i kaze "izvini, pogresila sam" ne bih..

nisam zlopamtilo i ne igram se vracke, sve dodje na svoje vremenom
Korisnikov avatar
By Myself
Verujem ljudima i zato kazu da sam naivna.
Verovala sam i voljenoj osobi ali....
Ima fenomenalan citat koji prica ovu moju poslednju ljubavnu pricu: "Mozda cete shvatiti da imati nesto nije toliko lepo kao i zeleti nesto. Nije logicno, ali cesto je istinito". :sigh:
Shvatila sam i naucila ovu tesku lekciju. :pop:
Moja baka je u pravu. ;)
Korisnikov avatar
By *deni*
Na laži koje mi odgovaraju vrlo rado nasedam, a istinu koja mi ne odgovara vrlo rado poričem i na nju ne nasedam i ako ikako mogu da je izrelativizujem, to ću svakako učiniti.
:tetka:
Korisnikov avatar
By gnossi℮nn℮
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2407294#p2407294]bern napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2407254#p2407254]gnossi℮nn℮ napisao:[/url]Ionako će kasnije da shvati da ja znam da laže, to je dovoljno.
meni se nekad činilo da je to za njih ogroman poraz, jer tako nešto normalna osoba ne bi podnijela najbolje. međutim, prevario sam se: većina lažova uopšte ne mari što neko zna da su slagali, bitan je njihov cilj. štaviše, opet će to uraditi.
Da, vidiš, u pravu si zapravo. Valjda je mene bilo stid tuđeg stida.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
I know it, know it same instant when someone is lying, but, I guess thats because Ive, myself, mastered the art of lying :awesome:

Volim da ih pustim, da vidim do koje mere će ići sa vređanjem mene i moje inteligencije, pričajući taaaaaaaaaaako loše laži...

Rule no.1 - If u think u can lie to me, u better do it GOOD.

A kad odličim da prekinem farsu, uvek to uradim u Poaro stilu - taksativno navedem sve gluposti i imbecilnosti koje su mi prosipane, tačno hronološki, sa obrazloženjem dotičnom subjektu zašto je ispao tako glup i smešan, i zaključkom u vidu zaslužene kazne.

Bele laži, kao i sve ostale, odobravam jedino kad su mala deca u pitanju. ;)
Korisnikov avatar
By Ash Crimson
Nasedam ukoliko su dovoljno uverljive.

Ne secam se kada mi je poslednji put neko servirao neku providnu laz. Dakle, ljudi su ili iskreni sa mnom, ili me lazu manje-vise uverljivo. Ne znam, a iskreno i ne zanima me previse.
Korisnikov avatar
By HalfJack
Ima dosta ljudi koji non stop pričaju svašta i to ispadaju lovačke priče i ja ću ovo ja ću ono i ne zamaram se time jel to stvarno istinito. Velim 'fine' i to je to. A sada jel to istina ili laž. Nije mi važno. Iako je smiješno kada ljudi počnu vjerovati u vlastite laži. :radosnice:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!